Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piekny, cz.103 :)

IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 09.04.05, 20:11
piekne sa te dziry w ulicach
piekne sa te domy odrapane
piekne jest cale miasto nie posprzatane

czy nalezy cos zmieniac?
NIE!!! PRZECIEZ JEST PIEKNIE!!!
Obserwuj wątek
    • rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 09.04.05, 20:20
      bardzo ładne napisane, jak tylko strzelę seteczkę to oczywiście zostawimy tą
      częśc - trzymaj kciuki :)
      • Gość: byly_olsztynianin Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 09.04.05, 20:31
        zapomnialem jeszcze napisac
        o uroczych "kaczych stawach"
        ktorymi sie tak ci "olsztyniacy" zachwycaja
        • rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 09.04.05, 20:32
          będziesz miał szansę produkować się na naszym pieknym Olsztynie - jesteś już
          zadowolony ?
          • rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 09.04.05, 20:34
            wszystko napiszesz co Ci na sercu leży - bedzie to piękny Olsztyn, bo i sam
            poczujesz się uzdrowiony :)
            • rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 09.04.05, 20:39
              zapomniałam napisać , ze zapraszamy do Olsztyna Pięknego również Borascę - będę
              bardzo zadowolona i napewno były olsztyniak również :)
            • Gość: byly_olsztynianin Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 09.04.05, 20:41
              wiesz co? jestes o'k. wie normalnie ci odpowiem
              nie wiem ile masz lat, ale ja 20 lat temu wyjechalem
              nigdy mnie z powrotem nie ciagnelo
              ale los zrzadzil, ze musialem pojechac po 18 latach
              wiesz co zastalem? gorszy bajzel
              niz ten z ktorego wyjezdzalem
              nie podniecaj sie tu emocjami, bo po prostu pisze
              to co sam czuje i widzialem
              i wkurzaja mnie mnie dupki zasrane
              co zaslepione sa nie wiem jakim urokiem
              a nic konkretnego napisac nie potrafia
              (poza obelgami) na watkach, ktore zalozylem
              • rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 09.04.05, 20:57
                joj, podoba mi się, ze piszesz co czujesz, tylko szokujący jest Twój styl
                pisania, wyobrażam sobie jak musiało wyglądać Twoje wyznanie milosne do żony ??
                Ekstra musialo być, niekonwencjonalnie ;)))
                Przechodząc do Olsztyna to tak jest, przeciez Olsztyn to male miasto, małe ma
                fundusze pieniężne i w ogóle nikt z nim się nie liczy - to jest prawda. Bogacze
                kupią sobie działki, postawią wille na sezon letni i nic więcej ich nie
                obchodzi, żadna gospodarka. Oni przyjezdzają wypoczywać, a nie debatować nad
                możliwością rozwoju regionu. A my nie mamy wpływu, szczególnie ja, więc ciesze
                się , że jestem w Olsztynie Pięknym. I cieszę się , że go mam, ze sie w nim
                urodziłam i że mam za czym tęsknić - nie staram się go sobie wybrzydzać.
                • Gość: byly_olsztynianin Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 09.04.05, 21:09
                  na temat wyznan milosnych nie bede sie wypowiadal
                  bo przede wszystkim miejsce do tego nie odpowiedzie
                  wiec moze o tym co dalej napisalas
                  miasto male, zgoda
                  budzet maly, zgoda
                  ale i potrzeby mniejsze niz w wiekszych miastach
                  nie wiem czy cie tym zaskocze
                  ale widzialem mase miasteczek
                  jeszcze mniejszych od Olsztyna
                  lecz niestety bardziej urokliwych
                  ciekawe skad oni maja kase?
                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 09.04.05, 21:16
                    no własnie, skąd ?
                    może inwestycje, może sa na trasie wielkiego szlaku ?
                    A Olsztyn na uboczu, nawet autostrady się nie doczeka.
                    Jest to miasto zapomniane, ale może Ty wrócisz na stałe i zaczniesz zmieniać .
                    No skąd możesz wziąść kase ?
                    • rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 09.04.05, 21:31
                      Wiem , wiem mili Olsztyniacy, będziecie zaskoczeni
                      ale.... nie lękajcie się .... wszystko będzie dobrze.
                      Olsztyn ma serce :)
                      • being28 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 09.04.05, 21:34
                        O tym, ze nie potrzeba nam autostrady swiadczy rozbudowa Michelina. Daleko od granicy z Zachodem, drogi kiepskie, nie ma tez wyzszej technicznej uczelni. A mimo tego wybrano Olsztyn. Slyszalem, ze Volkswagen chce sie przeniesc spod Poznania w inne miejsce. Takich szans jest wiecej. Tylko trzeba chciec.
                        • rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 09.04.05, 21:44
                          I trzeba Olsztyn wychwalać , szczególnie na zewnątrz, bo gdy będziemy ciągle
                          narzekać to tylko wystraszymy inwestorów.
                          Najważniejsze, że jednak takiej rozbudowie Olsztyna ptaszki dalej beda spiewać.
                          Krokusy juz przekwitły, a w lasach kwitna, żółte kwiatki podobne do
                          przebiśniegów, po prostu jest żółto, cała polana żółta.
                          • Gość: sud Ku pamięci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:32
                            www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=235
                            • ktos2104 Re: Ku pamięci 10.04.05, 18:55
                              dzięki Sud..:-)
                              i można podziwiac efekty pracy pogoni z aparatem w dłoni..:-)
                              • ktos2104 Olsztyn jest piekny..i okolice..i ludzie..ech.. 10.04.05, 19:01
                                jakoś tak się nostalgicznie.. przemyśleniowo..nastrojowo porobiło..
                                duzo spacerów..w przemiłym gronie..
                                rozmów..wspólnego milczenia..
                                powazne postanowienia i plany..
                                pozostało Coś..
                                dziekuję.. Jesteście wspaniali..:-)
                                tyle się dzieje dookoła..
                                • rita100 Re: Olsztyn jest piekny 10.04.05, 19:22
                                  Witajcie
                                  Milo, żeście się pokazali i bardzo dziękuję za zdjęcia suda - z daleka
                                  zobaczyłam jak Wy w Olsztynie żegnaliście sie z Wielkim Człowiekiem. Pięknie
                                  wyglądają schody Ratusza z tyloma świeczkami, robi wrażenie, a i nie
                                  zapomniałeś sud o starych zdjęciach z wizyty Papieza.
                                  Teraz czas powrotu do zycia, pamiętajcie, że życie to nie tylko smutek ale i
                                  radość czego nam tu w tym własnie watku nie powinno zabraknąć.
                                  Zbliża sie sezon turystyczny i będziecie mili wiele wrażeń, nie zapomnijcie sie
                                  z nami podzielić :)
                                  Dziś w trójce Dariusz Pugalski rozmawiał z księdzem z Parafii Wójtowo pod
                                  Olsztynem , który jako jedyny ksiądż w Polsce przywozi na mszę wiernych, którzy
                                  oddaleni są i mieszkają daleko. Piękny gest księdza. Wyjątkowo byłam zasłuchana.
                                  pozdrawiam
                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny 10.04.05, 19:41
                                    Widzielismy Suda wedrujacego z aparatem po miescie...
                                    To pasja...
                                    Szkoda ze do eNki dotarl bardzo przewidywalny sklad...
                                    ale...
                                    tak chyba juz musi byc.

Schody do Ratusza obstawione zniczami,
                                    Wysoka Brama od strony tablicy JPII i mozajki
                                    tez w kwiatach i zniczach...

Dzis basen w Pasymiu...
                                    spacer nad jezorem Kosno...
                                    Slonce i wiosenny cieply klimat.
                                    :-)
                                    • rita100 Re: Olsztyn jest piekny 10.04.05, 20:39
                                      witam
                                      Jeśli pada deszcz to jutro spodziwajmy się zieleni, bo włąsnie na ten deszcz
                                      czekała przyroda. Czas rozwijać żagle Zbyszek. Ciesze sie , że jutro
                                      poniedzialek i wrócicie na forum. W sobotę jeśdziłam na rowerku i zwiedzałam
                                      okolice. Czyli z oddali ale w ruchu :)
                                      • lustroo Re: Olsztyn jest piekny 11.04.05, 07:27
                                        Cześć
                                        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny 11.04.05, 07:34
                                          W sobote w ostatnia swoja droge odszedl
                                          Stanislaw Piechocki.
                                          Prawnik,
                                          Historyk Olsztyna,
                                          wydal wiele interesujacych publikacji o Olsztynie,
                                          o jego historii:
                                          "Olsztyn magiczny",
                                          "Tajemnice olsztynskich ulic"
                                          "Czysciec zwany Kortau"
                                          i inne...
                                          Zostal pochowany na cmentarzu przy ul Poprzecznej.
                                          Mial 50 lat,
                                          ostatnia Jego ksiazka ukaze sie w najblizszym czasie.
                                          Pozegnalismy historyka miasta Olsztyna.
                                          • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny 11.04.05, 07:47
                                            ludzie odchodzą..
                                            ale pozostaje cos..
                                            co pozostawili innym..
                                            wtedy życie ma sens..
                                            • rita100 Re: Olsztyn jest piekny 11.04.05, 19:58
                                              witam
                                              oj, zimniutko u nas , zimniutko i wiecie co, wyczytałam , ze w tym roku szykuje
                                              się najazd turystów na Warmię i Mazury. Wyjątkowy ma być to sezon turystyczny,
                                              ponieważ okolica jest bezpieczna :)
                                              Przygotowani jesteście ?
                                              Jak bedziecie spędzać urlop, macie już coś w planie ?
                                              • rita100 Re: Olsztyn jest piekny 11.04.05, 21:01
                                                Przeczytajcie fajne wspomnienia. Czy coś się od tego czasu zmienilo ?

Halina Herman z Olsztyna lubiła pływać kajakami, Karol Wojtyła także. Oboje
                                                kilka razy mijali się na szlakach turystycznych, a raz - w 1953 r. - płynęli
                                                nawet w jednej grupie Brdą przez Bory Tucholskie. Jak wspomina pani Halina,
                                                prowadził tamtędy spływ kajakowy z okazji 410. rocznicy śmierci Mikołaja
                                                Kopernika. Uczestniczyli w nim miłośnicy kajaków z całego kraju. Noclegi były
                                                na dużych polanach. Kajakarze spędzali wieczory siedząc przy ognisku,
                                                śpiewając, grając na mandolinach, rozmawiając. Z tych kilku dni pani Halinie
                                                zostały miłe wspomnienia.
                                                • being28 Re: Olsztyn jest piekny 11.04.05, 21:21
                                                  Zbiera sie ekipa na zjazd. Tym razem TRZEBA sciagnac Muraszke. Do 3 razy sztuka!!!
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny 11.04.05, 21:28
                                                    zaloże sie , że Muraszka nie przyjdzie - gdyby chciała, dawno by już w eNce była
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny 11.04.05, 21:36
                                                    Muraszka , no jak zakladać się ?
                                                    Podziele sie nagrodą z Tobą , gdzieś pod Bramą Wysoko ;)))))
                                                  • Gość: byly_olsztynianin Re: Olsztyn jest piekny IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 11.04.05, 22:20
                                                    ty lepiej mezowi (jesli go masz)
                                                    przypraw takie rogi, zeby pod ta brama
                                                    przejsc nie mogl
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny 11.04.05, 22:21
                                                    hahaha - ja się dziwię jak z Tobą żona wytrzymuje ?
                                                    Musi być bardzo poddana ;)
    • Gość: byly_olsztynianin a co tu za sielanka na MOIM watku sie odbywa? IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 11.04.05, 22:22
      ten watek jest o "pieknie" Olsztyna
      a nie pieknie, rozumiemy sie?
      • rita100 Re: a co tu za sielanka na MOIM watku sie odbywa? 11.04.05, 22:26
        tak jest !
        Olsztyn jest piękny
        piękne sa jeziora
        piekne są śmieci przy jeziorach
        piękne są asfalty dziurawe i kocie łby na uliczkach
        piekne jest wszystko, gdzie tylko się obrócisz widzisz piekno, piękno w całej
        ozdobie, widze i opisuję bo tęsknię
        pieknie ?
      • borasca0107 Re: a co tu za sielanka na MOIM watku sie odbywa? 12.04.05, 02:46
        Viiiiiiiipek!! Siemanko!

Tak sam tu urzedujesz? Co sie stalo z twoim nadwornym pikusiem neoplusem?
        Przerwa w nadawaniu czy od tego radosnego poszczekiwania w twojej intencji
        wplatal sie niechcacy pod twoja podeszwe? sprawdz lepiej bo jakos glucho gdy w
        stereo nie nadajecie... :)
        • borasca0107 no i jeszcze... Vipus... 12.04.05, 02:47
          rozumiemy sie???
          • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 07:36

Piękny jest... Zachód słońca i jego wschód i ptaszki i kwiatki i... ;)
            • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 07:40
              Masz racje Lustereczkoo.
              Olsztyn pieknieje wiosna.
              Zaraz sie wybieram posluchac przyrody :)
              • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 07:51
                Ja sie wybieram w niedziele...
                z siodelka roweru.
                Moze tez macie chec
                zobaczyc jak wyglada cale Krzywe po zimie?
                www.kolodrom.hg.pl/
                • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 08:01
                  oj..chęci wielkie..ale nie zawsze wystarczą..:-)))
                  co zrobić żeby nie było zajęć??

Borasco..:-) miło powitać..tak dawno Cię tu nie było..:-)
                  Możesz cos powiedziec o wypadach rowerkiem..:-))
                  dzięki za fotki:-)
                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 08:15
                    taaaak jest tak pieknie ze koniecznie musicie zajsc do zaparzanki - wymyslu
                    najlepszego najpiekniejszego jedynie słusznego architekta olsztyna - SS. W
                    zaparzance mimo że na zewnątrz jest 15 stopni juz trzeba sie rozbierac. Jaka
                    oszczednosc energii! Jak korzysc! Coz za wspaniala mysl architektury! Oj Oj
                    dlaczego jeszcze nie zrobiliscie tam zjazdu? Skorzystajcie z tej okazji -
                    zobaczycie olsztyn pieknie magiczny - wręcz usypiajaco zamykajacy powieki
                    rozumu. Bo przeciez nie trzeba widziec, wystarczy czuć...
                    • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 08:28
                      "Olsztyn Magiczny"
                      tak go widzial Stanislaw Piechocki...
                      szkoda ze odszedl...
                      dobrze ze zdazylem Go pozegnac w tym
                      smutnym czasie...

Olsztyn dla mnie jest tez magiczny,
                      a jesli dla ? jest kupa kamieni i cegiel...
                      to co ja moge?
                      Kazdy ma swoje oczy,
                      i swoje serce do patrzenia.
                      • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 08:37
                        Stanisław, zapewniam Cię, nie chciałby aby wspominac o nim razem z zaparzanką...

A więc do zaparzanki - nie dopuszczacie do swoich oczu obiektywnych wizji - to
                        może je poczujecie...
                        • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 08:39
                          jeszcze co do Stanisława: byście byli go zaprosili na to swoje spotkanie
                          zamiast jakichś gości z ameryki.....nie starczyło pomyślunku.
                          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 08:48
                            Nie bardzo rozumiem dlaczego Ty masz o tym decydowac
                            kogo mamy zapraszac a kogo nie.

Masz racje,
                            moze trzeba bylo,
                            ale nie wszystko uda sie zrealizowac,
                            czesto mozliwosci przekraczaja checi...
                          • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 08:48
                            a juz podobno Niektórzy sie pożegnali..
                            choc sie jeszcze nie ujawnili..
                          • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 08:52
                            Zapytajnik, masz jakoś mało sugestywnych znajomych, z kiepską siłą
                            przekonywania. Ich argumenty nie dotarły do Ciebie, na jakiej podstawie
                            przypuszczasz, że Twoje dotrą do nas ??
                            • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 09:01
                              :-)))
                              i spróbują zepsuć tak wyśmienite nastroje..:-)
                              • Gość: ? Re: Olsztyn nie jest piekny cz. 103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 09:27
                                1/
                                07 czytaj to co pisze, czytaj to co pisza inni....

>>"Nie bardzo rozumiem dlaczego Ty masz o tym decydowac(...)
                                nie napisałem nic takiego, bzdury odpisujesz.

2/
                                >>Masz racje,moze trzeba bylo,ale nie wszystko uda sie zrealizowac,
                                >>czesto mozliwosci przekraczaja checi...
                                no to jednak mam racje, chociaż nic takiego nie pisałem. oj oj w jednym poscie
                                takie bzdury.

3/
                                I tu wlasnie widac dokladnie co macie w glowach:
                                zamiast banialuki tworzyc spotkajcie sie z kims kto tworzy ten wasz piekny
                                olsztyn, łatwiej będzie uwierzyć że to prawda....

4/
                                A znajomy już po uszach dostał. na wszelki wypadek.
                                • zbyszek07 Re: Olsztyn nie jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 09:48
                                  Gość portalu: ? napisał(a):

> 1/
                                  > 07 czytaj to co pisze, czytaj to co pisza inni....
                                  >
                                  > >>"Nie bardzo rozumiem dlaczego Ty masz o tym decydowac(...)
                                  > nie napisałem nic takiego, bzdury odpisujesz.
                                  >
                                  Twoje slowa:

jeszcze co do Stanisława: byście byli go zaprosili na to swoje spotkanie
                                  zamiast jakichś gości z ameryki.....nie starczyło pomyślunku.

> 2/
                                  > >>Masz racje,moze trzeba bylo,ale nie wszystko uda sie zrealizowac,
                                  > >>czesto mozliwosci przekraczaja checi...
                                  > no to jednak mam racje, chociaż nic takiego nie pisałem. oj oj w jednym
                                  poscie
                                  > takie bzdury.

Masz racje ze trzeba bylo zaprosic...
                                  dopoki zyl...
                                  ale kto to moze przewidziec...
                                  Gosc z Ameryki,
                                  jest forumowiczem.
                                  Mial prawo i chec byc na spotkaniu,
                                  Ciesze sie z tego ze byl
                                  i ze Go poznalem realnie,
                                  jak i innych obecnych forumowiczow...

Nie chce mi sie z Toba gadac.
                                  Sam sobie przeczysz, wymyslasz,
                                  Tak naprawde to chyba niewiele masz do powiedzenia...

• lustroo Re: Olsztyn nie jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 09:52

Pytajnik, a podobno miałes sobie iść, to idź sobie słonko...idź, tam gdzie
                                  Ciebie nie bedzie widać i słychać, przykry jesteś w kontaktach. A kto lubi
                                  przykrości, my nie, to nie rób nam jeśli możesz, a jeśli nie możesz to może
                                  spotkamy się na hipnozę co Ty na to?
                                  • being28 Re: Olsztyn nie jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 12:23
                                    Zimno ciagle za oknem, ale niedlugo bedzie cieplo:) A to oznacza, ze w przyszlosci:

Ptaszki śpiewają, kwiatki kwitną, słońce świeci:)

Zbyszek, czy ty przypadkiem nie znasz "?" i tych jego kolegow? Przeciez ty wszystkich znasz:)
                                    • Gość: hihi Re: Olsztyn nie jest piekny cz. 103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 13:41
                                      Hihi! To teraz zacznie sie serial pt. "07 zglos sie" ?
                                • andulka7 Re: Olsztyn nie jest piekny cz. 103 :) 12.04.05, 15:01

> A znajomy już po uszach dostał. na wszelki wypadek.

Zdrada mośći panowie!! Zrdada!! Niejaki zapytajnik najpierw przychyla się do
                                  prośby znajomego (czemu daje wyraz na forum odmeldowując się), po czym
                                  znienacka daje znajomemu w łeb.
                                  Panie znajomy zapytajnika. Współczuwam Panu. I daj se pan spokój z perswazjami
                                  jako i ja se dam spokój stosując własną radę. Tzn. oleję zapytajnika.
                                  • rt99 Re: Olsztyn nie jest piekny cz. 103 :) 14.04.05, 11:09
                                    andulka7 napisała:

> Gość portalu: ? napisał(a):
                                    >
                                    > > A znajomy już po uszach dostał. na wszelki wypadek.
                                    >
                                    > Zdrada mośći panowie!! Zrdada!! Niejaki zapytajnik najpierw przychyla się do
                                    > prośby znajomego (czemu daje wyraz na forum odmeldowując się), po czym
                                    > znienacka daje znajomemu w łeb.
                                    > Panie znajomy zapytajnika. Współczuwam Panu. I daj se pan spokój z
                                    perswazjami
                                    >
                                    > jako i ja se dam spokój stosując własną radę. Tzn. oleję zapytajnika.

...państwo pozwolą że sie wtrącę...
                                    ...do andulki - masz absolutną rację... tak jest !!! popieram !!! olać
                                    gościa ? !!!
                                    ...do gościa ? - daj ludziom spokój i znajdź sobie inne forum na którym
                                    będziesz uprawić swoją demagogię i upajać się swoimi postami na forum...
                                    ...do olsztyniaków - cieszcie sie swoim ukochanym miastem i nie zwracajcie
                                    uwagi na takich ........... zapytajników... ;-)))...

pozdrawiam wszystkich
                                    rt

• borasca0107 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 13.04.05, 05:57
                    ktos2104 napisała:

> Borasco..:-) miło powitać..tak dawno Cię tu nie było..:-)
                    > Możesz cos powiedziec o wypadach rowerkiem..:-))

Hej Ktosiu:)
                    Zawsze Was tu podglądam, tylko niestety
                    nie zawsze mam czas, aby cokolwiek skrobnąć:(

eehh.. te rowerki - z rozrzewnieniem wspominam
                    mojego zielonego skladaka z malymi kolami i siodelkiem
                    jak kanapa, skrzypiącym do tego w nieboglosy. Zero stresu z wyborem biegów, bo
                    o przerzutkach to tylko chyba zawodowi kolarze slyszeli:) - albo rozterki z
                    wyborem hamulców na kola przednie czy tylne - wystarczylo pedalowanie w
                    odwrotną stronę - nogawki zawsze potargane od strony lańcucha - i ta
                    niesamowita radocha, gdy po przejechaniu trzech kilometrów serducho jeszcze nie
                    zastrajkowalo:))

eehh.. to dopiero byly czasy:)))

Pozdrowionka.
                • borasca0107 Re: Olsztyn jest piekny cz. 103 :) 13.04.05, 05:37
                  zbyszek07 napisał:

> Ja sie wybieram w niedziele...
                  > z siodelka roweru.
                  > Moze tez macie chec
                  > zobaczyc jak wyglada cale Krzywe po zimie?
                  > :-)

ja CHCĘ:)

a będzie chociaż jakieś zdjątko do wglądu??
                  pliiiiiiiiiiiiizzz:))
    • Gość: byly_olsztynianin ptaszki w Olsztynie spiewaja IP: 5.6.* / 193.188.105.* 12.04.05, 13:18
      na chodniki przy tym sraja
      potem ludzie spaceruja
      i w goovienka te wdeptuja
      • yoanna Re: ptaszki w Olsztynie spiewaja 12.04.05, 13:37
        myślisz, że to zabawne ...?
        • Gość: byly_olsztynianin Re: ptaszki w Olsztynie spiewaja IP: 5.6.* / 193.188.105.* 12.04.05, 13:44
          mysle, ze to prawdziwe
          czystosc ulic pozostawia wiele do zyczenia
          • yoanna Re: ptaszki w Olsztynie spiewaja 12.04.05, 13:56
            Gość portalu: byly_olsztynianin napisał(a):

> mysle, ze to prawdziwe
            > czystosc ulic pozostawia wiele do zyczenia

zawsze mozesz scewnikować ptaszki...fakt
            • lustroo Re: ptaszki w Olsztynie spiewaja 12.04.05, 13:59
              yoanna - dobre :D
              • Gość: . Re: ptaszki w Olsztynie spiewaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 15:04
                Celem tego zakompleksionego biedaka jest zwracanie na siebie uwagi. Więc, że
                tak wulgarnie powiem - robicie mu dobrze. Może pora przestać.
                • Gość: pantarei Mnie to bawi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 23:15
                  Takich jak on w internecie stada. Pewnego dnia się zmęczy, znudzi, czy coś tam.
                  Zawsze tak jest. Radujmy się póki jest, albowiem ubawu mamy po pachy! Czuwaj!
    • being28 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 12.04.05, 17:47
      Trzeba jednka podziekowac "bylemu komustam", "?" i reszcie bandy. Jeszcze troche i bedziemy walczyc o 200 000. Jak wtedy bedzie nagroda?
      • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 19:19
        i znowu sedno sprawy cyferki sie licza i wirtualne ptaszki.....200.000
        300.000
        milion
        i co z tego?
        NIC
        jak zwykle NIC

Zauważyliście już pewnie że nic wam już tak na prawde nie pomoże.....? że
        tewszystkie wasze watki zaczete i te w ktorych bronicie ptaszkow i swojego
        dobrego samopoczucia to tylko sztuczne podtrzymywanie. Że to o czym piszecie
        tak na prawdę NIE ISTNIEJE! Próbujecie z tym walczyć ale to na nic wiosna i
        ptaszki te prawdziwe nawet i ryby w jeziorach i trzcina i tatarak nie uczynia z
        tego miasta - lepszego miasta.

(I jeszcze do sierżanta 07 - zwrot "byli byscie" nie oznacza decyzji czy prośby
        czy nawet żądania to raczej żal że tego nie zrobiliście tak więc pisząc że coś
        chciałem decydować kto i z kim to piszesz bzdury....)
        • Gość: ja Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 20:13
          Kurcze. To, gdzie ja mieszkam, skoro moje miasto NIE ISTNIEJE?
        • rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 12.04.05, 20:14
          Witam
          ha, ha jest ostrzeżenie, byście teraz nie chodzili na jeziora. Teraz aktualnie
          odbywają się rybie gody czyli tarcie i ryby nie życzą sobie podglądania. ;))))
          Takie oświadczenie wydano na południu Polski. Mam nadzieję, że uszanujecie te
          gody rybne. Żadne zakłócenie wody, niech mają spokój.
          pozdrawiam :)
          • being28 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 12.04.05, 20:48
            Na północy wszystko jest później, rybki jeszcze nie trą się między sobą:)

Na forum jak na razie nie widać żadnych zmian na lepsze. Jak tak ma wyglądać przyszlość to jestem na NIE:)))))))

Wracam do meczyku.
            • rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 12.04.05, 21:02
              róznież przezuciłam kanal , jest mecz
              Nie martw sie niczym, róbmy swoje jak śpiewa Mlynarski :)
              • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 13.04.05, 07:39
                Witam!
                Zdjecia z rajdu rowerowego
                z pewnoscia beda na stronie ktora podalem,
                tam sa tez zdjecia z poprzednich rajdow,
                ale co tam zdjecia,
                lepiej samemu jechac!
                • lustroo Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 13.04.05, 07:54
                  A dziś trza wyciągnąć rower i dobrze mu się przyjrzeć :)i pośmigamy w niedzielę
                  w Pięknym Olsztynie :)
                • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 13.04.05, 07:56
                  rower..sprawdzony..cos sie w nim cichutko..telepie..:-)?????
                  ale jedzie do przodu..ech..miła wczoraj przejażdżka..:-)
                  w niedzielę chyba nic z tego..
                  ale nie znaczy ze wszystkie terminy
                  dłuzszych wyjazdów rowerowych musza byc w czasie..
                  gdy mam zjazdy..:-)
                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 13.04.05, 08:20
                    A na drzewie
                    ptaki dra sie w nieboglosy,
                    male, czarne...
                    chyba kosy...
                    • miki-3 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 13.04.05, 17:48
                      Ktosiu!! napiszemy Ci zwolnienie!
                      aaa zastanów sie kiedy tak ostatnio po prostu prysnęłaś z zajęć?
                      może tym razem?
                      • rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 13.04.05, 19:57
                        witam
                        Czy znacie zjawisko -rozświetl wodę ? W Olsztynie pięknym można to zrobić.
                        To zjawisko trzeba po prostu zobaczyć. Trzeba się wybarać w ciemną księżycową
                        noc nad jezioro. Wsiąśc do kajaka i zacząć wiosłować, a każde zanurzenie pióra
                        to istna eksplozja świateł. Można też rozchlapać wodę ręką -im gwałtowniejszy
                        ruch to silniejsze blaski wody.
                        No i jak, kiedy sprawdzicie ten efekt, a może już go znacie i widzieliście.
                        Sud, piękne zdjęcia można ująć, niepowtarzalne.
                        pozdrawiam
                        • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 13.04.05, 22:49
                          tak Ritko...znam..:-)))
                          i niekoniecznie trzeba wiosłowac w kajaku..:-)
                          jezioro..w poświacie ksiezyca..
                          ciepłą nocą..:-)))ech...

Sud.. zdjęcie..na Starówce..:-)
                          w Pieknym Olsztynie..
                          musi byc piękne..:-)
                      • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 13.04.05, 22:44
                        Miki...ratunku..całkiem niedawno...
                        na ważny wyjazd..13 marca..:-)))
                        Wiesz co mielismy wtedy..:-)))????
                        To te same zajęcia..
                        tak bym chciała..łeeee:(
                        to zwolnienie..
                        • lustroo Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 08:18
                          Cierpliwości Ktosiu, jakby co jesteśmy z Tobą :)
                          • Gość: b28 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: *.go.net.pl 14.04.05, 08:22
                            Tak se myślałem w nocy, że można zrobić konkurs na post 111 111 i 121 121. Mniejsze nagrody za 131 131. Co o tym sadzicie?

Zbyszek, dzieki za maile:)
                            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 08:42
                              b28 ?
                              to chyba jakas superforteca????
                              kto zacz?

Dzis skladam wnisek na dowod osobisty...
                              moze wreszcie dostane.
                              18 lat juz mam!
                              ;p
                            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 08:45
                              Gość portalu: b28 napisał(a):

> Tak se myślałem w nocy, że można zrobić konkurs na post 111 111 i 121 121.
                              Mnie
                              > jsze nagrody za 131 131. Co o tym sadzicie?
                              >

Jestem przeciwny pisaniu na ilosc...
                              zawsze to mowilem...
                              nie pisze tez dla nagrod...
                              lecz z wewnetrznej potrzeby.
                              ale to jest moje zdanie...
                              • Gość: b28 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: *.go.net.pl 14.04.05, 08:46
                                To ja, being28. Wolno mi to chodzi wszystko, logowanie nie działa. Konkursy na 121 121 to miała być prowokacja dla "?" :)
                                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 08:50
                                  ok.
                                  jakos znudzil mnie tym narzekaniem na wszystko...
                                  W sumie smutne ma zycie widzac wszystko w jednym, szarym kolorze...
                                  ;-)
                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 10:35
                                    a wiecie co to jest rozświetlanie umysłu? nie wody, nie lanie wody? to proste -
                                    otwierasz sie i otwierasz sie dla innych, na innych. czerpiesz z nich i dajesz,
                                    przyjmujesz i dajesz. Jesteś otwarty. Mówię wam to działa...
                                    większa szkode robicie sobie nie nam, powtarzajac w kółko to samo, a jeszcze
                                    większą wtedy gdu nie widzicie nic i nikogo innego kto mysli inaczej niz wy.

Ja was rozumiem mozna byc zachwyconym tym miastem, jasne ze tak ale jak to
                                    mówił Jaruzelski: "Są granice których przekroczyć nie wolno".
                                    • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 14:13
                                      Nasza szkoda, nasz wybor...
                                      • yoanna Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 14:59
                                        Wasze szczęście;)
                                        • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:15
                                          nie podejrzewam abyscie pamietali czasy w ktorych takie slowa-deklaracje padaly
                                          czesto....wasze nasze

szkapa tez ma klapki na oczach miedzy innymi po to aby sie świata bać nie
                                          musiała
                                          • Gość: ja Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:15
                                            Wybacz człowieku "?" . Ale to Ty masz końskie okulary na oczach. Dostrzegasz
                                            tylko negatywy i nic więcej. My oprócz negatywów dostrzegamy również pozytywy
                                            Olsztyna. I tym się właśnie różnimy od Ciebie.
                                            A, że na tym wątku nie mówimy o negatywach? Są inne wątki do tego. Ale wszyscy
                                            frustaci, akurat na tym wątku chcą udowodnić, że Olsztyn to takie czarne miasto.
                                            • Gość: byly_olsztynianin Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: *.cne / 200.44.58.* 14.04.05, 19:02
                                              Gość portalu: ja napisał(a):

> Wybacz człowieku "?" . Ale to Ty masz końskie okulary na oczach. Dostrzegasz
                                              > tylko negatywy i nic więcej. My oprócz negatywów dostrzegamy również pozytywy
                                              > Olsztyna. I tym się właśnie różnimy od Ciebie.
                                              z tego co ja widze, to wlasnie tych negatywow nie dostrzegacie
                                              przynajmniej nie chcecie dostrzegac

> A, że na tym wątku nie mówimy o negatywach?
                                              a ty sie akurat mylisz
                                              ten watek, to ja wlasnie e tym celu zalozylem

> Są inne wątki do tego. Ale wszyscy
                                              > frustaci, akurat na tym wątku chcą udowodnić,
                                              wlasnie chca udowodnic, ze Olsztyn jest piekny
                                              ale jakos cieniutko im to idzie

> że Olsztyn to takie czarne miasto
                                              bo takie niestety jest
                                              • rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 19:27
                                                Witam
                                                i co Wy na to ?

Kramy na olsztyńskim Targu Rybnym ruszyły w ubiegłym tygodniu. Jeszcze
                                                nieśmiało, pojawiło się tylko kilka stoisk, ale już jest w czym wybierać

Na stołach leżą setki przedmiotów: pocztówki, monety, lunety, kołatki, imbryki,
                                                lustra, figurki. Medale i odznaki przypominające czasy ZSRR, dawne meble, lampy
                                                i zastawy.

Czyli mała Dessa ;)

Atmosfera przypomina piknik, bo turyści jeszcze nie przyjeżdżają tłumnie.
                                                Sprzedawcy oprócz handlu zajęci są więc towarzyskimi rozmowami ze sobą i
                                                stałymi klientami.
                                                • being28 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 19:39
                                                  W TVN Uwaga mowili, ze niebiezpiecznie w Krakowie. A dzieciarnia biega, dziadkowie siedza na laweczkach, posciel suszy sie na sznurkach, zyc nie umierac:)

Rita, nie wiesz co u Miki? NIe odzywa sie ostatnio kolezanka.
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 19:51
                                                    Witam Was wszystkich:-)
                                                    Miło znowu powrócić na forum:-)
                                                    Mam nadzieję ze Wszyscy zdrowi i dobrze się dzieje:-))))
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:50
                                                    no a jak...

Świnka mała w chlewiku wesoło chrząka,
                                                    Czasem zajada, a czasem puszcza bąka,
                                                    Nie wie co to problemy czy jakieś troski,
                                                    Lecz na widok mydła jeżą się jej włoski.
                                                    Nigdy nie wychodzi ze swojego błotka,
                                                    Może kiedys wygra milion w totolotka?
                                                    Wesoła jest ta różowa, pulchna świnka,
                                                    Wszystkich wokół cieszy jej urocza minka.
                                                    Ech, dzisiaj od rana piękne świeci słonko,
                                                    Może dla odmiany zjem sobie... golonko?

za: golonko.fotolog.pl/ ale do Was pasuje jak ulał...
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 20:52
                                                    Jak sie przylozymy to nadrobimy forumowe zaleglosci. Czas dzis skonczyc 100. Do boju!!!
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 21:02
                                                    aha, jest gwardia
                                                    bedzie walka
                                                    więc na co czekamy
                                                    czy to owoc zakazany ?
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 21:00

> no a jak...
                                                    >
                                                    > Świnka mała w chlewiku wesoło chrząka,
                                                    > Czasem zajada, a czasem puszcza bąka,
                                                    > Nie wie co to problemy czy jakieś troski,
                                                    > Lecz na widok mydła jeżą się jej włoski.
                                                    > Nigdy nie wychodzi ze swojego błotka,
                                                    > Może kiedys wygra milion w totolotka?
                                                    > Wesoła jest ta różowa, pulchna świnka,
                                                    > Wszystkich wokół cieszy jej urocza minka.
                                                    > Ech, dzisiaj od rana piękne świeci słonko,
                                                    > Może dla odmiany zjem sobie... golonko?
                                                    >
                                                    >
                                                    > za: golonko.fotolog.pl/ ale do Was pasuje jak ulał...
                                                    Wyspa - Andrzej Waligórski

Być może, jest taka wyspa
                                                    Na jakimś oceanie,
                                                    Która ma jedną przystań
                                                    I jeden jacht w tej przystani.
                                                    I wody jednej rzeki
                                                    Przecinają ją w poprzek,
                                                    I jeden strażnik rekin
                                                    Pilnuje wyspy dobrze,
                                                    I pojedynczo się łamią
                                                    O skałę samotne fale,
                                                    I jeden czarny namiot
                                                    Stoi na owej skale.
                                                    Nad palmą jedyną,jedyną
                                                    Błyszczy jedyna gwiazda,
                                                    A gdy się chce tam dopłynąć,
                                                    Jest tylko jedna jazda,
                                                    Gdyż jeden jest kierunek
                                                    Ijeden mały bilet,
                                                    Więc poswój biedny pakunek
                                                    Niebawem się pochylę
                                                    I opuszczę swą izbę
                                                    Bez słów i bez powrotów.
                                                    By popłynąć na wyspę
                                                    Do czarnego namiotu.
                                                    I będzie coraz ciemniej,
                                                    Ciepło, smutno i mglisto,
                                                    Psy, kiedy wyją w pełnię,
                                                    Też tęsknią za tą wyspą....

• being28 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 21:07
                                                    A ja dodam:

"Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj".
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 21:13
                                                    Kraków piękny jest - tak jest
                                                    Olsztyn piękny jest- tak jest
                                                    Turyści lgną - tak jest
                                                    Sezon na Łyną - tak jest
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 21:15
                                                    Nie wiem co jest z Miką, jakoś czasu nie mam, ale koniecznie trzeba ja poszukać
                                                    Thor_tr juz się znalazł
                                                    dobrze, ze jest
                                                    może zaglądnie częsciej ?
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 21:18
                                                    Az sie boje o thora. Jak zobaczy co sie dzieje na forum to juz moze sie nie podniesc.
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 21:19
                                                    Rita, strzelaj 100
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 21:20
                                                    moja seteczka :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny, cz.103 :) 14.04.05, 21:20
                                                    zakladam watek nowy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka