being28 11.09.04, 17:20 Jakies takie dziwne balony lataly okolo 13/14 nad Olsztynem. Skad to sie wzielo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Teodor Re: Skad 3 biale balony nad Olsztynem? IP: *.makronet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 13:42 też je zauważyłem, a właściwie widziałem jeden, srebrny, ale finał był nieszczęśliwy: "Balon, którym leciały na Litwę trzy osoby, zahaczył koło Giżycka (warmińsko- mazurskie) o linię energetyczną i spłonął. Trzej baloniarze, którzy są cudzoziemcami, zostali ranni. Rzeczniczka warmińsko-mazurskiej policji Bożena Przyborowska powiedziała w niedzielę PAP, że do wypadku lotniczego doszło w sobotę wieczorem w miejscowości Jakunówko w gminie Pozezdrze. Najprawdopodobniej balon podczas podchodzenia do lądowania został zniesiony przez wiatr i wówczas czasza balonu zahaczyła o linię energetyczną. Doszło do wybuchu helu, którym napełniony był balon. Od wybuchu spłonęła czasza. Kosz, w którym lecieli Belgijka i dwóch Niemców, spadł na ziemię. Przewieziono ich do szpitala w Giżycku. Policja ustaliła, że baloniarze, uczestniczący w Mistrzostwach Świata w Baloniarstwie, wylecieli z Niemiec 10 września i mieli lecieć na Litwę. Okoliczności wypadku bada komisja lotnicza z Warszawy i policja." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Skad 3 biale balony nad Olsztynem? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.09.04, 23:43 Jakieś balon(y) widziałem nad jez. Dargin zmierzające na wschod. Odpowiedz Link Zgłoś