Dodaj do ulubionych

Helios - kino tagedia !!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 22:30
Witam, nie piszę po to żeby zaraz rozpocząć awanturę nie prowadzącą do
niczego. Poprostu chcę usłyszeć wasze opinie. Właśnie wróciłem z tego kina
iiii.... jestem bardzo zawiedziony. Czekałem długo na ten miniplex, będąc
wcześniej w Cinema City czy Multikinie zobaczyłem i usłyszałem żeczy które
robią wrażenie. A ty co mamy ? Ot nowe kino, które ma jedynie wygodne
fotele... a tak po za tym co w tym kinie a no nic... Kompletne zero efektów
nic nie sprawiło żeby dźwięk pobudził moje wnętrzności, trzeba było
nasłuchiwać wybuchów. Ekran nie ma co ukrywać wcale nie jest wielki, a
największa sala jest poprostu mała. I wygląda bardzo śmiesznie, rzedy dzinie
rozmieszczone.... Bilety drogie jak na nasze realia 16zł, obsługa ok lebas
zniż w pozostałych kinach, ale tak ogóle to pojawia się rozczarowanie po
wizycie w Heliosie. Rozumiem tych co zaraz powiedza "no mamy nowe kino wkońcu
coś się zmieniło" ok jest kino ale potraktowano nas jak małomiasteczkowych
tubylców którym wystaczy jakieś tam kino... zamiast postarać się zrobić
wrażenie na widzu zrobiono kolejne zwyczajne kino... a skzoda i to
wiekla........
Obserwuj wątek
    • Gość: patrycja33 Re: Helios - kino tagedia !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 22:51
      Trochę sórowo ocenione, ale trzeba przyznać że prawdziwe.
      • Gość: ted Re: Helios - kino tagedia !!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 22.10.05, 16:28
        Nieważne jakie kino-efekty repertuar-fotele,klinatyzacja ,itp rzeczy,ważne że do
        kina możesz dojść "pierwszymi schodami ruchomymi" w Olsztynie.Jeden z
        dziennikarzy G.O w swoim felietonie w dzisiejszej "Gazecie"- stwierdził że
        dzięki "ALFIE" -Olsztyn posiada "pierwsze schody ruchome"? Prawda że skok w
        "cywilizację"? Czyżby facet przybył do Nas z Wąchocka i nigdy nie odwiedził
        "Gracji" , "E.Leclerka- tam te "cuda techniki" działają od lat ku radości
        "gawiedzi",klijentów i kupców.
    • Gość: gregory Re: Helios - kino tagedia !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 23:29
      wszystko jest lepsze od tej remizy na Starym Mieście
      • Gość: elw Re: Helios - kino tagedia !!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 28.10.05, 23:26
        O nie!!!!!!!! Awangarda zawsze pozostanie klimatyczna, zawsze będzie kinem
        niezwykłym.... Są ludzie, którzy ją kochają i ja do nich należę...
    • Gość: kinomaniak Re: Helios - kino tagedia !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 11:02
      No lebsze lebsze... ale to w Alfie to miała być rewelacja, a jest to zwyczajne
      kino 3 kategori.
      • Gość: Pati Re: Helios - kino tagedia !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 20:41
        To znaczy że dotychczasowe olsztyńskie kina są zerowej kategorii. Brud, smród i
        ubóstwo
    • Gość: swiatowy Re: Helios - kino tagedia !!!! IP: *.range81-155.btcentralplus.com 20.10.05, 20:04
      Jeszcze przyjdzie czas ze prawdziwy kinoman zateskni za Kopernikiem i Polonia
      to byly kina z dusza
    • Gość: KANGOOR Re: Helios - kino tagedia - NIEPRAWDA IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 20.10.05, 20:12
      Bez przesady z tym narzekaniem, Kinomaniaku. Może to jest w tym tygodniu modne
      narzekanie na centrum handlowe ni i przy okazji na kino. Jeżeli sie tobie
      niepodoba to czeka Awangarda, Polonia z jedynym słusznym rzedę do siedzenia.
      Byłem dzisiaj w Heliosie i spodobało mi się. Dźwięk, na którym ty byłeś
      filmie???? Jakie wybuchy??? Na komorniku?? Plan lotu?? Jeden wybuch, ale głosy
      pasażerów samolotu było słychać doskonale, na mnie zrobiło wrażednie. Ale ty
      potrzebujesz wyzwań dla wnętrzności, od piatku DOOM tak więc może wtedy cos
      usłyszysz.
      Kino klimatyzowane, duuuuuuuuuuuuuuuuuuży plus, siedzebnia WYGODNE ni i miejsce
      na nogi, seanse o róznych porach, ( mamy małe dziecko i dla nas seanse przed
      godzina 18 sa najlepsze ), na 28 października noc grozy, cztery horrory, może (
      na pewno ) nie sa to filmu oskarowe i z przesłaniem, ale czysta rozrywka.
      Ceny??? Posiadamy kartę Nokia Club, bilet po 12 osób dla swóch osób ( świetna
      cena ).
      Polecam wszystkim kino Helios, naprawdę warto w porównaniu do Poloni czy
      Koernika.
      Pozdrawiam nienarzekających i dla malkontentów wiecznych równiez.
      • Gość: detritus Re: Helios - kino tagedia - NIEPRAWDA IP: *.ec.pl 20.10.05, 21:54
        > Polonia z jedynym słusznym rzedę do siedzenia

Juz nie czeka...
      • Gość: gregory Re: Helios - kino tagedia - NIEPRAWDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 23:07
        dodam, czeka (skąd ta nazwa?) awangarda, z głośnikami tonsil , stołkami i
        taboretami, nieogrzewane ale,
        Z TAKĄ SAMĄ ceną za bilety

Polonia? ostatnio wybrałem się tam z pół roku,chyba, temu. Seansu nie było i
        kobieta z durnym uśmiechem mi powiedziała, że plan do gazet dawali tydzień temu
        a dzisiaj zrezygnowali z projekcji, i koniec, do domu.
        To ja .... takie kino !
    • Gość: dariaaa Re: Helios - kino tagedia !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 21:42
      sorki ale same fotele to nie wszystko, a "głosy" każdy może słyszeć kino średnie
      mogło by być lepiej, pozdrawiam
      • Gość: iGa Re: Helios - kino tagedia !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 23:25
        Do siedzenia to jest na przeciwko.
        • Gość: maddog Re: Helios - kino tagedia !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 03:55
          a ja tam nie żałuje ze padna te molochy takie jak Polonia(to dopiero dziura
          dawno tam nie byłem ale jak pamietam to tam sie jak w maluchu na tylnim
          siedzeniu siedzi i cos zapaszek jakis taki szatniowy i dzwiek tez do du.. jednym
          słowem syf i cena tez kurde cos wyskoa szkoda ze leca tam filmy lepsze czesto
          niz w koperniku ale se wole sciagnac z netu niz tam pujsc) i Awangarda(co za
          nazwa nic z awangarda nie zwazane ekran zawsze jakis niebieski i bezbasowe
          dwagłosniki pozatym zimno i zapierdziane fotele i podarte sorry ale to ma byc
          styl retro i jeszcze cana za bilet to powinna by ze 8 zetówn max) Kopernik(to
          jest zaj..... kino duzy ekran i dzwiek dolby surround dla mnie jest najlepsze
          kino i mysle ze sie utrzyma tak jak Neptun w Gdansku w którym tez byłem i uważam
          ze poza wklesłym ekranem co daje lepszy efekt przy ogladaniu z róznych miejsc
          sali to nie uchodzi w zadnym stopniu kopernikowi.jedna uwaga mogli by dach w
          koperniku wygłuszyc jak deszcz pada to zagłusza film na i klima niestety troche
          sie goraca robi ale dla mnie wciaz nalepsze kino w olsztynie) w Helosie nie
          byłem ale nie spodziewam sie czegos super poze klima i wygodnymi fotelam a i
          uwaga do kolegi co wczesniej piał a multipleksach (stary w Olsztynie dopiero
          alfe wybydowali a w alfie np. w gdansku przymorzu to tom juz ostre puch i brak
          klienta to co ty myslisz ze sliwerscreena u nas postawia moze za jekie 25lat i
          to jak komus w głowie cos sie przestawi.I mogli by w koncy postawic jakies kino
          na jarotach i nagórkach .to juz koniec danke
    • Gość: Pati Re: Helios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 20:39
      Na Club Nokia są po 12zł. Nie rób afery że bilety są drogie. W Polonii,
      Koperniku czy Awangardzie były za darmo? Tam efekty były rzeczywiście
      odjazdowe!!! Hahahaha
    • Gość: Multimaniak z El Po co w olsztynie cos lepszego? IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 22.10.05, 15:57
      Wystarczy, że jest Multikino w Elblągu:)
    • pszczola215 Re: Helios - kino tagedia !!!! 22.10.05, 16:17
      Nie byłem jeszcze w nowym Heliosie ale mi tez wydaje sie ze kopernik jest
      lepszy , co to za kino z 130-ma miejscami.A jak zapragne iśc na film który
      bedzie grany w tej najmiejszej szali , a tu klops , nie ma biletów . Ponad
      1000 -ąc miejsc ktoś powie, ale w pieciu salach , wygodne fotele , niech
      bedzie , w Koperniku byłotak żle? Nagłośnienie tez było extra . Pozdrawiam
      • Gość: *** Re: Helios - kino tagedia !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 19:09
        Po pierwsze. Masz rezerwację biletów. Więc możesz przyjść nie martwiąc sie o
        brak miejsca. Poza tym jest więcej seansów, więc możesz ewentualnie pójść na
        następny.
        Po drugie. Na ilu seansach w Koperniku są komplety? Najczęściej są puchy. Mając
        kilka sal mniejszych można tak dobrać repertuar, żeby zapewnić sobie komplety na
        sali. A w przypadku jakiegoś hitu, film można wyświetlić w kilku salach naraz.
        Nie byłem jeszcze w Heliosie, więc nie mogę ocenić wygody foteli. W Koperniku
        nie jest najgorzej. Ale superwygodnie też nie jest.
        Na razie można jeszcze o Koperniku pisać "jest", a nie "było". Nadal istnieje.
        • Gość: *** Re: Helios - kino tagedia !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 14:08
          Sprawdziłem. Jeśli chodzi o fotele to Helios ma duży plus w porównaniu z
          Kopernikiem. Szerokie, dużo miejsca z przodu na nogi, rzędy tak ułożone, że nie
          mam mowy żeby ktoś z rzędu przed zasłonił obraz.
          Ale jeśli chodzi o dźwięk. To jakoś tak nieszczególnie. Może to wina filmu
          (byłem na bajce "Wallace i Grommit") i może tam nie ma zbyt wielu efektów do
          zaprezentowania i mocy, i basów, i przestrzenności. A może to jednak
          niedopracowanie.
          Sala była niewielka (sala nr 5), ale też pustawa, więc w sam raz na taką ranną
          widownię.
          • Gość: ToKu Nie byłem jeszcze w olsztyńskim Heliosie, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 15:40
            ale w kinie w trójmiejskiej Alfie dźwięk był zdecydowanie gorszy niż w Koperniku.

• a_pk ogólnie 23.10.05, 19:04
              Kino jak kino, ale kiedy czyta się te wypociny, to dochodzi się do wniosku, że
              "kinomani" są niedouczeni. Może by tak do słownika ortograficznego popatrzeć
              zamiast tracić czas na byle jakich filmach i potem tylko krytykować łamaną
              polszczyzną. Żal to czytać.
              • szpiro W KOPERNIKU SALA JEST ZIMNA. 23.10.05, 22:21
                Kino Kopernik kojarzy mi sie z nieogrzewana zima sala.
                Awangarda probuje sie w koncu przebudzic i wyludza
                pieniadze unijne.Na sali smrod i ubostwo.Warunki '
                odbioru filmu zenujace.Lenkiewicza przegonic.
                Do Polonii nikt godny nie pojdzie.

• Gość: luna37 Re: Helios - kino tagedia !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 13:02
            Zgadzam się. Ja też byłam na Wallace i Gromit i w pierwszej chwili myślałam że mam problemy ze wzrokiem - obraz wydawał się rozmyty. Wg jedyny plus Heliosa to siedzenia. dźwięki takie sobie, a to co się dzieje przed wejściem- dla mnie horror! Nie ma gdzie usiąść i poczekać, jak kupi się pop-corn i coś do picia to nie wiadomo co łapać - torebkę, kubki czy jedzenie....a nie daj Boże ma się jeszcze zakupy!! Tragedia! Wolę jednak nasze stare i dobre kina. Może i siedzenia są niewygodne, może i dźwięk jest duzo gorszy, ale przynajmniej czeka się na film w atmosferze bezstresowej! No i pomimo wszystko - ceny niższe!:)
    • Gość: olsztynianin Re: Helios - kino tagedia !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 15:21
      Ci co nie mają nic do powiedzenia piszą zawsze o ortografi więc po co zabierasz
      głos !! Co do kina wole Kopernika..... byłem na filnie "Doom" zero efektów coś
      tam słychać ale zero porównania z pożądnym kinem. A szkoda szkoda.
      • Gość: dd Re: Helios - kino tagedia !!!! IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 24.10.05, 22:11
        za to ja wiem po co piszą do Ciebie o ortografii. "pożądnie" musisz się do
        nauki przysiąść !
        Co do kina do byłem na Komorniku. Kino wygodne ale:
        paniusia ci sprzedaje bilety miałą tempo 10 minut na klienta - jedna kasa byłą
        nieczynna ale facet co wyglądał na kasjera kręcił się wokoło i coś tam paniusi
        pomagał, sala wygodna, klimy nie poczułem (ludzie rozebrali się do koszulek),
        śmierdzi nowością, no i wszystko za głośno uszy bolą już na reklamach. W 5
        rzędzie nie da się oglądać - za blisko, w wyższych super. Nie ma co ukrywać że
        wygodniej niż w starych olsztyńkich kinach.
        • Gość: olsztynianin Re: Helios - kino tagedia !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 19:09
          hmmm no zdania takie jakieś nijakie i błędy też robisz:)
          • Gość: :))) Re: Helios - kino tagedia !!!! do olsztynianin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 16:12
            Powinieneś być korektorem w GW lub GO. hehehehe
            • szpiro Re: Helios - kino tagedia !!!! do olsztynianin 02.11.05, 17:58
              KIedy zamkna kino Kopernik?
              • Gość: 7 mikolaj kinp Kopernik: IP: *.swipnet.se 05.11.05, 23:10
                Kto byl ostatnio w Koperniku.
                • Gość: zzz Re: kinp Kopernik: IP: *.olsztyn.mm.pl 06.11.05, 00:17
                  Niedługo wszystkie inne kina w Olsztynie pozamykają i będzie obowiązek chodzić
                  do heliosa! He,he, wtedy dopiero się zemszczą na tych, co tu krytykują!
                  • rask Re: kinp Kopernik: 06.11.05, 07:43
                    Ja byłem statnio w Kinie Kopernik , na filmie klucz do koszmaru, na sali sześc
                    osób R E W E L A C J A.
                    Ale wczoraj byłem na filmie "Egzorcyzmy Emili Rose " w kinie Helios ( sala nr
                    3 ), przeraziła mnie ilość dzieci na takim filmie, wiem, że pieniądz się liczy
                    ale bez przesady, to nie jest film dla dwunstoletnich dzieci, naprawdę, jak ja
                    byłem w ich wieku to naprawde przestrzegano limitu wieku i wiecie co ?? tęsknię
                    za tym.
                    Aha i pozdrawiam jeszcze trzech panów, którzy siedzieli za mną a szczególnie
                    jednego , takiego dużego ( eufemizm ), film poruszający ( polecam ) a koleś
                    cały czas wydawał z siebie dźwieki typu " HI hi hi hi ", przykład??
                    jedna z głownych postaci mówi " Jestem agnostykiem " - reakcja ?? hihihihi.
                    Ogladaliście Bevis and Buthead?? Czułem sie jakby jeden z nich siedział za mną.
    • Gość: student Re: Helios - kino tagedia !!!! IP: *.man.olsztyn.pl 06.11.05, 16:06
      w koperniku jest zimno a w heliosie...35 stopni! niesamowita temperatura,
      klimatyzacja tylko w ulotkach reklamowych. strasznie duszno, i wokolo slychac
      pojekiwania jak goraco. a te zapachy... naglosnienie nie jest napewno takie
      jakie powinno byc, bilety drogie, nie ma szatni na zimowe okrycia, po
      wieczornych seansach trzeba opuszczac budynek ciemna klatka schodowa. "kanapy"
      to slowo conajmiej nie pasujace, polaczone fotele i tyle. ale same fotele sa ok.

nic specjalnego

nie polecam
      • szpiro kopernik 07.11.05, 11:00
        Gość portalu: student napisał(a):

> w koperniku jest zimno a w heliosie...35 stopni! niesamowita temperatura,
        > klimatyzacja tylko w ulotkach reklamowych. strasznie duszno, i wokolo slychac
        > pojekiwania jak goraco. a te zapachy... naglosnienie nie jest napewno takie
        > jakie powinno byc, bilety drogie, nie ma szatni na zimowe okrycia, po
        > wieczornych seansach trzeba opuszczac budynek ciemna klatka
        schodowa. "kanapy"
        > to slowo conajmiej nie pasujace, polaczone fotele i tyle. ale same fotele sa
        ok
        > .
        >
        > nic specjalnego
        >
        > nie polecam
    • maretina Re: Helios - kino całkiem ok!/nt 08.11.05, 11:23

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka