Dodaj do ulubionych

OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM

IP: *.ols.vectranet.pl 27.01.05, 18:59
Chce poznać wasze opinie o oddzialach wojewodzikiego a szczegolnie o
chirurgi. Ma ktos cos ciekawego do powiedzenia i opowiedzenia?
Interesuja mnie tez najlepsi lekarze szpitala
czekam na odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • monopol O chirurgii 27.01.05, 19:12
      Pozytywnie: Dr Malinowski, Michalik, Błoniecki
      Zdecydowanie negatywnie: ordynator
    • Gość: pacjent Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl 27.01.05, 22:25
      Na chirurgii sa podzialy mlodzi sa niezli starsi roznie. Ja mialem do czynienia
      z mlodymi Malinowski, Stefanowicz
      • monopol Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM 27.01.05, 23:08
        Stefanowicz to ginekolog, ucieszyłby się, gdyby mu powiedzieć, że jest młody.
        Miałeś z nim do czynienia?
        • Gość: luna37 Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 27.01.05, 23:40
          ja mogę powiedzieć o ortopedii..dr Remiszewski bardzo pozytywna:))
          co do patologii i położniczego mam jak najgorsze zdanie , ale to jest zdanie
          sprzed 11 lat!!! wtedy bylo tam okropnie a ówczesna pani ordynator nie nadawała
          się aby nazwać ją lekarzem...jej kultura i tak mogłyby posłużyć za typowe
          przykłady do podręcznika pt "Jak najlepiej zdołować i wykończyć pacjetkę przed
          i po porodzie" oraz "jak usunąć noworodka z tego padołu bez szkody dla
          szpitala"....Przykre ale prawdziwe...jej błędy lekarskie mój syn odczuwa do
          dziś...
    • Gość: ciekawy A co z oddzialem ratunkowym? IP: *.ols.vectranet.pl 28.01.05, 00:01
      • monopol A co ma z nim być? 28.01.05, 00:17
        Działa.
        • Gość: pacjent Re: A co ma z nim być? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 09:42
          chirurdzy sa bardzo mili i profesjonalni ordynator taki sobie
          • Gość: szczuka Re: A co ma z nim być? IP: *.olsztyn.mm.pl 28.01.05, 10:17
            ogólnie o Izbie przyjęć - to na wszystko mają pieniądze - oprócz wózków do
            przewożenia chorych
    • Gość: lekarz A ty monopol tam pracujesz? IP: *.ols.vectranet.pl 28.01.05, 13:15
      • Gość: szczuka Post płatny wykupiony przez p.dyrektor IP: *.olsztyn.mm.pl 28.01.05, 13:39
        a szpiatal to jest the best, rewelacja, a dyrektor to chodzi i pyta o zdrowie i
        czasami nawet to można pocałować w rękę, i wszystko jest ok.
        • Gość: ola Re: Post płatny wykupiony przez p.dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 15:45
          Dajcie spokój Pani Dyrektor.
          Bardzo mi się podobała okulistyka i ortopedia, gdyż tam leżałam.
          Na obu oddziałach i ordynatorzi i lekarze są fajni. Pozdrawiam.
          • Gość: luna37 Re: Post płatny wykupiony przez p.dyrektor IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 28.01.05, 17:02
            Ja fatalnie wspominam na gabinety tomografii komputerowej...brak szacunku dla
            pacjenta, brak uprzejmości i kultury zarówno większości pań robiących , jak i
            lekarzy, ogólnie uważam że obsada tego działu-oddzialu powinna byc
            wymieniona...spędziłam tam 9 godzin żeby zrobić 5 min badanie i pies z kulawą
            nogą nie zainteresowal się pacjentami siedzącymi na korytarzu o tzm "głodbnym
            pysku"...a wrecz miano do nas pretensje gdy pytaliśmy jak długo to
            potrwa.....TRAGEDIA I DNO!!! oddział ratunkowy jest fajny ale to zalezy na jaki
            skład sie trafi....:))
            • Gość: Yota Re: Post płatny wykupiony przez p.dyrektor IP: *.ols.vectranet.pl 28.01.05, 17:06
              Luna37 - zauważyłem, ze o czym by sie nie pisało, to wszedzie jestes zle
              traktowana. Szpital - zle, urzedy - zle. A moze jestes z tych osob, ktore same
              stwarzaja takie niemile sytuacje?
              • Gość: luna37 Re: Post płatny wykupiony przez p.dyrektor IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 29.01.05, 21:54
                wiesz to chyba zle czytasz....nie pisalam ze WSZĘDZIE jestem żle
                traktowana...myślę że powinnaś dokładniej pocztać moje posty...a że
                narzekam....cóż piszę o tym co mnie boli czyli o tym co można zmieniić...i
                wiesz co??? jeśli chodzi o urzędy czy szpitale jestem tam dość częstym goście i
                wcale to nie oznacza że niemile widzianym..:)))
            • ewosia Re: Post płatny wykupiony przez p.dyrektor 15.03.05, 23:04
              Luna, co mieli podawac kawe i czekoladki? albo schabowe? Jak idziesz do pracy,
              to szef cie zadrecza pytaniami, czy zyczysz cos do jedzenia? Ludzie, moze
              jeszcze powinien co chwile ktos wychodzic i calowac w stopy?
      • Gość: ola Re: A ty monopol tam pracujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:18
        Dlaczego monopol ma pogrubiałą trzcionkę w nazwie.
        Może to dziennikarz, albo inny pracownik GW.
        SOR jest fajny, tylko za dużo gadają za "ladą".
        A może by tak ich oddzielić szklaną ścianą
        • redakcja Re: A ty monopol tam pracujesz? 28.01.05, 17:31
          Olu, monopol ma pogrubioną czcionkę, bo się zalogował na naszym portalu. To
          daje kilka dodatkowych możliwości - polecam.
          Roman Antonowicz
          • luna37 Re: A ty monopol tam pracujesz? 29.01.05, 21:56
            ola...ja też mam!!L:))))
      • monopol A Ty lekarz tam pracujesz? /nt 28.01.05, 22:04
        • Gość: lekarz Re: A Ty lekarz tam pracujesz? /nt IP: *.ols.vectranet.pl 28.01.05, 22:24
          no ja tam pracuje
    • Gość: ona SOR IP: *.ols.vectranet.pl 28.01.05, 21:05
      Denerwowała mnie dlugosc oczekiwania na konsultacje. Mlodzi lekarze sor czesto
      sie na nich opieraja a zanim przyjdzie chirurg to tam mozna pasc. Nie mam racji?
      • Gość: alicja Re: SOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.13, 19:28
        ja uważam że bardzo fachowa obsługa.Oby tak dalej
      • Gość: Gabi Re: SOR IP: *.dynamic.cdma.plus.pl 12.04.14, 21:28
        Na SOR na poczekalni mozna pasc trupem a Pielegniarki i te MLODZIUTKIE lekareczki sie walesaja i pacjentow szukaja bo zgubily
        • Gość: Gabi Re: SOR IP: *.dynamic.cdma.plus.pl 12.04.14, 21:33
          bylam nie dawno Na SOR i czekalam ponad 3godz az ktokolwiek sie mna zajmie a trafilam na SOR w potwornym bolem glowy.Nie jestem zadowolona z opieki Lekarskiej.
    • Gość: lekarz DO MONOPOL IP: *.ols.vectranet.pl 28.01.05, 23:24
      a ty kim jestes tez tam pracujesz
      • monopol DO LEKARZ 31.01.05, 23:06
        Ja jestem monopol i tam nie pracuję.
    • Gość: niezadowolona NASZA SLUZBA ZDROWIA IP: *.ols.vectranet.pl 29.01.05, 14:52
      Niedalejjak tydzien temu przystojniaczek z sor w nocy przyszedl tak zaspany ze
      to wydaje sie smieszne. Za co oni dostaja taka kase? Jak cos trzeba to sie
      czeka i czeka a tu sie okazuje ze oni spia. I to nie tylko w sz. wojewodzkim w
      innych to samo, nie mowiac o przychodniach.
      • Gość: Dreptak Re: NASZA SLUZBA ZDROWIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 15:14
        droga niezadowolona;
        zgodnie z obowiązującym obecnie tzw prawem dyżur nocny nie jest traktowany jako
        czas pracy (aby oszczędzić na kosztach), więc jak najbardziej dopuszczalne
        (wręcz pożadane) jest, aby lekarz w wolnej chwili spał. Tym bardziej, iż
        zazwyczaj rano jest zmuszony dalej pracować...
        • luna37 Re: NASZA SLUZBA ZDROWIA 29.01.05, 22:03

a co na to kodeks pracy???
          • Gość: on Re: NASZA SLUZBA ZDROWIA IP: *.ols.vectranet.pl 29.01.05, 22:08
            Co wy chcecie od tego SOR swietny oddzial i fajni ludzie. Tam przyjmuja chyba
            wszystkie urazy z calego miasta?
      • Gość: ktos tam Re: NASZA SLUZBA ZDROWIA IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 11.02.05, 15:16
        Sluchaj no PANIENKO!! Kase dostajemy za autoryzacje decyzji,jak taka jestes
        bystra to lecz sie sama i nie zawracaj noca gitary, bo praca w SORze jest
        ciezka,po dyzurach sie nie schodzi do domu, tylko idzie do kolejnej pracy.
        Posiedz sobie dwie doby bez snu, zobaczysz jak to fajnie.A zreszta.... niech
        Cie kiedys obslozy niewyspany lekarz jak przyjedziesz z urazem wielonarzadowym
        w nocy :P
    • Gość: przerazony Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl 29.01.05, 22:32
      czy to prawda ze tam sa wielkie karaluchy? na jakich oddzialach?
      • Gość: kobitka Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl 30.01.05, 09:21
        wcale nie, spojrz na sor, wystarczy spojrzec na jego wyposarzenie i lekarzy
        ktorzy tam pracuja- sa smaczni(szczegolnie jeden) i bardzo dobrzy diagnosci ;p;p
    • Gość: mirek ord. chirurgii IP: *.ols.vectranet.pl 30.01.05, 13:00
      czemu wszyscy tak zle sie wyrazaja o ordynatorze chirurgii? jaki on jest? co
      robi?
      • Gość: 8-) Re: ord. chirurgii IP: *.ols.vectranet.pl 30.01.05, 13:26
        A kto tam jest ordynatorem?
        • Gość: mirek Re: ord. chirurgii IP: *.ols.vectranet.pl 30.01.05, 15:06
          krzysiu szala
          • Gość: gary Re: ord. chirurgii IP: *.ols.vectranet.pl 30.01.05, 20:55
            slyszalem ze ponoc nie sa tacy zli, pozdrawiam
            • Gość: ola Re: ord. chirurgii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:16
              Co to znaczy?
              • Gość: gary Re: ord. chirurgii IP: *.ols.vectranet.pl 30.01.05, 21:20
                co?
    • Gość: ciekawy Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl 31.01.05, 15:54
      lezal ktos z was kiedys na chirurgii?
      • Gość: ola Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:29
        Tak, leżałam ale bardzo dawno kiedy ordynatorem był dr Szwałkiewicz
        Bardzo fajnie było tylko za palenie papierosów ganiał.
        I była bardzo fajna oddziałowa chyba maiała na imię Jadwiga.
      • monopol Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM 31.01.05, 23:10
        Gość portalu: ciekawy napisał(a):

> lezal ktos z was kiedys na chirurgii?

Na szczęście nie. Nigdy nie wiesz do końca, kto Cię będzie operował. Duże
        ryzyko.
        • Gość: ciekawy Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl 01.02.05, 11:51
          no tak ale o co chodzi? az tak fatalni lekarze?
          na kogo najlepiej trafic? czemu do konca nie wisz kto cie bedzie operowal?
          odp
          • Gość: ola Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:57
            Bo decyzję podejmuje Ordynator.
    • Gość: tomaszewski Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl 03.02.05, 09:16
      ludzie ale nie powiecie ze caly szpital jest zly. patrzcie ile tam jest dr.
      n.med wykfalifikowanego personelu i pracowni.
    • Gość: pytanie Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl 03.02.05, 09:19
      jak teraz sa zorganizowane dyzury szpitali?
      czy wszystkie karetki z miasta bierze wojewódzki, czy karetka jedzie tam gdzie
      jest najblizej?
      czy wszystkie oddzialy wss codziennie pelnia ostry dyzur, bo przeciez sor
      dziala cala dobe wiec chyba tak?
      czy izby przyjec wszystkich szpital sa otwarte 24 godziny na dobe?
      • Gość: nie monopolowy Re: OPINIE O SŁUŻBIE ZDROWIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 09:31
        SOR jak monopolowy, działa całą dobę a lekarze w nim. Dyżury? Są. Karetki?
        Wbrew pozorom nie decyduje o tym gdzie jedzie ani kierowca 'R' ani pacjent...

Aha i jeszcze jedno:

OLSZTYN TO DZIURA
        • Gość: tomaszewski Re: OPINIE O SŁUŻBIE ZDROWIA IP: *.ols.vectranet.pl 03.02.05, 09:45
          dyzury sa ale mamy w twj dziurze 2 sor-y (wss i poliklinika)- dzialaja 24h wiec
          chyba powinno sie ludzi wiozic tam gdzie najblizej jest pozatym sa jeszcze
          miejski i wojskowy
          • Gość: tomaszewski Re: OPINIE O SŁUŻBIE ZDROWIA IP: *.ols.vectranet.pl 03.02.05, 10:04
            i jeszcze sor w dzieciecym
    • Gość: pacjentka Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: 217.97.159.* 03.02.05, 13:04
      ja osobiscie lezałam na ginekologii
      super fachowy personel, lekarze niesamowici np Dr Wasniewski, bradzo taktowny
      miły wyjasniajacy wszystko, dziwie sie jednak ze trzymaj tam Opackiego toz to
      ledwo chodzi ,jak zemdlała pacjentka to szurna ja noga i kazał jej oddychac
      wrr, nie mógł sie schylic a moze nie wiedział na czym polega 1 pomoc ???
      porodówka bardzo dobra fachowa obsługa i czysciutko
      własnie co mnie uderzyło na obydwu oddziałach czysto ii czesto sprzataja
      na rehabilitacji ( lezła moja mama) syf zero zainteresowania pacjentem, lekrze
      robiacy łaske negatyw oprócz pana masazysty ( niewidomego )
      neurologia calkiem calkiem choc moze babcia była za krótko
      przychodnia brak informacji o tym gdzi emozna zrobic jakie badania np
      cytologie pytałam w informacji, na rejestracji , w okienu pobierania badan ?
      niestety nie wiedziano, dopiero zyczliwa pacjentka mi powiedziała ;)Na
      szczescie panie w labolatorium zrekompensowały poszukiwania bardzo miła obsługa

poradnia dla kobiet zenada wstyd takie warunki i łaska lekarzy

chirurgiczna porada np Dr Och powiedział mojemu znajomemu ze musi zyc z bólem
      kregosłupa on nic nie pomoze to po co tam jest, okazło sie ze ma chłopak
      zwyrodnienie i nadaje sie do leczenia wystraczyło dobra wola i jedno rtg ( ale
      wiem oszczednosc ?!)

Szpital Dzieciecy
      okropnosc na odziale II pediatrycznym obchód tylko raz dziennie, bródno, dzieci
      leza tygodniami i niewiele badan sie im robi, kładzie sie dzieci zakaznie chore
      ze zdrowymi na obserwacji. :( tam przydałaby sie jakas kontrola.

na razie tyle pamietam dopisze jak mi sie przypomni

• Gość: Mirek Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 15:07
        Droga pacjentko.
        czasami tak bywa, ze lekarz nie może nic więcej pomóc.
        Przecież od dawna funkcjonuje takie powiedzenie, że jak skończyłes 40 lat,
        budzisz sie i nic cię nie boli to znaczy że nie żyjesz.
        szpital jak widac jest intensywnie remontowany.
        Miejmy nadzieje, że i i tym roku jeden albo dwa oddziały zmienia swój wygląd
        Ale przeciez o szpitalu nie pomieszczenia swiadcza a ludzie. lekarze,
        pielęgniarki itd
      • ewosia Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM 15.03.05, 23:07
        Gość portalu: pacjentka napisał(a):

> ja osobiscie lezałam na ginekologii
        a ja lezalam per procura na ginekologii. hihi
    • Gość: tom Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl 03.02.05, 18:37
      dyzury sa ale mamy w twj dziurze 2 sor-y (wss i poliklinika)- dzialaja 24h wiec
      chyba powinno sie ludzi wiozic tam gdzie najblizej jest pozatym sa jeszcze
      miejski i wojskowy
      to jak jest w tym miescie wkoncu mozna sobie zazyczyc gdzie jedzie karetka czy
      kazdy szpital ma na co innego dyzur?
      • Gość: mati Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 04.02.05, 21:39
        ja ci nie odpowiem, bo nie wiem gdzie sa takie informacje, ale mnie to tez
        ciekawi- moze ktos na tym forum bedzie wiedzial i powie
    • paulinka1986 Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM 04.02.05, 23:12
      ja mam dużo ciekawych rzeczy do opowiedzenia..moja babcia czekała koło 2
      tygodni żeby ją tam przyjęli, a kiedy z wielką łaską to już zrobili, po 2
      dniach straciła przytomnośc i już jej nie odzyskała...teraz czekaliśmy na
      wyniki sekcji zwłok ponieważ "specjaliści" ze szpitala nie potrafili znalźć
      przyczyny śmierci, i powiedzieli wprost ze jesli sami sie nie zgodzimy to i tak
      sekcja będzie ale z kilkudniowym opóźnieniem, bo trzeba zgodę dyrektora mieć.W
      końcu kiedy mieliśmy po 3 tygodniahc zgłosic się po wyniki, odesłali nas z
      kwitkiem, powiedzieli, że wyniki ponownie poszłydo laboratorium....czyżby mieli
      coś do ukrycia??Moja Babcia choroowała w sumie 5-6 tygodni plus 2 tygodnie
      jakie w śpiączce spędziła w szpitalu...ostatnie jej słowa jakie świadomie
      wypowiedziała w półśnie to "pomóż mi"....chyba nie musze dodawac jaką opinię
      mam na temat szpitali, 2 lata temu i 4 lata temu przez błąd bądź nedopatrzenie
      lekarskie zmarły dwie moje ciotki...to jakies fatum czy może chora polska
      służba zdrowia???
    • Gość: profesor Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 11:53
      Prawda o szpitalu woj.
      Miałem możliwość sprawdzić na własnej skórze kilka szpitali w kraju i naprawdę
      Wojewódzki jest dobrym szpitalem. Główna w tym zasługa pracującego personelu.
      Niedowiarkom chciałem parę spraw wyjaśnić. Jeżeli ktoś trafia na izbę przyjęć w
      stanie zagrożenia życia, od razu zajmuje się nim personel (pilnie są wykonywane
      wszelkie badania). Niestety cierpią na tym inni pacjenci, którzy muszą czekać.
      Ale tak jest na całym świecie. Co do personelu. Wszędzie są lepsi i gorsi.
      Trochę trzeba mieć szczęścia w życiu (szczególnie w szpitalu). Na koniec uwaga
      do pani DYREKTOR.
      Nie jestem specjalistą ale raczej powinno być trochę więcej pielęgniarek na
      dyżurach. Może kiedyś ktoś je doceni.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Halina Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 14:11
        Zgadzam się z Profesorem całkowicie.
        Jeszcze kilka lat temu było nas po 3 na dyżurach, a pacjentów było mniej
        i "lżejsi". A teraz na oddziale zabiegowym sa dwie pielęgniarki, a "ciężkich"
        pacjentów połowa oddziału.
        Jest bardzo ciężko. Tak Pani Dyrektor, musi nas być więcej!!!
        Także brak instrumentariuszek, ich to przydałoby się 2x więcej.
        Pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: dominika Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 05.02.05, 23:28
      jak teraz sa zorganizowane dyzury szpitali?
      czy wszystkie karetki z miasta bierze wojewódzki, czy karetka jedzie tam gdzie
      jest najblizej?
      czy wszystkie oddzialy wss codziennie pelnia ostry dyzur, bo przeciez sor
      dziala cala dobe wiec chyba tak?
      czy izby przyjec wszystkich szpital sa otwarte 24 godziny na dobe?
      • Gość: Halina Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 11:58
        Na wszystkie pytania TAK
        Wszystko do WSS, a szczególnie wszystko co stare, zaniedbane, brudne,poza tym
        co powinno trafić, a więc najcięższe przypadki. I taka jest prawda.
        • Gość: kamila Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 06.02.05, 14:36
          co w takim razie z innymi szpitalami?
          przeciez jak do szpitala trafiaja urazy to uniemozliwiaja planowe operacje
          czyli glowne zadanie wss
          • Gość: Halina Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 18:19
            I to jest cały problem.
            Szpital, który w pierwszej kolejności powinien wykonywać zabiegi planowe,
            zabiegi skomplikowane jest zapychany wyrostkami, krwawiącymi wrzodami, prostymi
            złamaniami i ranami. To co powinno być załatwiane w Miejskim, Poliklinice, czy
            w terenie przywożą do WSS.
            I nikt na to nie ma wpływu, a przecież taki NFZ powinien okreslić za co komu
            zapłaci i byłoby proste. Nie rób tego bo nie dostaniesz pieniędzy. I już.
            bardzo szybko wszyscy dostosowaliby sie.
            • Gość: anonim Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.olsztyn.mm.pl 06.02.05, 18:21
            • Gość: kamila Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 06.02.05, 18:40
              to ilu tam lekarzy na dyzurach musi byc jak ciagle tam cos zworza, i planowe
              sie robi
              przeciez taka chiruria jest tez w poliklinice, miejskim i wojskowym to ja tego
              nie rozumeim
              • Gość: Halina Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 19:31
                Tego wielu nie rozumie.
                Brak jednak chęci aby siąść i ustalić tak jak było np.: 20 lat temu.
                W zależności od ilości posiadanych łóżek dyżurowały szpitale na zmianę.
                Czasami było to co drugi dzień, czasami jak 3 - 4 / 1, a czasami jakiś oddział
                miał 3 - 4 dyżury w miesiacu (tak chyba było z chirurgią i urazówka w
                wojskowym, gdzie dyżurowali 10, 20 i 30 kazdego miesiąca
                • Gość: kamila Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 06.02.05, 22:07
                  Halina, ale jednak chyba reszta szpitali tez przyjmuje urazy i karetki wkoncu
                  gdzie indziej tez sa sor-y
                  a jak jest w nocy tez do wss?
                  ilu tam lekarzy na dyzurach jest
                  • Gość: HALINA Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 22:33
                    Na każdym oddziale jest jeden dyżurny z wyjątkiem Ginekologii z położnictwem i
                    SOR gdzie jest po 2 lekarzy. Nie ma dyżurnego na rehabilitacji, co drugi dzień
                    na okulistyce i wspólny na gastrologii i endokrynologii oraz nefrologii i
                    hematologii. Ogółem dyżuruje od 15 do 17 lekarzy.
                    Tak woża do innych szpitali, ale zdecydowanie mniej. Wszystkie Szpitale chyba
                    pracują 24 godz.
                    • Gość: kamila Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 06.02.05, 23:02
                      Halina, a co sie dzieje jak przywioza np 2 pacjentow ktorych trzeba operowac a
                      jest 1 lekarz?
                      ilu na anestezjologii i int terapii dyzuruje bo tam tez chyba wiecej powinno byc
                      ciekawa jestem czy na sor wszyscy maja spec. z med ratunkowej
                      pozdrawiam
                  • Gość: Halina Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 22:35
                    I jeszcze jedno o czym jest moim zdaniem zbyt cicho. Od 1 stycznia na
                    Mariańskiej jest znowu ambulatorium chirurgiczne w dni powszednie od 17 do 7
                    rano, w swięta całą dobe.
    • pimpek_sadelko chirurgie w wojewodzkim omijaj! 06.02.05, 21:11
      w miejskim sa lepsi specjalisci. odkad w wojewodzkim zmienil sie ordynator to
      polozylabym sie na stol, bo balabym sie, ze on sam zechce sie mna "zajac":(
      bardzo to smutne!
      • pimpek_sadelko pomylka w poscie 06.02.05, 21:13
        mialo byc "nie polozylabym sie".
      • Gość: Wojciech Re: chirurgie w wojewodzkim omijaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 09:49
        Skąd masz takie dziwne wiadomości?
        To są pomówienia, nie mające żadnych podstaw
        popartych przykładami.
        Chyba, że masz, to je pokaż!!!
    • Gość: kamila Do Halinki IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 06.02.05, 23:08
      Halina, a co sie dzieje jak przywioza np 2 pacjentow ktorych trzeba operowac a
      jest 1 lekarz?
      ilu na anestezjologii i int terapii dyzuruje bo tam tez chyba wiecej powinno byc
      ciekawa jestem czy na sor wszyscy maja spec. z med ratunkowej
      pozdrawiam
      • Gość: Halina Re: Do Kamili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 19:25
        Droga Kamilo, może się przedstawisz i powiesz skąd Twoje tak głębokie
        zainteresowanie sprawami WSS. Jakie są Twoje cele?
        Napisałam Ci już bardzo dużo i myślę, że już dość, chyba że przedstawisz
        jakieś ważne uzasadnienie.
        • Gość: kamila Re: Do Haliny IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 07.02.05, 23:13
          ta ta, nie mam celow tylko sie wciagnelam w ta dyskusje i tyle
          nie bede ci przeszkadzac
          pozdrawiam
          • Gość: Halina Re: Do Kamili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:48
            Nie przeszkadzasz mi, ale zadając tak szczegółowe pytania sama naprowadziłaś
            te wątpliwości. To dobrze ,że to Cię wciągnęło, szkoda tylko, że nie interesuje
            to tych, którzy mogliby coś pomóc, którzy wpłyneliby na poprawe warunków naszej
            pracy, pracy pielęgniarek i położnych, pracy techników.
    • Gość: Baron Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.proxyweb.net 08.02.05, 21:29
      Oczywiście trudno bez żadnych zastrzeżeń powiedzieć o Szpitalu Wojewódzkim, że
      jest szpitalem dobrym, ale generalnie naprawdę nie jest tam źle. W szpitalu tym
      pracuje wykwalifikowana kadra. Nie brakuje tam lekarzy z wieloletnim
      doświadczeniem, którzy zjedli zęby na medycynie i poruszają się w tym temacie
      wręcz doskonale. W Wojewódzkim można znaleźć też wielu młodych lekarzy,
      świetnie wykształconych, posiadających ogromną wiedzę, szkolonych często
      również za granicą. Podobnie jest z pielęgniarkami, są one świetnie wyszkolone
      praktycznie a oprócz tego cały czas się dokształcają na różnego rodzaju
      kursach. Zarówno lekarze jak i pielęgniarki pracują bardzo dużo a spora część z
      nich robi to za naprawdę psie pieniądze. Nie wiem czy wiecie, że pensja
      pielęgniarki wynosi w tym szpitalu średnio 600-700 złotych złotych, dziewczyny
      te często nie wiedzą za co się łapać, tyle mają pracy. Lekarze również nie
      zarabiają rewelacyjnie, kontrakty dla zwykłych doktorów nie są oszałamiające a
      nieliczni, zatrudnieni na umowie o pracę zarabiają grosze. Nie o pensjach tu
      jednak piszemy, ale o jakości szpitala. Poza lekarzami i pielęgniarkami należy
      też wymienić inny personel czyli rehabilitantów, sanitariuszy, techników,
      sekretarki, osoby sprzątające. Ci ludzie również się starają i generalnie
      należy ich pochwalić. To wszystko są ludzie mający bezpośredni kontakt z
      pacjentami, od nich głównie zależy opinia o szpitalu. Oczywiście w tej sporej
      grupie osób zdarzają się niechlubne wyjątki, tych jednak trudno uniknąć, jest
      to niemożliwe statystycznie. Ogólnie rzecz ujmując personel Szpitala
      Wojewódzkiego jest miły, sympatyczny i fachowy. A to, że czasami z kimś trudno
      się możę dogadać albo, że ktoś niekiedy niekiedy burknie na pacjenta, wynika
      również z przemęczenia i pośpiechu. Niestety nie tylko od personelu pracującego
      bezpośrednio przy pacjentach zależy system pracy w szpitalu. Za to
      odpowiedzialna jest administracja, która oszczędza na wszystkim i redukuje
      ilość zatrudnionych. Administrację należy jednak też usprawiedliwić,
      konieczność wprowadzania oszczędności wynika z niedostatecznego finansowania
      szpitala przez Narodowy Fundusz Zdrowia. I tak dziwię się dyrekcji, że przy tak
      marnym finansowaniu zdołała doprowadzić do wybudowania oddziału kardiochirurgii
      i do remontu kilku innych oddziałów. Pani dyrektor Marcinkowskiej należy się
      szczególna pochwała za jej umiejętności organizacyjne, za umiejętność
      zdobywania pieniędzy dla szpitala z innych źródeł niż NFZ. Ten szpital nie miał
      jeszcze tak dobrego dyrektora, należy się modlić o to, żeby żadna grupa
      interesów nie dokonała zmian na tym stanowisku. Dzięki pani dyrektor
      Marcinkowskiej mamy szansę na to, by Szpital Wojewódzki stał się wzorcowym
      szpitalem w Polsce. Już teraz niektóre oddziały trafiają na czołowe miejsca w
      rankingach ogólnopolskich. Należy tu wymienić na przykład ginekologię czy
      neurochirurgię. Lekarze tego szpitala zdobywają nagrody ogólnopolskie, można
      tu wymienić na przykład panią ordynator endokrynologii Doc. Bandurską. Proszę
      zwrócić także uwagę na fachową pomoc i rewelacyjne podejście do pacjentów na
      oddziałach internistycznych, na przykład na na nefrologii, gastrologii czy
      hematologii. Nie zapominajcie też o kardiologii, oddziale z nową pracownią
      hemodynamiczną, w której pracują prawdziwi fachowcy. Także i inne oddziały mają
      się czym pochwalić. Szpitalny Oddział Ratunkowy spełnia doskonale swe funkcje
      mimo, że wciąż jest w remoncie. Stały zespół lekarski i pielęgniarski pracujący
      na SOR mimo naprawdę ciężkich warunków, przemęczenia, odpowiedzialności
      wynikającej z trwania na pierwszej linii frontu, daje sobie świetnie radę. Dwie
      młode lekarki pracujące na SOR zdobywały czołowe miejsca w ogólnopolskich
      zawodach ratownictwa medycznego. Ci wszyscy ludzie , jak również ci nie
      wymienieni, tworzą wspaniały zespół, który wprowadza w życie zamysł pani
      dyrektor Marcinkowskiej, by Szpital Wojewódzki był miejscem, z którego pacjent
      zawsze wychodzi zadowolony.
      • Gość: :)) Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 21:36
        Ładnie:))
        A czyj to tekst, proszę się ujawnić:)
        • Gość: pacjentka ortopedi Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.05, 22:35
          Czytając tę dyskusję, widać jasno, że zaczeli ją, i ciągle w sposób rzucający
          się w oczy podgrzewają chirurdzy, chcący zaszkodzić swojemu ordynatorowi. Tym
          bardziej, że zbliża się konkurs i wielu z nich ma chrapkę na ordynaturę. Czemu
          by więc w ten bezpieczny sposób nie dokuczyć konkurentowi. Paskudne to, ale
          zrozumiałe. Reszta dyskutantów, jeżeli jest ze szpitala, to widzi tylko swoje
          podwórko i coś tam chce załatwić. Jak pojawił sie głos kogoś widzacego całośc,
          od razu go się pyta czją jest tubą . Bo tak zrozumiałem reakcję na tę rozsądną
          wypowiedź. Byłam pacjentką szpitala cztery lata temu i ostatnio w styczniu. To
          zupełnie inny szpital. Byłam też krótko na chirurgii i tam ten antyordynatorski
          front daje się wyraźnie odczuć.Ole ogólnie uważam , że to naprawdę bardzo dobry
          szpital, a ortopedia jest na najwyższym poziomie.
          • Gość: pracownik Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:53
            A pani dyrektor powinna zostac prezydentem Olsztyna.
            • Gość: Halina Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 23:07
              Tylko nie Olsztyna, bo znowu będzie się liczył tylko Miejski.

Najlepiej niech zostanie u nas, a jeżeli juz to na Marszałka.
              • Gość: pracownik Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 01:15
                Zgoda. Dyrektor Marcinkowska - marszałkową, a jej mąż - prezydentem Olsztyna.
                • Gość: obiektywny Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: 5.172.184.* 23.04.14, 11:27
                  Dyrektorem szpitala nie jest Marcinkowska tylko Kierzkowska z Bartoszyc to mierny dyrektor jeszce obcina kupony po rzadach Marcimkowskiej i jej inicjatywach sama pomyslow ma malo ,m dlatego zle widze ten szpital jak wyczerpia sie pomysly poprzedniczki
          • Gość: kolka Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 09.02.05, 17:52
            serio mowisz ze zbliza sie konkurs na ordynatora chirurgii?
            moze wkoncu bedzie spokojniej na forum?
            • Gość: narcyz Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.ols.vectranet.pl 09.02.05, 22:43
              obecny ordynator zostal niedawno wybrany wiec konkursu nie bedzie
              chyba;)
              • Gość: fijołek Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 22:46
                Ale będą konkursy na marszałka i prezydenta
                • Gość: narcyz Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.ols.vectranet.pl 09.02.05, 22:49
                  hehe niezle
                  ale prawdziwe
                  • Gość: kamila Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.02.05, 23:26
                    a co serio zbliza sie konkurs?
                    • Gość: Halina Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:33
                      Konkursy są stale. Każdy ordynator co 6 lat
                      powinien poddać się takiemu postępowaniu.
                      • Gość: zorientowana Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.olsznet.ec.pl 11.02.05, 20:17
                        Konkurs był w 2003 roku, ale wygrał go ktoś inny. Obecny ordynator brał w nim
                        udział ale przepadł w nim z kretesem. A wkrótce potem został ordynatorem, już
                        bez konkursu. Wkrótce powinien być nowy konkurs.
                        • Gość: xyz Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 09:52
                          Ale po co skoro już jest ordynatorem.
                          Przy obecnych przepisach wcale nie trzeba konkursu.
                          Można być przez wiele lat Kierownikiem Oddziału lub Koordynatorem.
                          Takie przykłady są w Miejskim.
            • Gość: Spokojny Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 22:02
              Nie rozumiem dlaczego konkurs na odrynatora wywołuje tyle emocji. Może to ktos
              wyjaśni?
              • Gość: spokojny2 Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 12.02.05, 22:22
                ja osobiscie tez nie wiem, ale slysze wiele nazekan na obecny skalad chirurgii
                wojewodzkiego- nie wiem jak jest naprawde i tez czekam az to ktos wyjasni
                • Gość: spokojny2 Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 14.02.05, 07:25
                  ja osobiscie tez nie wiem, ale slysze wiele nazekan na obecny skalad chirurgii
                  wojewodzkiego- nie wiem jak jest naprawde i tez czekam az to ktos wyjasni
                • Gość: Halina Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 19:01
                  Personel Oddziału Chirurgii z wyjątkiem dr Szali nie zmienił się od kilku lat.
                  Pan docent przeszedł na emeryturę i pracuje na kontrakcie w zmniejszonej ilości
                  godzin (a szkoda, że nie więcej). I tyle.
                  • Gość: qwerty Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.olsznet.ec.pl 16.02.05, 13:22
                    To nie do końca prawda. W 2004 roku przestała pracować w oddziale dr Urbanowicz,
                    w 2003 roku przestała pracować dr Stankiewicz-Demianiuk i zmarła dr Moszczyńska
                    a zaczął za to pracować dr Michalik.
                    • Gość: xxx Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 16:56
                      tak, szczera prawda.
                      Wszystkie te zmiany zapewne maja wpływ na wizerunek oddziału.
                      Oby jak najszybciej sie wszystko unormowało i wyjasniło.
                      Oby na forum zajeli sie szpitalem Miejskim lub Poliklinika.
                      • Gość: pach Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 16.02.05, 22:36
                        a co jest z miejskim i poliklinika?
                        slyszalem ze tam chirurgia jest na b. dobrym poziomie
                        • Gość: xxx Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 23:10
                          Nic nie jest.
                          Poziom w każdym szpitalu podobny.
                          A nie chodzi o umiejetności, a o układy międzyludzkie.
                          tak mi sie wydaje.
                          Ale jak widzę ci którzy cos wiedza zamilkli, strach?
                          cenzura?, a moze coś jeszcze?
                          • monopol No to o chirurgiach olsztyńskich słów kilka 17.02.05, 19:40
                            Rewelacji wielkiej generalnie nie ma.
                            Szpital Miejski prezentuje się najlepiej.
                            Myślę tu o chirurgii prowadzonej przez bardzo dobrych ordynatorów Dr Szewczyka
                            a wcześniej przez Dr Dąbrowskiego. Lekarze tam pracujący są dobrze wyszkoleni,
                            w chirurgii laparoskopowej są najlepsi w Olsztynie. Jeden z doktorów ma tam
                            problemy z dobrym wychowaniem, ale ciii...
                            Poliklinika - średniaki, przeciętnie, może być. Niczym się nie wyróżniają.
                            Garnizonowy - cóż... Nie polecam.
                            Wreszcie Wojewódzki - już pisałem. Kilku lekarzy dobrych, kilku poniżej
                            przeciętnej. Duże różnice. Na dobrym poziomie stoi tam chirurgia naczyniowa. To
                            dzięki świetnemu Doc. Dutkiewiczowi, który wyszkolił jeszcze parę osób. Obecny
                            ordynator - skąd oni go wzięli, takiego cudaka?
                            • Gość: pach Re: No to o chirurgiach olsztyńskich słów kilka IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 17.02.05, 23:14
                              potwierdzam twoja opinie
                              miejski the best
                              a o wojskowym to nic nie wiem, nawet kto tam pracuje nic sie o nim nie mowi
                              dziwny szpital
                              • Gość: długi o szpitalu wojskowym IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 18.02.05, 21:07
                                jesli chodzi o szpital wojskowy to zamykaja tam oddzialy
                                ostatnio zamkneli ortopedie
                                pozostaly tam chyba chirurgia neurologia laryngologia dermatologia interna i
                                oiom
                                poza tym z tych oddzialych kozystaja chyba glownie starsi, karetki nie przywoza
                                tam chorych
                                w takiej sytuacja tego szpitala staje sie tragiczna
      • Gość: Obserwator Re: Jaki naprawdę jest Szpital Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 11:27
        Ślicznie to napisałeś/napisałaś. Aby Szpital ten był ok.
        należy zmienić jeszcze kilka osób i to Pani B.M. powinna wiedzieć,
        ale czasami ma się wrażenie, że nie wie.
        Jak najszybciej uporządkować sprawę chirurgii!!!
        Zastanowić się nad częścią swoich zastępców!!
        Powołac z-cę ds ekonomicznych!!
        Dokonać jak najszybszych remontów!
        I najważniejsza - jak najwięcej rozmawiać z ludźmi, słuchać ich, a nie tylko
        samej mówić i wyciągać z tego wnioski.
    • Gość: Wielgibolo Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: 212.182.97.* 19.02.05, 14:06
      A neurologia? co myślicie o tamtejszych lekarzach?
      • Gość: pach Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 19.02.05, 22:58
        to podobno jeden z lepszych oddzialow tego szpitala
        pracuje tam dobry dr. tutaj a reszta lekarzy tez prezentuje dobry poziom
    • Gość: Klakson Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 23:36
      Poczytałem sobie... i wolałbym byc zawsze zdrowy.
      -Nie byłem pacjentem zadnego szpitala.
      -Zadko chorowałem.
      -pracuje 15 lat.
      -płace składki "na zdrowie".
      Az tu nagle... ide sobie i zwichnąłem noge.(około 20.12.04.}
      Mysle sobie poboli i przestanie... .
      Myliłem sie... nie przestało.
      Noga coraz wieksza.
      Wytrzymałem dwa dni... zadzwoniłem do "instytucji" z prosbą o porade.
      Po tym co usłyszałem...zmierzyłem sobie temperature, miałem 36,6.. czyli w
      normie.
      A usłyszałem date 07.01.2005. ... i drobny komentaz: {tyle pan wytrzymał? to
      wytrzyma pan do 7.01)
      WIDZE TU W WIĘKSZOŚCI PRACOWNIKÓW "OD MOJEJ NOGI"
      CZEGO WY SIE BOICIE?
      • Gość: Halina Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 11:19
        Masz rację.
        Tak wygląca nasza opieka zdrowotna. I przychodzą
        kolejni nowi ministrowie i chcą ją reorganizować.
        A tu potrzebna jest jej naprawa. Oddzielenie tego co dobre od tego co trzeba
        zmienić. I zmieniać, dopracowywać, a nie reorganizować.
        Zdaję sobie sprawę, że naprawiać jest gorzej niż zmieniać, ale efekty są
        lepsze. A po zmianie to nie jest wiadomo co będzie.
        Teraz PiS mówi aby powrócić do centralnego rozdzielnictwa, czyli PRL,
        inni chcieliby powrotu Kas Chorych (nie były złe, a napewno lepsze niż NFZ ),
        jeszcze inni widzą możliwość poprawy tylko w prywatyzacji. I to by było
        najlepsze. Trzeba tylko stworzyć pewną mapę lokalizacji placówek i trzeba
        zainwstować w transport (karetki, helikoptery) a resztę załatwi rynek. Zostana
        tylko najlepsi, a o to chodzi byśmy leczyli sie u najlepszych. A sprawny
        transport ma tam nas dostarczyć.
        I przychodnie powinny działać na tych samych zasadach. Prywatne, płacisz,
        bierzesz rachunek i otrzymujesz zwrot ze swego ubezpieczenia. Gwarantuję, że
        nie będzie kolejek i nikt nie wyznaczy Ci terminu za miesiąc, dwa czy za pół
        roku.
        • Gość: nfz Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 20.02.05, 22:41
          nfz to całkowita porazka
          system opieki po wprowadzeniu kas chorych zaczynal naprawde dobrze dzialac a
          rozwiazanie jego to calkowita klapa
          wiem ze to kolejne koszty wielkie ale powinno sie znowu je przywrocic albo
          poczekac i moze nfz zacznie dzialac
        • Gość: nfz Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 21.02.05, 22:56
          nfz to całkowita porazka
          system opieki po wprowadzeniu kas chorych zaczynal naprawde dobrze dzialac a
          rozwiazanie jego to calkowita klapa
          wiem ze to kolejne koszty wielkie ale powinno sie znowu je przywrocic albo
          poczekac i moze nfz zacznie dzialac

• Gość: Halina Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 21:42
      Widzę, że zapał w czytelnikach forum wygasa.
      A właściwie nadal nie wiemy dlaczego mówią, że na chirurgii jest źle.
      Nie do końca wiemy gdzie jest dobrze. A szkoda, bo taki ranking
      to dobra rzecz. Newsweek i Wprost ciągle jakiś robią.
      Może spróbujmy!!!
      • Gość: ciekawy Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 22.02.05, 22:27
        moim zdaniem ranking chirurgii w olsztynie wyglada tak:
        1. szpital miejski
        2. szpital dzieciecy
        3. szpital wojewódzki
        4. szpital mswia
        5. szpital wojskowy
        • Gość: Halina Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 23:22
          Witam cię CIEKAWY!
          Myślałam podobnie, ale o większości Oddziałów.
          Myślę, że możemy pominąć dziecięcy, gdyż to inna chirurgia.
          Moje typy to :
          1. Wojewódzki (za większą różnorodność zabiegów) i Miejski
          2. MSWiA

N. Garnizownowy
          • Gość: ciekawy Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 23.02.05, 09:06
            za chirurgia w wojwodzkim przemawia głownie naczyniowka
            natomiast logiczne jest ze atmosfera zawsze bedzie lepsza w miejskim bo to
            mniejszy szpital i z tego co wiem nie trzeba tam czekac na przyjecie
            poliklinika ma dobre warunki ale slyszalem o niemilych lekarzach
            a o wojskowym nic nie wiem bo nic o nim nie slychac
            pozdrawiam
    • Gość: Halina Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 21:41
      A może teraz położnictwa:
      1. NZOZ dr Malarkiewicza (ze wyględu na warunki) i Wojewódzki (najcięższe
      przypadki)
      3. Miejski ( moim zdaniem przereklamowany).
      4. Biskupiec - za daleko.
      • Gość: ciekawy Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 23.02.05, 23:25
        zgadzam sie w pelni
        a w rankingu oddzialow chorob wewnetrznych:
        1. napewno wszystkie oddzialy internistyczne wojewodzkiego( jest ich sporo, na
        czele z kardiologia)
        2. wewnetrzyny I w miejskim
        3. chorob wewnetrznych w wojskowym
        4. -//- w poliklinice
        • Gość: Halina Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 00:10
          Ginekologia
          1.wojewódzki ( onkologia ginekologiczna)
          2. Poliklinika
          3.Miejski i Biskupiec. (proponuję uwzględniac Biskupiec bo t ten sam powiat
          • Gość: ciekawy Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 24.02.05, 22:21
            jesli chodzi o chirurgie urazowa i ortopedyczna:
            1. wojewodzki
            2. miejski
            3. biskupiec
            3. nowy oddzial polikliniki
            • Gość: Klakson Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 22:28
              Poważnie sie boje... kto zadba o moje zdrowie ,gdy SZ siedzi na "forum"?
              • Gość: tomasz Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 25.02.05, 20:48
                nie nazekaj czlowkeiu wszystko git
      • Gość: Halina Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 10:51
        Mając cały renking przed oczyma można stwierdzić, że z wyjatkiem chirurgii
        wszystkie oddziały wojewódzkiego ocenione zostały jako przodujace.
        Więc o co chodzi piszącym tyle złego o Wojewódzkim? Chyba tylko o to by było
        jeszcze lepiej, ale jak się będą czuły wtedy inne Szpitale jezeli nie będą
        mogły marzyć o szczytach rankingów. A Dyrekcji Wojewódzkiego pozostał tylko
        jeden problem - chirurgia. Widząc poczynania Pani Dyrektor myślę, że i z tym
        sobie poradzi. WIERZĘ w PANIĄ!!! Wierzę, że wszędzie, gdzie my kobiety
        doszłysmy do władzy tam może być juz tylko lepiej.
        • Gość: ciekawy Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 26.02.05, 22:46
          tak, analizujac to tez to stwierdzam i wydaje mi sie ze na tej chirurgii wcale
          nie ma zadnego problemu, problemem sa osoby ktore porowokuja dyskusjami o zlym
          ordynatorze- nikt nigdy zadnego dowodu na to nie dal
          • Gość: Klakson Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 23:56
            Popieram ...cały kolektyw jak widac kocha pania dyrektor... ""niech rozkwita
            nam rozwój Szpitala Wojewódzkiego...za nasze pieniadze przy władzy tak bardzo
            szanowanych przedstawicieli lokolalnych władz"
            • Gość: HALINA Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 10:22
              Powoli staje się jasne, że wszystko to zazdrość, że w większości krytykantów
              przemawia "pies ogrodnika" - sami nie możemy, to inni tez niech nie mają.
              Myślę, że to wyjaśnia dokładnie dotychczasowe krytyki. Należy ich olać i robić
              swoje.
              • Gość: XXX Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 11:47
                Halinka, ale kadzisz:))
              • Gość: the best Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 27.02.05, 22:24
                mam pytanie do zorientowanych
                na jakiej zasadzie w olsztynie odbywaja sie przyjecia ostre do szpitali?
                w nocy dziala jakis jeden szpital?
                gdy sie zdarza jakis wypadek lub katastorfa w miescie to na jakiej zasadzie
                odbywa sie selekcja bo przeciez jeden szpital nie przyjmie wszystkich
                • Gość: lekarz Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.olsznet.ec.pl 28.02.05, 18:22
                  Bardzo prosto - każdy uraz głowy z utratą przytomności do szpitala
                  wojewódzkiego, każdy nieprzytomny do szpitala wojewódzkiego, każdy z tzw. urazem
                  wielonarządowym do szpitala wojewódzkiego, prawie każdy z urazem brzucha do
                  szpitala wojewódzkiego... Jeśli ma tylko uraz klatki piersiowej to może trafić
                  do miejskiego. A jeśli szpital wojewódzki się zapcha - to pozostali, zazwyczaj z
                  mniej poważnymi obrażeniami są rozwożeni do innych szpitali.
                  • Gość: Tomek Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:15
                    To jeszcze nie wszystko.
                    Bezdomny - do Wojewódzkiego
                    Tuptuś - do Wojewódzkiego
                    Nieubezpieczony - do Wojewódzkiego
                    Powyżej 70 roku życia - do Wojewódzkiego
                    Wyniszczony chorobą - do Wojewódzkiego
                    Natomiast po co jest SOR w Poliklinice, po co tam są Oddziały zabiegowe i
                    zachowawcze nikt nie wie.
                    Każde stłuczenie głowy do Wojewódzkiego tak jakby chirurg ogólny w swojej
                    specjalizacji nie miał podstaw neurotraumatologii. Ale wygoda połączona z
                    lenistwem, którą tolerują decydenci doprowadziła do tak anormalnej sytuacji.
                    • Gość: the best Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 28.02.05, 22:42
                      czyli to ze na dyzurze np na chirurgii albo ortopedii wojewódzkiego jest jeden
                      lekarz to fikcja, przeciez czlowieka z urazem nie operuje 1 chirurg
                      jakie sa procedury sciagaja lekarzy z domow?
                      po co w takim razie jest oddzial chiurugi w takim wojskowym zadnych powaznych
                      operacji tam nie zrobia, przynajmniej mogliby sie zajac jakimis lzejszymi
                      sprawami
                      • Gość: Tomek Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:31
                        Na wszystkich Oddziałach zabiegowych jest 1 dyżurny, a drugi pod telefonem.
                        Te pozorna oszczędność wprowadzono w końcu lat 90-tych i funkcjonuje do dziś,
                        ze szkodą dla pacjentów jak i lekarzy, bo przedten młody lekarz dyżurując ze
                        starszym uczył się, a teraz przez wiele lat dyżuruje po SOR-ach, Izbach
                        Przyjęć, Pogotowiach. Po kilku latach zostaje wpisany na samodzielny dyżur na
                        chirurgii lub ortopedii i uczy się na "materiale ludzkim". tak samo było z
                        dyżurami stażystów, rezydentów. Teraz się OSZCZĘDZA!!! Pozornie!!! nauka zawodu
                        lekarza to nauka mistrz - uczeń, W książkach tego nie piszą, to trzeba
                        podpatrzeć.
                        • Gość: Halina Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 18:32
                          Widzę, że temat się skończył.
                          I nie dowiedzieliśmy sie co z tą chirurgią w Wojewódzkim.
                          A konkursu podobno nie będzie, tak ludzie mówią.
                          • Gość: Tomek Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 21:08
                            A co się stało?
                            • Gość: xxz Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 08:52
                              TEMAT UMARŁ ŚMIERCIĄ NATURALNĄ - WYCZERPAŁ SIĘ, A SZKODA.
                              • Gość: the best Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 02.03.05, 09:10
                                jak znam zycie to za kilka dni znowu cos sie pojawi ale to i dobrze
                          • Gość: yoyo Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.olsznet.ec.pl 02.03.05, 13:24
                            Na chirurgii trudno się czegokolwiek dowiedzieć. Trudno dowiedzieć się np. kiedy
                            będzie się zoperowanym bo lekarze mówią, że to zależy od ordynatora. A
                            ordynatora nie ma bo cały czas operuje. Czy dlatego że jest jedynym który umie
                            operować? Jeśli tak to co było zanim się tu pojawił?
                            A po co komu konkurs? Dyrekcja wie najlepiej kto ma być ordynatorem.
                            • Gość: m&m Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 02.03.05, 20:23
                              ja stawiam ze niedlugp bedzie jakas zmiana, nie wytrzymaja presji
                              • Gość: ciekawy Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 03.03.05, 23:11
                                a jak jest z systemem dyzurow pozostalych izb przyjec o ktorym bylo jakis
                                miesiac temu glosno? dziala czy nie
                                • Gość: Halina Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 11:05
                                  Dyżury innich Izb Przyjęć poza SOR są z tego co mi wiadome stałe 24 godzinne i
                                  o ile zgłosi się pacjent do IP Szpitala Miejskiego czy Wojskowego powinien
                                  zostać zbadany, przyjęty do Szpitala lub w razie potrzeby przewieziony do
                                  innnego. Ale musi zostać przyjęty.
                                  • Gość: pacjent Re: OPINIE O SZPITALU WOJEWÓDZKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 22:05
                                    A wczorajzobaczyć czy nie? mnie nie przyjęto w Miejskim, powidziano że nie ma
                                    miejsc i kazano iść do Wojewódzkiego. To jak to jest muszą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka