Gość: byly_olsztynianin IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 09.04.05, 20:11 piekne sa te dziry w ulicach piekne sa te domy odrapane piekne jest cale miasto nie posprzatane czy nalezy cos zmieniac? NIE!!! PRZECIEZ JEST PIEKNIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 09.04.05, 20:20 bardzo ładne napisane, jak tylko strzelę seteczkę to oczywiście zostawimy tą częśc - trzymaj kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_olsztynianin Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 09.04.05, 20:31 zapomnialem jeszcze napisac o uroczych "kaczych stawach" ktorymi sie tak ci "olsztyniacy" zachwycaja Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 09.04.05, 20:32 będziesz miał szansę produkować się na naszym pieknym Olsztynie - jesteś już zadowolony ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 09.04.05, 20:34 wszystko napiszesz co Ci na sercu leży - bedzie to piękny Olsztyn, bo i sam poczujesz się uzdrowiony :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 09.04.05, 20:39 zapomniałam napisać , ze zapraszamy do Olsztyna Pięknego również Borascę - będę bardzo zadowolona i napewno były olsztyniak również :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_olsztynianin Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 09.04.05, 20:41 wiesz co? jestes o'k. wie normalnie ci odpowiem nie wiem ile masz lat, ale ja 20 lat temu wyjechalem nigdy mnie z powrotem nie ciagnelo ale los zrzadzil, ze musialem pojechac po 18 latach wiesz co zastalem? gorszy bajzel niz ten z ktorego wyjezdzalem nie podniecaj sie tu emocjami, bo po prostu pisze to co sam czuje i widzialem i wkurzaja mnie mnie dupki zasrane co zaslepione sa nie wiem jakim urokiem a nic konkretnego napisac nie potrafia (poza obelgami) na watkach, ktore zalozylem Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 09.04.05, 20:57 joj, podoba mi się, ze piszesz co czujesz, tylko szokujący jest Twój styl pisania, wyobrażam sobie jak musiało wyglądać Twoje wyznanie milosne do żony ?? Ekstra musialo być, niekonwencjonalnie ;))) Przechodząc do Olsztyna to tak jest, przeciez Olsztyn to male miasto, małe ma fundusze pieniężne i w ogóle nikt z nim się nie liczy - to jest prawda. Bogacze kupią sobie działki, postawią wille na sezon letni i nic więcej ich nie obchodzi, żadna gospodarka. Oni przyjezdzają wypoczywać, a nie debatować nad możliwością rozwoju regionu. A my nie mamy wpływu, szczególnie ja, więc ciesze się , że jestem w Olsztynie Pięknym. I cieszę się , że go mam, ze sie w nim urodziłam i że mam za czym tęsknić - nie staram się go sobie wybrzydzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_olsztynianin Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 09.04.05, 21:09 na temat wyznan milosnych nie bede sie wypowiadal bo przede wszystkim miejsce do tego nie odpowiedzie wiec moze o tym co dalej napisalas miasto male, zgoda budzet maly, zgoda ale i potrzeby mniejsze niz w wiekszych miastach nie wiem czy cie tym zaskocze ale widzialem mase miasteczek jeszcze mniejszych od Olsztyna lecz niestety bardziej urokliwych ciekawe skad oni maja kase? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 09.04.05, 21:16 no własnie, skąd ? może inwestycje, może sa na trasie wielkiego szlaku ? A Olsztyn na uboczu, nawet autostrady się nie doczeka. Jest to miasto zapomniane, ale może Ty wrócisz na stałe i zaczniesz zmieniać . No skąd możesz wziąść kase ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 09.04.05, 21:31 Wiem , wiem mili Olsztyniacy, będziecie zaskoczeni ale.... nie lękajcie się .... wszystko będzie dobrze. Olsztyn ma serce :) Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 09.04.05, 21:34 O tym, ze nie potrzeba nam autostrady swiadczy rozbudowa Michelina. Daleko od granicy z Zachodem, drogi kiepskie, nie ma tez wyzszej technicznej uczelni. A mimo tego wybrano Olsztyn. Slyszalem, ze Volkswagen chce sie przeniesc spod Poznania w inne miejsce. Takich szans jest wiecej. Tylko trzeba chciec. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 09.04.05, 21:44 I trzeba Olsztyn wychwalać , szczególnie na zewnątrz, bo gdy będziemy ciągle narzekać to tylko wystraszymy inwestorów. Najważniejsze, że jednak takiej rozbudowie Olsztyna ptaszki dalej beda spiewać. Krokusy juz przekwitły, a w lasach kwitna, żółte kwiatki podobne do przebiśniegów, po prostu jest żółto, cała polana żółta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sud Ku pamięci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:32 www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=235 Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: Ku pamięci 10.04.05, 18:55 dzięki Sud..:-) i można podziwiac efekty pracy pogoni z aparatem w dłoni..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Olsztyn jest piekny..i okolice..i ludzie..ech.. 10.04.05, 19:01 jakoś tak się nostalgicznie.. przemyśleniowo..nastrojowo porobiło.. duzo spacerów..w przemiłym gronie.. rozmów..wspólnego milczenia.. powazne postanowienia i plany.. pozostało Coś.. dziekuję.. Jesteście wspaniali..:-) tyle się dzieje dookoła.. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny 10.04.05, 19:22 Witajcie Milo, żeście się pokazali i bardzo dziękuję za zdjęcia suda - z daleka zobaczyłam jak Wy w Olsztynie żegnaliście sie z Wielkim Człowiekiem. Pięknie wyglądają schody Ratusza z tyloma świeczkami, robi wrażenie, a i nie zapomniałeś sud o starych zdjęciach z wizyty Papieza. Teraz czas powrotu do zycia, pamiętajcie, że życie to nie tylko smutek ale i radość czego nam tu w tym własnie watku nie powinno zabraknąć. Zbliża sie sezon turystyczny i będziecie mili wiele wrażeń, nie zapomnijcie sie z nami podzielić :) Dziś w trójce Dariusz Pugalski rozmawiał z księdzem z Parafii Wójtowo pod Olsztynem , który jako jedyny ksiądż w Polsce przywozi na mszę wiernych, którzy oddaleni są i mieszkają daleko. Piękny gest księdza. Wyjątkowo byłam zasłuchana. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny 10.04.05, 19:41 Widzielismy Suda wedrujacego z aparatem po miescie... To pasja... Szkoda ze do eNki dotarl bardzo przewidywalny sklad... ale... tak chyba juz musi byc. Schody do Ratusza obstawione zniczami, Wysoka Brama od strony tablicy JPII i mozajki tez w kwiatach i zniczach... Dzis basen w Pasymiu... spacer nad jezorem Kosno... Slonce i wiosenny cieply klimat. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny 10.04.05, 20:39 witam Jeśli pada deszcz to jutro spodziwajmy się zieleni, bo włąsnie na ten deszcz czekała przyroda. Czas rozwijać żagle Zbyszek. Ciesze sie , że jutro poniedzialek i wrócicie na forum. W sobotę jeśdziłam na rowerku i zwiedzałam okolice. Czyli z oddali ale w ruchu :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny 11.04.05, 07:34 W sobote w ostatnia swoja droge odszedl Stanislaw Piechocki. Prawnik, Historyk Olsztyna, wydal wiele interesujacych publikacji o Olsztynie, o jego historii: "Olsztyn magiczny", "Tajemnice olsztynskich ulic" "Czysciec zwany Kortau" i inne... Zostal pochowany na cmentarzu przy ul Poprzecznej. Mial 50 lat, ostatnia Jego ksiazka ukaze sie w najblizszym czasie. Pozegnalismy historyka miasta Olsztyna. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny 11.04.05, 07:47 ludzie odchodzą.. ale pozostaje cos.. co pozostawili innym.. wtedy życie ma sens.. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny 11.04.05, 19:58 witam oj, zimniutko u nas , zimniutko i wiecie co, wyczytałam , ze w tym roku szykuje się najazd turystów na Warmię i Mazury. Wyjątkowy ma być to sezon turystyczny, ponieważ okolica jest bezpieczna :) Przygotowani jesteście ? Jak bedziecie spędzać urlop, macie już coś w planie ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny 11.04.05, 21:01 Przeczytajcie fajne wspomnienia. Czy coś się od tego czasu zmienilo ? Halina Herman z Olsztyna lubiła pływać kajakami, Karol Wojtyła także. Oboje kilka razy mijali się na szlakach turystycznych, a raz - w 1953 r. - płynęli nawet w jednej grupie Brdą przez Bory Tucholskie. Jak wspomina pani Halina, prowadził tamtędy spływ kajakowy z okazji 410. rocznicy śmierci Mikołaja Kopernika. Uczestniczyli w nim miłośnicy kajaków z całego kraju. Noclegi były na dużych polanach. Kajakarze spędzali wieczory siedząc przy ognisku, śpiewając, grając na mandolinach, rozmawiając. Z tych kilku dni pani Halinie zostały miłe wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piekny 11.04.05, 21:21 Zbiera sie ekipa na zjazd. Tym razem TRZEBA sciagnac Muraszke. Do 3 razy sztuka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny 11.04.05, 21:28 zaloże sie , że Muraszka nie przyjdzie - gdyby chciała, dawno by już w eNce była Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny 11.04.05, 21:36 Muraszka , no jak zakladać się ? Podziele sie nagrodą z Tobą , gdzieś pod Bramą Wysoko ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_olsztynianin Re: Olsztyn jest piekny IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 11.04.05, 22:20 ty lepiej mezowi (jesli go masz) przypraw takie rogi, zeby pod ta brama przejsc nie mogl Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny 11.04.05, 22:21 hahaha - ja się dziwię jak z Tobą żona wytrzymuje ? Musi być bardzo poddana ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_olsztynianin a co tu za sielanka na MOIM watku sie odbywa? IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 11.04.05, 22:22 ten watek jest o "pieknie" Olsztyna a nie pieknie, rozumiemy sie? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: a co tu za sielanka na MOIM watku sie odbywa? 11.04.05, 22:26 tak jest ! Olsztyn jest piękny piękne sa jeziora piekne są śmieci przy jeziorach piękne są asfalty dziurawe i kocie łby na uliczkach piekne jest wszystko, gdzie tylko się obrócisz widzisz piekno, piękno w całej ozdobie, widze i opisuję bo tęsknię pieknie ? Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: a co tu za sielanka na MOIM watku sie odbywa? 12.04.05, 02:46 Viiiiiiiipek!! Siemanko! Tak sam tu urzedujesz? Co sie stalo z twoim nadwornym pikusiem neoplusem? Przerwa w nadawaniu czy od tego radosnego poszczekiwania w twojej intencji wplatal sie niechcacy pod twoja podeszwe? sprawdz lepiej bo jakos glucho gdy w stereo nie nadajecie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 07:36 Piękny jest... Zachód słońca i jego wschód i ptaszki i kwiatki i... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 07:40 Masz racje Lustereczkoo. Olsztyn pieknieje wiosna. Zaraz sie wybieram posluchac przyrody :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 07:51 Ja sie wybieram w niedziele... z siodelka roweru. Moze tez macie chec zobaczyc jak wyglada cale Krzywe po zimie? :-) www.kolodrom.hg.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 08:01 oj..chęci wielkie..ale nie zawsze wystarczą..:-))) co zrobić żeby nie było zajęć?? Borasco..:-) miło powitać..tak dawno Cię tu nie było..:-) Możesz cos powiedziec o wypadach rowerkiem..:-)) dzięki za fotki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 08:15 taaaak jest tak pieknie ze koniecznie musicie zajsc do zaparzanki - wymyslu najlepszego najpiekniejszego jedynie słusznego architekta olsztyna - SS. W zaparzance mimo że na zewnątrz jest 15 stopni juz trzeba sie rozbierac. Jaka oszczednosc energii! Jak korzysc! Coz za wspaniala mysl architektury! Oj Oj dlaczego jeszcze nie zrobiliscie tam zjazdu? Skorzystajcie z tej okazji - zobaczycie olsztyn pieknie magiczny - wręcz usypiajaco zamykajacy powieki rozumu. Bo przeciez nie trzeba widziec, wystarczy czuć... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 08:28 "Olsztyn Magiczny" tak go widzial Stanislaw Piechocki... szkoda ze odszedl... dobrze ze zdazylem Go pozegnac w tym smutnym czasie... Olsztyn dla mnie jest tez magiczny, a jesli dla ? jest kupa kamieni i cegiel... to co ja moge? Kazdy ma swoje oczy, i swoje serce do patrzenia. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 08:37 Stanisław, zapewniam Cię, nie chciałby aby wspominac o nim razem z zaparzanką... A więc do zaparzanki - nie dopuszczacie do swoich oczu obiektywnych wizji - to może je poczujecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 08:39 jeszcze co do Stanisława: byście byli go zaprosili na to swoje spotkanie zamiast jakichś gości z ameryki.....nie starczyło pomyślunku. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 08:48 Nie bardzo rozumiem dlaczego Ty masz o tym decydowac kogo mamy zapraszac a kogo nie. Masz racje, moze trzeba bylo, ale nie wszystko uda sie zrealizowac, czesto mozliwosci przekraczaja checi... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 08:48 a juz podobno Niektórzy sie pożegnali.. choc sie jeszcze nie ujawnili.. Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 08:52 Zapytajnik, masz jakoś mało sugestywnych znajomych, z kiepską siłą przekonywania. Ich argumenty nie dotarły do Ciebie, na jakiej podstawie przypuszczasz, że Twoje dotrą do nas ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 09:01 :-))) i spróbują zepsuć tak wyśmienite nastroje..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn nie jest piekny cz. 103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 09:27 1/ 07 czytaj to co pisze, czytaj to co pisza inni.... >>"Nie bardzo rozumiem dlaczego Ty masz o tym decydowac(...) nie napisałem nic takiego, bzdury odpisujesz. 2/ >>Masz racje,moze trzeba bylo,ale nie wszystko uda sie zrealizowac, >>czesto mozliwosci przekraczaja checi... no to jednak mam racje, chociaż nic takiego nie pisałem. oj oj w jednym poscie takie bzdury. 3/ I tu wlasnie widac dokladnie co macie w glowach: zamiast banialuki tworzyc spotkajcie sie z kims kto tworzy ten wasz piekny olsztyn, łatwiej będzie uwierzyć że to prawda.... 4/ A znajomy już po uszach dostał. na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn nie jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 09:48 Gość portalu: ? napisał(a): > 1/ > 07 czytaj to co pisze, czytaj to co pisza inni.... > > >>"Nie bardzo rozumiem dlaczego Ty masz o tym decydowac(...) > nie napisałem nic takiego, bzdury odpisujesz. > Twoje slowa: jeszcze co do Stanisława: byście byli go zaprosili na to swoje spotkanie zamiast jakichś gości z ameryki.....nie starczyło pomyślunku. > 2/ > >>Masz racje,moze trzeba bylo,ale nie wszystko uda sie zrealizowac, > >>czesto mozliwosci przekraczaja checi... > no to jednak mam racje, chociaż nic takiego nie pisałem. oj oj w jednym poscie > takie bzdury. Masz racje ze trzeba bylo zaprosic... dopoki zyl... ale kto to moze przewidziec... Gosc z Ameryki, jest forumowiczem. Mial prawo i chec byc na spotkaniu, Ciesze sie z tego ze byl i ze Go poznalem realnie, jak i innych obecnych forumowiczow... Nie chce mi sie z Toba gadac. Sam sobie przeczysz, wymyslasz, Tak naprawde to chyba niewiele masz do powiedzenia... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn nie jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 09:52 Pytajnik, a podobno miałes sobie iść, to idź sobie słonko...idź, tam gdzie Ciebie nie bedzie widać i słychać, przykry jesteś w kontaktach. A kto lubi przykrości, my nie, to nie rób nam jeśli możesz, a jeśli nie możesz to może spotkamy się na hipnozę co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn nie jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 12:23 Zimno ciagle za oknem, ale niedlugo bedzie cieplo:) A to oznacza, ze w przyszlosci: Ptaszki śpiewają, kwiatki kwitną, słońce świeci:) Zbyszek, czy ty przypadkiem nie znasz "?" i tych jego kolegow? Przeciez ty wszystkich znasz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Olsztyn nie jest piekny cz. 103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 13:41 Hihi! To teraz zacznie sie serial pt. "07 zglos sie" ? Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Olsztyn nie jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 15:01 Gość portalu: ? napisał(a): > A znajomy już po uszach dostał. na wszelki wypadek. Zdrada mośći panowie!! Zrdada!! Niejaki zapytajnik najpierw przychyla się do prośby znajomego (czemu daje wyraz na forum odmeldowując się), po czym znienacka daje znajomemu w łeb. Panie znajomy zapytajnika. Współczuwam Panu. I daj se pan spokój z perswazjami jako i ja se dam spokój stosując własną radę. Tzn. oleję zapytajnika. Odpowiedz Link Zgłoś
rt99 Re: Olsztyn nie jest piekny cz. 103 :) 14.04.05, 11:09 andulka7 napisała: > Gość portalu: ? napisał(a): > > > A znajomy już po uszach dostał. na wszelki wypadek. > > Zdrada mośći panowie!! Zrdada!! Niejaki zapytajnik najpierw przychyla się do > prośby znajomego (czemu daje wyraz na forum odmeldowując się), po czym > znienacka daje znajomemu w łeb. > Panie znajomy zapytajnika. Współczuwam Panu. I daj se pan spokój z perswazjami > > jako i ja se dam spokój stosując własną radę. Tzn. oleję zapytajnika. ...państwo pozwolą że sie wtrącę... ...do andulki - masz absolutną rację... tak jest !!! popieram !!! olać gościa ? !!! ...do gościa ? - daj ludziom spokój i znajdź sobie inne forum na którym będziesz uprawić swoją demagogię i upajać się swoimi postami na forum... ...do olsztyniaków - cieszcie sie swoim ukochanym miastem i nie zwracajcie uwagi na takich ........... zapytajników... ;-)))... pozdrawiam wszystkich rt Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 13.04.05, 05:57 ktos2104 napisała: > Borasco..:-) miło powitać..tak dawno Cię tu nie było..:-) > Możesz cos powiedziec o wypadach rowerkiem..:-)) Hej Ktosiu:) Zawsze Was tu podglądam, tylko niestety nie zawsze mam czas, aby cokolwiek skrobnąć:( eehh.. te rowerki - z rozrzewnieniem wspominam mojego zielonego skladaka z malymi kolami i siodelkiem jak kanapa, skrzypiącym do tego w nieboglosy. Zero stresu z wyborem biegów, bo o przerzutkach to tylko chyba zawodowi kolarze slyszeli:) - albo rozterki z wyborem hamulców na kola przednie czy tylne - wystarczylo pedalowanie w odwrotną stronę - nogawki zawsze potargane od strony lańcucha - i ta niesamowita radocha, gdy po przejechaniu trzech kilometrów serducho jeszcze nie zastrajkowalo:)) eehh.. to dopiero byly czasy:))) Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 13.04.05, 05:37 zbyszek07 napisał: > Ja sie wybieram w niedziele... > z siodelka roweru. > Moze tez macie chec > zobaczyc jak wyglada cale Krzywe po zimie? > :-) ja CHCĘ:) a będzie chociaż jakieś zdjątko do wglądu?? pliiiiiiiiiiiiizzz:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_olsztynianin ptaszki w Olsztynie spiewaja IP: 5.6.* / 193.188.105.* 12.04.05, 13:18 na chodniki przy tym sraja potem ludzie spaceruja i w goovienka te wdeptuja Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: ptaszki w Olsztynie spiewaja 12.04.05, 13:37 myślisz, że to zabawne ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_olsztynianin Re: ptaszki w Olsztynie spiewaja IP: 5.6.* / 193.188.105.* 12.04.05, 13:44 mysle, ze to prawdziwe czystosc ulic pozostawia wiele do zyczenia Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: ptaszki w Olsztynie spiewaja 12.04.05, 13:56 Gość portalu: byly_olsztynianin napisał(a): > mysle, ze to prawdziwe > czystosc ulic pozostawia wiele do zyczenia zawsze mozesz scewnikować ptaszki...fakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ptaszki w Olsztynie spiewaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 15:04 Celem tego zakompleksionego biedaka jest zwracanie na siebie uwagi. Więc, że tak wulgarnie powiem - robicie mu dobrze. Może pora przestać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pantarei Mnie to bawi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 23:15 Takich jak on w internecie stada. Pewnego dnia się zmęczy, znudzi, czy coś tam. Zawsze tak jest. Radujmy się póki jest, albowiem ubawu mamy po pachy! Czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 12.04.05, 17:47 Trzeba jednka podziekowac "bylemu komustam", "?" i reszcie bandy. Jeszcze troche i bedziemy walczyc o 200 000. Jak wtedy bedzie nagroda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 19:19 i znowu sedno sprawy cyferki sie licza i wirtualne ptaszki.....200.000 300.000 milion i co z tego? NIC jak zwykle NIC Zauważyliście już pewnie że nic wam już tak na prawde nie pomoże.....? że tewszystkie wasze watki zaczete i te w ktorych bronicie ptaszkow i swojego dobrego samopoczucia to tylko sztuczne podtrzymywanie. Że to o czym piszecie tak na prawdę NIE ISTNIEJE! Próbujecie z tym walczyć ale to na nic wiosna i ptaszki te prawdziwe nawet i ryby w jeziorach i trzcina i tatarak nie uczynia z tego miasta - lepszego miasta. (I jeszcze do sierżanta 07 - zwrot "byli byscie" nie oznacza decyzji czy prośby czy nawet żądania to raczej żal że tego nie zrobiliście tak więc pisząc że coś chciałem decydować kto i z kim to piszesz bzdury....) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 20:13 Kurcze. To, gdzie ja mieszkam, skoro moje miasto NIE ISTNIEJE? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 12.04.05, 20:14 Witam ha, ha jest ostrzeżenie, byście teraz nie chodzili na jeziora. Teraz aktualnie odbywają się rybie gody czyli tarcie i ryby nie życzą sobie podglądania. ;)))) Takie oświadczenie wydano na południu Polski. Mam nadzieję, że uszanujecie te gody rybne. Żadne zakłócenie wody, niech mają spokój. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 12.04.05, 20:48 Na północy wszystko jest później, rybki jeszcze nie trą się między sobą:) Na forum jak na razie nie widać żadnych zmian na lepsze. Jak tak ma wyglądać przyszlość to jestem na NIE:))))))) Wracam do meczyku. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 12.04.05, 21:02 róznież przezuciłam kanal , jest mecz Nie martw sie niczym, róbmy swoje jak śpiewa Mlynarski :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 13.04.05, 07:39 Witam! Zdjecia z rajdu rowerowego z pewnoscia beda na stronie ktora podalem, tam sa tez zdjecia z poprzednich rajdow, ale co tam zdjecia, lepiej samemu jechac! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 13.04.05, 07:54 A dziś trza wyciągnąć rower i dobrze mu się przyjrzeć :)i pośmigamy w niedzielę w Pięknym Olsztynie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 13.04.05, 07:56 rower..sprawdzony..cos sie w nim cichutko..telepie..:-)????? ale jedzie do przodu..ech..miła wczoraj przejażdżka..:-) w niedzielę chyba nic z tego.. ale nie znaczy ze wszystkie terminy dłuzszych wyjazdów rowerowych musza byc w czasie.. gdy mam zjazdy..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 13.04.05, 08:20 A na drzewie ptaki dra sie w nieboglosy, male, czarne... chyba kosy... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 13.04.05, 17:48 Ktosiu!! napiszemy Ci zwolnienie! aaa zastanów sie kiedy tak ostatnio po prostu prysnęłaś z zajęć? może tym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 13.04.05, 19:57 witam Czy znacie zjawisko -rozświetl wodę ? W Olsztynie pięknym można to zrobić. To zjawisko trzeba po prostu zobaczyć. Trzeba się wybarać w ciemną księżycową noc nad jezioro. Wsiąśc do kajaka i zacząć wiosłować, a każde zanurzenie pióra to istna eksplozja świateł. Można też rozchlapać wodę ręką -im gwałtowniejszy ruch to silniejsze blaski wody. No i jak, kiedy sprawdzicie ten efekt, a może już go znacie i widzieliście. Sud, piękne zdjęcia można ująć, niepowtarzalne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 13.04.05, 22:49 tak Ritko...znam..:-))) i niekoniecznie trzeba wiosłowac w kajaku..:-) jezioro..w poświacie ksiezyca.. ciepłą nocą..:-)))ech... Sud.. zdjęcie..na Starówce..:-) w Pieknym Olsztynie.. musi byc piękne..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 13.04.05, 22:44 Miki...ratunku..całkiem niedawno... na ważny wyjazd..13 marca..:-))) Wiesz co mielismy wtedy..:-)))???? To te same zajęcia.. tak bym chciała..łeeee:( to zwolnienie.. Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 08:18 Cierpliwości Ktosiu, jakby co jesteśmy z Tobą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b28 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: *.go.net.pl 14.04.05, 08:22 Tak se myślałem w nocy, że można zrobić konkurs na post 111 111 i 121 121. Mniejsze nagrody za 131 131. Co o tym sadzicie? Zbyszek, dzieki za maile:) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 08:42 b28 ? to chyba jakas superforteca???? kto zacz? Dzis skladam wnisek na dowod osobisty... moze wreszcie dostane. 18 lat juz mam! ;p :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 08:45 Gość portalu: b28 napisał(a): > Tak se myślałem w nocy, że można zrobić konkurs na post 111 111 i 121 121. Mnie > jsze nagrody za 131 131. Co o tym sadzicie? > Jestem przeciwny pisaniu na ilosc... zawsze to mowilem... nie pisze tez dla nagrod... lecz z wewnetrznej potrzeby. ale to jest moje zdanie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b28 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: *.go.net.pl 14.04.05, 08:46 To ja, being28. Wolno mi to chodzi wszystko, logowanie nie działa. Konkursy na 121 121 to miała być prowokacja dla "?" :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 08:50 ok. jakos znudzil mnie tym narzekaniem na wszystko... W sumie smutne ma zycie widzac wszystko w jednym, szarym kolorze... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 10:35 a wiecie co to jest rozświetlanie umysłu? nie wody, nie lanie wody? to proste - otwierasz sie i otwierasz sie dla innych, na innych. czerpiesz z nich i dajesz, przyjmujesz i dajesz. Jesteś otwarty. Mówię wam to działa... większa szkode robicie sobie nie nam, powtarzajac w kółko to samo, a jeszcze większą wtedy gdu nie widzicie nic i nikogo innego kto mysli inaczej niz wy. Ja was rozumiem mozna byc zachwyconym tym miastem, jasne ze tak ale jak to mówił Jaruzelski: "Są granice których przekroczyć nie wolno". Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 14:13 Nasza szkoda, nasz wybor... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:15 nie podejrzewam abyscie pamietali czasy w ktorych takie slowa-deklaracje padaly czesto....wasze nasze szkapa tez ma klapki na oczach miedzy innymi po to aby sie świata bać nie musiała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:15 Wybacz człowieku "?" . Ale to Ty masz końskie okulary na oczach. Dostrzegasz tylko negatywy i nic więcej. My oprócz negatywów dostrzegamy również pozytywy Olsztyna. I tym się właśnie różnimy od Ciebie. A, że na tym wątku nie mówimy o negatywach? Są inne wątki do tego. Ale wszyscy frustaci, akurat na tym wątku chcą udowodnić, że Olsztyn to takie czarne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_olsztynianin Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: *.cne / 200.44.58.* 14.04.05, 19:02 Gość portalu: ja napisał(a): > Wybacz człowieku "?" . Ale to Ty masz końskie okulary na oczach. Dostrzegasz > tylko negatywy i nic więcej. My oprócz negatywów dostrzegamy również pozytywy > Olsztyna. I tym się właśnie różnimy od Ciebie. z tego co ja widze, to wlasnie tych negatywow nie dostrzegacie przynajmniej nie chcecie dostrzegac > A, że na tym wątku nie mówimy o negatywach? a ty sie akurat mylisz ten watek, to ja wlasnie e tym celu zalozylem > Są inne wątki do tego. Ale wszyscy > frustaci, akurat na tym wątku chcą udowodnić, wlasnie chca udowodnic, ze Olsztyn jest piekny ale jakos cieniutko im to idzie > że Olsztyn to takie czarne miasto bo takie niestety jest Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 19:27 Witam i co Wy na to ? Kramy na olsztyńskim Targu Rybnym ruszyły w ubiegłym tygodniu. Jeszcze nieśmiało, pojawiło się tylko kilka stoisk, ale już jest w czym wybierać Na stołach leżą setki przedmiotów: pocztówki, monety, lunety, kołatki, imbryki, lustra, figurki. Medale i odznaki przypominające czasy ZSRR, dawne meble, lampy i zastawy. Czyli mała Dessa ;) Atmosfera przypomina piknik, bo turyści jeszcze nie przyjeżdżają tłumnie. Sprzedawcy oprócz handlu zajęci są więc towarzyskimi rozmowami ze sobą i stałymi klientami. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 19:39 W TVN Uwaga mowili, ze niebiezpiecznie w Krakowie. A dzieciarnia biega, dziadkowie siedza na laweczkach, posciel suszy sie na sznurkach, zyc nie umierac:) Rita, nie wiesz co u Miki? NIe odzywa sie ostatnio kolezanka. Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 19:51 Witam Was wszystkich:-) Miło znowu powrócić na forum:-) Mam nadzieję ze Wszyscy zdrowi i dobrze się dzieje:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:50 no a jak... Świnka mała w chlewiku wesoło chrząka, Czasem zajada, a czasem puszcza bąka, Nie wie co to problemy czy jakieś troski, Lecz na widok mydła jeżą się jej włoski. Nigdy nie wychodzi ze swojego błotka, Może kiedys wygra milion w totolotka? Wesoła jest ta różowa, pulchna świnka, Wszystkich wokół cieszy jej urocza minka. Ech, dzisiaj od rana piękne świeci słonko, Może dla odmiany zjem sobie... golonko? za: golonko.fotolog.pl/ ale do Was pasuje jak ulał... Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 20:52 Jak sie przylozymy to nadrobimy forumowe zaleglosci. Czas dzis skonczyc 100. Do boju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 21:02 aha, jest gwardia bedzie walka więc na co czekamy czy to owoc zakazany ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 21:00 Gość portalu: ? napisał(a): > no a jak... > > Świnka mała w chlewiku wesoło chrząka, > Czasem zajada, a czasem puszcza bąka, > Nie wie co to problemy czy jakieś troski, > Lecz na widok mydła jeżą się jej włoski. > Nigdy nie wychodzi ze swojego błotka, > Może kiedys wygra milion w totolotka? > Wesoła jest ta różowa, pulchna świnka, > Wszystkich wokół cieszy jej urocza minka. > Ech, dzisiaj od rana piękne świeci słonko, > Może dla odmiany zjem sobie... golonko? > > > za: golonko.fotolog.pl/ ale do Was pasuje jak ulał... Wyspa - Andrzej Waligórski Być może, jest taka wyspa Na jakimś oceanie, Która ma jedną przystań I jeden jacht w tej przystani. I wody jednej rzeki Przecinają ją w poprzek, I jeden strażnik rekin Pilnuje wyspy dobrze, I pojedynczo się łamią O skałę samotne fale, I jeden czarny namiot Stoi na owej skale. Nad palmą jedyną,jedyną Błyszczy jedyna gwiazda, A gdy się chce tam dopłynąć, Jest tylko jedna jazda, Gdyż jeden jest kierunek Ijeden mały bilet, Więc poswój biedny pakunek Niebawem się pochylę I opuszczę swą izbę Bez słów i bez powrotów. By popłynąć na wyspę Do czarnego namiotu. I będzie coraz ciemniej, Ciepło, smutno i mglisto, Psy, kiedy wyją w pełnię, Też tęsknią za tą wyspą.... Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 21:07 A ja dodam: "Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj". Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 21:13 Kraków piękny jest - tak jest Olsztyn piękny jest- tak jest Turyści lgną - tak jest Sezon na Łyną - tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 21:15 Nie wiem co jest z Miką, jakoś czasu nie mam, ale koniecznie trzeba ja poszukać Thor_tr juz się znalazł dobrze, ze jest może zaglądnie częsciej ? Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 21:18 Az sie boje o thora. Jak zobaczy co sie dzieje na forum to juz moze sie nie podniesc. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 21:20 zakladam watek nowy :) Odpowiedz Link Zgłoś