Dodaj do ulubionych

Prosto w bezrobocie

05.07.05, 22:18
wygląda na to że jednak nie warto było się uczyć..ja skończyłem prawo i gdyby
nie LPR i RM byłbym na bezrobociu
Obserwuj wątek
    • Gość: gac Re: Prosto w bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 08:13
      Niesamowite doradztwo zawodowe. Studiuj ci chcesz może będziesz miał fart(albo
      plecy). Brawo. Jeżeli za takie rady dobrze płacą to jak zostać takim doradcą? Bo
      rady już opanowałem.
      • Gość: spacz Re: Prosto w bezrobocie IP: 80.72.40.* 06.07.05, 12:06
        A od ilu lat jest ekonomia na UWM? Sa juz absolwenci???
        • edico Re: Prosto w bezrobocie 07.07.05, 01:28
          Dawniej była tam ekonomika rolnictwa. Bryluje tam bywszy prezydent Olsztyna
          znacznie częściej zamieniający ekonomię na swoje "pciółki" :))
    • Gość: ja Re: Prosto w bezrobocie IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 06.07.05, 12:09
      artykul to jeden wielki belkot. przy najwyzszej stopie bezrobocia w unii o czym
      my tu mowimy? jak student znajdzie jakakolwiek prace to juz powinien sie
      cieszyc. problem polega wlasnie na tym, co sugeruje autor - konczy sie studia i
      szuka pracy tylko i wylacznie w wyuczonym zawodzie. czlowiek powinien byc
      elastyczny i ksztalcic sie cale zycie. u nas nadal prlowskie myslenie -
      zatrudnic sie w zakladzie pracy i tak do emeryturki...
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Prosto w bezrobocie 06.07.05, 20:06
        Japonia nie jest komunistyczna i tam się pracuje w jednej fabryce czy
        instytucie całe życie a jak ktoś zmienia pracę jest podejrzany a jesli zrobi to
        dwa razy praktycznie z dnia na dzień ląduje na dworcu jako bezdomny. tam nikt
        nie zatrudni kogos kto nie jest wierny jednej firmie..zaufanie to podstawa!
        • edico Re: Prosto w bezrobocie 07.07.05, 01:24
          Zapominasz tylko, że filozofia dalekiego wschodu oparta jest na Konfucjuszu a
          nie na sporyszowych wypocinach i to nie wszystkich udostępnianych wiernym.
          Podnosząc tego typu dyweagacje kompromitujesz do cna swój Wydział Prawa na UMA.
          No, chyba że to było jedynie słusznie nawiedzone prawo kanoniczne :))
      • Gość: max Re: Prosto w bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:02
        Słusznie.
        Jeszcze jedna ważna kwestia. W tej chwili mamy gospodarkę poprzemysłową, a
        zmierzamy (zgodnie ze światowymi trendami) do usługowo-handlowej. Będzie
        powstawać coraz więcej firm z sektora małych i średnich przedsiębiorstw, w
        których jeden człowiek bedzie musiał znać się jednocześnie na np. obsłudze
        klienta, podstawach księgowości i rachunkowości, logistyce, itp. Potrzeba
        będzie ludzi uniwersalnych, a co do tego przygotowuje najlepiej jak nie
        interdyscyplinarne kierunki, takie jak np. administracja. A generalnie uważam,
        że najważniejsza i tak jest zdolność szybkiego uczenia (stopień mgr warto
        posiadać, ale pamiętajmy, że studiuje się długo a trendy w gospodarce zmieniają
        się jak w kalejdoskopie), uniwersalność i wszechstronność, bo inaczej wyrośnie
        nam kolejne pokolenie doradców z WUP jak Ci fachowcy wykształceni w komuniźmie,
        którzy sugerują człowiekowi kochającemu przedmioty prawnicze, bedącemu
        pasjonatem tego kierunku studiować fizykę molekularną. Paranoja !!!
        Najważniejsze, aby studiować to co się lubi i z wielką pasją, a w życiu i pracy
        zawodowej i tak trzeba będzie się nauczyć wielu innych rzeczy. A studia są nie
        tylko po to , aby wbić sobie do głowy jakąś wiedzę, ale także po to aby
        ukształtować osobowość, naprać pędu do wiedzy, do poznawania świata,
        poszukiwania prawdy, wyrobić sposób myślenia, wykształcić postawy psycho-
        społeczne itp. Drodzy doradcy zawodowi - a Wy jakie kierunki studiów
        kończyliście i kto Was powsadzał na stołki? Wasze rady mam w d... Skończyłem
        administrację, dobrze sobie w życiu radzę, pewnie mam większą kasę niż
        pseudodoradcy i co najważniejsze jestem usatysfakcjonowany życiowo. Pozdrawiam.
        • Gość: max Re: Prosto w bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:11
          A tak wogóle, nawet jak wszystkich poślemy na "ODPOWIEDNIE KIERUNKI STUDIÓW" to
          i tak niewiele zmieni się w naszym kraju pod względem wielkości bezrobocia
          jeżeli gospodarka nie wygeneruje nowych miejsc pracy.
    • edico Re: Prosto w bezrobocie 07.07.05, 01:16
      Z taką znajomością kpc???
      Daruję sobie opinię o twoich egzaminatorach;((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka