Dodaj do ulubionych

Zachwyceni koszarami

IP: *.ucsd.edu 18.06.05, 01:02
A co z projektem artystow o przejecie aresztu?
Obserwuj wątek
    • Gość: gajowy Re: Zachwyceni koszarami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 12:49
      O które koszary wam chodzi ? O ile pamietam w Olsztynie koszary mieściły się
      przy ul. Jagiellońskiej , Artyleryjskiej , Warszawskiej i Pstrowskiego .
      • mameluch Re: Zachwyceni koszarami 18.06.05, 12:58
        o Artyleryjska. chociaz w GO pisali o Gietkowskiej. od ktorego momentu zaczyna
        sie Gietkowska? zawsze wydawalo mi sie, ze granica miedzy nia, a Artyleryjska
        jest Lyna. chyba ze calkiem mi sie poplatalo:)
        a moze chodzi o ten budynek obok boiska Budowlanych?
        • Gość: sud Re: Zachwyceni koszarami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:23
          Piszą o ul. Gietkowskiej. Spójrz
          www.moje-fotografie.olsztyn.pl/ryc/koszary.jpg
          to ta ulica zaznaczona na czerwono. Jeśli mowa o stajniach i 4 placach
          apelowych, to na 99% piszą o tym terenie zaznaczonym na zółto. Ten zaznaczony na
          zielono nie ma takich placów i w zasadzie jest tam jeden budynek (oraz drugi,
          ale wzdłuż ul. J. Dąbrowskiego - linia fioletowa). I raczej też nie piszą o
          budynkach zaznaczonych na niebiesko, bo to też Dąbrowskiego. A ul. Artyleryjska
          idzie w bok od Gietkowskiej.
          ul. Dąbrowskiego - www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=8&ido=135
          Przykład magazynów
          www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=12&ido=42&idz=630
          • mameluch Re: Zachwyceni koszarami 18.06.05, 16:39
            dzięki:) właśnie później zajrzałem w mapę Olsztyna i okazało się, że Gietkowska
            to ta prosta ulica, a nie ta między hotelem a Budowlanymi:) po konsultacjach
            doszliśmy do wniosku, że chyba chodzi właśnie o te tereny zaznaczone na zdjęciu
            na żółto.
    • Gość: b57 Re: Zachwyceni koszarami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 13:07
      jestem architektem i szokuja mnie przejawy.....dobrej woli i wyobraźni! jeżeli
      mógłbym być przydatny - chętnie wezmę udział w tym przedsięwzięciu - z kim mam
      się kontaktować? betko31@gazeta.pl pozdrawiam i trzymam kciuki za sukces!
      • 2yoo4yoocorne2 Chetnie zamieszkam w tym gniazdku artystycznym 18.06.05, 16:33
        I moge tez zainwestowac troche szmalu.Napiszcie,kto bedzie koordynowal sprawy
        odbudowy tego obiektu.
        • Gość: olsztynianin Re: Chetnie zamieszkam w tym gniazdku artystyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 17:03
          Krzysiek zapytał: > A co z projektem artystow o przejecie aresztu? <
          Areszt, to nie był projekt artystów, to był projekt prezydenta Małkowskiego.
          Nierealny.
    • Gość: swiatowy Re: Zachwyceni koszarami IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.06.05, 20:49
      Pomysl piekny ale ja w to nie wierze.Nasi radni beda 5 lat dyskutowac, radzic
      czy sie oplaca czy nie,potem przez 10lat beda szukali na to pieniedzy,sponsorow
      itd.a na koniec nic z tego nie wyjdzie jak to w Olsztynie
      • Gość: mamut Re: Zachwyceni koszarami IP: *.sympatico.ca 18.06.05, 21:13
        Pomysl faktycznie niezly, ale czy warto utrzymywac i zostawiac caly kompleks
        koszarow? Moim zdaniem sam grunt w tym terenie jest wystarczajaco cenny aby
        cos nowego tam wybudowac.. a nie wiem czy z punktu starej architektury nadaja
        sie te budynki na zabytki.. to w koncu potezny kompleks.. swietne miejsce na
        biura, budynki mieszkalne, handlowe itd.. oby tylko ta kasa z Uni nie
        rozbisurmanila zbytnio artystow, ktorych ja zreszta powazam ogromnie jak i cala
        sztuke.. oby tylko w srod nich zbyt wiele niebieskich ptaszkow (czytaj swinek)
        nie wcisnelo do unijnego koryta. Inna sprawa ze jesli faktycznie damy grunt dla
        rozwoju sztuki w naszym rejonie.. to beda tego rezultaty w miescie predzej czy
        pozniej... i przez to stanie sie ono jeszcze bardziej atrakcyjne turystycznie..
        a to przeciez konkretny pieniadz dla regionu. Trzeba sie wkoncu nauczyc
        gospodarowac takze srodkami umyslowo-tworczymi regionu.. Z tego moze byc
        naprawde niezle zrodlo finansowe.. oby tylko artysci sie zbyt nie rozleniwili
        przez te dotacje.. naprawde moze to byc jednak szansa na prawdziwy rozwoj.. oby
        nie zawalili tej szansy.

czuwaj
      • Gość: b57 Re: Zachwyceni koszarami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 22:34
        to nie jest przypadłośc Olsztyna, to choroba ogólnokrajowa. o tyle sie to
        zmienia, że samorządy w ogóle nie maja pieniędzy na takie inwestycje i dopóki
        ktoś nie potrząśnie kabzą to nic sie dziac nie zacznie. a jak juz potrząśnie to
        rajcy juz nie muszą się na miejską kasę oglądać. co najwyżej na własne
        kieszenie, czy może coś skapnie przy okazji, ale to miejmy nazieję tez się
        zmieni. bądźmy dobrej myśli!
        • Gość: mamut Re: Zachwyceni koszarami IP: *.sympatico.ca 21.06.05, 07:00
          Czas pokarze.. miejmy nadzieje ze srodki nie beda zmarnotrwawione.. to przeciez
          moze naprawde owocowac tworczo przez wiele wiele lat a co za tym idze wzbogacac
          Olsztynska spolecznosc artystyczna.

czuwaj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka