being28 27.01.05, 21:39 Zbliża sie czas objadania się pączkami. A gdzież to są najlepsze pączki w Olsztynie? Macie swe ulubione miejsca? Dla mnie dobre są w Tortexie, a dla Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sud Re: Najlepsze pączki w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:19 Zdecydowanie piekarnia w pobliżu ZUS-u na Lanca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna37 Re: Najlepsze pączki w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 27.01.05, 23:22 smaczne są te ze sklepu Hermes na Orłowicza i te w piekarniach Tyrolskich i te z Jagódki....ale i tak najlepsze pączki jakie jadłam ( a zjadłam ich pewnego roku aż 18!!!) to były kupowane w sklepiku w SP nr 2 na Kościuszki...Mniam mnia !!! Aż slinka leci na smao ich wspomnienie....wielkie, mięciutkie (nawet 2 dnia - choc nigdy nie dotrzymały tak długo) i z pysznym dzemikiem , ktry ZAWSZE był!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Najlepsze pączki w Olsztynie 28.01.05, 07:16 Ja kupuję w osiedlowym sklepiku, lepszych nie jadłam, pieczywo tam jest z Dobrego Miasta, a pączki nie pytałam. Zawsze lubiłam pączki i lubie do dziś, kiedyś jak byłam mała i mama mi kupiła pączka i jadłam go szukając dżemiku, a dżemiku nie było... do dziś pamiętam to rozczarowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Najlepsze pączki w Olsztynie 28.01.05, 07:34 Najlepsze robi moja mama. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: Najlepsze pączki w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 09:27 Gość portalu: sud napisał(a): > Zdecydowanie piekarnia w pobliżu ZUS-u na Lanca Bingo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Audi 2 Re: Najlepsze pączki w Olsztynie IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.05, 19:32 Prawie wszedzie sa dobre ,/jezeli swieze/ Dobre sa w "Tortexie", i cukierni na Zatorzu /stara Warynskiego/ Teraz chyba Marii Zientary Malewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lecart Re: Najlepsze pączki w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 22:27 Jak Pączki to tylko z Jagódki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Re: Najlepsze pączki w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 00:14 Te z Tyrolskiej są gorzej niż przeciętne i bardzo często nie mają dżemiku. A na tłusty czwartek już od kilku lat właściciel piecze takie świństwo (ilość znacznie przewyższa jakość), że nawet jego pracownicy w pączki zaopatrują się u konkurencji. A te z Dobrego Miasta rzeczywiście są pyszne - piekarnia na Piłsudskiego w pobliżu Planety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Najlepsze pączki w Olsztynie IP: *.sympatico.ca 29.01.05, 01:53 ahhh paczki z marmelada... to niebo w gebie.. lukrowane i mieciutkie.. swiezutkie ze az slinotok rusza.. paczki smakowite...wysmienite.. cholera moze sie opamietam zanim przytyje ;) czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś