rita100 11.12.04, 22:37 Kiedy wiosenne slońce zaświeci w zakwitną w parkach kasztany na specar pojda starsi i dzieci swiat bedzie jak malowany z każdym dniem zbliżamy sie do wiosny - czy to nie piękne ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lolek Re: Byle do wiosny :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:31 A potem juz lato "przy kominku ciepły płomień ciągle lato przypomina Spójrz, jak za oknem, tańczy z mrozem biała zima" Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaa Re: Byle do wiosny :) 12.12.04, 15:37 A po lecie jest jesień - w lasach podlaskich zbieralismy wczoraj grzyby, jkaby to był październik, albo nawet wrzesień. Podobno w tym roku ma nie byc zimy - tylko od razu wiosna. W styczniu zapowiadaja 20 st. C. Ale sie porobiło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jungi Re: Byle do wiosny :) IP: *.olsztyn.mm.pl 12.12.04, 16:33 a potem zima czyli to co mamy - cztery pory roku, cztery wpisy i nie ma wątku. może wątek o 12 miesiącach, albo wątek o 366 dniach - będą dłuższe Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Byle do wiosny :) 12.12.04, 22:33 nie, nie, dalej trwamy w nadzieji do wiosny :) Kiedy wiosenne slońce zaświeci w zakwitną w parkach kasztany na specar pojda starsi i dzieci swiat bedzie jak malowany zbudza się w lasach uspione ptaki powrocą dzikie labedzie pola kwiatami wiosna zascieli świat kolorowy znow bedzie sami powiedzcie jakie to wznosłe Lolek - też pięknie Z każdym dniem jest bliżej wiosna :) i nadzieja na pierwsze kwitnące kwiaty Ciekawe kto z nas znajdzie pierwszy wiosenny kwiatuszek ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Byle do wiosny :) 13.12.04, 21:24 usmiech radosny rozjasni zycie szare i smutne wsrod zimy wiosna zapuka do twego okna otworz i powiedz - prosimy :) znacie tą piosenkę No To Co Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: Byle do wiosny :) 13.12.04, 21:36 witam wieczorną zmianę.. a cóż jest powodem tej radości? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Byle do wiosny :) 13.12.04, 21:40 wiosna, wiosna w naszych sercach co przynosisz w darze "Jagienko" ? ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: Byle do wiosny :) 13.12.04, 21:55 jestem,jestem, ale zanim przeczytam tu i ówdzie, a czasem coś napiszę, to schodzi troszkę.. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: Byle do wiosny :) 13.12.04, 22:00 nie Jagienka Ci ja, ale cóż Ci w darze niosę... pełne kosze( o nawet do rymu wyszło) a czego byś chciała dzieweczko? (no w tych koszach...?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek "Wróci wiosna, baronowo" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 21:57 "Mówisz, że cię miłość mierzi, zmierź mnie sobie, wołasz, zmierź! Spójrz, powiadasz, to są piersi? kogóż natchnie taka pierś? A ja twierdzę: - Baronowo, wkrótce minie zima, a z wiosną zaczną się na nowo nasze słodkie TRULLA LA. Znowu będę twój Don Diego, znowu księżyc, znowu bzy, jak u Pawła Żeraldiego sitwa zmysłów: "Ja i TY". I nie powie stary baron więcej do mnie paszoł won, nie wypchnie na bruk z gitarą, bowiem w grobie leży on. Czarna kryje go pydżama, biedak gonił resztką sił, tak jak stał, w salonie zamarzł, bo lufcik otwarty był. Zły baronie, dobrze tak ci! chciałeś naszą miłość zgnieść, nasze słodkie koci-łapci, że tak powiem, naszą płeć. Na złość tobie wiosną Amor, co sekrety różne zna, ukołysze nas tak samo w tym najsłodszym TRULLA LA. Aktualnie jeszcze zima (jakże nie lubimy zim!) nasze zmysły w karbach trzyma i rozkwitnąć nie da im; ba, przez całą Europę, zimno! krzyczy dziad i wnuk. I zawieszam się jak sopel pod okapem twoich nóg. Lecz si? nie martw, baronowo, już przemija zima zła, rozpoczniemy ach! na nowo nasze słodkie TRULLA LA." Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: "Wróci wiosna, baronowo" 13.12.04, 22:02 ha, trzeba przyznać , ze poezja, muzyka i przyroda jest piękna a zmysły niepokorne teraz moja kolej Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: kiedy rankiem się budzi ze snu 13.12.04, 22:06 Najpiękniejsza jest nasza ojczyzna kiedy rankiem sie budzi ze snu spiewem ptakow jej dzień się zaczyna i zapachem jasminów i bzu a przy drogach wysokie topole latem prawie sięgaja do nieba smutne wierzby splataja warkocze w sloncu jarzebina dojrzewa kiedy lato przeminie gorące i odleca za morza bociany zlota jesien w lisciastych sukience kolorowe maluje obrazy, maluje zima biale sukienki zaklada gwiady sniegu w podarku przynosi galeziami na wietrze sie klania tak bym chciala na spacer zaprosić gdzie piekniejsze są lasy i jeziora gdzie skowronek na polach tak śpiewa gdzie na niebie tak piekne sa chmury gdzie pszenica tak w sloncu dojrzewa śpiewa to No To Co Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: trzeba marzyć 13.12.04, 22:26 Jonasz Kofta TRZEBA MARZYĆ Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć Zamiast dmuchać na zimne Na gorącym się sparzyć Z deszczu pobiec pod rynnę Trzeba marzyć Gdy spadają jak liście Kartki dat z kalendarzy Kiedy szaro i mgliście Trzeba marzyć W chłodnej, pustej godzinie Na swój los się odważyć Nim twe szczęście cię minie Trzeba marzyć W rytmie wietrznej tęsknoty Wraca fala do plaży Ty pamiętaj wciąż o tym Trzeba marzyć Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: trzeba marzyć 13.12.04, 22:36 tak nie podchodz ktoś jesli mielibyśmy kogos na mysli to tylko w mysli Czasami nic już nie wolno, ale marzyć nam nikt nie zakaże :) Dlatego powstają piękne , cudowne i wrażliwe teksty, a ja w nich jestem zakochana Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: trzeba marzyć 13.12.04, 22:46 ok, dzięki za uwagę, zauważyłam, że romantyczna z Ciebie dusza.. (lubię czasem też tak sobie odpłynąć, ale kopniaki od życia robią szybko z człowieka realistę...) Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: trzeba marzyć 14.12.04, 12:52 ktos2104 napisała: > ale kopniaki od życia robią szybko z człowieka realistę...) O tak!Doskonale powiedziane. Momentalnie człowiek "dorasta". Ale co tam...byle do wiosny.Marzeń nikt nie może nam zabronić. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 14.12.04, 21:33 cieszę sie , ze wszyscy do takiego wniosku doszli - to jest najlepsze lekarstwo na przezycie życia ;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 14.12.04, 22:03 u Was w domkach też taka zimota...? chyba dziś ani do zimy, ani do wiosny tylko do lata by się szło... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 14.12.04, 22:14 lato to mamy przy grzejniczkach , bo na podwórku nietety doś mrożno, choć sniegu ani widu ani słychu i chlapy nie ma - nie ma co narzekać - jest ok, a wiosna coraz bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: trzeba marzyć, koniecznie :) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 14.12.04, 23:14 Riutko, jak zmienię swój kolor włosów, to wiosna rankiem zaświta a zima pójdzie "precz" - jak mawiają Warmiaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 15.12.04, 21:44 kolory włosów zmieniają kobiety Ed - nieprawdaż ? zima precz wiosna cacy to nie mecz to owca bacy ;)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 27.12.04, 21:22 wiosna chyba juz jest mam jedną rózę , ktora jescze liście nie zrzuciła, a tu już wiosna :) powiem Wam jak zakwitnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 27.12.04, 21:49 w serduchu na pewno zagościła.. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 27.12.04, 21:53 Ltosiczka - jak podobało Ci sie w eNce ? Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 27.12.04, 22:43 czułam się jak w gronie dobrych przyjaciół.. milej jak znasz osoby, z którymi piszesz.. a jak okazuje się, że mają w sobie *tą duszę i to ciepło* milej w dwójnasób.. eNka ma tez swój klimacik (niewątpliwie czuję w tym zasługę angeli...:-) Ciebie też chciałabym kiedyś poznać..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 27.12.04, 23:08 ktoś - ze mnie to taka wirtualna forumowiczka, unikam spotkań , nie jest mi to rękę, a mam zawsze cel podróży, bo jak wiesz życie to jeden cel. Mimo , że nie wchodzi giga, sola i inni zawsze juz nas będzie coś łączyło. Nie jest nas tak dużo byśmy się nie pamietali. Poznasz mnie nan następnym Zjeżdzie jak Bóg da :) Czekam na zdjęcia beinga, by choć trochę Ciebie poznać :) Też jestem ciekawa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 28.12.04, 08:47 witam.. daj znać jak już będą te zdjęcia.. being robił sporo dla Ciebie.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 28.12.04, 21:11 zdjęcia będa , pewnie jak inka z beingiem wrócą do Krakowa, to pewnie po Nowym Roku Ktosiczka - czy masz rodzinę ? Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 28.12.04, 21:57 mhm.. w tym temacie powiedzą Ci więcej jak wrócą do Krakowa, albo pisz dalej na pocztę, adres znasz.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 28.12.04, 22:07 poczty prawie nie uzywam ale nie omieszkam się popytać o wszystkim inków :) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 28.12.04, 22:38 choć szron na głowie, już nie to zdrowie a w sercu ciągle maj :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 28.12.04, 22:40 szron na głowie, czyżby przyszedł mróz ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 28.12.04, 22:41 żeby jak najdłużej trwał ten maj... Odpowiedz Link Zgłoś
giga5 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 28.12.04, 22:43 Marzenia to piękna rzecz. Rita, pamiętam i pozdrawiam. Jakoś ostatnio czasu niewiele:)) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 28.12.04, 22:53 marzenia zostawiamy na przyszły rok ;)))) jednak przydałby sie śnieg Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 29.12.04, 07:22 tym czasem musi wystarczyc szron na glowie! ;p :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 29.12.04, 08:46 czyżby Ci ten szron przeszkadzał w czymś Zbyszku...?:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: trzeba marzyć, koniecznie :) 29.12.04, 09:03 ??? zartujesz!? mam ile mam, i dobrze mi z tym... Czego i Wam zycze! :-) Odpowiedz Link Zgłoś