Dodaj do ulubionych

Pierwsza eksmisja na bruk w tym roku

IP: *.olsztyn.mm.pl 28.08.04, 05:54
Pani Kotowska jest jedną z osób na kierowniczym stanowisku w SM"Pojezierze" a
nie w administracji osiedla.Sama posiada kilka mieszkań (na rożne osoby z
rodziny),które są wynajmowane.Stan tych mieszkań "pożal się Boże" o czym
informują pracownicy (właśnie ) administracji Osiedla Kormoran.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Pierwsza eksmisja na bruk w tym roku IP: *.olsztyn.mm.pl 28.08.04, 05:57
      Pani Kotowska jest jedną z osób na kierowniczym stanowisku w SM"Pojezierze" a
      nie w administracji osiedla.Sama posiada kilka mieszkań (na rożne osoby z
      rodziny),które są wynajmowane.Stan tych mieszkań "pożal się Boże" o czym
      informują pracownicy (właśnie ) administracji Osiedla Kormoran.Telewizja
      pokazała praktyki kupowania mieszkań w SM "Pojezierze" przez pracowników:
      wpłaca się pieniądze a za kilka godzin innej osobie (z rodziny)wypłca sie te
      pieniądze.I tak korumpuje się PRACOWNIKÓW.
    • Gość: szwadron Re: Pierwsza eksmisja na bruk w tym roku IP: *.nidzica.sdi.tpnet.pl 28.08.04, 16:59
      nie chodxi tu o wynajmowanie a nieplacenie czynszu. logiczne chyba ze nikt nie
      lubi byc okradanym
      • theedge Re: Pierwsza eksmisja na bruk w tym roku 28.08.04, 21:24
        To jest akurat krok w dobrym kierunku. Czy sie to komus podoba czy nie, za
        zadluzonego placa Ci co nie maja zaleglosci. Spoldzielnia to nie jest jakis
        odrebny ekonomiczny byt. Jest ona tym co wplacaja do jej kasy jej czlonkowie, i
        niczym wiecej. Jezeli jakis dluznik bredzi do kamery ze za niego powinna
        zaplacic "Spoldzielnia" to znaczy tylko tyle" Zaplaccie za mnie Spoldzielcy bo
        mnie sie nalezy Wasza kasa bo... ja mam np. 5 dzieci itp. bzdety. ;-)
        I najciekawsze jest to ze prezesi za dluznikow placa bo sie zwyczajnie boja o
        swoje stolki. Zastanawiam sie tylko ze nikt nie zdaje sobie sprawy ze tak
        naprawde dzialaja oni wtedy na niekorzysc swoich czlonkow, czyli nie wykonuja
        tego co jest ich glowny, podstawowym i zarazem psim obowiazkiem!!!!
      • Gość: Do szwadrona milic szwadron ty jako policjant każdą sprawę widzisz ty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.04, 13:04
        tylko z jednej strony.
        Tak cię bolszewicy wychowali i już tylko w tym kierunku sie rozwijasz.
        Myślisz, że twoje bogadztwo nastąpi, gdy już wszystkich wsadzicie do więzienia,
        ale się mylisz?
        Zawsze będzie następny słabszy do wykończenia.
        • Gość: szwadron Re: szwadron ty jako policjant każdą sprawę widzi IP: 5.5R2D* / *.pg.com 30.08.04, 08:46
          alez gdzie ja to napisalem?
          najwiekszy problem z idiotami ze nazywaja kogos bolszewikiem nie wiedzac nawet
          ze sami tak sie zachowuja. jak sadzisz , czy to po bolszewicku placic za to z
          czego sie korzysta a co do ciebie nie nalezy? nie, rasowy bolszewik nie placi
          bo partia mu daje i nie lzia go wyrzucic. rasowy bolszewik moze liczyc na
          wsparcie innych mu podobnych ktorzy tak samo nie placa rachunkow za siebie i
          tez sie boja ze ich wyrzuca.
          a co do mojego bogactwa , to ono nastapi jak tylko przestanie sie mnie okradac
          z tego wszystkiego co sam wypracowalem. uwazam (byc moze masz inne zdanie) ze
          jest to program minimum uczciwosci spolecznej.
          • Gość: rita Re: szwadron ty jako policjant każdą sprawę widzi IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 07.09.04, 13:46
            zgadzam sie z tobą, jednak pozostale jeszce jedno ale. Moje w miarę rzetelna
            lektura "szmatławca" co to organem prasowym nie jest (Echo Pojezierza),
            wskazuje, że oficjalnie w każdym bloku nalężącym do "Naszej" spółdzileni nie
            płaci ok. 40-50% osób. z drugiej strony Spółdzilenia ma zdolność, kredytowa a
            płące szeregowych pracowników należa do najwyższych w Olsztynie. według
            wszelkich prawideł ekonomii powinnismy albo dawno upaść, bo jak około 60%
            mieszkańców może mimo tak wysokich czynszów utrzymać pozostałe 40% +
            administracja i bierzące opłaty? Osmielę sie wyrazix przypuszczenie, iż dane te
            sa mocno przesadzone, ale mają na celu skłócenie mieszkańców w blokach -
            "dlaczego mam wierzyć Kowalskiemu? A może to własnie on zycje na mój koszt?"
            • theedge Re: szwadron ty jako policjant każdą sprawę widzi 07.09.04, 15:54
              Hehe, jezeli to prawda, to oznacza ze Zarzad Sp-ni jest niesamowicie nieudolny
              i powinien zostac w trybie natychmiastowym odwolany! ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka