oszolom.z.radia.maryja 05.07.05, 22:18 wygląda na to że jednak nie warto było się uczyć..ja skończyłem prawo i gdyby nie LPR i RM byłbym na bezrobociu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gac Re: Prosto w bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 08:13 Niesamowite doradztwo zawodowe. Studiuj ci chcesz może będziesz miał fart(albo plecy). Brawo. Jeżeli za takie rady dobrze płacą to jak zostać takim doradcą? Bo rady już opanowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spacz Re: Prosto w bezrobocie IP: 80.72.40.* 06.07.05, 12:06 A od ilu lat jest ekonomia na UWM? Sa juz absolwenci??? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Prosto w bezrobocie 07.07.05, 01:28 Dawniej była tam ekonomika rolnictwa. Bryluje tam bywszy prezydent Olsztyna znacznie częściej zamieniający ekonomię na swoje "pciółki" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Prosto w bezrobocie IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 06.07.05, 12:09 artykul to jeden wielki belkot. przy najwyzszej stopie bezrobocia w unii o czym my tu mowimy? jak student znajdzie jakakolwiek prace to juz powinien sie cieszyc. problem polega wlasnie na tym, co sugeruje autor - konczy sie studia i szuka pracy tylko i wylacznie w wyuczonym zawodzie. czlowiek powinien byc elastyczny i ksztalcic sie cale zycie. u nas nadal prlowskie myslenie - zatrudnic sie w zakladzie pracy i tak do emeryturki... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Prosto w bezrobocie 06.07.05, 20:06 Japonia nie jest komunistyczna i tam się pracuje w jednej fabryce czy instytucie całe życie a jak ktoś zmienia pracę jest podejrzany a jesli zrobi to dwa razy praktycznie z dnia na dzień ląduje na dworcu jako bezdomny. tam nikt nie zatrudni kogos kto nie jest wierny jednej firmie..zaufanie to podstawa! Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Prosto w bezrobocie 07.07.05, 01:24 Zapominasz tylko, że filozofia dalekiego wschodu oparta jest na Konfucjuszu a nie na sporyszowych wypocinach i to nie wszystkich udostępnianych wiernym. Podnosząc tego typu dyweagacje kompromitujesz do cna swój Wydział Prawa na UMA. No, chyba że to było jedynie słusznie nawiedzone prawo kanoniczne :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Prosto w bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:02 Słusznie. Jeszcze jedna ważna kwestia. W tej chwili mamy gospodarkę poprzemysłową, a zmierzamy (zgodnie ze światowymi trendami) do usługowo-handlowej. Będzie powstawać coraz więcej firm z sektora małych i średnich przedsiębiorstw, w których jeden człowiek bedzie musiał znać się jednocześnie na np. obsłudze klienta, podstawach księgowości i rachunkowości, logistyce, itp. Potrzeba będzie ludzi uniwersalnych, a co do tego przygotowuje najlepiej jak nie interdyscyplinarne kierunki, takie jak np. administracja. A generalnie uważam, że najważniejsza i tak jest zdolność szybkiego uczenia (stopień mgr warto posiadać, ale pamiętajmy, że studiuje się długo a trendy w gospodarce zmieniają się jak w kalejdoskopie), uniwersalność i wszechstronność, bo inaczej wyrośnie nam kolejne pokolenie doradców z WUP jak Ci fachowcy wykształceni w komuniźmie, którzy sugerują człowiekowi kochającemu przedmioty prawnicze, bedącemu pasjonatem tego kierunku studiować fizykę molekularną. Paranoja !!! Najważniejsze, aby studiować to co się lubi i z wielką pasją, a w życiu i pracy zawodowej i tak trzeba będzie się nauczyć wielu innych rzeczy. A studia są nie tylko po to , aby wbić sobie do głowy jakąś wiedzę, ale także po to aby ukształtować osobowość, naprać pędu do wiedzy, do poznawania świata, poszukiwania prawdy, wyrobić sposób myślenia, wykształcić postawy psycho- społeczne itp. Drodzy doradcy zawodowi - a Wy jakie kierunki studiów kończyliście i kto Was powsadzał na stołki? Wasze rady mam w d... Skończyłem administrację, dobrze sobie w życiu radzę, pewnie mam większą kasę niż pseudodoradcy i co najważniejsze jestem usatysfakcjonowany życiowo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Prosto w bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:11 A tak wogóle, nawet jak wszystkich poślemy na "ODPOWIEDNIE KIERUNKI STUDIÓW" to i tak niewiele zmieni się w naszym kraju pod względem wielkości bezrobocia jeżeli gospodarka nie wygeneruje nowych miejsc pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Prosto w bezrobocie 07.07.05, 01:16 Z taką znajomością kpc??? Daruję sobie opinię o twoich egzaminatorach;(( Odpowiedz Link Zgłoś