Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz.90

31.12.04, 17:48
normalnie, aż drżą paluszki na klawiaturze..
taki zaszczyt, część 90!
nie ośmieliłabym się sama,
ale skoro Rita prosi...

bawcie się dobrze..
i wkraczajcie w ten młodziutki roczek
z nadziejami na dużo lepsze jutro..
ciepła i miłości Wam życzę...

do zobaczenia z Niektórymi pod Ratuszem
pewnikiem Olsztyn będzie nie tylko Piękny ale Cudny
w świetle tych fajerwerków...
:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:09
      normalnie, aż drżą paluszki na klawiaturze..

to jest piekne jak Olsztyn jest piękny
      to miłej zabawy w Olsztynie
      i z czterech ścian trzeba sie cieszyć ;))))
      fajerwerki czas zacząć ;))))
      u mnie już strzelają hucznie
      • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 00:00
        Wszystkiego dobrego w Nowym 2005 Roku dla wszystkich
        • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 01.01.05, 00:23
          Wszystkiego o czym tylko marzycie,
          w nowym 2005 roku niech się spełni:))))))))))))))))
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 00:58
            Sylwestrowy Kraków pozdrawia
            Gratuluję sudowi godzinę 00.00 i tak gładkiego przejścia Olsztyna Pieknego w
            ten Nowy Rok
            Na szczęście :)
            Cały Sylwestrowy Kraków w pr II tv dedykuję Olsztynowi
            Kraków - Olsztynowi z takim przesłaniem oglądalam ten program

Jesli piękno Olsztyna żyje w nas
            dajmy mu siłe , niech żyje w nas

jeden dzień jedna noc
            a w życiu jakby piękniej

pozdrawiam
            Wszystkiego Najlepszego
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 01:13
              czy wiecie , ze Olsztyn jest piękny ?

jeden dzień jedna noc
              a w życiu jakby piękniej
              • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 01.01.05, 03:30
                Pozdrawiam Twój Kraków Ritko..
                zabawa przemiła..
                ale fajerwerki jakoś oszczędnosciowo potraktowali w tym roku,
                albo aura taka..
                deszcz siąpi, nie żeby zaraz parasole...
                ale jest,
                niebo zachmurzone, gwiazdy nie mrugają..
                i tak.. nie tak, jak by człowiek chciał do końca...
                • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 01.01.05, 11:00
                  Dopiero Olsztyn zaczyna sie budzic.
                  Wlasnie ktos spozniony odpalil petarde.
                  Gratuluje Ci ktos2104 rozpoczecia nowej setki Olsztyna pieknego.
                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 01.01.05, 11:58
                    Witaj Muraszko i nam dane było sie spotkać
                    Wsztkiego Najlepszego
                    Czy zauważyłaś jaki strzał miał Sud w samą północ - OO.00 :)
                    To była dobra petarda w Olsztynie Pięknym ;)
                    • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 01.01.05, 12:13
                      Witam Was uśmiechem, z nadzieją..
                      Dziękuję Muraszko:-)
                      Rito, faktycznie...nieźle OO.OO..
                      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 01.01.05, 12:25
                        bardzo nie żle - do tej chwili nie mogę wyjść z podziwu , jeden strzał suda i
                        celny :)
                        Ktosiczka byłas pod Ratuszem w Olsztynie ?
                        Spotkałas kogoś ? Były petardy ?

pepe.krakow.pl/krakow/unia1.htm
                        • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 01.01.05, 12:34
                          tak Rito, spójrz na wpis 3.30..
                          spotkałam wspólnych znajomych..
                          króciutkie życzonka..
                          • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 01.01.05, 12:44
                            ale u Ciebie pięknie było..
                            choć stałam tam z głową zwróconą w niebo..
                            patrzyłam na te migające i rozbłyskujące fajerwerki,
                            zatopiłam się w ich huku,
                            nie słysząc nikogo..
                            czułam deszcz na twarzy..
                            i tak bardzo chciałam,
                            żeby objęły mnie silne ramiona..
                            i tyle mysli przemknęło w ułamku tej chwili..:-)
                            taki chwilowy bezczas..
                          • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 01.01.05, 12:46
                            ja powiem króciutko, własnie wygotowały mi sie ziemniaki przeglądając forum i
                            pisząc, wracam do kuchni.
                            Czyli Ktosiczko , slwem miło przywitaliście Nowy Rok W Olsztynie :)
                            Pozdrawiam :)
                            • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 01.01.05, 17:19
                              Piękny Olsztyn, śpiący Olsztyn, idę po Dublinka :)
                              • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 01.01.05, 18:29
                                nie wiem co zacz..ten Dublinek,
                                choć domyslać się mogę..:-))))
                                żeby na zdrowie wyszło;-)
                                • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 20:19
                                  Dublin już wypity, w żyłach krąży żwawo
                                  W nowym, pięknym roku będzie się nam działo.

Działo się nam będzie, mam nadzieję dobrze
                                  Oby nowy roczek, nas obdzielił szczodrze.

Pracą, przyjaciółmi oraz pięknem miasta.
                                  Niechaj nam Olsztyna nie zagaśnie gwiazda.

Dobre duchy niechaj nas tutaj przywodzą
                                  Niech się toczy dyskus we dnie oraz nocą.

Z noworocznym pozdrowieniem
                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 20:23
                                    Trafiłem na północ, bo kinder party miałem.
                                    Ale w TV widziałem, że w Krakowie gorąco w nocy było. Kamerzysta co i rusz
                                    pokazywał dziewczynę w samej bluzce, bez kurtki, czapki czy szalika.
                                    Aczkolwiek i tak to nie przebija koncertu z Belfastu, gdzie wykonawcy w krótkim
                                    rękawku występowali.
                                    • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 01.01.05, 20:33
                                      Kinderparty też bywają cudowne, w takim niewninnym towrzystwie i z szampanem
                                      Piccolo - nie dziwota, ze strzał był celny
                                      Byłam osobiście oglądac ten wczorajszy zaludniony Rynek - do tej pory stoją
                                      jeszcze konstrukcje, naprawdę były ogromne, Kraków sie postawił. Jedynie nie
                                      podobalo mi sie ta minuta ciszy za katastrofę. Była chyba w nieodpowiednim
                                      momencie, tuż przed wystrzałami, a mój szampan nie wytrzymał i strzelił w tym
                                      momencie. Cieplutko to mamy, jeszcze bezwietrznie - jak na tą porę roku to
                                      dziwne. Tylko patrzeć jak z kosiarkami do trawy wyjadą.

• ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 01.01.05, 20:34
                                      Dublin dobrze wpływa na rymy widzę..:-)
                                      (zostanie dla potomnych)
                                      Jak w styczniu bedzie +20 jak mówią..
                                      to my też niebawem krótkie rękawki przywdziejemy..;-)
                                      Chociaż to nie temperatura powietrza jest ważna,
                                      ale to w jakim towarzystwie się przebywa..;-)
                                      • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 01.01.05, 20:36
                                        Witam Rito,
                                        to ocieplenie ma przyjść od południa właśnie..,
                                        z Waszej strony..
                                        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 01.01.05, 20:40
                                          witajcie
                                          I pomyśleć, ze już niedługo bedą ściagać dekoracje Olsztyna.
                                          Tak coś sie dzieje z klimatem, wiem , ze i ziemia zaczyna sie szybciej kręcić :)
                                      • Gość: bonni Re: Olsztyn jest piękny cz.90 IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.05, 22:57
                                        Hallo ,milo mi z Wami a szczegolnie z ritta 100 .
                                        Bardzo dzekuje tobie za te wiadomosc bo jak wiesz to moj dopiero trzeci liscik
                                        ala wprawiam sie pomalu .Zycze Wam przyjemnych Snow .
                                        • Gość: ktoś Re: Olsztyn jest piękny cz.90 IP: *.olsztyn.mm.pl 02.01.05, 07:36
                                          mam nadzieję, że sny były miłe;)?..
                                          witam w porannym Olsztynie,
                                          pomalutku budzi się dzień...
                                          • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 14:34
                                            Witam i ja Olsztyn
                                            Dobrze rok nam sie zaczyna, bo mamy miłych lokatorów, może zagoszczą na dłużej
                                            i będa wierni Olsztynowi.
                                            bonni - korzystając z okazji, mozemy prosić Cię o przedstawienie się lub jak
                                            wolisz opowiedzieć nam co najbardziej wspominasz z tych olsztyńskich lat ?
                                            Mieliśmy tu już dużo tematów, ale ciągle powracamy do dzieciństwa łacząc go z
                                            terażniejszością. Które jeziorao jest bliższe Twemu sercu ? Czasami wywyższamy
                                            Krzywe nad Długim czasami odwrotnie, a wzwiązku z tym rośnie nam podziw do nich.
                                            pozdrawiam
                                            Ktosiczka , Ty też sie wypowiedz :)

• Gość: bonni Re: Olsztyn jest piękny cz.90 IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 17:30
                                              Na poczatku musze sie przyznac ,ze bardzo sie ciesze ze poznalam tak
                                              wspanialych i milych rodakow .Olsztyn znam bardzo dodrze bo jestem wnim trzy
                                              razy w roku , ja lubie wszystkie nasze jeziora ,ale najbardziej to w Likusach,
                                              ono chyba sie nazywa Dlugie,tam spedzam duzo czasu.Naturalnie jestem czesto
                                              na Starowce bo uwielbiam jakos to miejsce i naturalnie piwo z cola.
                                              Zycze Wam dobrej Nocy.
                                              • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 20:32
                                                bonni, tos Ty stały bywalec Olsztyna, to sie zbyszek ucieszy, będzie mógł Cie
                                                wziąśc na żagle, na rowery , na wycieczki - tak na nas sie złosci, ze tylko
                                                siedzimy przed monitorkiem a nie wypływamy na wyplywy :)
                                                No i eNka z piwem czeka, tylko nie wiem czy jest tam coca cola, ale wrazie
                                                czego weż ze sobą. Nie zapomnij zawiadomić nas wcześniej.
                                                Dobrze zrobiłes , ze wybrałes Olsztyn Piekny, zawsze coś sie tu dzieje.
                                                W Olsztynie masz rodzinę ?
                                                My juz kończymy świętowanie, jutro pojawi sie poranna zmina i bedzie nam
                                                opowiadać jak to bylo pod Wysoką Bramą.
                                                • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 20:58
                                                  miasta.gazeta.pl/katowice/1,35068,2451173.html

warto przeczytać - ciekawy artykuł
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 20:59
                                                    miasta.gazeta.pl/katowice/1,35068,2451173.html
                                                    jeszcze raz
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 21:31
                                                    Witam wieczorna zmiane!
                                                    Oczywiscie ze bylem pod Ratuszem.
                                                    fajerwerkow wysokich prawie nie bylo widac,
                                                    mgla, mrzawka, dym,
                                                    ale bylo Olsztynsko i sympatycznie.
                                                    Spotkalem wielu znajomych,
                                                    wypilem...
                                                    chm..
                                                    podzielilismy sie szampanami i zyczeniami!
                                                    Potem eNka...
                                                    sympatyczna i spokojna atmosfera.
                                                    Angela jak ksiezyc rozjasnia blaskiem,cieplem i
                                                    kragloscia! (wybacz)
                                                    Koobra doglada i swietuje...
                                                    milo.
                                                    Poskakalismy troszke...

Narzekaliscie ze Olsztyn rano spi.
                                                    My po 10 w Nowy Rok,
                                                    juz bylismy na trasie spaceru przez Las Miejski,
                                                    do elektrowni na Lynie,
                                                    tam gdzie laczy sie z Wadagiem.
                                                    Potem ognisko,
                                                    zimne ognie, szampan...
                                                    nawet balonik sie znalazl i wisniowka.
                                                    W lesie mokro, deszczyk siapil,
                                                    ale nie ma ze sie ognisko nie rozpali!
                                                    Nowy Rok przywitany jak nalezy!
                                                    a spiochy...
                                                    coz...
                                                    niech spia dalej.
                                                    Przede chwila obejzalem podboje Aleksandra.
                                                    Rozczarowal mie troche,
                                                    tak jakos czuje ze juz kilka takich filmow widzialem...
                                                    a czy dobry kochanek?
                                                    tego dalej nie jestem pewny
                                                    ;P
                                                    Milego wieczoru!
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 21:39
                                                    Hejka!!!
                                                    My juz jestesmy w Olsztynie. Pociag mial opóźnieniem, 25 minut:) Jutro, jak
                                                    uzbieramy siły, zdamy relację. Czy TVN Uwaga jest dziś z Krakowa, z osiedla
                                                    Kalinowego? Bo jakieś zamieszanie mamy pod oknem. Jak ktoś ogląda to niech da
                                                    znać.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 21:43
                                                    Macie mozliwosc byc w eNce w piatek?
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 22:04
                                                    cześć zbyszek - no i po wszystkim, czuwałam nad Olsztynem kiedy Wy tak
                                                    wspaniale sie bawiliście - tak juz w życiu jest
                                                    being - tak z Huty transmisja - oglądam :)
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 22:08
                                                    Z Huty to ja wiem, ale czy z os. Kalinowego? Mam okna na jedna strone tylko, a
                                                    widze jakies blyski swiatla. A boje sie wyjsc, ciemno za oknem, kibole z
                                                    siekierami lataja:) Mam nadzieje, ze familia spi juz glebokim snem.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 22:19
                                                    siedż lepeij w domu, już jest ciemno i pózno i niebezpiecznie i nie wychylaj
                                                    sie przez okno
                                                    jeszcze spotkasz powracających z Sylwestra na głodzie :))))
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 22:27
                                                    Witam Was Serdeńki...
                                                    jak tłoczno i gwarno...
                                                    lubię, lubię z Wami spędzać czas..

Being będziecie w eNce?
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 22:29
                                                    to jak masz czas zobacz na słynną zakopiankę
                                                    Wsiadaj do tego samochodu, klikaj w obrazki i dojedziesz do Zakopanego na
                                                    Karnawał - takie mam widoki, żadnych jezior nie spotkasz, być może zauwazycie
                                                    góry - fajna stronka

www.zakopianka.com.pl/
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 22:43
                                                    znajome kąty..
                                                    w tym roku byliśmy w Krakowie,
                                                    a potem w Poroninie(dobra baza wypadowa),
                                                    góry są najpiękniejsze,
                                                    jak dziki tłum je opuści
                                                    i wrzosem zaścielą się połoniny,
                                                    a buki zrobią się czerwone,
                                                    jest to koniec sierpnia, wrzesień..
                                                    ale mam słabość do Bieszczad..
                                                    chociaż Beskid Sądecki...
                                                    ech wspomnienia...:-)

ale Wiesz nad nasze jeziora...
                                                    nie ma po prostu nic wspanialszego..
                                                    lubię Redykajny i Żbik..
                                                    każde z nich ma w sobie *coś*..
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 22:45
                                                    Co tam morze, co tam gory,
                                                    najpiekniejsze sa Mazury !!!
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 22:51
                                                    i o tym mówię właśnie...:-))))
                                                    ale nie składa mi się tak rymem jak Tobie...:-)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 22:53
                                                    Nie wiem co w Was jest, choćbym pokazała Wam góry zlota to Wy tylko jeziora,
                                                    jeziora, jeziora - magnes jakiś, amoże pod wodą jest skarb Tempariuszy ?
                                                    Nie do wiary, ale własnie o tym mówią tv , ze Krzyżacy tam na dnie zamieścili
                                                    skarb.
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 22:55
                                                    rita100 napisała:

> Nie wiem co w Was jest, choćbym pokazała Wam góry zlota to Wy tylko jeziora,
                                                    > jeziora, jeziora -

...Rita. Na moje usprawiedliwienie moge Ci tylko zaspiewac :
                                                    Ech, Mazury, jak Wy cudne... .
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 22:57
                                                    Asiu. To zawolanie z morzem i gorami to jeszcze z przechadzek rajdowych...:)))
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 22:59
                                                    A Warmiacy
                                                    jacy tacy, jacy tacy
                                                    chlopcy jak z pod bacy ;)))))

idziemy spać , jutro praca - ahoj poniedzialek !
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 22:59
                                                    zawtóruję...
                                                    ..gdzie jest taki drugi kraj?
                                                    tu przeżyjesz chwile cudne..;-)

Krzysiu koniecznie w tej eNce..
                                                    no z kim zaśpiewam??:-)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 23:00
                                                    tak..to czasy zamierzchłe..
                                                    ta miłość do gór;-)
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 23:06
                                                    Asiu. Chyba nie bede mogl. Ta data to dla mnie termin "swiety". Zwlaszca w tym
                                                    roku. Moja wspolniczka ma okragla rocznice urodzin. Nie powiem ktora, bo by
                                                    mnie za to zabila. Zaspiewamy innym razem. Mam nadzieje, ze przy gitarze...
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 23:09
                                                    jasne Krzysiu!gitara innym razem..

to najlepsze przedwczesne życzenia dla Wspólniczki,
                                                    o takich datach MUS pamiętać..
                                                    pełnia zrozumienia:-)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 23:10
                                                    bpkw - w imieniu Olsztyna Pięknego koniecznie złóż jej życzenia : zdrowia i
                                                    radości i wiele miłych chwil. Tak to jest Wielkie Święto.
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 23:13
                                                    rita100 napisała:

> bpkw - w imieniu Olsztyna Pięknego koniecznie złóż jej życzenia : zdrowia i
                                                    > radości i wiele miłych chwil. Tak to jest Wielkie Święto.

Rita. Cichoooooooooo........ . jak sie Ona dowie, ze wszyscy o tym wiedza to
                                                    zapraszam na wlasny pogrzeb :)))))))))))))))))))))))))
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 23:19
                                                    Kolejne faux pas. Kurde, 8.01. to nie sa urodziny tylko inna wazna rocznica. A
                                                    ta o ktorej juz wspominalem, czyli okragla cyferka, to 28.01. .Jak to dobrze,
                                                    ze wspolniczka nie czyta forumowych tekstow...
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 23:23
                                                    :-))))))))))
                                                    Krzysiu..pora spać:-)
                                                    jutro sobie coś jeszcze może przypomnisz.;-))))
                                                    ale i tak wszystkiego najlepszego...:-))))
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 23:30
                                                    ktos2104 napisała:

... ale i tak wszystkiego najlepszego...:-))))

dobranoc :))))
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 23:32
                                                    noooooooo, Olsztyn jest piękny :)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 02.01.05, 23:35
                                                    Ktoś pięknie wpłynął na Twój humorek;-))))))
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 03.01.05, 07:08
                                                    Witam ciemnym switem.
                                                    Miasto pieknie oswietlone,
                                                    mgly nie ma,
                                                    od strony Kosciuszki pieknie wyglada o poranku,
                                                    i dalsza jazda...
                                                    Zamek wylaniajacy sie z mroku,
                                                    ladnie podswietlony
                                                    i blyszczaca pod nim Lyna...
                                                    pieknie jest!
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 03.01.05, 07:40
                                                    Jest pieknie.Malutki przymrozek i prószy snieg.
                                                  • Gość: bonni Re: Olsztyn jest piękny cz.90 IP: *.dip.t-dialin.net 03.01.05, 07:42
                                                    Dzien dobry ,
                                                    Zbyszek tak pieknie okreslil ten poranek ze az mu zazdroszcze ze takie piekno z
                                                    samego rana widzi, ja wyglandam teraz przez okno i co widze ciemnosc i zbiera
                                                    sie na deszcz ,wiatrzysko huczy ale tu to normalne ,bo Wuppertal slynie z
                                                    takiej pogody ,ja nturalnie mobilizuje sie do pracy ktora zczynam o 15godz. a
                                                    koncze o 24.00 . Zycze WAM przyjemnego i pieknego dnia .
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 03.01.05, 07:43
                                                    no cześć..
                                                    właśnie zdążyłąm przed śniegiem i deszczem..
                                                    wszyscy czegos chcą od lekarzy..
                                                    żadnej pierdoły(upss..mało ważnej sprawy)
                                                    nie można załatwić...
                                                    i wszyscy robią wrrrr....
                                                    i są nieprzyjemni..
                                                    to wcale nie jest piękne,
                                                    nawet w Pięknym..
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 03.01.05, 07:53
                                                    Lekarze tez ludzie...
                                                    tez sa po swietach i co gorsza czesto w pracy...
                                                    szkoda tylko ze Nowy Rok zaczynaja na wrrrrr...
                                                    zeby im tak nie zostalo!
                                                    Ja staram sie do lekarzy nie zagladac...
                                                    kazdy ma swoja robote,
                                                    po co sobie nawzajem przeszkadzac?!
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 03.01.05, 07:59
                                                    to nie lekarze robią wrrr..
                                                    tylko panie w okienkach
                                                    i ludzie pod okienkami...
                                                    realia..
                                                    zapomniałam już jak to jest,
                                                    bo też dawno nie odwiedzałam tej instytucji,
                                                    ale dziwnie na mnie popatrzyła,
                                                    jak jej zyczyłam miłego dnia z uśmiechem..
                                                    zazwyczaj ludzie tez odpowiadaja uśmiechem,
                                                    a ona dalej spod byka...
                                                    groźne spojrzenie...
                                                    ale Wam miłego dnia też życzę
                                                    i też z uśmiechem..:-)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.90 03.01.05, 12:40
                                                    Witam serdecznie
                                                    Ciepło i serdecznie
                                                    Fajerwerki strezelały, tak, że alarm w samochodzie sie włączył :) całe
                                                    szcczęście, że własciciel strzelał z nami :) Niezbyt dobrze mi się temn rok
                                                    zaczął, troche kłopotów ze zdrowiem, jeszcze nie jest dobrze, mam nadziję, że
                                                    nieługo to się skończy i przyjda dobre dni :)
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 03.01.05, 13:50
                                                    Cześć:)
                                                    Witam i pozdrawiam pierwszy raz w tym roku na wątku:)
                                                    Jestem sama, miałam się uczyć, nawet being wyszedł na miasto żeby mi nie
                                                    przeszkadzać, ale jakoś nie mam nastroju na naukę.
                                                    Więc "Pod napięciem" było z Kalinowego? Mogłam wyjść, babcię pozdrowić,
                                                    hihihi:) A może mi ktos powiedzieć, o czym było? Standard o siekierach i
                                                    blokersach?
                                                    Przed nami nowe wyzwanie. Na klatce schodowej wisi ogłoszenie, że od połowy
                                                    stycznia nastąpi wymiana instalacji gazowej w naszym bloku. Należy zdemontować
                                                    wszystkie szafki i inne rzeczy zasłaniające rury, oraz przygotować się
                                                    odpowiednio, bo za wyrządzone szkody spółdzielnia nie odpowiada! JA SIĘ BOJĘ!!!
                                                    Myślałam, że już w tym mieszkaniu będzie wszytko ok, a ja mam palpitacje jak
                                                    pomyślę, że znając nasze szczęściezostaniemy bez gazu, ciepłej wody, z
                                                    rozwalonymi i niepomalowanymi ścianami:((((((((
                                                    W Olsztynie to by pewnie było nie do pomyślenia!!!
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 03.01.05, 14:41
                                                    witam i pozdrawiam...
                                                    lustereczko...zdrowia:-)
                                                    (jak nic powaznego, nie polecam tej instytucji)
                                                    Inko..rozumiem...remonty..brrr
                                                    (swój odsuwam i odsuwam...)
                                                    zmiany zawsze mile widziane,
                                                    tylko żeby sie tak dało
                                                    bez tego bałaganu i stresiku...:-)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 03.01.05, 15:00
                                                    czasem zeby widziec roznice
                                                    warto zrobic balagan...
                                                    po porzadkowaniu dopiero jest ladnie!
                                                    Moze brzmi to jak metoda na masochiste,
                                                    (trudno potem zrobic porzadek,
                                                    jakos balagan robi sie latwiej!)
                                                    ale naprawde skutkuje.
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 03.01.05, 15:52
                                                    A jak jest porządek? Bo mi to zimowe koszenie trawy przypomina:( Z drugiej
                                                    strony może ten remont ważny jest ze względów bezpieczeństwa? Po prostu ja nie
                                                    mam nerwów na to:(
                                                  • szymon.pytlik Re: Olsztyn jest piękny cz.90 03.01.05, 16:57
                                                    Witam. Wpisuję się tutaj po raz pierwszy, ale od jakiegoś czasu śledzę kolejne
                                                    części Olsztyna Pięknego. Na codzień nie mieszkam w Olsztynie, i raczej tutaj
                                                    nie bywam, bo mieszkam bardzo daleko - Rybnik (dla tych którzy nie kojarzą -
                                                    pewnie większość - to na Śląsku, jakieś 50 km od Katowic). Ale mam świetną
                                                    znajomą, która mieszka w Olsztynie, i dzięki niej poznałem troszkę to Piękne
                                                    Miasto. Szczerze Was podziwiam za to, co robicie. Tak trzymać!! Muszę przyznać
                                                    jeszcze coś - mam nadzieję, że zmobilizuje Was to do do dalszej pracy. Otóż
                                                    Wasz wątek zainspirował mnie do nieco podobnej inicjatywy(ale na znacznie
                                                    mniejszą skalę - blog) o moim Mieście Rybniku. Zawsze myślałem na tym, co by
                                                    dla niego móc zrobić (oczywiście tak poza codziennymi czynnościami). I pomysł
                                                    podsunęliście mi Wy. Także za to jestem Wam wdzięczny. Niestety, mój pomysł nie
                                                    prosperuje tak dobrze jak Wasz, ale oczywiście nie zamierzam przestawać.
                                                    Jeszcze raz gratuluję, i życzę dalszej owocnej pracy.
                                                    PS. Jeżeli Ktoś byłby ciekawy, podaję linka do mojego projektu -
                                                    pieknyjestrybnik.blog.onet.pl
                                                    Pozdrawiam Was bardzo, papapa. Będę regularnie zaglądał do Was.
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:11
                                                    Rita. O ile pamiętam to skarb Templariuszy Pan Samochodzik już odnalazł ze
                                                    znajomymi harcerzami ;)
                                                    Inka. Nie taki remont straszny, jak go malują. Ze 2 lata temu też wymieniano w
                                                    domu w którym mieszkałem instalację gazową. Może z tydzień to trwało. Jedyny
                                                    problem to koszty. Za instalację na klatce płaci wspólnota lub administrator, a
                                                    za to co w mieszkaniu niestety Ty. Ale zawsze możesz to od podatku odliczyć.

Witam Rybnik piękny!
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 03.01.05, 21:42
                                                    Witam wszystkich - niesamowicie piękny zrobił sie Olsztyn i taki sympatyczny,
                                                    jakby zamiast dzwonów biły w Olsztynie serca. Witam ponownie bonni i witam
                                                    Rybnik Piękny i wszystkich naszych bywalców. Od czego zacząć, zacznę od tego,że
                                                    bonni - zbyszek i lustro i ktosiczka i muraszka piszą o Olsztynie i życiu w nim
                                                    i jak sie czyta to sie to widzi oczmi, zawsze jest się blizej, inka z beingiem
                                                    zakwaterowali sie tymczasowo jako stodenciaki w Krakowie i sud, oni nie powinni
                                                    w kosztach remontu precypydować, a każdy remont to kłopot, no i inka jak
                                                    bedziesz sama to nie puszczaj obcego - uczyła cię tego mama i babcia ;))))
                                                    Ale pisze głupoty, tak czasmi mi się zdarza, mam dużo rzeczy na glowie i o
                                                    wszytskim myślę. Jak tylko zdobęde czas przyglądnę się blizej stronce, już
                                                    zauważyłam tam wiersze.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 03.01.05, 22:03
                                                    Olsztyn Miasto Bezpieczne - popatrzcie jak piszą:

"Najlepiej jest w Olsztynie, Elblągu i Warszawie, gdzie nie tylko udało się
                                                    zahamować wzrost przestępczości, ale nawet doprowadzić do jej znacznego spadku.
                                                    To tym bardziej zaskakujące, że takie miasta jak Warszawa czy Szczecin pod
                                                    koniec ubiegłego stulecia były jednymi z najbardziej niebezpiecznych. Teraz
                                                    odbiły się od dna. W miastach tych liczba przestępstw spadła o ponad 17
                                                    procent" - podaje "Życie Warszawy".

Dobrze to oznacza dla Olsztyna, nie mamy sie czego bać.
                                                    Można sobie bezpiecznie spacerować wzdłuż jezior i w nocy zwiedzać Starówkę :)
                                                  • Gość: bonni Re: Olsztyn jest piękny cz.90 IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.05, 01:57
                                                    Hallo, jak wy wszyscy smacznie spicie to ja niedawno wrocilam z pracy .
                                                    Dlatego mam teraz okazje jako pierwsza zyczyc wam przyjemnego wtorku.
                                                    Pozdrawiam bardzo goraca rite 100 .
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 04.01.05, 07:07
                                                    W Olsztynie +3 deszczowo i jeszcze ciemno.
                                                    ale juz sie szykuje kolejny sloneczny...
                                                    mimo ze deszczowy dzien!

Pozdrawiam Rybnik!
                                                    bylem tam kilka razy,
                                                    ale raz na slaskim weselu!
                                                    Swietne klimaty!
                                                    (wesela)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 04.01.05, 07:58
                                                    dzień dobry Pięknemu w deszczu...
                                                    ale jak ma być słonecznie...
                                                    to tym bardziej radośnie witam..
                                                  • Gość: oko Re: Olsztyn jest piękny cz.90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 08:34
                                                    Pozdrowienia dla Radosnych w Pięknym
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 04.01.05, 09:08
                                                    Radośnie bardzo...
                                                    same miłe niespodzianki od rana:-)))
                                                    wtorkowy Olsztyn znacznie łaskawszy...
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.90 04.01.05, 10:33
                                                    Witam
                                                    Mój smutek wewnętrzny poprawiam soboie odrobiną humoru - procentuje - inni sie
                                                    cieszą :)a ja wraz z nimi :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 04.01.05, 10:42
                                                    moze odrobina wspomnien poprawi Ci humor?
                                                    www.kolodrom.olsztyn.pl/strony/album/V_rajd_JNT/index.htm
                                                • Gość: bonni Re: Olsztyn jest piękny cz.90 IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.05, 11:23
                                                  Dzien dory , mam nadzieje ze bedzie to dobry dzien .
                                                  Rita 100 , pytalas mnie czy mam rodzine w olsztynie ,nam jeszcze Babcie .
                                                  Naturalnie jak kazdy z nas mialam i ja wieksza rodzine ,ale niestety ,
                                                  przed piecioma latami stracilam w krotkim czasie wszystkich czlonkow mojej
                                                  rodziny. Dlatego moze teraz zrozumiesz dlaczego tak ciagnie mnie do tego
                                                  pieknego regionu.Ale taraz koniec z przeszloscia liczy sie dzien dzisijszy
                                                  pomimotej brzydkiej pogody , zycze tobie rita100 i naturalnie Wam wszystkim
                                                  przyjemnego i sokojnego dnia.
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 04.01.05, 15:08
                                                    Bonni..o stracie bliskich...wiem z autopsji niestety,
                                                    ale to samo życie, nie mamy raczej na to wpływu ...
                                                    to tylko czas...dobry lekarz i ludzie...mili przyjaciele...
                                                    trzymaja w takich chwilach...
                                                    Mam nadzieję, że dzień dzisiejszy upływa Ci miło...?
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 04.01.05, 19:15
                                                    Witajcie wszyscy w tą brzydką deszczową pogodę, nie będę truła, ale ta pogoda
                                                    niestety żle wpływa na organizmy, sztucznie staram się pocieszać nawet
                                                    zdjęciami z wycieczek rowerowych, wspomnieniami kiedy za oknem szaruga, ddżysto
                                                    i bardzo nieprzyjemnie, a wiatr hula w kominach. Jedyne pocieszenie w tym , że
                                                    siedzimy w ciepłym domku w pantofelkach przy klawiaturce, a obok stoi jeszcze
                                                    oswietlona choinka. O takiej porze urok jezior chyba zanika. Nie ma jak
                                                    wygrzewać się do słoneczka na molo.
                                                    Bonni, trzeba zapomnieć o wielu sprawach, ale są wspomnienia , których się
                                                    nigdy nie zapomina i czy dobre czy złe ale związne z ziemią ojczystą, z
                                                    gniazdami. Rozumię Cię, rozumia Cie i inni. Na takim tle powstały największe
                                                    dzieła literackie - tęskonota, samotnośc, powstawały cudowne opisy natury i
                                                    sentymentalny podziw dla niej. Mamy to szczęście, że dzieki Olsztynowi Pieknemu
                                                    możemy przyjechać i nie zostać samotne w mieście, po krórym się robiło pierwsze
                                                    kroki. Rozglądanij się dobrze Bonni - tam w górze na stronie jest Klub
                                                    Forumowicza, tam się spotykamy, umawiamy, omawiamy i przedstawiamy. Jesli
                                                    możesz rozmawiać swobodnie, bez tajemnic to z chęcią więcej bysmy sie od Ciebie
                                                    dowiedzieli wielu rzeczy, a i zaznajomiłabyś się z innym - mowię Ci warto !
                                                    Mamy tam też stronki o Olsztynie.
                                                    A teraz musze lecieć, będę być może pózniej
                                                    pozdrawiam wszystkich
                                                  • kupasmiychu z innej beczki, czyli brawo Olsztyn 04.01.05, 20:13
                                                    wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=9912&wid=6425245
                                                    czuwaj
                                                    wojtek
                                                  • Gość: sud Re: z innej beczki, czyli brawo Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 21:50
                                                    Dla poprawienia nastroju zespół Voo Voo

Nim stanie się tak jak gdyby nigdy nic
                                                    muzyka i słowa: Wojciech Waglewski

Myślę sobie, że
                                                    Ta zima kiedyś musi minąć
                                                    Zazieleni się
                                                    Urośnie kilka drzew
                                                    Niedojedzony chleb
                                                    W ustach zdąży się rozpłynąć
                                                    A niedopity rum
                                                    Rozgrzeje jeszcze krew.

Zimny poniedziałek
                                                    Gorącą stanie się niedzielą
                                                    To co nie pozmywane
                                                    Samo zmyje się
                                                    Nieśmiały dotąd głos
                                                    Odezwie się jak dzwon w kościele
                                                    A tego czego mało
                                                    Nie będzie wcale mniej...

Choć mało rozumiem
                                                    A dzwony fałszywe
                                                    Coś mówi mi, że
                                                    Jeszcze wszystko będzie możliwe

Nim stanie się tak
                                                    Jak gdyby nigdy nic nie było
                                                    Nim stanie się tak
                                                    JAK GDYBY NIGDY NIC
                                                  • Gość: oko Re: z innej beczki, czyli brawo Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 08:36
                                                    O dzięki Sud tego mi było trzeba!
                                                  • Gość: bonni Re: Olsztyn jest piękny cz.90 IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.05, 00:53
                                                    Witam was serdecze,
                                                    chcialambym was bardzo przeprosic ze zaczelam ten temat .Mam nadzeje ze sie
                                                    nie gniewacie na mnie ,zdaje sobie sprawe ze kazdy z nas juz cos przykrego
                                                    przezyl.Obiecuje ze nie bede juz poruszac takich smutnych tematow,
                                                    ale mosze sie przyznac ze sie bardzo ucieszylam ze tak slicznie zareagowaliscie
                                                    Zycze Wam slodkich Snow .
                                                  • Gość: bonni Re: Olsztyn jest piękny cz.90 IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.05, 01:00
                                                    ps. badzo chetnie spodkam sie z Wami naturalnie jak bede mialam przyjechac
                                                    do Polski to Was powiadomie. Jeszcze raz przyjmnych Snow.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 05.01.05, 07:07
                                                    Zapraszamy!
                                                    najblizsze spotkanie w piatek...
                                                    zdazysz?
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 05.01.05, 07:47
                                                    Ciekawe dzisiaj niebo nad Olsztnem.
                                                    Porozrywane ciemne chmury,przeswitujacy blekit,
                                                    i wynurzajaca sie czerwien slonca.
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.90 05.01.05, 07:52
                                                    Lekki wiatr pieści nasze twarze swym powiewem...
                                                    Dym z kominów ucieka...
                                                    Ptaki przecinają niebo...
                                                    A przy komputerach ludzie...
                                                    Marzą... :)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 05.01.05, 08:26
                                                    mmm....;-))
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 05.01.05, 08:30
                                                    oso1 w takich wypadkach pisze mhm :-)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 05.01.05, 09:12
                                                    każdy ma swoje mmm...mhm...
                                                    ważne, że wiemy o co chodzi;-))
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 05.01.05, 09:20
                                                    mmm, mhm ,i wyszlo sloneczko! :-)
                                                  • szymon.pytlik Re: Olsztyn jest piękny cz.90 05.01.05, 19:08
                                                    Witam Olsztyn Piękny. Dziś, w podzęce za Ciepłe przyjęcie i inspirację, ma moim
                                                    blogu o Rybniku Pięknym, specjalna dedykacja dla Was i całego Olsztyna,
                                                    zapraszam ciekawych
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 05.01.05, 22:47
                                                    Witam wieczornie...
                                                    i bardzo cichutko...
                                                    bo dziś wszyscy śpią w Pięknym chyba..
                                                    (takie gwiazdy, że tylko marzyć i wspominać...)
                                                    Dziękujemy za dedykację -wiersz..
                                                    (mi sie nie udaję tak do rymu składać
                                                    jak Tobie...)
                                                    ale nie rezygnuj...
                                                    moze za mało osób jeszcze wie o Twojej stronce?
                                                    zapraszaj znajomych do zaglądania...
                                                    i wszystko się da powolutku..
                                                    pozdrawiam;-)
                                                  • Gość: bonni Re: Olsztyn jest piękny cz.90 IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.05, 01:18
                                                    Zbyszku ,bardzo chetnie bym sie z Wami spodkala ale planuje dopiero
                                                    przjazd do Polski w marcu .
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 06.01.05, 06:41
                                                    A gdzie to sie Rita wczoraj zapodziala?
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.90 06.01.05, 07:29
                                                    Dzień dobry o ciemnym poranku
                                                    Dzień dobry mrugając światłami w oknach
                                                    Dzień dobry wiejąc wiatrem
                                                    dzień dobry... z nadzieją... na lepszy dzień... :)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 06.01.05, 07:49
                                                    dzień dobry..
                                                    nadzieje się spełniają czasami...
                                                    Bądź dobrej myśli Lustereczko;)
                                                    Nasza Ritka? Brak...
                                                    ale niech się cieszy Swoją Radością...;)
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 06.01.05, 11:18
                                                    Bylem dzis w fabryce papierosow w Krakowie. I sie zgubilem, kwadrans chodzilem
                                                    po halach, pokojach i nie moglem trafic do wyjscia. A potem nie moglem wyjsc z
                                                    terenu fabryki, wszystko na karty magnetyczne. Musialem bladzic miedzy TIRami.
                                                    Zobaczymy co wyjdzie z wizyty:) Najwyzej mnie Rita do biznesu wciagnie:P.

Teraz czekamy kto trafi 100.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 06.01.05, 11:28
                                                    Witam pieknie w Pieknym!
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.90 06.01.05, 13:05
                                                    Zbyszku, na Tobie spoczywa obowiązek załozenia nowego watku.
                                                    Mam troche swoich prywatnych problemów, jak tylko sobie z nimi poradze, zasilę
                                                    wątek. Teraz zycz e wam wszystkim miłych rozmów.
                                                    Olsztyn jest piekny
                                                    zycie jest piekne
                                                    trzeba tylko umieć zyć

Uważajcie Bonni, będzie w marcu w Olsztynie
                                                    A CO ONA TAK POZNO WRACA Z PRACY ? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka