Gość: Fredek IP: *.h.pppool.de 07.07.05, 22:57 Nowa czesc. Spotkania sie zblizaja ... Bedzie duzo nowych fotek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.piorunek.pl 08.07.05, 17:45 Witam! Witam! Tylko, czy wam zdrowia wystarczy na te piwkowe spotkania? Zacznie się od 10.07.a skończy po 20.07?? No! ale cóż to dla wiary z sp7 :-) Idę właśnie na imprezkę imieninową-do Elżbiety.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.h.pppool.de 08.07.05, 20:32 A ja kawa , prysznic i w droge. Wlasnie ogladalem korki na autostradzie ... koszmar. Ale jakos sie dojedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.07.05, 21:45 Jedź, Fredek, jedź. Obejrzyj wszystko troskliwym okiem, dostrzegającym również to, czego w zasadzie wzrok nie dosięga. A gdy wrócisz, będę miał dla ciebie robotę z kolejnym literami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.sympatico.ca 09.07.05, 05:42 W takim razie milej i bezpiecznej podrozy wszystkim ktorzy w drodze na spotkania...oprocz Fredka dzis wieczor wystartowala do Polski moja siostra.. Cholernie zaluje ze mnie tam nie bedzie :( czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 13:21 No i juz w Olsztynie !!!!!!! I to w rekordowym czasie 12 godzin i 15 minut. I to nawet mimo dwoch dlugich przerw z powodu burzy. Najpierw na granicy lalo jak z cebra a pozniej gdzies przed Poznaniem. Dobrze ze sie stacja benzynowa znalazla zeby to cholerstwo przeczekac. W Asfalcie koleiny jak cholera. Woda sie w tym zbierala , i jazda caly czas jak na nartach wodnych. Na stacji benzynowej podczas tankowania 3 razy prad wysiadl. Ale ta nowa Autoostrada prrzed Poznaniem extra klasa. Wprawdzie platna ale nadrobilismy dobrze kawalek drogi. Jak bedzie od granicy do Warszawy gotowa to te 500 km przejedzie sie w 3 godziny ... Jutro o 18 bede na 100 % Moze dzis wieczorem uda sie moze nawet skoczyc do Enki. Zobaczyc "kto jest kto" na olsztynskim Forum ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:00 pamietaj tylko, ze w Polsce sa ograniczenia na autostradach i te 500 km w 3 godzinki... !?!?! pogadam ze szwagrem z policji aby Cie tam przypilnowali i abys dal szanse innym uzytkownikom na szczesliwe dojechanie do celu podrozy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:09 Dzieki za pilnowanie ... Juz sie czuje duzo bezpieczniejszy na polskich drogach. No tak i na tycj autostradach oczywiscie kazdy tylko 120 km/godzine jezdzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.qc.sympatico.ca 10.07.05, 16:36 Tak to juz jest ze realia sa inne niz to jakie wyobrazenia maja inni. Fredek, jak tam pobyt w Olsztynie... Co nowego zobaczyles i jakie wrazenie dotychczas..Daj znac jak spotkanie poszlo. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 17:41 Wrazenia bardzo dobre. Olsztyn sie zmienia , ale pozytywnie. Juz wczoraj nastrzelalem troche fotek. Specjalnie twoja ulubiona "szubienice" z wszystkich stron Zaraz wybieramy sie na Warmie. Relacje ze spotkania jutro. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 08:44 No i juz po pierwszym spotkaniu. Bylo kilka osob. mir-mur, miki , zbyszek krociutko na poczatku , Andrzej , 2-uch Jackow. Pogadalismy , powspominalismy, powypijalismy kilka piwek i kolo 22-iej zakonczylismy imprezke. Zyby sie nie pojawil (bo byl gdzies w drodze) Niestety z ulicy Bialej tez sie nikt nie pokazal. Ale Wojtus i Karolina , macie jeszcze jedna szanse. W nastepna niedziele 17 lipca o 18 chcemy sie spotkac u Szwejka kolo mostu Jana. AD bedzie , miki tez. Ja napewno. No i zapraszamy tez innych siodemkowiczow i sympatyzantow forum. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: 134.117.137.* 11.07.05, 13:19 Czesc Fredek!! Zazdroszcze ci ze juz tam jestes - Ja tez powoli sie zbjeram do drogi. Zostalo tylko 17 dni i laduje w Warszawie.. Nie zapomnij mi wyslacslac telefonu do Jozka ! Pozdrowienia dla wszyskich i do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 43 11.07.05, 16:49 szkoda ,że nie było tych ,co nie mogli- szkoda dla nich!! było miło, niektórzy (po latach) byli zupełnie nie podobni do siebie hihihi(z przed lat). ja po 60km rajdziku rowerowym ,ledwo zdążyłem , zjadłem na miejscu( u Rudego),bo w domu nie zdazyłem, no i troche sie przez to "zważyłem" . noo ,ale nie byliśmy tam dla przyjemności hihihihi. na koniec Mir-mur sie odważył( jak zrobiło sie ciemno)i wyjął z "czarnej teczki"nalewkę porzeczkową własnej roboty. mógłby zając sie zawodowo produkcją tego specjału( a może właśnie tak jest i Mir-mur pędzi bimber hihih) nooo więc doskonała! rozjaśnia umysł! ale nogi staja sie z drewna . i wracałem do domu jak nie na swoich nogach - ja chcę w lewo -one w prawo...... ripley 17 u Jana, a potem jeszcze Leszek z Kanady przyjedzie ...echhhh wątroba.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.sympatico.ca 12.07.05, 04:19 he he he.. fajny opis imprezki miki. Widze ze sie tam niezle ululaliscie...milo bylo widze.. he he.. Fredek.. wiem ze to czasu sporo pewnie uplynie ale cholernie jestem ciekaw tych zdjatek z imprezki.. hi hi czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:44 Jak bedzie troche czasu to podesle chetnym kilka Fotek. Narazie kalendarz przepelniony "Terminami". Dzis po poludniu jedziemy gdzies w Mazury na szczupaki. Jutro spotkanie z Arabella. W czwartek odwiedziny Uski Sikowskiej. W piatek przeprowadzka nad Jez. Wulpinskie. W sobote bitwa pod Grunwaldem. W niedziele spotkanie u Jana ... No i mam nadzieje ze na nastepny tydzien troche poleniuchuje i moze cos na stronke wrzuce na zaspokojenie ciekawosci "nieobecnych" ze spotkan. Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 43 12.07.05, 22:17 znalazłem troche czasu i czytam encyklopedie -Jd . pisze specjalnie _trochę (dużo) czasu , bo tego nie mozna tak czytać 10min i juz . czytam o górkach saneczkowych i juz cały głupi jestem...myslałem żeby podjechac rowerem i sprawdzić wszystko, ale pomyślałem ,że lepiej byłoby w zimie umówić sie w parę osób , wziąc sanki ( jak ktos sie wstydzi to dziecko ,albo wnuka (LM -ty dziadu!! hihih) i naprzód -po kolei na wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.05, 22:29 Sprawa górek rzeczywiście nieco zgamatwana, ale bardziej rozjaśnić się nie dało, szczególnie w obliczu pewnych różnic zdań i kontrowersji. Eksperci muszą skontrolować wszystko raz jeszcze naocznie i znaleźć właściwą i obowiązującą wykładnię. Odpowiedz Link Zgłoś
tensam Re: Szkola NR 7 czesc 43 13.07.05, 00:13 miki, tak pamietam wysylanie listow do concernow. Mialem dziesiatki adresow i pisalem. Aby dodac powagi w adresie zwrotnym przed moim nazwiskiem wpisywalem cos w rodzaju "doc. dr. hab" i chyba poskutowalo w jakims sensie bo jako jedyny z moich kumpli dostalem, sliczny kolorowy folder na kredowym papierze z firmy Rolls-Royce. Pamietam jak z drzeniem rak otwieralem koperte aby nie uszkodzic bo rowniez byla "nie z tej ziemi". Jezeli chodzi o tresc listu wysylanego jestem na 100% pewien ze byl w jezyku angielskim, zapewne jakas szablonowa formulka. Do dzis mam to przed oczyma, zaczynalo sie; " Dear Sir, I know ..." co pozniej bylo wypisane nie mam pojecia...w owym czasie nie rozumialem nawet tych pierwszych 12 literek. Pozdrawiam, TenSam PS W napieciu oczekuje na fotki Fredka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.sympatico.ca 13.07.05, 05:40 Tez cos takiego pamietam.. moze dwa trzy takie listy tez wyslalem, ale bez rezutlatow... za to raz siostra skads wykombinowala address do biura podrozy w Belgii i po wysylce listu dostalismy z tamtad piekny plakat folder z masa przeslicznych fotografii przedstawiajacych zakatki Belgii..To byl dopiero bajer! Tak mi sie ten plakat podobal ze zawiesilem go sobie w pokoju na szybie od drzwi (pamietacie te drzwi..duze nieprzezroczyste szyby zreguly z jakims nieregularnym wzorem/texture -szyba zajmowala wtedy przestrzen okolo 2/3 drzwi). Plakat ow wisial na tych drzwiach lacznie z niewielka replika "Bitwy pod Grunwaldem" Matejki ktora zdarlem z jakiegos sporego kalendarza . Wisial tak pare dobrych lat..az w koncu wymienilem ten plakat na plakat zdaje sie Iron Maiden czy tez AC/DC... ale przyznam sie ze sam nie pamietam ktorego zespolu.. bo mialem oba.. A tak swoja droga to milo ze strony Belgow ze taka frajde mi i mojej siostrze zrobili.. W koncu to sie nie da ukryc, ze te nasze listy byly w koncu bylo nie bylo pisane dziecieca reka; a mimo to przesylano dzieciakom te foldery. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: 193.0.68.* 13.07.05, 08:29 A ja wysyłałem do pisma muzycznego New Musical Express. Oni takim nowym wysyłali na zachętę i promocyjnie, licząc na nowego prenumeratora, jeden egzemplarz gratis, ale po paru takich akcjach tej samej osoby orientowali się w przekręcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 16:22 Te teksty do odpisywania byly w zeszycikach. Napisane prostym angielskim i z bledami bez granic. Ja chyba dostalem nalepki od "Penzoil". (Pozniej z Kukiem je przerobili na podobne w stylu "Krenzoil") Fiat ciezarowki z Turyna przyslali wysokiej jakosci prospekty o swoich "Truck'ach". Ale najbardziej cieszylem sie z prospektow od Forda. Ford Capri i jakis tam jeszcze z tych lat. No i firma Ford nawet nie wiedzyc o tym zdobyla wtedy dobrego klienta ... (He he ... teraz juz mam czwartego Forda ... po Fiescie , Sierze, Mondeo ... teraz Focusa ...) Do jd: Wyslalem ci cos na adres Universytetu. Mam nadzieje ze dojdzie cale. Pani na pocztcie tak robala stemplami , ze myslalem ze w srodku koperty wszystko rozwalila. Spotkanie o 11-tej odbylo sie. Arabelle poznalem bez problemow. (No i ta fajna kuzynke z Anglii :))) Mir-mur tez sie dolaczyl. Fajnie sie rozmawialo ... popijajac i pojadajac na rachunek mamuta ... Do mamuta: Dzieki za koszulke z kanadyjskim Losiem i ufundowane picia i jedzonko w "Staromiejskiej". Ja pilem 3 wody mineralne i jadlem ruskie pierogi , a Max jedna (swiezo zrobiona) ICE-TEA i kolduny litewskie. Smakowalo wysmienicie :))) Zrewanzuje sie ... Juz podrzuce do mir-mura niespodzianke. Arabella to pozniej odbierze. W Olsztynie dalej goraco jak w Hiszpani .. Wszyscy sie plazuja. No i od piatku my tez ... Pozdrowiania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.sympatico.ca 14.07.05, 00:59 To sie ciesze ogromnie ze sie spotkanie mile potoczylo.. z siostra krotko rozmawialem dzisiaj wiec zdala mi nieco relacje.. Zaluje ogromnie ze mnie tam nie bylo... no coz ale tak widac byc musialo.. Fredek nie musisz sie rewanzowac.. milo mi ze moglem sie zrewanzowac ja. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.piorunek.pl 14.07.05, 17:38 Witajcie! Serdecznie pozdrawiam i ogromnie się cieszę ,że pierwsze spotkania są tak owocne. W środę spotkałam Zbyszka w jedny ze sklepów i mówił ,że będziecie na występie flamenko-niestety nikogo tam nie spotkałam.Za to miałam okazję spotkać Szwejka Jarka,który pokazał mi swoje nowe "dziecko"-styl oryginalny .Powiedziałam Mu o spotkaniu 17 lipca był zdumiony?! A propo przesyłek zagranicznych to pisane były w jęz. angielskim mój braciszek otrzymał wiele folderów i nalepek.Radość i duma była ogromna, bo jak ktoś wspomniał, pisały dzieci i ktoś je potraktował poważnie. Fredku mam dla Ciebie kontakt z Agnieszką -Siostrą Moniki;była misiąc temu w Olsztynie na zjeżdzie klasowym z liceum.Piszę o tym, teraz abyś mi póżniej na spotkaniu przypomniał.Pozdrowionka i dozobaczonka.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 23:13 Witam! MAMUT wielkie dzięki za koszulke z "ROGACZEM".Fredek twierdzi,że to łoś - no może i łoś ale napewno rogacz ;) Agata nic się nie zmieniła urocza jak zawsze ,ale ta niespodzianka z którą przyszła to Fredek ma racje bardzo fajna PANNA. Mamy się jeszcze spotkać (oczywiście z Agatą)i wtedy sobie jeszcze pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.sympatico.ca 15.07.05, 00:58 he he he.. widze ze na was obu kuzynka wrazenie zrobila.. he he... ciesze sie ze rogacz (faktycznie Los) przypadl do gustu.. pozdrawiam i czekam na wiecej relacji z nadchodzacych spotkan czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 43 15.07.05, 07:12 Na Flamenco ja bylem... wiecej siodemkowiczow nie spotkalem... Wczoraj Fredka na miescie... ale na szantach juz nie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: 193.0.68.* 15.07.05, 09:22 Fredek, coś miało dojść do mnie od ciebie, ale nic nie doszło. Może spróbuj raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 09:23 A my na starym miescie wczoraj wieczorem bylismy. Niestety wszedzie bylo przepelnienie. Nie bylo sensownie gdzie usiasc i cos zjesc. A ze glodni bylismy to tylko pizze na wynos gdzies sie kupilo i jazda do domu. No szkoda , ale w niedziele bede napewno. Tylko jaki stol u Szwejka zamowic ? 4 albo lepiej 8 osob ? Na Bialej wczoraj bylem. Wojtka dom wspaniale wymalowany. Karoliny w domu nie bylo , chyba ze sie przestraszyla i drzwi nie otworzyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 09:41 Janusz. Wyslalem listownie (poczta polska)na adres instytutu. To bylo chyba we wtorek ... Powinno dojsc. Jak nie to wysle jeszcze raz ale wtedy juz z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.piorunek.pl 15.07.05, 17:39 Witam! Fredku-wczoraj odwiedzałam kuzynów z Dusseldorfu,który stacjonują w Krzywonodze i w domku byłam ok.23.00.Przykro ,że mnie nie było.Ale niespodzianka duża, przesyłkę znalazłam dzisiaj rano i dzwoniłam do Ciebie, ale bez rezultatu. W niedzielę, na którą u Szwejka?-18.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.piorunek.pl 17.07.05, 00:26 Witam! ja,tylko tak: hop w górę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.sympatico.ca 17.07.05, 06:36 Tak tez milo, ale przydaloby sie gdyby sie inni odezwali.. Jak tam Wakacje Fredka? A jak innym przebiega weekend? Dzieje sie cos ciekawego w Olsztynie? czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: 134.117.137.* 17.07.05, 14:30 No Wlasnie!! ja tez ciekawy jestem co sie dzieje w tym Olsztynie - gdzie te obiecane sprawozdanie fotograficzne od Mikiego??..... Co prawda nie dlugo tam zawitam ale nie bede mial okazji wszyskich i wszyskiego widziec ...wiec Miki do dziela!! Miki odpisz czy cos juz postanowiles odnosnie naszego spotkania?? Fredek !! w dalszym ciagu nie mam numeru do Jozka?? Pozdrowienia dla wszystkich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.piorunek.pl 17.07.05, 17:27 Witam! Za moment wychodzę na spotkanie w restauracji Jana i po powrocie napiszę .Jestem ciekawa ,ile osób zastanę na tym spotkaniu? Lesiu walizeczki spakowane?! W Olsztynie dużo imprez kulturalnych w przyszły weekend-odbędą się dni Olsztyna ,tak więc Leszku nie będziesz miał zbyt wiele czasu na odpoczynek po podróży.No chyba ,że pośpisz w samolocie.Dobra lecę .BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LM Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 17.07.05, 19:12 Karolina ..jeszcze sie nie spakowalem ale to juz blisko blisko - mam nadzieje, ze bedziesz w Olsztynie w czasie mojego pobytu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:33 Zagladam krotko przed spotkaniem kto sie zapowiada. Mozna by bylo duzo pisac , ale teraz za malo czasu. W Olsztynie i okolicach dzieje sie az tak wiele ze nie wiadomo za co sie zabrac. Wczoraj Bitwa pod Grundwaldem (Nie bylem bo odbieralem domek nad jeziorem) Za to bylismy w piatek. Ogladalismy przygotowania do bitwy. Mozna bylo sobie swobodnie polazic i pogladac. Puszcze zdjecia na strone. Moze w tygodniu bedzie czas. Tyle narazie. Jozek wlasnie dojezdza do olsztyna. Numer polskiej komorki zostal z przed roku. LM podaj twoj adres na maila.(Bo adresy zostaly w domu na kompie) To ci przesle ten numer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.05, 18:06 Fredek, myślałem, że przesyłka jest na pocztę internetową. Jeśli na normalną, to spokojnie czekamy. Na pewno niedługo dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAROLINA Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.piorunek.pl 17.07.05, 22:09 Witam! Już jestem w domku.Spotkanie upłynęło przy rytmach muzyki z New Orleanu-USA na spotkaniu było 9 osób.telefon Józka dla Ciebie Leszku ma Jarek Szwejk. Jarek zabawiał nas ,jak przystało na gospodarza i jednocześnie pracował.Na samym końcu dołączył Jarka brat -Piotr,ale niestety my zbieraliśmy się już do wyjścia.Więcej opisze i przekaże Fredek(mamut-będą zdjęcia).Miłego tygodnia.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 01:17 Tak na gorąco po spotkaniu, jestem pod wrażeniem Karoliny, widywałem Ją czasami ale zawsze z daleka.A zbliska... te oczy, uśmiech i... nogi,żałujcie Ci co nie widzieliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 11:03 Oczy i usmiech widzialem. Ale nogi ? Zyby co ty pod slolem robiles ? Spotkanie bylo fajne. Ciekawe rozmowy. Wreszcie poznalem AD na live. Ma mila zone. Jacek "poderwal" nawet znajoma , nieznajoma na ksiazke z 50-lecia szkoly. Dosiadla sie donas i tez pogadalismy. A koncercik z New Orleans , calkiem , calkiem. (Liderka miala glos ... i miala czym oddychac) No Szwejk sie naprawde wysilil aby nam cos dobrego zaprezentowac na spotkanie. Zdjecia postaram sie zaraz wrzucic. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Zdjecia ze spotkan i inne ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:06 Po wczorajszym spotkaniu siedzialem jeszcze troche i przygotowywalem cos na strone . Oto wyniki: III Zjazd forumowiczow w ENCE home.arcor.de/szkpnr7/III_ZJAZD/ Spotkanie na WARMII: www.krenzek.de/Warmia/ Spotkanie w Staromiejskiej: home.arcor.de/szkpnr7/Staromiejska/ Spotkanie w Karczmie Jana: www.krenzek.de/Karczma_Jana/ I specjalnie dla mamuta cos z Grunwaldu. Zdjecia z piatkowych przygotowan do bitwy. I Artykoly z dzisiejszych gazet lokalnych: www.krenzek.de/Grunwald_2005/ Milego ogladania :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.piorunek.pl 18.07.05, 16:47 Witam! Zyby-przecież było tylko jedno piwko a Ty umieszczasz taaakie opisy??!!! Fredku jak tam węgorze? a jak inne rybki? Mój mąż gdy mu spomniałam ,że lubisz wędkować też myśli o ponownym połowie (wczoraj nic nie udało mu się złowić);czy Ty też zabierasz mydełko na rybki:-) Zdjęcia poszczególne fajowe ,na Warmii było dużo więcej osób-extra. Zdjęcia z Grunwaldu też ciekawe.Miłego wypoczynku wszystkim .By Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 43 18.07.05, 18:57 Usprawiedliwienie. nie mogłem przybyć do "Jana" bo miałem mecz ligowy . prosiłem Zybego ,żeby mnie usprawiedliwił. zawaliłem 2 mecze w zeszłym tygodniu- spotkanie forum i sp 7 u Rudego. jak bym teraz nie grał ,to spadłbym z podstawowego składu (chyba), a jestem najstarszym zawodnikiem , to tylko chwila ,żeby młodziez wygryzła.... wysłałem fotki z sp7 . Mamut , Boraska, Mir-mur, Fredek ,Lm powinniście dostać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.sympatico.ca 19.07.05, 01:09 miki nic nie doszlo slij dalej... Fredek fotki bomba.. dziekuje szlachetnie.. zwlaszcza ze milo bylo zobaczyc kuzynke.. bo juz jej lata nie widzialem. Fotki robisz super.. ogromnie mi sie podobaly fotki z Grunwaldu.. to czysto reportazowy zbior zdjec.. Naprawde bomba.. az zal ze mnie tam byc nie moglo.. Musze sie przyznac ze nie przypusczalem ze zobacze cos do twojego powrotu z wakacji.. a tu prosze bomba. dzieki szlachetne. mamut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: 193.0.68.* 19.07.05, 13:26 Fredek, właśnie doszło, ale obejrzę na spokojnie wieczorem, bo nie watpię, że wymaga to spokoju, skupienia i spokojnej głowy, by docenić. Odpowiedz Link Zgłoś
ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 43 20.07.05, 08:53 Jestem nowa na tym forum, ale strasznie sie ciesze że wreszcie znalazłam to forum o którym wiele słyszałam.Kończyłam 7 w 83 roku klasę b, naszą wychowawczynią była Borkowska. Ludki z mojego rocznika odezwijcie sie jeśli tylko tu zaglądacie. Fredek daj znać czy dostałeś mojego e-maila fajnie by było sie spotkać (jestem siostrą Moniki), a co u Beaty? Zjęcia z imprez super szkoda, ze tak pózno Was znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.07.05, 11:36 Witamy rybę. Późno nas znalazłaś, ale to jest do nadrobienia. Fredek, wielkie dzięki za przesyłkę. Opowiem co dostałem: 1. Płytę z 50-lecia, na którym zresztą także byłem. Płyta jest świetna. 2. Płytę z przelotu nad Olsztynem. Płyta jest wspaniała. 3. Cztery opakowania mojego ulubionego dania z lat dawnych, czyli oranżady w proszku. Wprawdzie Fredek zastrzega się, że nie jest to oryginał (bo nie jest, oranżada jest szkopska), ale samkuje podobnie, co potwierdzam, właśnie wsypując sobie zawartość jednej z torebek do gęby. Jest bosko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 12:18 jd ... ciesze sie ze doszlo i ze cale. Myslalem ze pani na poczcie rozwali przesylke na smierc. Stemplowala takim "mlotkiem" i myslalem ze plytki beda juz w 1000 kawalkach. Ryba witam ... :)))) Probuje sie dzis do ciebie dodzwonic ale jakos nie daje rady. Jestem w Olsztynie do piatku. Musimy koniecznie sie spotkac. Pozdrowionka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.piorunek.pl 20.07.05, 13:39 Witam! Serdecznie się cieszę ,że ryba znalazła wejście na stronę.Rybko-telefon do Ciebie przekazałam Fredkowi na ostatnim spotkaniu "Jana"-myślę o karczmie. Gdy już dotarłaś na tą wspaniałą stronę ,więc nie będę zawracać Ci głowy swoimi wywodami przez telefon. Tak sobie myślę ,że na obchodach 60-lecia wszyscy zwołamy się dzięki tej stronie.Ryba-nie daj się złowić i do miłego. Lesiu ,ale usłyszałam nowinę o Tobie ,aż trudno uwierzyć ,że to możliwe?????!! W tym wieku?Mając 40 lat być Dzidziusiem-serdecznie gratuluję ;chyba wszystkie wnuczęta na Świecie chciałyby mieć Takiego Dziadziusia(bez urazy).Do miłego .BY Odpowiedz Link Zgłoś
ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 43 20.07.05, 14:15 Karolina ,a czemuś ty do mnie kobito przed spotkanie nie zadzwoniła, ja wiem że nie jestem z Waszego rocznika i według was małolata ale zobaczyc was chętnie bym zobaczyła. A kiedy to 60-lecie? Pozdrowionka dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 43 20.07.05, 16:44 witaj Ryba!! 83rocznik ? to może rocznik Tomka Kuklińskiego ? dzis wieczór spotykam sie z nim w tawernie Rudego(Warmia) nie było go juz chyba 5 lat, a mieszkaliśmy 100 od siebie na starej Bałtyckiej, powspominamy.....jadę rowerem ...jak ja wrócę ..? rower wezmie mnie kierownicą za rękę i do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 43 20.07.05, 17:35 miki-3 napisał: > jadę rowerem ...jak ja wrócę ..? rower wezmie mnie > kierownicą za rękę i do domu... :))))))))))))))))) eehh.. Miki, Miki... ladnie to tak sie prowadzac, a potem w trakcie wielkiego globusa wysylac maile ze zdjeciami, ktore n i e d o c h o d z a ????? GRRRR :)))) Witaj Rybko!!! Najwazniejsze, ze tu wreszcie trafilas - napewno poczujesz sie jak w wodzie:)) - a poki co to wyslij Fredkowi swoja fotke, aby mogl Cie na stronce umiescic, pliiiiiiiiiiiiiiiiiizzzzzzz :))))) Fredek!! WIELKIE DZIEKI ZA FOTO RELACJE Z OLSZTYNSKICH SPOTKAN!!! Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.olsztyn.mm.pl 20.07.05, 18:05 Boraska !!! nie fukaj na mnie... dziś wysłałem powtórnie. może ktos poleci mi dobra poczte na jakimś portalu, bo za dużo czasu trace z pocztą gazety wyborczej. a ja mam -"mało casu , krucabomba ! , mało casu " Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 43 20.07.05, 18:57 Miki Twoj garnitur jest ok... tylko kaptur na oczy spada... ale moze to i lepiej. ;p Dzieki! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 43 20.07.05, 21:38 borasca0107 napisała: > miki-3 napisał: > > > jadę rowerem ...jak ja wrócę ..? rower wezmie mnie > > kierownicą za rękę i do domu... > > :))))))))))))))))) > > eehh.. Miki, Miki... ladnie to tak sie prowadzac, > a potem w trakcie wielkiego globusa wysylac maile > ze zdjeciami, ktore n i e d o c h o d z a ????? GRRRR :)))) > > Witaj Rybko!!! > Najwazniejsze, ze tu wreszcie trafilas - napewno > poczujesz sie jak w wodzie:)) - a poki co to > wyslij Fredkowi swoja fotke, aby mogl Cie na stronce > umiescic, pliiiiiiiiiiiiiiiiiizzzzzzz :))))) Hej! co zdjęcia to widziałam sie dzisiaj z Fredkiem i robił zdjęcia jak go poprosisz to może ci prześle.Tak naprawde to lepiej wyglądam w naturze :))))))) Pozdrawiam > > Fredek!! WIELKIE DZIEKI ZA FOTO RELACJE Z OLSZTYNSKICH SPOTKAN!!! > > Pozdrowionka! > Odpowiedz Link Zgłoś
ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 43 20.07.05, 21:34 miki tak masz racje chodziłam z Tomkiem Kuklinskim do klasy nie widziałam go od czasu jak wyjechał, jeśli będziesz go jeszcze widział to go pozdrów serdecznie od Agnieszki z jego klasy. Mam nadzieje że rower doprowadzi cie całego do domku, pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.piorunek.pl 20.07.05, 22:55 Witam! Ryba-wcale nie biore tutaj pod uwagę lat .Spotkanie na ,którym miałam przekazać Fredkowi Twój telefon ,to właśnie to na którym byłam w niedzielę.Szkoda ,że się do końca nie dogadałyśmy,mam nauczkę na kolejny raz. Ryba-tutaj wszyscy są poprostu absolwentami naszej SP7;nikt nikomunie liczy latek:-) Ogromnie się cieszę ,że jest kolejna kobitka,bo nas tu mało. Spokojnej nocki.BY Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 43 20.07.05, 23:15 a w klasie wcale tak malo Was dziewczat nie byko.... teraz wszysy tacy rozbiegani... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:39 No wlasnie ... Rybe wczoraj spotkalem. Rozmawialismy o starych i nowych czasach. Wymienilismy adresy i numery telefonow ... A przed spotkaniem z Ryba smigalem po Al. Przyjaciol i Baltyckiej fotografujac co sie da. Bede wstawial po kawalkach. Wszyscy moga ogladnac. Pozdrowienia z dzis deszczowego Olsztyna. www.krenzek.de/Topola_i_dlugie/ www.krenzek.de/Baltycka_i_okolice/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: 193.0.68.* 21.07.05, 11:24 W związku z kwestią Karoliny, że tu wszyscy sa absolwentami Siódemki muszę interweniować. Ja nie jestem absolwentem, uczyłem się w SP 7 trzy i pół miesiąca. Nie wykluczam, że są inni podobni. Nie wykluczam też, a nawet jestem pewien, że bywają tu również sympatycy Siódemki, którzy nigdy do niej nie uczęszczali, co czyni ich natychmiast Siódemkowiczami honorowymi i szczególnie hołubionymi. Wsypuję do paszczy trzecią oranżadę od Fredka. Nadludzką siłą woli utrzymuję regułę: jedna oranżada na jeden dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 43 21.07.05, 11:50 Karolina, nic sie nie stało ważne że spotkałam sie z Fredkiem, a myśle ze napewno bedzie okazja ze sie spotkamy wszyscy. Najważniejsze że znalazłam to forum i będziemy w kontakcie.Może uda sie jakieś fajne kobitki jeszcze z 7 ściągnąć, przecież troche nas tam było i całkiem urodziwe byłyśmy laski :))))))) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:55 Troche "starsza" Ryba tez sie odezwala z Chicago tylko ze w ksiazce Gosci mojej strony. Cytuje: Inicjatywa doskonala! Ale gdzie reszta absolwentow '78? Fredziu, jestes wspanialy, ale gdzie "Szymon", Jadzia Bronicka, a Janus Godlewski i cala, cala reszta VIII"b"... i "a" rowniez? Kochani odezwijcie sie! I tu odpowiedz: Szymon, Janusz Godlewski , Jacek Kawecki oraz Uska Sikowska z rodzinami odwiedzili mnie we wtorek wieczorem nad jeziorem w Majdach. Zdjecia beda wkrotce. Jadzka mieszka gdzies poza Olsztynem ale mam jej Adres na Maila. Przekaze ci go w nastepnym tygodniu. I fajnie ze cie wreszcze znalazlem :)) A mlodsza Ryba musi teraz tylko swoja siostre skierowac na ten watek. Bo w ksiege gosci zadko kto zaglada ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:22 No i kolejna porcja zdjec z Olsztyna: www.krenzek.de/Al_Przyjaciol_2005/ www.krenzek.de/Olsztyn_2005/ Odpowiedz Link Zgłoś
ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 43 21.07.05, 15:49 Fredziu przekaże Monice wszystkie namiary na Forum i napewno będzie sie odzywac co jakiś czas.Zdjęcia super! Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.07.05, 18:01 Ja też w sprawie zdjęć Fredka. Kurczę, Fredek, co ja ci będę mówił... Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 43 21.07.05, 18:29 jak powiedziałem Tomkowi K. że na forum pojawiła się (być może ) jego klasowa kolezanka i tu podałem nik -Ryba- od razu rozszyfrował- Tomek pozdrawia Rybę.a u Rudego był koncert szantowy . "gosciu" na 12 strunowej gitarze i przyczepionej do niej harmonijce "ciął" od 19 do 24 z jedną przerwą ! co tam się działo !!!!nawet tańczyłem !!! ale to przez kuzynke Tomka (też 7 ) jej uroda mnie wzruszyła . a rower spisał sie dzielnie ! nie przyprowadził, ale dowiózł do domu !! (jak on to zrobił to nie wiem , bo nie pamietam) byłem dumny z niego i zaciągnąłem go do mieszkania i do sypialni( tzn. on spał na podłodze hihih) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.olsztyn.mm.pl 21.07.05, 19:14 Miki dzięki serdeczne za przekazanie pozdrowień od Tomka.Ciesze sie ze mnie pamiętał bo wyjechał chyba w IV albo V klasie. Ciesze sie że rower sie spisał. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 23:54 śpimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.qc.sympatico.ca 22.07.05, 05:18 Fredek...to dopiero wizualna uczta-niespodzianka... piekne te fotki.. naprawde wspaniale porobiles.. cala aleja przyjaciol - szkolna sciezka z domu do szkoly... no bomba.. nie bede juz mowil o innych fotkach, stare miasto itd... Dziekuje Ci szlachetnie.. Super jestes! czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LM Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 22.07.05, 12:45 Karolina! Ploteczki ktore doszly do ciebie sa prawdziwe ..wiesz od pewnego czasu znalazlem sie w innym wymiarze czasowym - tak wiec wszysko odbywa sie szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LM Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 22.07.05, 12:51 Fredek!! Wspanialy reportaz (Jak zwykle)... Ale poraz pierwszy az tak bardzo nie rozczulalem sie nad zdjeciami poniewasz laduje w polsce juz 29 i bede mogl uraczyc sie tymi widokami na zywo!!... Juz na mysl o tym mam maly dreszczyk!! Z tego co widze to masz troche wrazen i nie kwapisz sie do wyjazdu z powrotem?? moze sie spotkamy jak sie zasiedzisz troche w olsztynie! Pozdrowienia dla 7-demkowiczow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.piorunek.pl 22.07.05, 14:55 Witam! JD-niechciełam nikogo urazić,Ciebie traktuję tak, jak ukończyłbyś naszą szkołę i był jej głównym (znowu aby nikogo nie urazić)przedstawicielem i sympatykiem. Fredku cała twoja galeria jest wspaniała(nawet załapała sie nasza kwiaciarnia??!! )Byłeś tak blisko ,to czemu nie wpadłeś na kawę?! Niewiem ,czy jesteś w Olsztynie w dalszym ciągu -myśle ,że Twój pobyt był owocny??? LM-jeszcze raz serdecznie gratuluję . Ryba -pozdrów siostrę.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 14:58 Karolina! dzieki za pozdrowienia, przekazałam Monice dane tego forum i ma sie tu zgłosić (mam nadzieje ze znajdzie), już wpisała sie na liste gości odwiedzających nieoficjalną stronke naszej szkoły.Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.piorunek.pl 22.07.05, 15:04 Ponownie witam! Zapomniałam dodać,że 5sierpnia o godz.16.30 na stadionia "Gwardii" odbędzie się spotkanie sympatyków tego stadionu.Jednocześnie w starym WDK-u będzie ponownie wystawa zdjęć byłych zawodników i zawodniczek.Program imprezy będzie szczegółowo podany w gazecie.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:28 Ja niestety jutro raniutko w droge ... Od poniedzialku znowu praca. Urlop byl naprawde pelen przezyc. No i za krotki. Mam jeszcze pare zdjec. Ale uporzadkuje to w nastepnym tygodniu. Strone wejsciowa bedzie tzrba dobrze uzupelnic. A co do jd jako absolwenta szkoly. To juz dawno dodalem u niego h.c. (honoris causa) czyli jest wszystko ok ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba (starsza) Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.ipt.aol.com 22.07.05, 18:34 wreszcie wlazlan na te strone, ale za nic nie moge sie wziac, bo czytam wasze pogaduszki. Cholera, ( ja wcale nie klne , ale od ostatniego pobytu, czy raczej powrotu z Polski wcale latwo mi to przychodzi, to wszystko dzieki PL LOT. ale to juz dluzsza historia)czy wy nie macie nic do roboty? Chuda widze siedzi z wami caly czas na plotach. Na dodatek ja pekam z zazdrosci, bo chetnie robilabym to samo , ale mam kupe roboty. Wzruszyly mnie strasznie zdjecia z lekcjii fizyki, choc nie wiem, ktory to byl rocznik. Natomiast Pan Filut ciagle ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.05, 23:23 Witamy rybę starszą. Wszyscy mamy mnóstwo roboty, ale jak wiadomo, jak ma się za mało czasu z przepracownia, to trzeba koniecznie narzucić sobie dodatkowy obowiązek, no i wtedy nagle okazuję się ile jest rezerw, i to jest właśnie nasz przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.piorunek.pl 22.07.05, 23:25 Witam! Monika-ale szybciutko dotarłaś na tę stronę, cieszę się ogromnie ,bo znowu jest nas więcej. lekcja fizyki-to zdjęcie mojego rocznika-1980.ta najbardziej kudłata to ja- Twoja była sąsiadka z białej(pomyślisz,że imię nieto i masz rację). Od Agnieszki słyszałam ,że byłaś w Olsztynie na spotkaniu ze szkoły średniej.Jak się udała impreza? To czemu nie było żadnej z RYBEK na 50-leciu???-SP7(poproście o zdjęcia Fredka On ma zbiór wszystkich ciekawszych wydarzeń.Jeszcze raz cieszę się ,że z Agusią dołączyłyście.Napisz co porabiasz i jak Twoje "stadko rodzinne"? Miłej nocy wszyskim -nietylko absolwentom-jd myślę o Tobie w szczególności:-).BY Odpowiedz Link Zgłoś
ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 43 23.07.05, 09:39 Witam! ciesze sie siostrzyczko że dotarłaś na tą stronke.Co do plotek to ja nie plotkuje tylko gadam sobie z miłymi ludżmi :)))) Fredziu dzieki serdeczne za spotkanie i mam nadzieje że za rok znowu będzie okazja sie zobaczyć,napewno bedziemy w kontakcie.Pozdrowionka dla Wszystkich, Siostra trzymaj sie ciepło... Acha jeszcze jedno Karolina postaram się być na Leśnym w sierpniu, kiedyś biegałam na tym stadionie, krótko bo krótko ale zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 43 23.07.05, 14:31 skąd wiadomo która ryba jest starsza , a która młodsza??? w stawie(jeziorze) te większe sa starsze , a mniejsze młodsze ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696(młodsza) Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.olsztyn.mm.pl 23.07.05, 19:02 Miki i tak jest u nas (chociaż aż tak bardzo juz sie w tej chwili nie różnimy rozmiarami ale siostra nadal na mnie mówi Chuda), starsza Ryba chodziła do klasy z Fredkiem, a młodsza kończyła szkołe w 83,i chodziłam do klasy z Fredka siostrą Beatą, młodym Szwejkiem, Tomkiem Kuklińskim i jescze kilkoma fajnymi ludzmi, a mieszkałyśmy na Białej, co może poświadczyć Karolina...Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.h.pppool.de 23.07.05, 19:40 Wrocilem akurat przed chwila. Podroz w miare OK. I juz sie wybieram na imprezke do sasiadow. Fajnie ze sie "starsza" Ryba wreszcie znalazla. Ale o tym pozniej. Moze jutro uzupelnie wstrone wstepna, to bedzie latwiej nowe zdjecia znalezc. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba (wieksza) Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 24.07.05, 13:54 no i masz racje . starsza ryba JEST wieksza. dlatego mlodsza ryba ma ksywe chuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 24.07.05, 14:00 Ewa czy ty myslalas , ze ja nie pamietalam, ze Ty jests Karolina? Zawsze myslalam ze to ladnijsze imie, ale Ty chcialas byc Ewka. Na szczescie "wszystkim na stare lata wraca rozum". Usciski, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 00:14 O rany nawet nie można spokojnie pojechać na urlop.Tyle napisaliście, że długo trwało zanim się uporałem.Mam jednak kilka uwag: Karolina piwa były co prawda dwa ale to i tak nie ma znaczenia i podtrzymuję wszystko. LM mam nadzieję, że się spotkamy w czasie Twojej wizyty w Olsztynie, może wysłał byś mi swoją komurkę na maila. Ryba ja Cię muszę pamiętać, rocznik 1983 jest najmłodszym jaki dobrze pamiętam chociaż wtedy były nieco inne relacje.Kiedyś Jarek Szwejk zatańczył na szkolnej dyskotece z dziewczyną z waszej klasy a jego brat Piotrek śmiał się z niego chyba z 15 min. jak mógł to zrobić, zatańczyć z taką małolatą. Miki gdzie można znaleźć takie tresowane rowery? Czy można nauczyć drogi do domu motocykl? Pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 25.07.05, 12:23 Ja dzis pierwszy dzien w pracy ... No i trzeba troche nadgonic i wszystko sprawdzic. Znalazlem tylko chwilke i wrzucilem zdjecia z olsztynskiego Zamku. www.krenzek.de/Zamek/ Strone wstepna opracuje jak znajde