Gość: AD IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.04, 19:10 Nie jestem zaawansowanym czlonkiem tego forum i nie znam osobiscie Leszka, ale mysle, ze sie nie obrazi, jesli mimo to w jego imieniu tradycyjnie otworze nowa czesc. Pozdrawiam Hej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mir-mur Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 19:41 Patrze i oczom nie wierze :-() Prawde judziska mówili o sztafecie pokoleń i przejmowaniu "pałeczki" Szkołe także przejeliśmy po starszych "braciach" SUPE mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tepsik Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 19:51 Witam wszystkich ze szkoły nr.7 a zwłaszcza 8 klasę z rocznika 83/84 Odpowiedz Link Zgłoś
tepsik Re: Szkola nr 7, czesc 30 15.10.04, 21:37 Ludziska czy wogóle ktos tu czasami bywa ? Czekam na znajome dusze z mojej byłej klasy ( zawsze B )a tu cisza . Czekam na jakiś kontakt Nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.04, 21:40 Hej, no to sie znamy, ale jeszcze nie wiem, kim jestes? Hej Odpowiedz Link Zgłoś
tepsik Re: Szkola nr 7, czesc 30 15.10.04, 21:58 A pewnie że się znamy . Ty przecież byłeś najwyższym uczniem w klasie jak nie w szkole . Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola nr 7, czesc 30 15.10.04, 22:02 no pieknie.. znow wyslalam odpowiedz gdzie nie trzeba, wiec na wszelki wypadek przerzucam tutaj :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=15718015&wv.x=2&a=16742304 Tepsik! Ratuj! Przyznaj sie bez bicia kim jestes... jesli nie chcesz to spojrz na to zdjecie ( www3.sympatico.ca/olgierd/index/slides/szkola_8b.html ) i chociaz powiedz przy kim stoisz :o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tepsik Re: Szkola nr 7, czesc 30 15.10.04, 22:06 Pomęcz się trochę ja chyba wiem kim ty jesteś zwłaszcz że przejżałem wcześniejsze fora i natknołem się na twoje pseudo "Baśka " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.04, 22:12 A to chyba taki chudak z trzeciego bloku? Odpowiedz Link Zgłoś
tepsik Re: Szkola nr 7, czesc 30 15.10.04, 22:14 Sam jesteś chudziak i nie z trzeciego niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.04, 22:17 Jak nie z 3-go to z mojego, bo w pierwszym nie bylo nikogo w klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
tepsik Re: Szkola nr 7, czesc 30 15.10.04, 22:19 Zgadujcie dalej. A tak apropo co u ciebie panie AD jak się mieszka w niemczech . Masz może kontakt z Twoją sąsiadką z bloku z Brigidą ? Odpowiedz Link Zgłoś
zenobiab Re: Szkola nr 7, czesc 30 15.10.04, 22:19 Tepsik stoi pomiedzy Olgierdem a Jarkiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tepsik Re: Szkola nr 7, czesc 30 15.10.04, 22:20 Zenobia powim wprost ŚWINIA :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.04, 22:25 A wiec jednak trzeci blok! Odpowiedz Link Zgłoś
zenobiab Re: Szkola nr 7, czesc 30 15.10.04, 22:27 Gość portalu: AD napisał(a): > A wiec jednak trzeci blok! zalezy z ktorej strony he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.04, 22:28 Z Brygida nie mam kontaktu. My mielismy na koniec dosyc, jakby to wyrazic, specyficzny kontakt. Na koniec podstawowki mialem czesciej z jej mama do czynienia, albo na dywaniku. mir-mur tez powinien na ten temat cos wiedziec! Odpowiedz Link Zgłoś
zenobiab Re: Szkola nr 7, czesc 30 15.10.04, 22:29 Gość portalu: AD napisał(a): > Z Brygida nie mam kontaktu. My mielismy na koniec dosyc, jakby to wyrazic, > specyficzny kontakt. Na koniec podstawowki mialem czesciej z jej mama do > czynienia, albo na dywaniku. mir-mur tez powinien na ten temat cos wiedziec! Zapewniam Cie ze pozostali tez mogliby wiele powiedziec na ten temat he he he Odpowiedz Link Zgłoś
zenobiab Re: Szkola nr 7, czesc 30 15.10.04, 22:27 tepsik napisał: > Zenobia powim wprost ŚWINIA :-) Przez wzgląd na stare czasy WYBACZAM :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tepsik Re: Szkola nr 7, czesc 30 15.10.04, 22:41 AD nie trzeci tylko blok nr.5 a ty Zenobia jak wiedziałaś to trzeba było tak szybko nie zdadzać a GG mam Odpowiedz Link Zgłoś
zenobiab Re: Szkola nr 7, czesc 30 15.10.04, 22:42 Noooooooo chyba sie nie gniewasz :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zenobiab Re: Szkola nr 7, czesc 30 15.10.04, 22:50 tepsik napisał: > Zenobia odbierz pocztę Wlaz na GG !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.04, 22:46 Ha ha tepsik, dobry numer z tym numerem !!! Ale i tak mialem racje! Odpowiedz Link Zgłoś
tepsik Re: Szkola nr 7, czesc 30 15.10.04, 22:47 Zgadza się a po czym poznałeś mir mur dał ci cynk ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.04, 22:53 Nie kto inny. Odpowiedz Link Zgłoś
tepsik Re: Szkola nr 7, czesc 30 15.10.04, 22:55 Kolejny zdrajca a tak pozatym co słychać . Nie mielismy kontaktu ze sobą jakieś 20 lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
zenobiab Re: Szkola nr 7, czesc 30 15.10.04, 23:43 No i tym sposobem przenieslismy sie w kuluary gadu-gadu A jakie opwiesci tam odchodza ho ho ho PS BORASCA!!!!!!!!!! Nie szlajaj sie po puszczy tylko napisz wreszcie Wyslalam Ci maila K O N T R O L N E G O Jak dojdzie to znaczy ze sie wreszcie zmailujemy he he he Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola nr 7, czesc 30 16.10.04, 00:38 zenobiab napisała: > No i tym sposobem przenieslismy sie w kuluary gadu-gadu A jakie opwiesci tam > odchodza ho ho ho no nie! JA NAPRAWDE NIE ZDZIERZE!! Jak to przeniesliscie sie w kuluary gadu- gadu!?? A to forum to co?? GRRR!! GRRRRRRRRRRRRRRRRRR! :) To pieknie - akurat sobie wskoczyli wszyscy na komputery jak ja sie zbieralam do wyjscia! Pierwszy raz w zyciu z niechecia wychodzilam z pracy w piatek po poludniu!! :) a tu sie jeszcze na dokladke dowiaduje, ze nie mam i nie bede miala co czytac po dotarciu do domu bo sie poprzenosili na gadu gadu - to co ja i Mamut mamy robic?? Prace rzucic aby razem z Wami poplotkowac?? :) Koniec tego gadu-gadu-owania i prosze mi tu natychmiast wracac!! Abym miala co czytac po weekendzie!! :o) Ewentualnie mozecie sobie tam gaduoawac pod warunkiem, ze ja tu w mailu kopie wszysciutkich plotek dostane!! :o)))) > PS BORASCA!!!!!!!!!! Nie szlajaj sie po puszczy tylko napisz wreszcie Wyslalam > Ci maila K O N T R O L N E G O Jak dojdzie to znaczy ze sie wreszcie > zmailujemy he he he hehehehehe... mail kontrolny DOSZEDL!! HURRA!! CZEKAM NA LISTY!! Ja napisze dlugachnego tasiemca po niedzieli:) a tak na marginesie to pierwszy raz w zyciu zaluje, ze znow na to szlajanie wyjezdzam!! GRRR - tak szczerze to wolalabym kolkiem posiedziec przed monitorem, aby dokladnie przypilnowac co tam w forumowej siodemkowej trawie piszczy... :o)) Pozdrawiam wszystkich serdecznie! CZEKAM NA LISTYYYYYYYYYYYYYYY!!!! dla tych co nie maja to JESZCZE RAZ podaje moj e-mail adres:) borasca0107@yahoo.com p.s. Ja mam z Brygida kontakt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.sympatico.ca 16.10.04, 00:39 Hey... wystarczy was na pare godzin oposcic i od razu buch jaki ruch... jest przynajmniej co czytac.. podajcie mi link na gadu-gadu to moze sobie zaladuje i pogadamy w weekend.. albo sprobojcie Ja_mamut@hotmail.com czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.sympatico.ca 16.10.04, 00:47 Tepsik, czy ty sie tez za WM podawales.. czy ciagle mamy osobe do rozgryzienia? A mir-mur, sprawa do ciebie - co sie dzieje z Dziadem ze tu nie zaglada? Przycisnij goscia niech droge w znajome strony znajdzie.. milo by bylo. Robi sie ciekawiej, ale osobiscie zaluje ze stara doborowa Gwardia forum Nr.7 sie nie odzywa.. byloby ciekawiej.. i jak juz sie szkolna klasa zbiera to do wspominek.. wspominac.. wspominac.. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
zenobiab Re: Szkola nr 7, czesc 30 16.10.04, 01:09 Gość portalu: mamut napisał(a): > Tepsik, czy ty sie tez za WM podawales.. czy ciagle mamy osobe do > rozgryzienia? Kto ma ten ma he he he Ja wiem kto to jest ale nie powiem, bo mi sie baty dostana takie jak od Tepsika ;-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 01:13 mru-mru-mru :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zenobiab Re: Szkola nr 7, czesc 30 16.10.04, 01:19 Gość portalu: mamut napisał(a): > .. podajcie mi link na gadu-gadu to moze sobie zaladuje i > > pogadamy w weekend.. albo sprobojcie Ja_mamut@hotmail.com > > czuwaj www.gadu-gadu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zenobiab Re: Szkola nr 7, czesc 30 16.10.04, 06:49 No spiochy WSTAWAC!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.sympatico.ca 16.10.04, 07:10 I tak Ci sie dostana baty i tak... jesli juz sie wydalo kto jest tepsik to mieszac WM do tego nie wypada.. no coz.. pogadamy pozniej.. jak sie rozbudzicie na dobre a ja wyspie... czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tepsik Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:23 Dzięki zenobi cała sprawa się rypła . A miała to być niespodzianka . Jestem ciekaw mamut co tam u ciebie słychać i u twojej siostry . Ostatnio widzieliśmy się z 5 lat temu . Baśki też nie widziałem jakieś 20 lat. Może opowiecie coś o sobie jak wam się zyje na obczyźnie . mamuta poznałem odrazu po kraju z którego pisze a baśkę po " Baśce " . Powiedzcie mi jeszcze z kim macie kontakt z naszej klasy . Ja czasami widuję Biełkę , Sędrosia i Matusiakową ( nie wspomnę o mir murze i szalonej Zenobci z domu brunszficka ) proszę o wasze zdjęcia na pocztę tepsik@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tepsik Re: Szkola nr 7, czesc 30 16.10.04, 11:28 Podaję stronę GG dla tych którzy jeszcze nia mają www.gadu-gadu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.sympatico.ca 16.10.04, 19:52 jeszcze nie mam gadu gadu.. ale pewnie sobie zainstaluje.. aktualnie urzeduje na msn messanger... moj kontakt to Ja_mamut@hotmail.com Probojcie mnie lapac. Dzisiejszego waszego ranka.. mojej poznej nocy pogadalem sobie troche z Fredkiem. Tepsik, moze daj znac Sendrusiowi i Bielce o mnie.. nasz kontakt tak jakos sie urwal i troche glupio... pewnie ktory znich ma dostep do netu to niech do mnie napisza.. byloby bardzo milo. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.sympatico.ca 16.10.04, 20:27 Tepsik, ty tez sie nie len i maznij do mnie.. a tu na forum.. to jazda o szkole opowiadac. Jak w pamieci masz jakiekolwiek wspomnienie szkolne pisz... o w- fie, wycieczkach szkolnych, nauczycielach, podrecznikach, kolegach, klasowkach, sciagawkach itp.. Pamietam ze chyba w szostej czy siodmej klasie u dziewczyn zrobily sie modne sciagi, ktore przyczepialy one albo pod rajstopami albo chowaly pod brzegami spodnic.. nastepnie dyskretnie podwijaly brzeg spodniczki aby zerknac na ukryty skrawek spisany gesto informacji.. W klasie w ktorej uczyl nauczyciel mezczyzna to takie numery mogly przejsc lepiej niz w klasie z nauczycielka. Pamietam jak kiedys na lekcji fizyki lub chemi Borkowska przylapala jedna dziewczyne na spodniczanej sciadze.. Borkowska sie nie szczypala.. wstydu troche bylo poniewaz Borkowska z takich sytlacji potrafila robic sceny.. i oczywiscie uwaga do dzienniczka.. ona chyba lubila sie wyzyc na tych dzienniczkach.. sam zebralem od niej chyba trzy uwagi.. zdaje sie ze to Ewa O. wpadla wtedy.. ale moge sie mylic. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Do AD IP: *.sympatico.ca 16.10.04, 20:29 AD... napisz do mnie posialem gdzies twoj address.. moj Ja_mamut@hotmail.com czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Do AD IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.10.04, 21:19 Hej, przed chwilka do ciebie napisalem, ale teraz zauwazylem, ze nie na ten adres co chciales. Wyslalem na simpatico. Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.10.04, 21:25 Jak pomysle o tym, ze kiedys zawsze na koniec roku szkolnego wszystkie zeszyty, dzienniczki itp. wyrzucalem, to moglbym sie dzis za to w tylek kopnac. To by bylo niezle archiwum do naszych wspomnien. Im intensywniej tutaj skrobiemy, tym lepjej potrafie sobie niektore szczegoly przypomniec. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.sympatico.ca 16.10.04, 21:30 AD, sympatico tez moze byc... co slychac.. zaczelo sie ruszac na forum. bardzo sie ciesze ze zbiera nas sie wieksza zgraja. im wiecej tym lepiej. Byloby fajnie zeby Matusik, Bielka i Sendrus sie dolaczyli... moze Tepsik nad tym popracuje. Jeszcze tu bede... wiec pisz.. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.10.04, 21:39 Nie mam nic przeciw temu, zeby sie jeszcze pare osob dolaczylo. Ja osobiscie nie moge sie do tego przyczynic. Przez wszystkie te lata mialem bardzo maly kontakt z ludzmi z naszej klasy i szkoly. Jesli Kaczmarka pamietasz z A-klasy, to z nim mialem najblizszy kontakt. On byl moim swiadkiem na slubie, a ja u niego. Do tego moja zona jest matka chrzesna jego corki. Z mir-murem i Kiczolem widywalem sie tez czasami, jak bylem w Polsce, ale w Olsztynie bywalem coraz mniej i kontakt tez sie urwal. Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamtu Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.sympatico.ca 16.10.04, 21:43 To faktycznie szkoda... ja tez zaluje.. ale to trudne utrzymac kontakty.. teraz technologia pomaga.. sam widzisz. tez bym sie chetnie nawet dwukrotnie kopnal za wywalanie starych zeszytow.. na makulature poszly, wymiennie za papier toaletowy.. zgroza co ja pisze.. ale to swieta prawda jak szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.10.04, 21:58 W sierpniu bylem pierwszy raz od chyba 6 lat na naszym osiedlu. Bylem przy szkole, przedszkolu, biblotece i przy blokach. Musze przyznac, ze to dzieki temu forum, twoich opowiesciach i oczywiscie dzieki mir-murowi, bo tylko dzieki niemu znalazlem sie na tutaj. O tej technologii pisalem teraz z Borasca i wspominalimy nasze pierwsze zetkniecia z computerami. U mnie to bylo na matmie w LO 2. Gosciu przyniosl takie male cos, co troche wiecej umialo niz kalkulator i kosztowalo majatek. Czesto o tym momencie mysle, jak czyms nowym sie zajmuje, albo jakies nowe mozliwosci wynajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.sympatico.ca 16.10.04, 22:08 Zgadza sie.. nawet te umieszczanie fotek na website.. jeszcze nie zabardzo wiem co i jak ale jak znajde moment to kupie oprogramowanie i sam nad tym posiedze.. Fredek ma kope fajnych zdjec z roznych lat.. warte obejrzenia website: www.krenzek.de Szkoda ze mam tylko jedno twoje zdjecie i to na dodatek z zaslonieta twarza.. jak masz moze jakies szkolne fotki to moze przeskanuje i przeslij. A tak swoja droga wlasnie wyslalem Ci e-mail. Strasznie zaluje ze wiele fotek sie nie zachowalo z tego okresu. A moze ktos z naszej grupki ma jakies inne fotki.. dajcie znac i przeslijcie... ja nie musze byc na tych fotkach ale chodzi o to zeby ktos z ferajny tam byl czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.10.04, 22:23 Dzieki za zdjecia! Boraska mi tez przyslala kilka z ostatniego weekendu w dziczy. Musze przyznac, ze bylem zafascynowany nimi. Ja mam tez eine homepage, alle dawno nie pielegnowana. Dlatego tez Fredkowi przeslalem sporo zdjec z tegorocznego urlopu. On ma tez dobra reke do uchwycenia interesujacych zdjec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.sympatico.ca 16.10.04, 22:37 zgadza sie.. nawet dzis na ten temat z nim dyskutowalem. Zdjecia to swietny powod do dyskusji.. ja napewno bede sie staral stworzyc sobie wieksza strone.. z czasem nie odrazu.. ale napewno. A ty AD sie nie len.. widze ze potrafisz jesli miales i stan na wysokosci zadania i podzialaj. Niestety musze znikac.. pewnie wroce na forum nad waszym wczesnym rankiem.. trzymajcie sie i piszcie mamut Odpowiedz Link Zgłoś
tepsik Re: Szkola nr 7, czesc 30 17.10.04, 11:40 Hej helo wszystkim . Jeśli chodzi o szkolne wspominki to pamiętacie jak na lecji biologi AD zrobił sekcję dżownicy linijką ? Pamiętam że wtedy belferka wkurzyła się i AD dostał pałę .A co pani Zera to faktycznie widziałem ją ja sprzedaała lody . Jak ją zobaczyłem to bardzo się zdziwiłem. A może jeszcze jedno wspomnienie pamiętacie jak na lecji fizyki przyjechało wojsko izabrało mir mura i Kiczoła ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola nr 7, czesc 30 IP: *.sympatico.ca 17.10.04, 19:32 Tej dzownicy nie pamietam.. ale cos tam mir-mur i kiczol faktycznie cos tam zdaje sie znalezli.. jakies niewypaly czy cos w tym stylu.. ale pewny juz tego nie jestem.. zreszta zabawiali sie wtedy saletra itp,.. ktory chlopak nie probowal robic latajacy kapsli po wodce czy occie. Tak w ogole Tepsik to milo ze wstapiles na forum... tu potrafi byc ciekawie i wesolo. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Dzis sa Fredka Urodziny!!! IP: *.sympatico.ca 17.10.04, 19:34 Fredek, jeszcze raz wszystkiego najlepszego z okazji Urodzin.. Mam nadzieje ze bawisz sie dobrze. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Dzis sa Fredka Urodziny!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.10.04, 19:44 Hej, tej dzownicy to ja sam tez nie pamietam, a u mir-mura i Kiczola to poszlo chyba o takie ciuchy, ktorych teraz mam pelna szafe. Wtedy tez chcialem miec, nie zle co. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Szkola NR 7 IP: *.sympatico.ca 17.10.04, 19:47 Kojarze to sie zdaje nazywalo moro ten rodzaj ciucha.. cos w rodzaju munduru do cwieczen. Swietny material byl... pozniej w koncu lat 80-tych to juz regularnie sprzedawali ciuchy z tego zrobione.. Sam mialem taka kurtke z tego materialu,ale orginalnego moro nigdy nie mialem. Naprawde dobry material. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Fredka Urodziny - korekta.. IP: *.sympatico.ca 17.10.04, 20:13 Eh, machnalem sie..przepraszam... on ma urodziny jutro.. dzis tylko obchodzi to uroczysciej.. ale co tam Wszystkiego Najlepszego!!! czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Fredka Urodziny - korekta.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 20:50 Witam To fakt z lekcji fizyki zabrało nas wojsko chcieli abyśmy wskazali miejsce w którym były zakopane pociski artyleryjskie z czasów wojny. Tylko że my je wcześniej przenieśliśmy w inne miejsce żeby nie zdradzić gdzie faktycznie pozyskujemy materiały do petard i koreczków (to była straszna dziecinada) W sprawie "handlu" odzieżą wojskową to była inna historia i wtedy to nie było wojsko tylko WSW i MO mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Fredka Urodziny - korekta.. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.10.04, 21:05 Te koreczki to byla niezla dziecinada, ale swoja droga byl niezly ubaw. Podobna zabawa bylo obieranie normalnych korkow. Obieralo sie ostoznie pape i mozna bylo ten srodek rzucac, np na przerwie w szkole. Bylo tez kilka wypadkow z tego powodu. Ja osobiscie tez lape popazylem, bo chowalem obrane korki w moim gipsie na reku. Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Szkola NR 7 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.10.04, 20:56 Wszyscy chyba jeszcze weekend wykorzystuja, bo cos tak cicho tu. Moze jakis nowy temat o siodemce zaczac. W sierpniu jak bylem przy szkole to widzialem, ze nie ma juz tego kiosku na rogu. A pamietam, ze za kartkowych czasow to cala rada pedagogiczna miala go na oku. Od czasu do czasu rzucano tam papier toaletowy albo inne ciezko dostepne artykuly. Przy takich okazjach "dobrzy" uczniowie mogli postac godzinke w kolejce. Podobne scenki byly tez przy sklepie pod filarkami. Ktos na przerwie sie dowiedzial, ze kawa bedzie no i opoznienie lekcji bylo jak w banku. Ja ten sklep to najbardziej z typowym szkolnym posilkiem kojarze, cwiarta chleba i do tego albo serwowit albo kefir. Czasem jak mi sie przypomni to mi slinka leci. Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Szkola NR 7 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.10.04, 21:13 Wracajac do dziecinnych, ale bardzo niebezpiecznych "zabaw", przypomnijcie sobie naboje do syfonu. Zwykly cyrkiel byl bolcem i juz pocisk powodowal odpryski na grzejnikach albo wielkie siniaki na piszczelach. Mir-mur mam nadzieje, ze twoje dzieci tego teraz nie czytaja, bo wpadna na glupie pomysly. Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tepsik Re: Szkola NR 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 22:32 A propo petard z saletry . pamiętam jak mir mur nosił długie włosy i raz przyszedł mocno obcięty . jak się później okazało wypadek przy pracy nad saletrą . A pamiętacie jak Zenobia szukała kogoś do pomocy aby pomógł jaj pomalować pokój poniewarz kupiła sobie młodego chemika i eksperyment "wypalł"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 IP: *.qc.sympatico.ca 18.10.04, 02:44 Cos sobie przypominam z ta fryzurka mir-mura.. ale o eksperymentach zenobi nie slyszalem... Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 18.10.04, 04:53 Gość portalu: tepsik napisał(a): > A pamiętacie jak Zenobia szukała kogoś do pomocy aby pomógł jaj > pomalować pokój poniewarz kupiła sobie młodego chemika i eksperyment "wypalł"? ja pamietam Zenobii sufit po tym "wypale":) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola NR 7 18.10.04, 07:54 Super... a tego wynalazku z nabojami do syfonow nie znalem. saletra, korki, karbid to i owszem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zenobiab Re: Szkola NR 7 18.10.04, 09:42 Z tym eksperymentem to bylo tak, ze mialam taki zestaw "Mlody chemik" i doswiadczenia z ksiazki staly sie nudne Postanowilam cos zadzailac na wlasna reke i namieszalam w kolbach co bylo pod reka Poniewaz nic sie nie dzialo wiec kolbe podgrzalam conieco no i w efekcie malej eksplozji efekt doswiadczenia rzeczywiscie pozostal na suficie i na tapecie po ktorej eksperymet splywal Wypalilo taki pas i musialam cos szybko poradzic (u mnie domu mieli juz dosc moich doswiadczen, gdyz niektore byly bardzo "aromatyczne hihihi" )W koncu zeskrobalam sciane a pasek nowej tapety przykleilam klejem biurowym :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tepsik Re: Szkola NR 7 18.10.04, 11:25 Zenobia a pamiętasz jazdę tatusiowym mercem po lesie ? Albo prezenty na dzień chłopaka jak kazy coś od Ciebie dostał ? A były to jajka , pudełko zapałek a nasz wodzu Serafin dostał w pudełku po zapałkach kawę . Pamiętam że on kawy nie pił powiedział że badzie draznił nauczycielki te które ją piją ( a pamietacie jakie to były czasy dobrobytu )W poprzednich wypowiedziach AD pojawiła się wypowiedz na temat zakupów w naszym sklepie przy szkole czyli ćwiatra chleba i serwatka lub smietana . Też to pamiętam i pamiętam także jak w domu była o to wojna . Rodzice wciskali kanapki a ja niechciałem chciałem tylko kasę na wyżej wymieniony prowiant.Jak to wtedy człowiekowi mało do szczęścia brakowało Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 18.10.04, 12:56 akurat tak sie sklada, ze te prezenty na dzien chlopaka to byl moj pomysl do spolki wykonany z Zenobia.. grrr :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tepsik Re: Szkola NR 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 13:05 Sory baśka takich szczegółów nie pamiętam . a pamiętasz może pewien lany poniedziałek ? Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 18.10.04, 15:43 Hej Tepsik!! Dzieki za liscicho!! Odpisze jak wroce do domu-teraz jestem w pracy i jednym okiem rzucam od czasu do czasu na forum a drugim musze sie skupiac na tym co robie bo inaczej szef wezmie mnie na muszke i wtedy dopiero bedzie klops :) Nie ma sprawy-zdjeciami Cie zarzuce (mam nadzieje, ze z wzajemnoscia!!:) - zapytaj AD, odkad odezwal sie do mnie jego skrzynke zapelniam dzielnie:) hmmmm... lany poniedzialek - pewnie, ze pamietam - mgliscie ale pamietam! To my tu skromnie z sikaweczkami, pare kropelek wody tu i tam, a Mamuta ojciec, co? Calym wiadrem (dzieki bogu cieplej) wody po oczach? :o)) Na dodatek ja na to wiadro jeszcze cierpliwie czekalam pod drzwiami..aahh.. :) Zanim dojechalam do domu ubranie zamarzlo mi na kosc - nigdy wczesniej i nigdy potem nie maszerowalam w tak zamrozonym pancerzu:) Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkola NR 7 IP: *.olsztyn.mm.pl 18.10.04, 17:38 czesć i czołem .jestem tu pierwszy raz.czy bywa tu ktos z rocznika 79-80? Odpowiedz Link Zgłoś
tepsik Re: Szkola NR 7 18.10.04, 19:11 < hmmmm... lany poniedzialek - pewnie, ze pamietam - mgliscie ale pamietam! To my tu skromnie z sikaweczkami, pare kropelek wody tu i tam > Jeśli chodzi o śćisłość to z tego co pamiętam to byłś z Zenobią i te sikawki "skromne " to były wiaderka . Dzięki za zdjęcia które przyslesz ja niestety nie mam zdjęc w kompie .Nie mam dostępu do skanera a cyfrówki jeszcze się nie dorobiłem Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola NR 7 19.10.04, 07:22 Witam miki! mieszaja sie tu rozne roczniki, z mojego niestety nie odezwal sie nikt, a w kazdym razie nikt z mojej klasy, a szkoda. Nie mniej chyba warto powspominac to i owo, tym bardziej ze wiele z tych wspomnien jest nam wspolna. No i zawsze pozostaje nadzieja ze ktos sie odezwie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkola NR 7 IP: *.olsztyn.mm.pl 19.10.04, 13:06 wspomnienie? pani Tamara Pikus uczyla mnie Polskiego.A teraz cwiczy mnie na wywiadowce,bo jest wychowawczynią mojego syna.Co prawda syn nie dorownuje mi łobuzerstwem,ale bardzo się stara. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola NR 7 19.10.04, 13:34 Rozumiem ze zostales(as) na starych smieciach? Ja tez sie krece po Al.Przyjaciol, bardzo pasuje mi ten klimat. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkola NR 7 IP: *.olsztyn.mm.pl 19.10.04, 14:59 Niestety nie zostalem.Mieszkalem na Likusach.A teraz śródmiście.A pani Pikus uczy w Gimn.nr.1 na Partyzantów.Po starych "śmieciach" śmigam czasem rowerkiem,Jak jest cieplo. Odpowiedz Link Zgłoś
zenobiab Re: Szkola NR 7 18.10.04, 23:18 borasca0107 napisała: > akurat tak sie sklada, ze te prezenty na dzien chlopaka to byl moj pomysl do > spolki wykonany z Zenobia.. grrr :) Wszystko sie zgdadza !!!!!!!! Ps Baska mialas napisac i co???? Odpowiedz Link Zgłoś
zenobiab Re: Szkola NR 7 18.10.04, 23:17 tepsik napisał: > Zenobia a pamiętasz jazdę tatusiowym mercem po lesie ? Albo prezenty na dzień > chłopaka jak kazy coś od Ciebie dostał ? A były to jajka , pudełko zapałek a > nasz wodzu Serafin dostał w pudełku po zapałkach kawę . Ta jazde taksowka ojca to pamietam dobrze :-))))))Pewnie AD tez pamieta bo mial w tym procederze niezly udzial i tylko dzieki jego refleksowi i dluuuuuugim rekom merc byl caly - bo jak wstawialismy go do garazu to nim zdazylam otworzyc garaz to samochod zaczal jechac na dol i AD hamulec zdazyl zlapac !!!!! W koncu sfinansowal mi prawko - bo mu sie corka rozbijala po miescie bez papierow Po latach, jak mu to opowiedzialam, to kazal mi przysiegac, ze klamie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 IP: *.sympatico.ca 19.10.04, 02:40 No niech mnie cholera jasna wezmie, nic nie pamietam o zadnym dniu chlopaka kiedy to Zenobia i Borasca prezenty robily? Albo mi plata w mozgu za pamiec odpowiedzialnego brakuje..albo mnie w tedy w budzie nie bylo i prezentu nie dostalem :( Co do smingusa, to tez nie przypominam sobie zeby kogokolwiek moj ojciec woda po oczach... hmmm dziwne.. dziwne. No tak borasca.. ja sie tu nasluchuje.. do innych sie pisze, zdjecia wysyla a do sasiada za miedza nic... ladne kwiatki.. a gdzie to piwo obiecane.. zdaje sie ze nawet dwa..ha! Tepsik, wracajac do sklepowych delicji.. to maslana bula i serwowit byly najlepsze..czasem i mnie kanapki bokiem wychodzily. A kto z was pamieta sklepowe suchary .. Glowe daje ze zapomnieliscie o tym rarytasie. ;) czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
tepsik Re: Szkola NR 7 19.10.04, 18:01 Jesli chodzi o suchary to nie zapomniałem do dzis czasami kupuję i wspominam tamtem smak ale niestety już takich nie robią . Kiedyś kupowało się całymi opakowaniami . W domu u mnie też był to przysmak . Ach te czasy .......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Szkola NR 7 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.10.04, 19:52 Nie zapominajcie o moim fachu!! Ja suchary to dobrze znam, polskie czy niemieckie. Ale mimo, ze tak samo sie nazywaja, to nie ma porownania do starych. Teraz sa wszystkie takie kruche, delikatne. W wojskowym zargonie muwi sie na nie "Panzerplatten", pewnie nie musze tlumaczyc, co? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola NR 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 20:07 Cześć wszystkim. znalazłem w necie zdjęcie naszego kolegi ze szkoły ciekawe czy go poznacie? www.pfarre-wolfsberg.at/pfarre/pfarre.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola NR 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 20:09 coś popaprałem jeszcze raz. www.kapuziner.at/wien/aktuelwolf.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 IP: *.h.pppool.de 19.10.04, 20:36 Ten link tez jakos nie pasuje. Albo moze w klasztorze wylaczaja server internetowy na noc. Do AD: Suchary z Bundeswehry dobrze znam. My zartowalismy, ze to byla wlasnie ta tajna warstwa pancerna w Leopardzie 2. Niby 50 cm jakiegos materialu odpowiadalo 150 cm stali. Nasza teoria byla , ze tam wlasnie te suchary wbudowali. Kolega w wojsku zbieral to dla koni w domu. Ale to tez bylo niebezpieczne, bo suchary w zoladku sie niby rozrastaly na 5-krotna wielkosc. Troche niebezpieczne jesli tego sie za duzo zjadlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Szkola NR 7 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.10.04, 20:55 Do Fredka: Ja kilka razy na szkoleniach cieszylem sie, ze taki suchar pecznieje, bo inaczej niezle by kiszki marsza graly. Jesli te suchary znasz, to znasz tez EPA. W dzisiejszych czasach jest nawet wersja z tortelini! Kto by to pomyslal. Dla nie wtajemniczonych, EPA to taka paczuszka, ktora sie na poligonie lub w akcji dostaje. Taka Paczuszka zawiera wszystko, co jeden zolnierz na dzien potrzebuje: Pyszny obiadzik, kawa, czekolada, tabletki do odkazania wody no i oczywiscie suchary. W razie braku podpalki mozna bylo te sucharki do tego uzywac, one sie naprawde pala!! Pozdrawiam wszystkich rezerwistow i aktywnych Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arabella Re: Szkola NR 7 IP: 207.61.23.* 19.10.04, 20:50 Czesc Pozdrawiam wszystkich ze szkoly numer 7. Co do Boraski lanego poniedzialku to ja dobrze to pamietam, tak o tak lalo sie wiadrami. Co do sucharkow, jakie sucharki???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 IP: *.sympatico.ca 20.10.04, 00:18 Mir-mur.. dzieki za link klasztorny. Kubusia poznaje.. musze znikac napisze pozniej.. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 IP: *.sympatico.ca 20.10.04, 05:54 Jestem z powrotem, not tak.. Od czasu jak Kube widzialem minelo wiele lat, chyba 5-6 lat temu dowiedzialem sie iz zostal mnichem. Troche mnie to zaskoczylo, choc moze nie powinno, Kuba w koncu byl dosyc wrazliwy, choc moze troche zamkniety na swiat zewnetrzny. Ciekawy jest to ze mowiac wiecej o wspomnieniach z przed lat zaczyna nam sie przypominac coraz wiecej. Papierowe opakowania paczek z sucharami.. Tak swoja droga to ile bylo ich w paczce. Oprocz serwovitu, pamietam kefir, czy tez oranzadki takze kupowane w sklepie.. w najgorszym wypadku gazowana woda mineralna. Czesto gesto butelki wtedy szly w ruch i po paru potrzasnieciach butelka tryskaly strumienie w kierunku kryjacych sie za filarami kolegow. Kapsle z butelek czesto otwieralo sie o metalowa krate lub porecz u drzwi sklepu. Ale cos mam wrazenie ze sie powtrzazamy troche z tematem, poniewaz sklepik poruszalismy juz kilka krotnie. Co do prowiantu to dodam moze iz ten nieduzy sklepik szkolny w ktorym tylko "wybrancy" mogli pracowac, prowadzil czasem sprzedaz herbatnikow i piernikow.. pierniki byly prostokatne chociaz zaokraglone na wszystkich rogach.. czesto gesto jak sie je kupowalo to byly tak twarde jak suchary i nie nadawaly sie ugryzc, chyba ze ktos zamoczyl je w herbacie.. ja je takie nawet lubilem. No coz nie mam narazie wiecej pomyslow wspominkowych.. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 IP: *.sympatico.ca 20.10.04, 05:58 Watpie co prawda czy kto kolwiek z was jest posiadaczem, ale moze ktos ma jeszcze jakas uchowana tarcze szkolna ktora tak pieczolowiecie przyszywalo sie do fartuchow, swetrow i kurtek. Pamietacie jakie afery byly jak ktos jej nie mial przyszytej.. pozniej zaczynaly sie tarcze na agrafkach, lub tez oskrobane tarcze bez liter.. W kazdym razie jesli ktos jest wlascicielem takowego zabytku miloby bylo gdyby takowy udalo sie przeskanowac i przeslac lub gdzies opublikowac na necie. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola NR 7 20.10.04, 07:35 Powinienem miec. Moja najczesciej byla na trzech zagietych szpilkach, Filut czasem sprawdzal czy przyszyte. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkola NR 7 IP: *.olsztyn.mm.pl 20.10.04, 14:08 Moja tarcza byla z oderwaną 7.Teraz tez chcialbym mieć skan,chociaż w tedy obciachem bylo pokazac się z przyszytą tarczą.Dla ciekawskich- z epoki polecam; www.polskaludowa.com , a szczegulniewww.polskaludowa.com/dziwolagi/jpg/sciaga_przemowienia.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Szkola NR 7 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.10.04, 16:40 Do mamuta: W orginalnych sucharkach byly zawsze 4 sztuki, w dzisiejszych podrobach przewaznie po 6. Pozostajac przy kulinarnych wspomnieniach to przypomnijcie sobie bary mleczne. Kiedys chetnie tam chodzilem, a nawet z AZS-u mielismy tam jakis czas wyzywienie. Przed paru laty nostalgia mie tam znowu zaprowadzila.... .... ale sie wtedy nadzialem ! Zaszedlem do tego baru na Wojska Polskiego (tam chyba jest teraz sklem z czesciami samochodowymi), a tam penerstwo, smrud i brud. Bylem w szoku i olalem nostalgie! Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Szkola NR 7 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.10.04, 16:44 A kto pamieta ta urocza przytulna knajpke w poblizu dworca zachodniego? Nie przypominacie sobie? Obok byl zawsze cyrk. T R A M P ... to byl lokal! Pelna kultura, "setke" mozna bylo tylko z zakaska dostac. Ogorek kiszony, sledz albo jakis inny przysmak. Gdzie te czasy :-) Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkola NR 7 IP: *.olsztyn.mm.pl 20.10.04, 17:36 Na TRAMPA to ja byłem za mlody,za mlody żeby wchodzić.Ale tą piękną architekturę mam w pamięci.A teraz o ogórkach kiszonych.Na Likusach w czasach wodki na kartki,był "prywatny" sklepik z alkoholem.nie podam lokalizacji ,bo tydzień temu widzialem tą starszą panią.u pani tej mozna było nabyć drogą zakupu buteleczkę Bałtyku i poprosić o ogóra,Piszę ogóra, bo był b. duży,kiszony z lodówki.tego ogóra przepoławiało sie.wysysało środek,a z wydrążonych połówek piło nad Krzywym wodeczkę.teraz juz nie ma takich ogórów. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 20.10.04, 18:14 czytam i czytam i stwierdzam nadwornie, ze litosci to Wy nie macie za grosz.. grrrr:) - przy komputerze mam wstretne marchewki, w okolicach pracy zero knajp i sklepow zywnosciowych, sliniakow nie mam czym uspokoic a Wy co?? - sucharki, swiezutki chleb (ze sklepu pod siodemka!!) z chrupiaca skorka i przepyszna pietka!!:), serwatka, wieeeeeeelkiee ogorki kiszone!!! ZLITUJCIE SIE!!! Przeciez ja tu klawiature slina zaleje!! :) - a wafelkow z masa czekoladowa to nikt nie pamieta? :) Jesli juz tak o jedzeniu to Zenobia - pamietasz jak u mnie w domu zrobilas sobie kogel mogel (kogiel mogiel?grr:) z zoltek kaczych jaj? Niby jajo kurze czy kacze to prawie to samo - to samo zoltko i w ogole... ale do tej pory pamietam jak cos mnie w gardle sciskalo, gdy Ty to do ust wzielas! :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 IP: *.sympatico.ca 21.10.04, 01:06 No pewnie wiesz Borasca ze jaja jojom nie rowne( ;) ), ale w kogiel moglu to faktycznie chyba nie ma znaczenia ktore sie miesza. Byloby mi wielce milo gdyby mi ktos przeslal wizerunek takiej tarczy szkolnej. A tak swoja droga jestem ciekaw czy dziatwa szkolna nadal ma obowiazek noszenia takowych na swoich rekawach. Mysmy na samym poczatku nosili mudurki.. ale czy to takze jest nadal utrzymywane w Polsce? czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Szkola NR 7 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 21.10.04, 04:25 Ach!!!!!Co ma ci napisac Miki .....To byly piekne czasy--szczegolnie lekcje fizyki :-) chcialobysie jeszcze poszalec.... jak w tamtych czasach ...ale realia sa inne ...nie jestem pewny czy mozna by bylo zobaczyc wszystkich z naszej klasy w jednym czasie i zrobic jakies party!! ale wiesz jak jest - wszyscy porozzucani po tym swiecie!!!,,, EEEEEch... moze kiedys to nastapi!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola NR 7 21.10.04, 07:17 Pamietam Tramp, zajzalem tam nawet kiedys. W tym miejscu jest planowane rondo, juz nowu wiadukt kolejowy dla tej drogi powstal. Ma byc zamkniety dla ruchu samochodowego stary wiadukt na Baltyckiej. Szykuja sie zmiany w tym rejonie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 IP: *.sympatico.ca 21.10.04, 13:58 I prawidlowo.. zmiany z tym akurat miejscem powinny pojsc byly dawno do przodu... (nie wiem czy to przeklenstwo ktoregos ze straconychy niewinnie rzezimieszkow nie daleko od tego miejsca o czym wspominal Fredek okolo miesiaca na forum) ale to miejsce zawsze bylo jakies nie zagospodarowane. Ja z trampem nie mam milych wspomnien.. to co pamietam to ledwo trzymajacy sie na nogach panowie chwiejnym krokiem podarzajacy do domu przez Baltycka po popijawie w Trampie. Tramp jako budynek nigdy nie budzil tez wielce milych estetycznych emocji.. moze przynajmniej teraz ten teren na cos sie pozytecznego zda, aczkolwiek szkoda ze ruch drogowy bedzie przewalal sie tak chucznie obok Jeziora Dlugiego. Czas na czesc nastepna.. juz setny wpis. Kto zaklada czesc 31? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arabella Re: Szkola NR 7 IP: 207.61.23.* 21.10.04, 15:33 Czesc wszystkim bylym ucznion Klasy B. Ten Trampt tez pamietam, ale w sumie tez pamietam tam przed wiaduktem przy tym placu jak cyrki przyjezdzaly, wtedy tam zawsze bylo mnustwo ludzi. Ale chyba wtedy juz tej budy z piwem nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arabella Re: Szkola NR 7 IP: 207.61.23.* 21.10.04, 15:45 Czesc Ah party, mnie sie wydaje ze to kwestia nastawienia, jezeli by sie wszyscy nastawili na wybrana date, powiedzmy dajac odpowiennia ilosc czasu wszystko by sie zaplanowalo to tylko kwestia checi i wszystko jest mozliwe. Ja np. o 50- cioleciu naszej szkoly nr. 7 dowiedzialam sie od Boraski, gdybym wiedziala o tym wczesniej napewno bym cos zaplanowala i bylabym w tym czasie. Co prawda nie wiem jak oni wysylali zawiadomienia, jezeli wogole, bo nawet jak by wyslaly na stary adres Baltyckiej to tez bym sie o tym dowiedziala. Takze mysle ze kwestia checi i wszystko jest mozliwe. To co organizujemy spotkanie Klasy B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Tramp IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.04, 19:39 Juz kiedys pisalem, ze w miejscu trampa powinien stanac jakis glaz upamietniajacy to miejsce. Uwazam, ze to rondo powinno nosic nazwe Tramp i po jego srodku ten obelisk powinien sie znalezc.Lobbujcie gdzie sie da taka opcje!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkola NR 7 IP: *.olsztyn.mm.pl 21.10.04, 19:42 Leszek ! ty to mozesz pomarzyć. Chyba Cie rozpoznałem. Z Kanady kawał drogi. Ostatni raz byles , ile lat temu? 5 ? A przedtem 7. Ja też jestem [byłem ] z B klasy , z tej samej? A informacja o 50-leciu zeczywiśćie była do bani. Dowiedziałem sie z GW.w ostatniej chwili. Wielu moich zagranicznych kolegow nie miało tej szansy.Ale i tak bylo nas z sidmiu.z a klasy 1,ale oni to zawsze takie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Szkola NR 7 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.10.04, 20:15 Zapraszam na czesc 31 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Re: Szkola NR 7 IP: *.141.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 24.10.04, 01:36 Miki ostatni raz bylem w 1997 a wyjechalem chyba w 1989 albo 90....to juz kawal czasu . ale nie bede ukrywal ze stesknilem sie za znajomymi i olsztynem. Party przydalyby sie chociazby dla tego zeby odnowic kontakty - tym bardziej ze jak siegam pamiecia to w naszej klesie tzn. klasa B - byli sami fajni ludzie!!!! ..Nie kazdy mogl byc urwisem ale prawie kazdy wlozyl swoja cegielkke do historji 7-mki . fajnie byloby sie spotkac!!!Moze ktos sie dolaczy i pomoze to zrealizowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 24.10.04, 07:30 Gość portalu: ML napisał(a): > Miki ostatni raz bylem w 1997 a wyjechalem chyba w 1989 albo 90....to juz > kawal czasu . > ale nie bede ukrywal ze stesknilem sie za znajomymi i olsztynem. Party > przydalyby sie chociazby dla tego zeby odnowic kontakty - tym bardziej ze jak > siegam pamiecia to w naszej klesie tzn. klasa B - KTORY ROCZNIK??? :) > byli sami fajni > ludzie!!!! ..Nie kazdy mogl byc urwisem ale prawie kazdy wlozyl swoja cegielkke > > do historji 7-mki . fajnie byloby sie spotkac!!!Moze ktos sie dolaczy i pomoze > to zrealizowac!!! hej... tak szczerze to ta czesc jest juz w archiwum (chyba:) - cala dyskusja przeniosla sie do watku nr 31, a na temat spotkania napomknelam juz tu:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=16920548&wv.x=2&a=16951497 Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
branchette Re: Szkola NR 7 29.10.04, 11:12 a jest juz gdzies watek 31???? tak w ogole to czesc!!! czytam i czytam i widze,ze wiekszosc z Was - przynajmniej teraz - swoja historie laczy z klasa B. hmm.. probowalam juz wczesniej, odrebnym watkiem, ale widze, ze ten jest jest najpopularniejszy...a wiec zaczynam: czy zaglada tutaj ktos kto uczeszczal do klasy A , ktos z rocznika 1980-81 [tzn. urodził sie w tych latach]... tak jak podawalam wczesniej: pierwsza wychowawczyni: Pani Szymkiewicz. Ja chodziłam do tej klasy tylko do 4 klasy, potem sie przeprowadzilam.. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!!! i czekam na odzew ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Re: Szkola NR 7 IP: 216.191.240.* 24.10.04, 05:12 Arabella!!! Ciekawe w jakim roku Konczylas szkole - to ze jestes z klasy B to juz wiem ale jak narazie nie mialem okazji rozpoznac ani jednej osoby na tym forum ---> nie liczac tej ktora mnie wprowadzila!!...... Jesli jestes z tego samego rocznika co my, sila zeczy bedzie nas wiecej i napewno ciekawiej! Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 24.10.04, 07:34 Gość portalu: ML napisał(a): > Arabella!!! > > Ciekawe w jakim roku Konczylas szkole - to ze jestes z klasy B to juz wiem ale > jak narazie nie mialem okazji rozpoznac ani jednej osoby na tym forum ---> > nie > liczac tej ktora mnie wprowadzila!! uchyl rabka tajemnicy i chociaz napisz kto Cie wprowadzil w takim razie? :o)))) Odpowiedz Link Zgłoś