Dodaj do ulubionych

Multikino w Olsztynie

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 00:11
co myślicie o tym pomyśle i jak oceniacie obecne swoje kina prowadzone przez
Neptun Kino
Obserwuj wątek
    • Gość: mk Re: Multikino w Olsztynie IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 00:32
      Dlaczego nie?
      To jasne, że lepiej jest coś mieć niż nie mieć (no może z wyjątkiem paru
      chorób). Wiem, że multikina są postrzegane jak kiedyś hipermarkety - "wejdą na
      rynek, to zatłuką konkurencję". Ja bym się jednak tego ni obawiawał, bo ten
      przykład świadczy, że nie ma czego.
      Liczę, że dzięki multikinu zwiększy się kinowa publiczność w Olsztynie (każda
      nowość przyciąga) i atrakcyjność repertuaru. Powinny też skorzystać małe kina -
      ich właściciele - mam nadzieję - będą musieli zdobyć widza np. ambitnymi,
      DKeFoskimi filmami.
      Teraz mamy tylko trzy:
      Kopernik - elegancka ogromna hala, grają przeboje-pewniaki
      Polonia - mniejsza kopia Kopernika, sala z klimatem, do końca niewykorzystanym.
      Tylko fotele są ustawione w tak wąskie rzędy, że po seansie zawsze bolą mnie
      nogi.
      i Awangarda - zdecydowanie najlepsza, kameralna. Są tu i premiery (grane
      równocześnie z kinami warszawskimi) i filmy ambitniejsze.
      Czasem gra też DKF w dawnym ROK-u, ale mam wrażenie, że lata świetności ma już
      dawno za sobą.
      Ciekawostką są natomiast letnie seanse pod chmurką - tego lata np. w pubie Sowa
      pod zamkiem.
      • Gość: gugu Re: Multikino w Olsztynie IP: *.uwm.edu.pl 31.08.01, 09:58
        dobre porównanie hipermarketu z multikinem.
        gdyby w Olsztynie bylo to reszta kin by splajtowała.Ale czemu sie dziwic?w
        koncu prawie kazdy woli ogromny ekran , klimatyzacje i fotele lotnicze za
        troszke wieksza cene...
        • Gość: LP Re: Multikino w Olsztynie IP: 62.67.96.* 31.08.01, 18:25
          pamietacie letnie kino na polanie zaraz obok mostu nad jez.dlugim.
        • Gość: BK Re: Multikino w Olsztynie IP: *.mtp.com.pl 06.09.01, 12:18
          Nie do końca jest prawdą, że gdy ruszy multipleks w Olsztynie, wzystkie kina
          zbankrutują. To bzdura. Studiuję w Poznaniu od 3 lat, również 3 lata temu
          otwarto pierwsze Multikino w Polsce. Od tego czasu zlikwidowano tylko jedno
          kino, i to w dodatku osiedlowe. Mało tego w lipcu tego roku otwarto ponoć jeden
          z największych multipleksów w Europie - Kinepolis z 20 salami. Właścicielem
          większości pozostałych kin jest jedna spółka - odpowiednik Neptuna z Gdańska,
          które zarządza Kopernikiem. Jedno kino w Poznaniu wyświetla tylko i wyłącznie
          filmy europejskie i ambitniejsze filmy amerykańskie, widocznie na sztukę
          filmową jest popyt. W sumie dobrze że są multipleksy, bo do tej pory można
          obejrzeć filmy które miały premiery nawet pół roku temu, co w zwykłym kinie
          jest niemożliwe. Pozdrawiam wszystkich kinomanów!!
          • Gość: gug Re: Multikino w Olsztynie IP: *.uwm.edu.pl 06.09.01, 13:43
            moze faktycznie przesadzilam z tymi bankructwami.Czytalam niedawno w tej
            gazecie "film" ze do Kopernika w Olsztynie przyszlo od poczatku roku ponad 23
            tys ludzi, co jest niezlym wynikiem w skali innych kin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka