Gość: egzamin TELC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 13:31 czy słyszeliście coś o tym egzaminie? ciekawe dlaczego nigdzie nie ma jego temat informacji... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elwu Re: studentka IP: 213.199.228.* 29.06.05, 13:43 >ciekawe dlaczego nigdzie nie ma jego > temat informacji... Nie przesadzaj, pierwsze trafienie google: www.telc.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwu Re: studentka IP: 213.199.228.* 29.06.05, 13:44 no chyba, że jest to forma kryptoreklamy z Twojej strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: studentka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:47 chodzi mi o to czy on rzeczywiście jest tak uznawany jak tam piszą. I czy rzeczywiście jest tak jak tam piszą. Może jest ktoś kto go zdawał i umie powiedzieć coś więcej na ten temat. Po prostu wiem tylko tyle co tam jest napisane i chciałam się dowiedzieć czegoś więcej od forumowiczów. Bo zastanawiam się czy podejść do niego czy do "starego dobrego" FCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna37 Re: studentka IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 29.06.05, 22:35 egzamin TELC uznawany jest przez większośc uczelni w kraju ( oprócz naszego UWM choć i oni się łamią). Co do reszty - twoj wybór. Od wrzesnia 2004 roku w/g prawa Polskiego jest to jedyny egzamin potwierdzający znajomość języka obcego ( a zdaje się go z kilku), więc przypuszczam że ci co teraz ( po wrześniu 2004) robią te jakże popularne u nas egzaminy cambridge, za jakis czas stwierdzą że tak na prawdę zrobili je dla tzw kolekcjonerstwa bo żadna instytucja państwowa nie ma prawa ich uznać. I nie sądzę żeby miało to się zmnieć bo jest jedyny egzamin uznawany przes wszystkich członków UE. Czy już wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś