Dodaj do ulubionych

Basen dla dzieci

11.02.05, 12:46
Czesc :) Czy ktos z Was byl z malutkim dzieckiem na basenie w Olsztynie?
Chodzi mi o zajecia, ktore prowadzi jakas firma, nie OSiR (nie pamietam jak
sie nazywa, ale reklamuja szkolke plywania dla dzieci). Jestem ciekawa, bo
bardzo chcialam isc z polroczna corka, dzwonilam na basen i kiedy uslyszalam
cene, usiadlam z wrazenia ;) W sumie bylabym sklonna wydac te pieniadze, ale
pod warunkiem, ze szkolka jest naprawde tego warta. Bede wdzieczna, jesli
ktos napisze, jak to wyglada w praktyce. Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • monitt Re: Basen dla dzieci 11.02.05, 13:41
      Ja też siadłam jak usłyszłam cenę- to wychodzi jakoś 45 zł za "lekcję", która z
      opowieści mojej znajomej nie wygląda jak nauka pływania, a zabawy w wodzie. Ja
      rozumiem,że w ten sposób dziecko oswaja się z wodą,ale ja poczekam,az będzie
      mogło to robić taniej:) Niestety, bo naprawde chciałam z córką pójść.
      • yellow1 Re: Basen dla dzieci 11.02.05, 14:12
        Zaraz po tym, jak napisalam tu post, weszlam na stronke OSiR-u i znalazlam taka
        informacje: "W każdą niedzielę w godzinach 10.00 - 17.00 wejście dziecka z
        rodzicem na mały basen to tylko 8 zł za 1 jednostkę basenową - 30 min. (opłata
        tylko za dziecko, rodzic wchodzi bezpłatnie). Nad bezpieczeństwem czuwa
        ratownik. Woda podgrzewana do 32 stopni."

www.osir.24.olsztyn.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=13
        Fajnie, tylko zastanawiam sie, czy sama dam sobie rade z niemowleciem? Ale tak
        czy inaczej, sprobuje, corka uwielbia pluskanie sie w wannie, moze i basen
        przypadnie jej do gustu :) Monittt, a nie wiesz, czy na basenie sa jakies
        przewijaki itp.?

• monitt Re: Basen dla dzieci 14.02.05, 20:51
          kurczę, nie wiem, jak to jest z przewijakami,ale fajnie,że mozna wejść z dzieckiem-8 zł to nie 45 jakby nie było-zatem do zobaczenia na basenie:) jak zobaczysz małą dziewczynkę z mamą-foką to będe ja:)
          Monika
    • milkaa Re: Basen dla dzieci 16.02.05, 10:20
      Cześć, koleżanka chodzi z dzieckiem na basen i bardzo sobie chwali. Możecie się
      dowiedzieć także o zajęcia bezpłatne. Wiem, że takie są sponsorowane przez MOPS,
      dla rodzin potrzebujących pomocy jednak prowadząca narzekała na całkowity brak
      zainteresowania tymi zajęciami przez te rodziny. Na zajęciach ma raptem 2 dzieci
      plus rodzice, może więc uda się Wam tam dołączyć, w końcu po co przepłacać.
      Pozdrawiam
    • iwonamk Re: Basen dla dzieci 17.02.05, 22:20
      Hej, ja chodzę na zajęcia grupowe w piątki z półtorarocznym dzieckiem. W
      basenie jest ok 8-10 mam/ojców z dziećmi, a zajęcia są prowadzone przez dwie
      dziewczyny. A kosztują 250 zł za cykl 10 półgodzinnych zajęć. Jest to niemało
      ale polecam, dlatego że instruktorka naprawdę wie co robi, częso zmienia
      zabawy/ćwiczenia tak, że dzieci się nie nudzą a poza tym na pewno uczą się,
      oswajają z wodą. Ciężko może w tym wieku mówic o nauce pływania, ale niektóre
      maluchy sobie całkiem nieźle dają radę. Więc ja polecam te zajęcia.
      Pozdrawiam
      Iwona
    • mama_mj Re: Basen dla dzieci 24.03.05, 19:12
      Czesc !!!!
      Ja z moja corcia chodzilam na nauke plywania kiedy mała miala pol roczku.
      Prowadzily je dwie dziewczyny i jak pisala moja poprzedniczka tez sobie je
      bardzo chwalę. dziewczyny wiedza co robią, oswajają dzieci z wodą ale rowniez
      rodzicow z mysla o calkowitym zanurzaniu dzieci w wodzie;)))
      Pieniądze moze spore ale pozytecznie wydane. Obecnie znowu zaczynamy chodzic na
      naukę plywania ;) Ja polecam te zajecia ;)
    • larvva Re: Basen dla dzieci 20.05.05, 18:15
      chodze w soboty poznym popoludniem.
      koszt 250pln za kwartal.

bylam pozytywnie nastawiona, ale poczatkowo misio nie mogl sie zgrac z terminem
      drzemek i potem mu nie chcialo sie bawic. byl wiec moment gdy myslalam ze to
      bez sensu i planowalam zamienic na niedzielne samodzielne plywanie... albo w
      ogole to porzucic.

ale misio sie rozkrecil. mamy tam znajomych rodzicow (poznalismy sie na
      basenie). misio ma towarzystwo - zupelnie inaczej "plywa" sie z innymi dziecmi
      a inaczej tylko z rodzicami. a mysle ze kontakt z rowiesnikami jest wazny.

poza tym jest full zabawek.
      w niedziele tego nie ma - a to naprawde sie przydaje. bez zabawek nie ma po co
      pchac sie z niemowlakiem na basen.

misio zaczyna plywac. umie w rekawkach, trzymany za kapieluszki unosic sie na
      wodzie machajac lapkami i nogami. dzieki temu cwiczy w wodzie - bez obciazania
      kregoslupa - wszystkie miesnie. a jest to o tyle wazne ze jest dosc duzym i
      ciezkim chlopcem. a przynajmniej byl ;-) bo teraz wagaa robi mu sie agekwatna
      do wieku

w kazdym razie ja polecam

a na osirze prowadzi zajecia f-ma water fun. obie instruktorki sa baaardzo
      fajne i maja super kontakt z dziecmi!
      :-)
      • agaolsztyn Re: Basen dla dzieci 24.05.05, 08:54
        ja też chodż z krzysiem na basen (ma rok i dwa miesiące), bardzo sobie chwalę mimo ceny, która jest warta tego bo na zajęciach jest pełno zabawek, różnych ćwiczeń. ostatnio dzieci uczył się nurkować i pływać różnymi stylami - żabką, kraulem i delfinem na brzuch i na grzbiecie. wiadomo że w tym wieku dzici nie będą umiały pływać (są za małe) ale przynajmniej nabiorą pewności i bezpieczeństwa w wodzie, nawiążą kontakt z innymi dziećmi, oswajają się z obcymi.
        to nie prawda że zajęcia kosztują 45 zł za lekcje - tylko jakieś 21 zł. cały kurs kosztuje 260 złotych, można kupić też pieluchy u organizatorów (nie trzeba biegać do sklepu, a są nawet tańsze).
        sama z dzieckiem w niedziele bym nie chciała chodzić ze względu że on by się nudził i nie wiadomo co z nim wtedy robić. zabawek nie zabierzecie bo są też inni ludzie
        pozdrawiam aga i krzyś z olsztyna
    • nemein Re: Basen dla dzieci w Szczytnie 23.06.05, 22:54
      Hej,
      a może orientuje się ktoś, czy jest
      możliwość wejścia na basen z niemowlakiem
      w Szczytnie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka