Gość: Krzysiek IP: *.ucsd.edu 18.06.05, 01:02 A co z projektem artystow o przejecie aresztu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gajowy Re: Zachwyceni koszarami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 12:49 O które koszary wam chodzi ? O ile pamietam w Olsztynie koszary mieściły się przy ul. Jagiellońskiej , Artyleryjskiej , Warszawskiej i Pstrowskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Zachwyceni koszarami 18.06.05, 12:58 o Artyleryjska. chociaz w GO pisali o Gietkowskiej. od ktorego momentu zaczyna sie Gietkowska? zawsze wydawalo mi sie, ze granica miedzy nia, a Artyleryjska jest Lyna. chyba ze calkiem mi sie poplatalo:) a moze chodzi o ten budynek obok boiska Budowlanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sud Re: Zachwyceni koszarami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:23 Piszą o ul. Gietkowskiej. Spójrz www.moje-fotografie.olsztyn.pl/ryc/koszary.jpg to ta ulica zaznaczona na czerwono. Jeśli mowa o stajniach i 4 placach apelowych, to na 99% piszą o tym terenie zaznaczonym na zółto. Ten zaznaczony na zielono nie ma takich placów i w zasadzie jest tam jeden budynek (oraz drugi, ale wzdłuż ul. J. Dąbrowskiego - linia fioletowa). I raczej też nie piszą o budynkach zaznaczonych na niebiesko, bo to też Dąbrowskiego. A ul. Artyleryjska idzie w bok od Gietkowskiej. ul. Dąbrowskiego - www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=8&ido=135 Przykład magazynów www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=12&ido=42&idz=630 Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Zachwyceni koszarami 18.06.05, 16:39 dzięki:) właśnie później zajrzałem w mapę Olsztyna i okazało się, że Gietkowska to ta prosta ulica, a nie ta między hotelem a Budowlanymi:) po konsultacjach doszliśmy do wniosku, że chyba chodzi właśnie o te tereny zaznaczone na zdjęciu na żółto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b57 Re: Zachwyceni koszarami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 13:07 jestem architektem i szokuja mnie przejawy.....dobrej woli i wyobraźni! jeżeli mógłbym być przydatny - chętnie wezmę udział w tym przedsięwzięciu - z kim mam się kontaktować? betko31@gazeta.pl pozdrawiam i trzymam kciuki za sukces! Odpowiedz Link Zgłoś
2yoo4yoocorne2 Chetnie zamieszkam w tym gniazdku artystycznym 18.06.05, 16:33 I moge tez zainwestowac troche szmalu.Napiszcie,kto bedzie koordynowal sprawy odbudowy tego obiektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianin Re: Chetnie zamieszkam w tym gniazdku artystyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 17:03 Krzysiek zapytał: > A co z projektem artystow o przejecie aresztu? < Areszt, to nie był projekt artystów, to był projekt prezydenta Małkowskiego. Nierealny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Zachwyceni koszarami IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.06.05, 20:49 Pomysl piekny ale ja w to nie wierze.Nasi radni beda 5 lat dyskutowac, radzic czy sie oplaca czy nie,potem przez 10lat beda szukali na to pieniedzy,sponsorow itd.a na koniec nic z tego nie wyjdzie jak to w Olsztynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Zachwyceni koszarami IP: *.sympatico.ca 18.06.05, 21:13 Pomysl faktycznie niezly, ale czy warto utrzymywac i zostawiac caly kompleks koszarow? Moim zdaniem sam grunt w tym terenie jest wystarczajaco cenny aby cos nowego tam wybudowac.. a nie wiem czy z punktu starej architektury nadaja sie te budynki na zabytki.. to w koncu potezny kompleks.. swietne miejsce na biura, budynki mieszkalne, handlowe itd.. oby tylko ta kasa z Uni nie rozbisurmanila zbytnio artystow, ktorych ja zreszta powazam ogromnie jak i cala sztuke.. oby tylko w srod nich zbyt wiele niebieskich ptaszkow (czytaj swinek) nie wcisnelo do unijnego koryta. Inna sprawa ze jesli faktycznie damy grunt dla rozwoju sztuki w naszym rejonie.. to beda tego rezultaty w miescie predzej czy pozniej... i przez to stanie sie ono jeszcze bardziej atrakcyjne turystycznie.. a to przeciez konkretny pieniadz dla regionu. Trzeba sie wkoncu nauczyc gospodarowac takze srodkami umyslowo-tworczymi regionu.. Z tego moze byc naprawde niezle zrodlo finansowe.. oby tylko artysci sie zbyt nie rozleniwili przez te dotacje.. naprawde moze to byc jednak szansa na prawdziwy rozwoj.. oby nie zawalili tej szansy. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b57 Re: Zachwyceni koszarami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 22:34 to nie jest przypadłośc Olsztyna, to choroba ogólnokrajowa. o tyle sie to zmienia, że samorządy w ogóle nie maja pieniędzy na takie inwestycje i dopóki ktoś nie potrząśnie kabzą to nic sie dziac nie zacznie. a jak juz potrząśnie to rajcy juz nie muszą się na miejską kasę oglądać. co najwyżej na własne kieszenie, czy może coś skapnie przy okazji, ale to miejmy nazieję tez się zmieni. bądźmy dobrej myśli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Zachwyceni koszarami IP: *.sympatico.ca 21.06.05, 07:00 Czas pokarze.. miejmy nadzieje ze srodki nie beda zmarnotrwawione.. to przeciez moze naprawde owocowac tworczo przez wiele wiele lat a co za tym idze wzbogacac Olsztynska spolecznosc artystyczna. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś