febi 23.08.04, 12:37 ze trzydzieści tysięcy ludzi mieszka na jarotach, wy też? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sola28 Re: JAROTY 23.08.04, 12:45 Minus ja. Od półtora roku jestem na Jarotach tylko gościem :) Odpowiedz Link Zgłoś
febi Re: JAROTY 23.08.04, 14:29 ja tez pełniutkie dwadzieścia...dwadzieścia lat i trzy tygodnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
giga5 Re: JAROTY 23.08.04, 14:36 Ja 20 lat w listopadzie, a wydaje się jak wczoraj:) Narzekamy na MPK, i słusznie. A wtedy jeden autobus, do pętli daleko, to były czasy:) Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: JAROTY 23.08.04, 14:58 A piękniejszego miejsca od tego gdzie mieszkam nie ma chyba w całym mieście :) Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: JAROTY 23.08.04, 15:31 A tam gdzie teraz jest Max Duet pasły się krówki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klops Re: JAROTY IP: *.dip.t-dialin.net 23.08.04, 19:09 A teraz te krowki mieszkaja w M-3, Chleja i zygaja az ich patrol przyskrzyni. Okropna wielka plyta...Tylko dla krowek :/ Odpowiedz Link Zgłoś
febi Re: JAROTY 24.08.04, 08:29 nie jest tak okropnie na Jarotach...chyba nigdy nie widzieliście RUBINKOWA w Toruniu... Odpowiedz Link Zgłoś
wva Re: JAROTY 24.08.04, 10:05 masz rację, torunskie sypialnie sa w ogóle szare, handel praktycznie żaden, bloki, bloki, bloki i to głównie wiezowce... A Jaroty sa fajne- też pamiętam czas kurek i krówek- kogut rano pianiem budził..to było coś...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: JAROTY 24.08.04, 18:03 A u nas to w lecie nawet zające po ulicy chodziły (szczególnie jak była susza). I ktoś pisał, że i lisy chytrusy gdzieś się czaiły. Odpowiedz Link Zgłoś
theedge Re: JAROTY 24.08.04, 18:16 CZesto na Jarotach mozna spotkac roznorakie atrakcje. Zapachy z zapchanych studzienek, watahy mlodych alkoholikow czy luzem biegajace pieski o wadze powyzej 50 kg ;-) Przy okazji kochani wlodarze miasta bardzo dbaja o zachowanie unikalnego (zakorkowanego) klimatu Jarot i dlatego wola totalnie przebudowac stare miasto zeby odciazyc zapchana mala uliczke na Dajtkach niz wydac znacznie mniej kasy na obwodnice Jarot ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: JAROTY 24.08.04, 18:23 W przypadku zakorkowanej ulicy Sikorskiego lub Synów Pułku można wykorzystać trzy trasy objazdowe: 1. Pstrowskiego i przez poligon do Krasickiego (straszne wertepy) 2. Pstrowskiego i przez Stary Olsztyn - wyjazd koło Kościoła (czasami śmierdzi po wyrzuceniu obornika kurzego w Starym Olsztynie) 3. Warszawska, droga na Bartąg i wyjazd przy oś.Generałów (ładna trasa wzdłuż Łyny) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: JAROTY 24.08.04, 18:46 Ad.1 W okolicach poligonu jest zakaz ruchu, chyba, ze masz legitymacje honorowego czlonka UB, ZOMO itp. Wtedy mozesz jezdzic gdzie chcesz:) Ad.2 Kiedys wracajac z dzialek rozkopali droge powrotna i musialem jechac przez Szczesne do miasta:) Chyba jednak lepiej stac w korku:) Dodatkowo przy Starym Olsztynie sa takie dziury, ze w moim pojezdzie przepalila sie glowica (Inka wtedy kierowala). Najlepiej to chyba pracowac dluzej, albo krocej i korki omijac:D Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: JAROTY 26.08.04, 16:43 Masz rację z korkami, dzisiaj spotkałem się ze Zbyszkiem, staliśmy samochodzikami na światłach i zagadaliśmy do siebie przez telefony. Odpowiedz Link Zgłoś
mychaa Re: JAROTY 26.08.04, 15:54 nie przesadzaj jaroty z Pieczewem i Nagórkami mają 30 000, pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: JAROTY 26.08.04, 19:30 mychaa napisała: > nie przesadzaj jaroty z Pieczewem i Nagórkami mają 30 000, pozdro Nikt nie przesadza :) Na dzień 30.06.2004 r. Spółdzielnia posiadała w eksploatacji: 400 budynków mieszkalnych z 11.972 mieszkaniami. W mieszkaniach zameldowanych było ogółem 33.495 osób. Zwróć uwagę, że na Nagórkach, Jarotach, Pieczewie oraz Os.Generałów jest jeszcze kilka innych spółdzielni mieszkaniowych. Łącznie z nimi będzie dobrze ponad 30.000 Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: JAROTY 26.08.04, 19:35 "W mieszkaniach zameldowanych było ogółem 33.495 osób" - chodzi oczywiście o mieszkańców SM Jaroty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klakson Re: JAROTY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 00:46 Przesiedlency skad,lub potomkowie kogo mieszkaj na "Jarotach"???????????? Odpowiedz Link Zgłoś