rita100 11.07.05, 23:10 haha - sa takie fajne ;) Siedzi baba na cmentarzu, trzyma nogi w kałamarzu, przyszedł duch, babę - buch, baba - fik, a duch znikł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: Pamietacie wyliczanki ? 11.07.05, 23:12 Ene due rabe złapał Chińczyk żabę a żaba Chińczyka co z tego wynika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miba Re: Pamietacie wyliczanki ? IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 11:26 A to moja wyliczanka: ene due rike fake torba borma usme smake deus deus kosma teus i morekele baks Odpowiedz Link Zgłoś
jana2706 Re: Pamietacie wyliczanki ? 12.07.05, 13:41 entliczek,petliczek,czerwony stoliczek, na kogo wypadnie ,na tego bec :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Re: Pamietacie wyliczanki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:00 tronf tronf,misia bela,misia ,kasia kafacela,misia a,misia b,misia kasia konface.....hihihih...super pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pamietacie wyliczanki ? 12.07.05, 21:32 haha, fajnie , że Wam się podobaja - jest ich tak duzo, ze być moze, mamusie skorzystają z naszego wątku i babcie i dziadkowie i ciocie i wójkowie ;))))) Entliczek pętliczek czerwony guziczek na kogo wypadnie na tego bęc. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pamietacie wyliczanki ? zbereźna ;))) 12.07.05, 21:36 Siedzi mis na kanapie I tak sobie w dupie drapie Co udrapie to zajada Jaka smaczna czekolada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miba Re: Pamietacie wyliczanki ? zbereźna ;))) IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 23:26 rita jesteś niesamowita ale się rymuje! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pamietacie wyliczanki ? zbereźna ;))) 12.07.05, 23:46 Pan Pierdziołka spadł ze stołka, złamał nogę o podłogę. O la boga- moja noga! Kupcie trumnę , bo ja umrę! Jeszcze trumna nie kupiona, a już noga wygojona. a to nie swietne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Re: Pamietacie wyliczanki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 17:07 "Bolek, Lolek, Olek, Kaśka, Kwaśny ocet lubi Baśka... hihihih ale mi sie to podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Re: Pamietacie wyliczanki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 17:10 Wpadła bomba do piwnicy, napisała na tablicy: S.O.S. - wściekły pies. Jeden oblał się benzyną, drugi dostał w łeb cytryną, a mikołaj ze strachu powyrywał dziury w dachu Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pamietacie wyliczanki ? 13.07.05, 22:35 dobre :) Pręs, pręs misia bela misia Kasia mąpacela Misia A Misia Be Misia Kosia Kę fa Ce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Re: Pamietacie wyliczanki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:21 Jurki, Magdy, Zosie, Janki - Wszyscy znają wyliczanki. Ty wyliczysz, ja wyliczę - Kto odpadnie - pójdzie z niczym.. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pamietacie wyliczanki ? 14.07.05, 21:57 Ele mele- zjedz morele. Bango, bango- wcinaj mango. Pomarańcza z marakują do zabawy się szykują. Pomarańcza trzy banany, będzie ubaw niesłychany! smacznego ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pamietacie wyliczanki ? 15.07.05, 22:44 Ene due like fake faba burba ósma smake zeus, deus, kosmoteus i morele baks. Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaa Re: Pamietacie wyliczanki ? 16.07.05, 19:44 Siała baba mak, nie wiedziała jak, a dziad wiedział, nie powiedział, bo to było tak: siała baba mak, nie wiedziała jak.... Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaa Re: Pamietacie wyliczanki ? 16.07.05, 20:49 Ene, due, rabe, zjadł Tadeusz żabę, żaba Tadeusza, w brzuchu mu sie rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pamietacie wyliczanki ? 16.07.05, 21:11 haha - Brzoza , takie proste te wylicznki , a najczęściej sie je zapomina napisać :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pamietacie wyliczanki ? 16.07.05, 21:12 Na wysokiej górze rosło drzewo DUŻE, nazywało się APLI PAPLI BLITEM BLETEM BLAU kto tego słowa nie wypowie będzie w kącie stał. Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Pamietacie wyliczanki ? 19.07.05, 11:56 Na ulicy Kopernika Spowiadała się Monika Prosze księdza ja nie kłamię, Tylko cukier kradnę mamie Jescze trochę się poduczę I ukradnę księdzu klucze :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pamietacie wyliczanki ? 19.07.05, 22:50 dobre Lustro , tego nie znałam :) następna wylicznka: Siedzi fizyk na katodzie, moczy nogi w kwaśnej wodzie. Pisze dwóje w stanie wolnym, moczy pióro w kwasie solnym. Jak dostaniesz cztery dwóje, dziennik zaraz wyparuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Pamietacie wyliczanki ? 20.07.05, 08:08 Ele mele dutki Gospodarz malutki Gospodyni jeszcze mniejsza Ale za to pracowniejsza Ele mele dutki Gospodarz malutki Gospodyni garbata a ich córka smarkata Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pamietacie wyliczanki ? 20.07.05, 22:22 doskonale to znam :) a to : Raz, dwa, trzy na me wezwanie a za czwartym niech się stanie, a za piątym niech tu będzie a za szóstym huknie wszędzie! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pamietacie wyliczanki ? 24.07.05, 22:48 Na wysokiej górze rosło drzewo DUŻE, nazywało się APLI PAPLI BLITEM BLETEM BLAU kto tego słowa nie wypowie będzie w kącie stał. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pamietacie wyliczanki ? 26.07.05, 21:17 "Bolek, Lolek, Olek, Kaśka, Kwaśny ocet lubi Baśka... Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Pamietacie wyliczanki ? 27.07.05, 07:51 Siedzi marynarz na okręcie wypiął pupę na zakręcie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Pamietacie wyliczanki ? 29.07.05, 07:40 Deszczyk pada, słońce świeci Baba Jaga masło kleci Ukleciła, postawiła Przyszła świnia przewróciła przyszedł wół, poprawaaawił Przyszedł dziad Wszystko zjadł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierszyk wierszyk IP: *.olsztyn.mm.pl 29.07.05, 22:45 Powoli wyliczanki wypierane są przez wierszyki. To ja podam wierszyk: W pokoiku, na stoliku, stało mleczko i jajeczko, przyszedł kotek, wypił mleczko, a ogonkiem stłukł jajeczko, przyszła mama kotka zbiła, a skorupki wyrzuciła, przyszedł tata kotka schował, a mamusię pocałował. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: wierszyk 29.07.05, 23:18 śliczny wierszyk w zamian dam bardzo , badzo stary, który znalazłam tak dla kontrastu :) poczekaj Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: wierszyki i wylicznki 29.07.05, 23:20 Koci-koci-łapki, Pojedźiewa do bábki, A łod bábki do grózka, Dostaniewa twáróżka. Odpowiedz Link Zgłoś
miba3 Re: wierszyki i wylicznki 30.07.05, 10:20 Taki wierszyk-zabaweczka dla malutkich dzieci Koci koci łapci pojedziem do babci babcia da nam mleczka a dziadulo soli bo nas glowa boli miba3 Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: wierszyki i wylicznki 30.07.05, 21:55 dziękuję :) Koci-koci -łapki, Pojédziam do babki, Bábka da twáróżek, A dziádek batóżek I tubaczki różek Odpowiedz Link Zgłoś
miba3 Re: wierszyki i wylicznki 02.08.05, 23:22 Ślimak, ślimak wystaw rogi, Dam ci sera na pierogi, Jak nie sera to kapusty, Od kapusty będziesz tłusty. miba3 Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: wierszyki i wylicznki 04.08.05, 07:52 Pani Zo, zo, zo, Pani sia, sia, sia Pani Zo, pani sia Pani Zosia męża ma A tem mąż, mąż, mąż Pije wciąż, wciąż, wciąż Przepił konia, przepił wóz Na patelni żone wiózł Pani Zo, zo, zo, Pani sia, sia, sia Pani Zo, pani sia Pani Zosia męża ma A tem mąż, mąż, mąż Pije wciąż, wciąż, wciąż Trochę wina, trochę wódki A od wódki rozum krótki Śpiewało się parami, klaszcząc sobie wzajemnie w łapki :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: wierszyki i wylicznki 07.08.05, 22:42 bardzo ładna wyliczanka Lustro , nie znałam jej. Idzie diabeł przez piekło. "Oj do licha jak ciepło". Wszystkie diabły wyzdychły Został tylko jeden mały Jeden tylko żył i gorzałkę pił! Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: wierszyki i wylicznki 08.08.05, 05:36 mam trzy latka, trzy i pol, glowka siegam ponad stol, mam fartuszek z muchomorkiem, do przedszkola ide z workiem (a w mim kapie);-) Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: wierszyki i wylicznki 26.08.05, 22:00 Na ulicy Żyła żyła sobie żyła raz tej żyle pękła żyła żyła już nie żyła :) Odpowiedz Link Zgłoś
miba3 Wyliczanki 08.08.05, 23:30 Wpadła bomba do piwnicy, napisała na tablicy: S.O.S. - głupi pies. Jeden oblał się benzyną, drugi dostał w łeb cytryną, trzeci wpadł do beczki, i zajada ogóreczki. Inna wyliczanka: Tam na górze biją dzwony, król zakłada kalesony, a królowa liczy psy, raz, dwa, trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Wyliczanki 09.08.05, 21:14 hehe i dalej :) Jeden ,dwa, jeden, dwa pewna pani miała psa trzy i cztery, trzy i cztery pies ten dziwne miał maniery pięć i sześć pięć i sześć pies ten lodów nie chciał jeść siedem, osiem, siedem, osiem wciąż o kości tylko prosił dziewięć, dziesięć, dziewięć, dziesięć kto te kosći mu przyniesie Ty czy ja, ja czy Ty? licz od nowa: raz, dwa, trzy... Odpowiedz Link Zgłoś
miba3 Re: Pamietacie wyliczanki ? 09.08.05, 22:11 Podsumowując, to całkiem niezły tomik wyliczanek nam wyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pamietacie wyliczanki ? 09.08.05, 23:19 tak, to jeszcze nie koniec dobra zabawa dla przyszlych przedszkolanek ;) Ta napewno pamiętacie ;) Eeny meeny miney moe catch a tiger by the toe if he hollers let him go eeny meeny miney moe. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pamietacie wyliczanki ? 17.08.05, 21:31 Siedzi diabeł na dachu, Warzy piwo po fchu, Co uwarzy, to wypije, Każdego widami bije, Raz, dwa, trzy! Wychodź diable ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miba3 Re: Pamietacie wyliczanki ? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.08.05, 22:02 Jeszcze jedna wyliczanka: Omse kadomse flore omade omade omadeo deo riki tiki deo deo riki tiki one two three! Odpowiedz Link Zgłoś
miba3 Re: Pamietacie wyliczanki ? 17.08.05, 22:11 Tego chyba jeszcze nie było: Dwa aniołki w niebie piszą list do siebie piszą, piszą i rachują ile kredek po-trze-bu-ją. ******************* Beksa lala Pojechała Do szpitala A w szpitalu Powiedzieli Takiej beksy Nie widzieli. ***************** Aniołek Fijołek Różna Bez Konwalia Balia Wściekły Pies ***************** Raz, dwa, trzy, cztery idzie sobie Hackelbery za nim idzie misio Jogi co ma strasznie krótkie nogi a za nimi Pixi-Dixi co się kapią w proszku ixi ***************** Siedzi baba na cmentarzu, trzyma nogi w kałamarzu. Przyszedł duch, babę buch, baba fik, a duch znikł pozdrawiam miba3 Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pamietacie wyliczanki ? 17.08.05, 22:36 Aniołek Fijołek Różna Bez Konwalia Balia Wściekły Pies Oj, to pamiętam :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pamietacie wyliczanki ? 19.08.05, 21:15 Już się kręci karuzela Trąf-trąf misia bela Jest huśtawka, nawet dwie, Misia Kasia ką-fa-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pamietacie wyliczanki ? 21.08.05, 14:56 "Ene - due - like - fake... " Chleb ze smalcem jem ze smakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pamietacie wyliczanki ? 26.08.05, 21:45 "Triumf-triumf-Misia-Bela..." Ula Sławka onieśmiela. Jurki, Magdy, Zosie, Janki - Wszyscy znają wyliczanki. Ty wyliczysz, ja wyliczę - Kto odpadnie - pójdzie z niczym... Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Totalnie off-topic... 26.08.05, 22:15 ... ale chciałem Cię, Rito, jakoś złapać i zaprosić do nas na stare śmieci, bo obchodzimy dziś malutki, okrągły jubileusz... Pozdrawiam wszystkim Olsztyniaków :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOROSŁA Wyliczanki dla dorosłych IP: *.olsztyn.mm.pl 27.08.05, 21:35 O Mikołaju: Pada śnieg, pada śnieg, wala się bałwanki, ku.. mać, ku.. mać kto zajebał sanki! Renifery to frajery walą Mikołaja, a Mikołaj jest pedałem ciągnie je za jaja! O Zimie: Kiedy śnieżek sobie prószy, kiedy dziwkom marzną uszy, kiedy fiut w kieszeni kima, wtedy jest prawdziwa zima! O porannej "kawie": Najmilsza chwila poranka kreska koksu do śniadanka, a jak wczesna jest godzina Może być amfetamina, a jak zły masz humor z rana, to najlepsza MARIHUANA! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Wyliczanki dla dorosłych 27.08.05, 23:11 hehe Każdy wie to co wie Jeden więcej, drugi mniej W życiu czasem trzeba wiedzieć Kiedy wstać a kiedy siedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Wyliczanki 30.08.05, 21:00 Antek bomba Grał w pimponga. Wygrał kija, Dostał w ryja. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Wyliczanki 30.08.05, 22:10 Kle kle boćku kle kle twoja żona w piekle a co ona tam robi żaby dzieciom drobi Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Wyliczanki 30.09.05, 23:05 Mały Jurek wlazł na murek! Patrz na Jurka - spada z murka! Słonko wschodzi coraz wyżej, i zachodzi coraz niżej. Idą mrówki do mej główki, uciekajcie mrówki do... pupki. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Wyliczanki 01.10.05, 19:59 Drepce konik, drepce do stajenki nie chce! Żeby do Ewusi podreptałby jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś