Dodaj do ulubionych

Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i superma...

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.09.13, 16:38
Takich kilka luźnych uwag.Nie wierzę,że Rosjanie będą jeździć do jakiejś nowej Alfy czy do Galerii Warmińskiej (to jakiś promil)
Biedronka zabija handel lokalny i niestety nikt z tym nic nie robi.Np. w Holandii w ogóle nie ma hipermarketów,dyskonty są holenderskie (oprócz Lidla ale to też promil sklepów)W niedziele czynne tylko wybrane sklepy i to krótko (12-17)
Co do Piotra i Pawła to myślę,że szybko znikną z rynku,patrząc na asortyment,ceny i obłożenie parkingu.Jak był Rast to ciężko było znaleźć miejsce,obecnie parking jest pusty.Cena np.piwa jest wyższa niż u mnie w wiejskim sklepie,nie mówiąc o wyborze (zerowym)
Alma...no cóż,niektórych stać przepłacać X2 za coś, co ma w sklepie osiedlowym taniej.No ale czynsz w Alfie kosztuje
Obserwuj wątek
    • Gość: iruś Re: Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i super IP: *.net.pbthawe.eu 29.09.13, 17:17
      Patrząc teraz na rejestracje samochodów chociażby pod hipermarketem Real to pół województwa przyjeżdża robić zakupy do "głupiego" reala, nie mówię również nic o autokarach z Rosjanami. Galeria Warmińska, która będzie większa niż galeria Bałtycka w Gdańsku, na pewno przyciągnie mieszkańców województwa no i oczywiście rosjan...
      • Gość: 100%olsztyniak Re: Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i super IP: 2.27.87.* 29.09.13, 17:25
        Zamiast kolejnej Biedronki czy Lidla mogliby w Olsztynie w koncu wybudowac Netto
        • Gość: xxx Re: Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i super IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.09.13, 17:40
          z pewnego źródła wiem, że na pstrowskiego będzie Lidl
          • skrzynka.email Re: Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i super 30.09.13, 10:59
            A nie przypadkiem Kaufland?
        • Gość: ol9 Re: Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.13, 07:44
          Netto? Po co? Budują w Kętrzynie.
          Na województwo wystarczy.
      • Gość: agata Re: Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i super IP: *.castiano.com 05.10.13, 12:18
        real przebija wszystkich ze względu na niskie ceny
    • jakup002 Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i superma... 29.09.13, 18:07
      Patrząc na jej ekspansję sieć Biedronka powinna zmienić nazwę na... Stonka ;p
    • Gość: ucz Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i superma... IP: *.olsztyn.mm.pl 29.09.13, 19:09
      Na Pstrowskiego powstaną 3 markeciki, licząc od stacji BP: Kaufland, Biedronka i po budynku Fota części,gdzie był salon Volvo będzie Lidl :)
    • Gość: gość Sklepy dla turystów ? IP: *.olsztyn.mm.pl 30.09.13, 00:19
      Ratusz stara się aby Olsztynianie mieli gdzie wydać swoje mizerne oszcędności. Gdyby jeszcze postarał sie aby mieli gdzie zarobić bo w przeciwnym razie marny los czeka te sklepy.
      • Gość: luk Re: Sklepy dla turystów ? IP: *.31.61.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.09.13, 12:21
        A obsługa, ochrona i administracja w tych sklepach to przez roboty prowadzona będzie? Te sklepy to setki miejsc pracy, teraz tylko kwestia wysokości wynagrodzenia, ale to ureguluje rynek, jeśli za mało zaoferują to chętnych do pracy nie będzie i nikt im towaru nie wyłoży i w kasie nie siądzie.
      • Gość: bg Re: Sklepy dla turystów ? IP: 31.31.78.* 08.10.13, 13:24

po co martwić się na zapas - rynek to rozstrzygnie
    • Gość: ol9 Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i superma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.13, 07:47
      "Ze statystyk wynika, że u nas ludzie nie są bogaci. A wcale tak nie jest."

Jak to dobrze, że pan prof. wie, jak jest.