chwilke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 12:43 Fredziu zdjęcia jak zwykle super. Zyby moze mnie pamiętasz trudno mi zgadnąć nie było nas tak znowu duzo w klasie bo tylko 8 dziewczyn, a historii z Jarkiem Szwejkiem nie pamiętam.... Napisz który jestes rocznik i z kim chodziłeś do klasy to może i ja sobie ciebie przypomne... Pozdrowionka Ciesze sie że moja siostra pomimo wielu zajęć też tu zagląda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.05, 15:31 Fredek, jak już ochłoniesz i nadrobisz zaległości zawodowe, to mam kolejne litery wraz z uzupełnieniami i poprawkami liter starych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.piorunek.pl 25.07.05, 17:23 Witam! Zyby-wspominałeś swego czasu ,że chciałbyś wiedzieć co z Ewą Domaracką ;otóż jest w Olsztynie na wakacjach razem ze Swoją rodzinką ;cieszyła się ,że jeszcze ktoś Ją pamięta i mówiła ,że może Ciebie odwiedzi?! O obchodach 50-lecia sp7 nie wiedziała-czego bardzo żałuje. Pragnie dotrzeć na strone ,w czym Jej pomogę i będzie kolejna osoba ,z no skąd ?-oczywiście z Białej!!! LM-masz już( raise fiber)-niewiem jak to się pisze? Życze szczęśliwej podróży. Miłego tygodnia.BY Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 43 25.07.05, 18:43 to Ewa jest naprawdę Karolina ???? myslałem ze to nick....... LM wyjeżdża za parę dni ,ale myśle że juz siedzi na walizce , a moze i na dworcowej poczekalni ..hihihi wiedziałem ,że LM ma wnuczkę , ale ostatnio dowiedziałem się ,że tam jeszcze jakis drobiazg przybył !!! podwójny dziad !!! i pomysleć ,że jesteśmy w tym samym wieku . A ja nawet nie mysle o małzeństwie hihihih Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 43 25.07.05, 19:59 miki-3 napisał: > A ja nawet nie mysle o małzeństwie hihihih Czyzbys naczytal sie za duzo opowiesci z tego bloga(u)(i) :) ??? (jakkolwiek to sie odmienia:) zona-mnie-opierniczyla.blog.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.piorunek.pl 25.07.05, 22:39 Witam! Miki-3-Monika, czyli duza ryba ,wszystko poplątała .Na chrzcie dali mi Ewcia, co wcale nie uważam za straszne imię (za to drugie mam wręcz tragiczne).Tak więc, co komu pasuje Karolina lub Ewa .Ksywkę otrzymałam zaraz potym jak ściełam włosy i te króciutke były bardzo kręcone i sterczące-afro.Jak na załączonym obrazku-lekcja fizyki. Kto był na koncercie Marylki Rodowicz? Jak wrażenia? Musiałam zaliczyć imieniny u Krzysia i dlatego nic niewiem. Jutro imieniny Ann ,Anulek ,Aneczek i Andzi wszystkiego naj,naj.(mojej córci też).Miłej i spokojnej nocy.BY Ach!-boraska pomyśl o małżeństwie w kraju jest tyyylu fajnych chłopaków:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:44 Ryba ja jestem z tej samej klasy co Mili, LM i jarek Szwejk czyli rocznk 80. Karolina jeśli możesz przekaż Ewie Domaradzkiej, że chetnie się z nią spotkam ale bedę w olszyynie tylko jutro albo za 5 dni, przekaż jej mojego maila adbis@poczta.onet.pl LM czekamy na Ciebie pozdro dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 43 26.07.05, 04:59 Gość portalu: karolina napisał(a): > Ach!-boraska pomyśl o małżeństwie w kraju jest tyyylu fajnych chłopaków:-) hmmmm...i tak im zle zyczysz?:) Dopiero co sie wyrwalam ze swojej niebianskiej dwunastoletniej instytucji malzenskiej, i znowu mam w odrabianie panszczyzny pakowac sie? Nastepne niesmiale mysli o malzenstwie przewiduje dopiero najwczesniej w piatej reinkarnacji :) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 26.07.05, 14:53 Borasca ... doskonale cie rozumie. Ale niekiedy bywa inaczej i mozna kogos znalezc. Znam takie przypadki. (Chociaz nie u siebie) Strone wstepna uzupelnilem. Kilka zdjec wyrzucilem ze strony (Gastronomie olsztynska oraz wycieczke rowerowa nad Lyne) i nowe linki poustawialem na aktualne zdjecia. Janusz przesylaj nastepna czesc Encyklopedii. Ale tym razem wstawie tylko nowe czesci. Litery A do L zostawie narazie. Na koncu jak Encyklopedia bedzie gotowe uzupelnie wszystkie literki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.05, 15:13 Fredek, mam zrobione nowe litery Ł, M, N, O. Ale jest też ciągle sporo uzupełnień i poprawek do wcześniejszych części, łącznie ze spisem dyskutantów. Jeśli jednak uważasz, że będzie najlepiej zrobić tak jak piszesz, to zdaję się na ciebie jako zawodowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 26.07.05, 15:17 Jaki zawodowca ... najwyzej zaawansowany amator. Przesylaj to uzupelnie. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.05, 15:28 No to już leci (samo uzupełnienie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.olsztyn.mm.pl 26.07.05, 15:39 Fredziu obejrzałam odwaliłeś kawał dobrej roboty, ale to moje zdjęcie... no cóż trzeba było powiedzieć że na pierwszą strone to by sie człek postarał troszke :))) Teraz to już wiem kto jest kto i o dziwo wszystkich poznaje, szok.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 43 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 26.07.05, 16:18 Rybciu ... przeslij zdjecie inne to je wstawie. Albo powiedz jaka rybke sobie zazyczysz ? Zlota ? Szczupaka , sandacza lub okonia czy jakas ploteczke ? Encyklopedii czesc L do O jest wstawiona na strone. home.arcor.de/szkpnr7/encyklopedia_l-o.htm Odpowiedz Link Zgłoś