Dodaj do ulubionych

prezydenta do miotły

IP: *.olsztyn.mm.pl 22.05.05, 15:33
jak nie potrafi zadabać o porządek na starówce to niech się weźmie sam za
sprzątanie chyba rączki nie odpadną.

1. Niedziela, pogoda przepiękna, turystów i mieszkańców mnóstwo, a tu
syyyyyyyf jak nie wiem co. Koło apteki obok starego ratusza walają się
papiery, koło Wysokiej Bramy psie łajno rozdeptane, papiery, pety itp.

Rozwiązanie: wystarczą 2 osoby na całą starówkę, które wzorem innych miast
(Wiedeń, Wilno), chodziłyby z szufelką i miotełką i sprzątały. Ale na takie
rozwiązanie to potrzeba nagrody Nobla.

2. Zamek Olsztyński - piękna wystawa odnowionych metalowych, miedzianych,
mosiężnych eksponatów. Wszystko ok. Ale przydałby się opis w języku
niemieckim czy angielskim. Wstyd, że nie dbamy o turystów zza granicy.

Rozwiązanie: wykonać opis w jęz. niemieckim i jęz. angielskim.

Pozdrawiam przed sezonem turystycznym

joka
Obserwuj wątek
    • muraszka1 Re: prezydenta do miotły 22.05.05, 17:20
      jak to dobrze,ze na forum pojawila sie wreszcie taka osoba,
      ktora na wszystko znajdze sposob,pozdrawiam :)
      • martucha30 Re: prezydenta do miotły 22.05.05, 18:38
        Faktycznie w Wilnie widziałam takie Panie na ulicy prowadzącej do Ostrej Bramy,
        czyściutko, schludnie. Ktoś miał zajęcie. Dbano o porządek. A u nas to jest
        tzw. akcyjność. Robią akcje, armaty, działa, polowe szpitale, 2 zamiatarki i po
        godzinie syf i malaria. A wystarczy konsekwentnie sprzątać. Faktycznie dużo nie
        potrzeba, potrzeba jedynie pomysłu. Gratuluję "joka". Jak to jeszcze przechwycą
        włodarze jak małkowski to już będzie dobrze.
        • Gość: joka Re: prezydenta do miotły IP: *.olsztyn.mm.pl 22.05.05, 21:27
          czyli można małym kosztem zrobić wielką rzecz :)
          • Gość: Ed Re: Wymagasz za wiele IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.05.05, 00:38
            SLD-owski Prezydent poza Olsztynem w życiu widział tylko Watykan na
            pielgrzymkasch finansowanych z podatków.
            • Gość: cichosza... Re: Wymagasz za wiele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 01:35
              bo jeszcze do Ostrej Bramy z pielgrzymką pojedzie!
              • Gość: Ed Re: Wymagasz za wiele IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.05.05, 02:44
                Obiekt ciekawy architektonicznie a i także kulturowo. Prawdę mówiąc, obiekt nie
                zachwycił mnie rozmachem, ale raczej wprowdził mnie w zadumę, że w takich
                wasrunkach można było zrobić coś takego. Traktując to, jako pielgrzymkę
                szkoleniową, widział bym co nieco w tym przedsięwzięciu pewnych wartości
                edukacyjnych. Choć zdaję sobie sprawę, że edukacja ma tym większe efekty, im w
                mlodszym etapie zycia jest stosowana.

pzdr
                • Gość: mamut Re: Wymagasz za wiele IP: *.sympatico.ca 23.05.05, 03:19
                  Na cala starowke przydalby sie taki pojazd odkurzacz... jezdzilby sobie gosc po
                  starym miescie i okolicy takim odkurzaczem kazdego ranka i wieczora i wsysalby
                  ten smieci i oddchody... porzadek by wtedy byl.. ale i bez maszyny by sie
                  obeszlo.. paru chlopkow z miotlami... wozek do oproznienia koszy... i byloby
                  cacy...

czuwaj
                  • martucha30 Re: Wymagasz za wiele 23.05.05, 08:17
                    Właśnie sprzątają z rana, ale tu chodzi o środek dnia, tu trzeba na bieżąco
                    sprzątać.
    • Gość: Lutek Re: prezydenta do miotły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 13:11
      Jestem ZAAAAa! Olsztyn naprawde jest BRUDNY!!! Bedac na Ukrainie (oglnie widomo
      że to biedny kraj) w sezonie turystycznym i po za nim zauważyłem że każdy
      dworzec, zabytek czy obiekt do zwidzania ma swojego "sprzątacza". Chodzą tam
      ludzie i po prostu cały dzień zbierają pety, papierki, butelki itp. To było
      niewiarygodne ze może być tak czysto a przy okazji rzesza miała przy tym
      zatrudnienie. Tak czystych dworców to chyba nigdzie nie ma w Polsce!!!!!!!
      Pozdrawiam PS Może by wysłać Czesława Jerzego na praktyki miesieczne np. do
      Odessy??? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka