Gość: @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 22:38 ten klecha powinien dostać również 500 zł grzywny, przymus oddania psa do schroniska, albo znalezienia mu odpowiedzialnego właściciela Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: j.m. Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.dyn.optonline.net 02.11.05, 03:37 wybic psu drugie oko, to przestanie sie walesac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 08:06 Jak widać, teoria winy olsztyńskim sądom jest nie znana. W takiej sytuacji w sukurs wymiarowi sprawiedliwości powinne przyjść służby porządkowe i oskarżyć księdza sprowadzanie zagrożenia życia przez własne zaniedbanie. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa 02.11.05, 08:26 Dodatkową karę sąd winien nałożyć na oskarżonego, za wymuszanie trzymania psa na łańcuchu, co w krajach cywilizowanych od dawna jest uznawane za zbędne okrucieństwo i dręczenie zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.61.jawnet.pl 02.11.05, 10:16 Obciąć j.m. paluszki moze? Przestanie wypisywac goopoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xta Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.61.jawnet.pl 02.11.05, 10:15 Jaaasneee... a za dzieci dokonujące przestepstw czy chocby rozrabiające przesadnie niech rodzice płacą wieeelkie grzywny i od razu im dziecko do domu dziecka... :-/ Widac sa kompletnie nieodpowiedzialni... Wyroki za znęcanie się nad zwierzętami są bardzo istotne. Jest nadzieja, ze w tym zacofanym kraju zaczną kiedys obowiązywac cywlilzowane reguły ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:19 Co najmniej tak samo, jak bezwzględne wyroki z brak należytej opieki nad posiadanymi zwierzętami ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Właścicielska ochrona zwierząt!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:02 miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,2995291.html Niestety, nie są to pojedyncze przypadki, gdy właścieciele psów wyjeżdżając na kilka dni zostawiają je zamknięte w domu ku utrapieniu sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Właścicielska ochrona zwierząt!!! IP: *.ols.vectranet.pl 02.11.05, 15:22 "Ku utrapieniu sąsiadów" - to chyba najmniejszy problem. Mi jest żal psa Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Właścicielska ochrona zwierząt - pod sąd!!! 02.11.05, 19:48 Sugerujesz polowania na właścicieli psów? Z punktu widzenia działalności TOZ bardzo konkretna działka, tylko czy tę organizację będzie stać na zmianę kilkudziesięcioletniego igrzyskowego puszczania pary pod publiczkę dla dowartociowania własnego hobby kosztenm innych. Nie znam żadnej innej takiej organizacji społecznej funkcjonującej tylko kosztem społeczeństwa poza "xxxxxxxxxx". Osobiście uważam, że każde naruszenie nie tylko bezpieczeństwa zdrowia ale także i dobrych obyczajów powinien być skarżony właściciel zwierzęcia na równi z tą dziawnie funkcjonującą organizacją. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa 02.11.05, 15:32 "Pies księdza dalej chodzi po Jonkowie" za slabo mu ten chlop sztacheta w leb zdzielil dlatego dalej chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.ols.vectranet.pl 02.11.05, 15:45 ontarian -ale z ciebie ograniczony umysłowo kretyn!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa 02.11.05, 15:49 ty, amebo, umyslu nie masz wiec przynajmniej to ograniczenie ci nie grozi jakbys jakies szare komorki posiadala to bys zrozumiala, ze nie kazdy zyczy sobie by jakis kundel po jego posesji sie szwendal klecha, niejednokrotnie mial uwage zwracana ale to olewal, a to klechy psim obowiazkiem bylo zeby psa upilnowac, by po czyichs posesjach sie nie szwendal skapowalas choc troszke? watpie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.ols.vectranet.pl 02.11.05, 16:00 Gardzę osobami,które nie szanują zdrowia i życia bezbronnych stworzeń - chociażby nawet wałęsających się psów. W Polce nadal rządzą zwyczaje ze wsi-że pies/kot nie czuje,nie cierpi i gospodarzowi można wszystko. Nasz stosunek do zwierząt odzwierciedla nasz stosunek do innych ludzi.Potem całe społeczeństwo sie dziwi, że ktoś tam gdzieś zakatował dziecko.No ale jeśli zaczynał od wyrywania skrzydeł muchom,kopania psów i podpalania kotów to co w tym dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa 02.11.05, 16:14 a ja gardze osobami, ktore nie maja poszanowania dla czyjejs wlasnosci, praw, uczuc w tym wypadku jest to ten klecha rowniez racz zauwazyc, ze chlop sie nad kundlem nie znecal tylko przgonil ze swojego podworka na ktorym to juz wczesniej, kundel szkod mu narobil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.ols.vectranet.pl 02.11.05, 16:18 Zawinił klecha-cierpiał pies. Czy tylko ja widzę niekonsekwencję? Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa 02.11.05, 16:31 nie tylko pies, rowniez chlop ktory teraz kleche powinien sztacheta przez leb zdzielic ale tak, zeby zaden sasiad nie widzial Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoscara Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa 02.11.05, 16:33 Oczywiście- księdza tak żeby nikt nie widział,ale psa już można skatować jawnie i ku uciesze całej wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.ols.vectranet.pl 02.11.05, 16:35 Polska wiocha-nic się nie zmienia... Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Polska wiocha - nic się nie zmienia... 02.11.05, 20:12 Gość portalu: sari napisał(a): > Polska wiocha-nic się nie zmienia... I dla tego sprowadzająca się wiocha musi mieć nie tylko własne psy na łańcuchu, ale także swą wiejską wyobraźnię!!! Pies wsi nie zastąpi i nie o łańcuch tu tylko chodzi!!! Pozostaje mi pogratulować tylko nieopdpowiedzialnej wsiowej mentalności przeflancowywanej na grunt miejski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 22:20 "ONTARIAN"... sorry przy najbliższej okazji zdziele Cie sztachetą, na początek bez gwoździa. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa 07.11.05, 15:03 a ktoz ci reke rozmacha, dziecinko? p.s. chcesz w morde? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Do sari - kto tu jest kretynem??? 02.11.05, 20:04 Granice własnej wolności zakreślają granice czyjejś wolnoiści. Pytanie: - Jak określić kogoś, kto nie potrafi zrozumieć tak prostego intelektualnie uwarunkowania??? Dla czego po zimie z moich podatków ma być finansowane sprzątanie psich odchodów na terenie miasta? Nie mój pies i nie mam zamiaru finansować czyjejś nieodpowiedzialności i brudactwa!!! Dla mnie możesz sobie hodować całą sforę psów pod warunkiem, że nie będą zagrażały w niczym otoczeniu i nie będę musiał finansować Twego hobby z własnych podatków!!! Dla ścisłości - tylko same szczepienia ze sporadycznych podatków za psy oszich hobbystów wielokrotnie przekracza dochody z podatków w budżecie miasta, nie wspominając o konsekwencjach wynikających z powikłowań nie tylko finansowych w służbie zdrowia powodowanych skąd innąd niejednokrotnie naturalnycm zachowaniem się tych zwierząt. Osobiście uważam, że właściciele psów z podatków powinni pokrywać w pełni nie tylko koszty utrzymania schroniska, ale także szereg następstw będących skutkiem tego nieodpowiedzialnego w wielu wypadkach hobby. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: do edico IP: *.ols.vectranet.pl 02.11.05, 20:51 Nie mam psa i jestem stanowczo za sprzątaniem psich odchodów przez właścicieli, za trzymaniem psów na spacerach na smyczy. Protestuje tylko przeciw wszelkich przejawom agresji wobec zwierząt!! Tak trudno to zrozumieć??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Do sari IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.11.05, 23:01 To dlaczego na forum zachowujesz się tak nie odpowiedzialnie, jak tego były przukłady kierowania takich czy innych powiązań decydernckich na szefostwo TOZ? Wybacz mi, jestem zbyt leciwy, by przypominać Wam prawa psiej wiary w stosunku od obywateli tego kraju. Możesz to potraktować w sposób embiwalentny. Jednak bez względu na to (a nie jest to nasze pierwsze spotkanie na forum), tego typu zjawiska nie jestem w stanie potrakrować jako coś mającego wspólnego ze społeczeństwem obywatelskim ale raczej jako z fanatyzmem własnego hobby narzucającego społeczństwu własne racje. Nie jestem przeciwko psom, kotom, chomoko, itd... jestem mprzeciwko nadużywaniu prawa dla bezprawia. \Dla mnie TOZ jest śropdowiskiem kołtuństwa, które do dnia dzisiejszego nie może wyjść z własnych fanaberii. Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, bardzo proszę sięgnąć do dokumentów, za czyje i jakie pieniądze było budowane schronisko dla zwierząt w Olaztynie. Jeżeli sięgniesz do dokumentów nie pozornych czy pozorowanych, podejrzewam, że tego typu dyskusji juz nie będzie na tym forum. Wybacz mi moje twarde stanowisko, ale jeżei w przeszłości misiałem mieć wybór... Jeszcze raz powtarzam, nie jeastem wrogiem zwierząt, ale jeżeli ktoś swi\oją pozostałość wszi w postaci psa na łańcuch birzerze do miiasta, powinien się nad tym zastanowić i w tej kwestii TOZ robi najbardziej brudną robo\tę jaką można sobie wyo0btrazić w spoiłeczeństwie Cywilizowanym. Te słowa kieruje także do spadkobierców córki mojego kolegi będącej szefową TOZ. Prawdopodobnie jej ojciec za takie kwestie przypomniał by sobie, że pasek ina córkę się znajdzie. Pozdrawiam Was pseudo miłośnicy przyrody, wolał bym sptkać się z Wami przy grilu, niż oczekliwaniu, kiedy właściciel psa zdąży zobaczyć co on robi. Bez kozery. Sąsiad był psiarzem. Nie miałem nic przeciwko temu... do puki ... Nie potrafił wychować psa, a więc jego miejsce jest w schronisku trazem z psem. Do dnia dzisiejszego nie mam problemu. Dla "psiarzy" jest nmiejsce tam, gdzie jest miejsce dla ich psów!!! Pozdrawiam sari, rozumiem Ciebie, ale nigdy sobie nie powolę sobie na dywagację tego typu. Dla mnie możesz sobie hodować nawet ktrokodyła itp... W społczeństwie jest bmimo wszystko pewien poziom, którego po prostu nie wolno przekroczyć. Psiarze dochodzą do tego... Nie jest to wcale nowy problem. Ot chociażby artykuły prasowe z lat 60-tych - HI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALE JAJA Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 19:08 To jest wiadomość do podania przez Gawryluk w głównym wydaniu DTV. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa 02.11.05, 19:30 ludzie niesamowite ale jazda i wy sie dziwicie ze ktos z elblaga jedzie po was jak po lysej z 10 ludzi z olsztyna ma do tego zdrowe podejscie no to jednak olsztyn to wiocha albo macie z wiochy sedziow Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Psi problem Jonkowa :)) 02.11.05, 23:21 Jak nie ma problemów, to psa nalezy znaleźć ;)) KOścielna indoktrynacja, jak noe pies - to kot, albo kochanica prponboszcza. Czy nie jest ważniejszym fakt (oprócz przygód nakazanego klechy) sytuacj pobytu Napoleona na tej wieżuy kościelnej??? Proboszcz o ty nie mówił :)) hahaha Abp Piszcz też noigdy nie mówił, skad wziął 500 tys $ z dnia na dzioeń dla ratowania image prowincjonalnego klechy z przypadłościami nie tolerowanymi w ko ściele. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabram Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.ols.vectranet.pl 07.11.05, 14:46 Panie sędzio, Pan też niech uważa, bo jak wdepnie Pan w księżowskie gó.. to może Pan dostać wyrok za naruszenie relikwii . Ha,ha,ha kauzyperda kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszlonowe Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: 213.25.179.* 07.11.05, 15:33 Prokurator broni księżowskiego psa. Prokurator oskarża montera wanny Wassermanna. Prokurator wszystko zrobi co mu zlecą w IV Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś