zbyszek07 Re: Mowic, nie mowic? 16.08.04, 11:38 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2231245.html :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: Mowic, nie mowic? 16.08.04, 11:43 Z regulaminu MPK: III.Przewóz bagażu ręcznego. "W środkach komunikacji miejskiej nie wolno przewozić : przedmiotów, które mogą wyrządzić szkodę pasażerom, np. tafle szkła, arkusze blachy, przedmioty z ostrymi, wystającymi krawędziami, przedmiotów cuchnących, łatwopalnych, wybuchowych, żrących, radioaktywnych, trujących oraz innych materiałów niebezpiecznych, przedmiotów wywołujących uczucie odrazy, nabitej broni nie będącej własnością funkcjonariuszy państwowej służby ochrony bezpieczeństwa publicznego, rowerów." Tylko dlaczego ten punkt dotyczy tylko bagażu ręcznego? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Mowic, nie mowic? 16.08.04, 11:59 Chodzilo mi o nasza codziennosc. Czy np. mowic komus ze mu brzydko pachnie z ust? (osoba moze nie zdawac sobie z tego sprawy) czy mowic ze jest przepocony? ...to juz kazdy powinien wiedziec. Kiedys na Dworcu Gl. nie mozna bylo przejc, tak smierdzialo "tuptusiami" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: Mowic, nie mowic? 16.08.04, 12:02 Są sytuacje, że nie da się wytrzymać i wtedy się mówi :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Mowic, nie mowic? 16.08.04, 21:49 lepiej nie mówić, bo jak zaczniesz rozmawiać to możesz zadrażnić sytuację, moze lepiej przecierpieć, a powiedzieć to trzeba wiedziec komu i jak zareaguje. Żeby nie odebrał to jako złośliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Mowic, nie mowic? 17.08.04, 09:04 Ja nie mówię, wysiadam na najbliższym przystanku i wsiadam w ten sam tramwaj/autobus tylko, że innymi drzwiami. A ogólnie uważam, że nie mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Mowic, nie mowic? 17.08.04, 21:57 tak , nie mowmy lepiej, ponieważ są rózne w zyciu sytuacje i każdego trzeba zrozumieć, że czasmi nie jest to z brudu lecz z przemęczenia czlowieka pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Mowic, nie mowic? 17.08.04, 22:07 A ja tam mówię, staram się jednak zawsze to przedstawić w kulturalny, żartobliwy sposób. Nie miałbym też pretensji, gdyby cuuś i ktoś mi zwrócił uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Mowic, nie mowic? 17.08.04, 22:13 to jest ogrony problem, nie jest przyjemnie ani mowić ani usłyszeć, dlatego przemilczam sprawę teściowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Mowic, nie mowic? 17.08.04, 22:24 Ani wąchać :) Dobrze czasami zaproponować "nowy" dezodorant np.bezzapachowy Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Mowic, nie mowic? 17.08.04, 22:34 mieszanka dezorantu nie pomoże ale przestańmy, wszyscy ludzie mają swoje zpachy , nie mówmy tylko o skarpetkach i butach ;)))))))))))) najlepiej sie czlowiek czuje jak wychodzi z wody :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Mowic, nie mowic? 18.08.04, 07:32 Ja uwazam ze trzeba delikatnie, ale powiedziec. :-) Odpowiedz Link Zgłoś