• Gość: biedak Re: Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i super IP: *.play-internet.pl 30.09.13, 14:56
        Jak się popatrzy na te chałupy budowane po Dywitach, Tomaszkowach, Bartągach i innych podolsztyńskich wioskach to można się zgodzić z profesorem.
        • Gość: ol9 Re: Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.13, 21:28
          Nie zauważyłem, by te chałupy jakoś się specjalnie wyróżniały in plus. Typowe przykłady bezguścia.
    • Gość: Kapitan Wrona Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i superma... IP: *.static.chello.pl 30.09.13, 12:22
      Czy ja czytam co czytam?...artykuł, który mówi o bardzo negatywnym zjawisku jest pisany nieomal w formie ekstazy. Świetnie, że w Olsztynie buduje się bez opamiętania blaszaki i centra handlowe, które nawet w tym mieście nie płaca podatków, za to skutecznie zubażają mieszkańców.
    • art.usa Zagłębia dyskontów i supermakietów, śmierć sklepikarzy 30.09.13, 20:07
      Gdzie jest więcej stanowisk pracy?
      Każdy walczy o tańsze jedzenie, i nie patrzy na to że sąsiad jego bankrutuje.
    • olsztynski.blogspot.com Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i superma... 30.09.13, 22:33
      Najciekawszy jest wywód profesora Buszko...
      Jeśli w Olsztynie otwierane są sklepy z tanim żarciem to znaczy , że musi być szara strefa! Bo z legalnych dochodów biednych mieszkańców nie stać na to tanie żarcie :)

• art.usa Re: Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i super 01.10.13, 19:06
        olsztynski.blogspot.com napisał:

> Najciekawszy jest wywód profesora Buszko...
        > Jeśli w Olsztynie otwierane są sklepy z tanim żarciem to znaczy , że musi być s
        > zara strefa! Bo z legalnych dochodów biednych mieszkańców nie stać na to tanie
        > żarcie :)
        >
        >
        Masz rację.
        żarcie w Polsce, również na Mazurach jest poprostu za drogie
        w stosunku do zarobków..
        • ortpol Re: Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i super 02.10.13, 06:00
          Gratulacje. Z racji tego ze w 50% jestem z Waszych stron to Olsztyn jest bliski mojemu sercu. Zycze Wam wszystkiego najlepszego - zdrastwuj lidl, zdrastwuj biedronka ;)
    • Gość: edek Re: Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i super IP: *.play-internet.pl 27.11.13, 23:39
      byłem dziś w lidlu (tak, tak, odrobina luksusu nie zaszkodzi ) i kupiłem cztery bułki o nazwie fitnes oraz dwa jogurty brzoskwiniowe marki jogobella
    • Gość: blebleble Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i superma... IP: *.170.176.246.kormoran-net.pl 27.12.13, 19:09
      "Klienci nie patrzą na skutki działalności dyskontów, które oferują mniejszy wybór produktów, a co za tym idzie - wpędzają w kłopoty producentów żywności."

Chyba w kłopoty właścicieli hipermarketów, którym spadną obroty.
    • Gość: kazimierz Re: Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i super IP: *.play-internet.pl 20.02.14, 22:36
      dziwi mnie że dopiero teraz zaczynają promowac się polskie sieci. co oni robili że przez całe dwie dekady obce filie wypełniły rynek po brzegi? brak kapitału czt brak wiary we własne możliwości? rynek dużych sklepów to jedna z łatwiejszych branż. troche żenada że tak to wszystko oddali bez walki
      • Gość: Migo Re: Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i super IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.02.14, 23:51
        Bo "bazowali" na tym ,że zawsze byli "oni" a potem długo , długo nic.
        A tu się rynek niestety zmienia.
        A i trzeba było czasu na zmianę mentalności i kadry i sprzedawców.
        • Gość: bb Re: Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i super IP: *.brought.to.you.by.uk7.org 21.02.14, 08:24
          niemiec czy francuz nigdy nie zrobi zakupów w polskiej sieciówce, nawet gdyby chciał
          • Gość: Greg Re: Olsztyn staje się zagłębiem dyskontów i super IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.14, 09:14
            Niemiec - czy Francuz zrobią zakupy tam gdzie mają dobry dojazd , dobrą obsługę i cenę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka