Dodaj do ulubionych

Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 22:38
ten klecha powinien dostać również 500 zł grzywny, przymus oddania psa do
schroniska, albo znalezienia mu odpowiedzialnego właściciela
Obserwuj wątek
    • Gość: j.m. Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.dyn.optonline.net 02.11.05, 03:37
      wybic psu drugie oko, to przestanie sie walesac...
      • Gość: * Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 08:06
        Jak widać, teoria winy olsztyńskim sądom jest nie znana. W takiej sytuacji w
        sukurs wymiarowi sprawiedliwości powinne przyjść służby porządkowe i oskarżyć
        księdza sprowadzanie zagrożenia życia przez własne zaniedbanie.
        • sam_sob Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa 02.11.05, 08:26
          Dodatkową karę sąd winien nałożyć na oskarżonego, za wymuszanie trzymania psa
          na łańcuchu, co w krajach cywilizowanych od dawna jest uznawane za zbędne
          okrucieństwo i dręczenie zwierząt.
      • Gość: @ Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.61.jawnet.pl 02.11.05, 10:16
        Obciąć j.m. paluszki moze? Przestanie wypisywac goopoty...
    • Gość: xta Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.61.jawnet.pl 02.11.05, 10:15
      Jaaasneee...
      a za dzieci dokonujące przestepstw czy chocby rozrabiające przesadnie niech
      rodzice płacą wieeelkie grzywny i od razu im dziecko do domu dziecka... :-/
      Widac sa kompletnie nieodpowiedzialni...

Wyroki za znęcanie się nad zwierzętami są bardzo istotne. Jest nadzieja, ze w
      tym zacofanym kraju zaczną kiedys obowiązywac cywlilzowane reguły ...
      • Gość: * Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:19
        Co najmniej tak samo, jak bezwzględne wyroki z brak należytej opieki nad
        posiadanymi zwierzętami ;(
        • Gość: * Właścicielska ochrona zwierząt!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:02
          miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,2995291.html
          Niestety, nie są to pojedyncze przypadki, gdy właścieciele psów wyjeżdżając na
          kilka dni zostawiają je zamknięte w domu ku utrapieniu sąsiadów.
          • Gość: sari Re: Właścicielska ochrona zwierząt!!! IP: *.ols.vectranet.pl 02.11.05, 15:22
            "Ku utrapieniu sąsiadów" - to chyba najmniejszy problem. Mi jest żal psa
            • edico Re: Właścicielska ochrona zwierząt - pod sąd!!! 02.11.05, 19:48
              Sugerujesz polowania na właścicieli psów?
              Z punktu widzenia działalności TOZ bardzo konkretna działka, tylko czy tę
              organizację będzie stać na zmianę kilkudziesięcioletniego igrzyskowego
              puszczania pary pod publiczkę dla dowartociowania własnego hobby kosztenm
              innych. Nie znam żadnej innej takiej organizacji społecznej funkcjonującej tylko
              kosztem społeczeństwa poza "xxxxxxxxxx".
              Osobiście uważam, że każde naruszenie nie tylko bezpieczeństwa zdrowia ale także
              i dobrych obyczajów powinien być skarżony właściciel zwierzęcia na równi z tą
              dziawnie funkcjonującą organizacją.
    • ontarian Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa 02.11.05, 15:32
      "Pies księdza dalej chodzi po Jonkowie"

za slabo mu ten chlop sztacheta w leb zdzielil
      dlatego dalej chodzi
      • Gość: sari Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.ols.vectranet.pl 02.11.05, 15:45
        ontarian -ale z ciebie ograniczony umysłowo kretyn!!!!!!!!!!!!!
        • ontarian Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa 02.11.05, 15:49
          ty, amebo, umyslu nie masz
          wiec przynajmniej to ograniczenie ci nie grozi
          jakbys jakies szare komorki posiadala
          to bys zrozumiala, ze nie kazdy zyczy sobie
          by jakis kundel po jego posesji sie szwendal
          klecha, niejednokrotnie mial uwage zwracana
          ale to olewal, a to klechy psim obowiazkiem bylo
          zeby psa upilnowac, by po czyichs posesjach sie nie szwendal

skapowalas choc troszke? watpie
          • Gość: sari Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.ols.vectranet.pl 02.11.05, 16:00
            Gardzę osobami,które nie szanują zdrowia i życia bezbronnych stworzeń -
            chociażby nawet wałęsających się psów. W Polce nadal rządzą zwyczaje ze wsi-że
            pies/kot nie czuje,nie cierpi i gospodarzowi można wszystko. Nasz stosunek do
            zwierząt odzwierciedla nasz stosunek do innych ludzi.Potem całe społeczeństwo
            sie dziwi, że ktoś tam gdzieś zakatował dziecko.No ale jeśli zaczynał od
            wyrywania skrzydeł muchom,kopania psów i podpalania kotów to co w tym dziwnego?
            • ontarian Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa 02.11.05, 16:14
              a ja gardze osobami, ktore nie maja poszanowania
              dla czyjejs wlasnosci, praw, uczuc
              w tym wypadku jest to ten klecha
              rowniez racz zauwazyc, ze chlop sie nad kundlem nie znecal
              tylko przgonil ze swojego podworka
              na ktorym to juz wczesniej, kundel szkod mu narobil
              • Gość: sari Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.ols.vectranet.pl 02.11.05, 16:18
                Zawinił klecha-cierpiał pies. Czy tylko ja widzę niekonsekwencję?
                • ontarian Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa 02.11.05, 16:31
                  nie tylko pies, rowniez chlop
                  ktory teraz kleche powinien sztacheta przez leb zdzielic
                  ale tak, zeby zaden sasiad nie widzial
                  • mamaoscara Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa 02.11.05, 16:33
                    Oczywiście- księdza tak żeby nikt nie widział,ale psa już można skatować jawnie
                    i ku uciesze całej wsi
                    • Gość: sari Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.ols.vectranet.pl 02.11.05, 16:35
                      Polska wiocha-nic się nie zmienia...
                      • edico Re: Polska wiocha - nic się nie zmienia... 02.11.05, 20:12
                        Gość portalu: sari napisał(a):

> Polska wiocha-nic się nie zmienia...

I dla tego sprowadzająca się wiocha musi mieć nie tylko własne psy na łańcuchu,
                        ale także swą wiejską wyobraźnię!!!

Pies wsi nie zastąpi i nie o łańcuch tu tylko chodzi!!!

Pozostaje mi pogratulować tylko nieopdpowiedzialnej wsiowej mentalności
                        przeflancowywanej na grunt miejski!!!
                  • Gość: olo Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 22:20
                    "ONTARIAN"... sorry przy najbliższej okazji zdziele Cie sztachetą, na początek
                    bez gwoździa.
                    • ontarian Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa 07.11.05, 15:03
                      a ktoz ci reke rozmacha, dziecinko?

p.s. chcesz w morde?
        • edico Re: Do sari - kto tu jest kretynem??? 02.11.05, 20:04
          Granice własnej wolności zakreślają granice czyjejś wolnoiści.
          Pytanie:
          - Jak określić kogoś, kto nie potrafi zrozumieć tak prostego intelektualnie
          uwarunkowania???

Dla czego po zimie z moich podatków ma być finansowane sprzątanie psich odchodów
          na terenie miasta?
          Nie mój pies i nie mam zamiaru finansować czyjejś nieodpowiedzialności i
          brudactwa!!!
          Dla mnie możesz sobie hodować całą sforę psów pod warunkiem, że nie będą
          zagrażały w niczym otoczeniu i nie będę musiał finansować Twego hobby z własnych
          podatków!!!

Dla ścisłości - tylko same szczepienia ze sporadycznych podatków za psy oszich
          hobbystów wielokrotnie przekracza dochody z podatków w budżecie miasta, nie
          wspominając o konsekwencjach wynikających z powikłowań nie tylko finansowych w
          służbie zdrowia powodowanych skąd innąd niejednokrotnie naturalnycm zachowaniem
          się tych zwierząt.

Osobiście uważam, że właściciele psów z podatków powinni pokrywać w pełni nie
          tylko koszty utrzymania schroniska, ale także szereg następstw będących skutkiem
          tego nieodpowiedzialnego w wielu wypadkach hobby.

Pozdrawiam
          • Gość: sari Re: do edico IP: *.ols.vectranet.pl 02.11.05, 20:51
            Nie mam psa i jestem stanowczo za sprzątaniem psich odchodów przez właścicieli,
            za trzymaniem psów na spacerach na smyczy. Protestuje tylko przeciw wszelkich
            przejawom agresji wobec zwierząt!! Tak trudno to zrozumieć???
            • Gość: Ed Re: Do sari IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.11.05, 23:01
              To dlaczego na forum zachowujesz się tak nie odpowiedzialnie, jak tego były
              przukłady kierowania takich czy innych powiązań decydernckich na szefostwo TOZ?

Wybacz mi, jestem zbyt leciwy, by przypominać Wam prawa psiej wiary w stosunku
              od obywateli tego kraju. Możesz to potraktować w sposób embiwalentny. Jednak bez
              względu na to (a nie jest to nasze pierwsze spotkanie na forum), tego typu
              zjawiska nie jestem w stanie potrakrować jako coś mającego wspólnego ze
              społeczeństwem obywatelskim ale raczej jako z fanatyzmem własnego hobby
              narzucającego społeczństwu własne racje.

Nie jestem przeciwko psom, kotom, chomoko, itd... jestem mprzeciwko nadużywaniu
              prawa dla bezprawia.

\Dla mnie TOZ jest śropdowiskiem kołtuństwa, które do dnia dzisiejszego nie może
              wyjść z własnych fanaberii.

Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, bardzo proszę sięgnąć do dokumentów, za
              czyje i jakie pieniądze było budowane schronisko dla zwierząt w Olaztynie.
              Jeżeli sięgniesz do dokumentów nie pozornych czy pozorowanych, podejrzewam, że
              tego typu dyskusji juz nie będzie na tym forum.

Wybacz mi moje twarde stanowisko, ale jeżei w przeszłości misiałem mieć wybór...

Jeszcze raz powtarzam, nie jeastem wrogiem zwierząt, ale jeżeli ktoś swi\oją
              pozostałość wszi w postaci psa na łańcuch birzerze do miiasta, powinien się nad
              tym zastanowić i w tej kwestii TOZ robi najbardziej brudną robo\tę jaką można
              sobie wyo0btrazić w spoiłeczeństwie Cywilizowanym.

Te słowa kieruje także do spadkobierców córki mojego kolegi będącej szefową TOZ.
              Prawdopodobnie jej ojciec za takie kwestie przypomniał by sobie, że pasek ina
              córkę się znajdzie.

Pozdrawiam Was pseudo miłośnicy przyrody, wolał bym sptkać się z Wami przy
              grilu, niż oczekliwaniu, kiedy właściciel psa zdąży zobaczyć co on robi.

Bez kozery. Sąsiad był psiarzem. Nie miałem nic przeciwko temu... do puki ...
              Nie potrafił wychować psa, a więc jego miejsce jest w schronisku trazem z psem.

Do dnia dzisiejszego nie mam problemu.
              Dla "psiarzy" jest nmiejsce tam, gdzie jest miejsce dla ich psów!!!

Pozdrawiam sari, rozumiem Ciebie, ale nigdy sobie nie powolę sobie na dywagację
              tego typu.

Dla mnie możesz sobie hodować nawet ktrokodyła itp...
              W społczeństwie jest bmimo wszystko pewien poziom, którego po prostu nie wolno
              przekroczyć.

Psiarze dochodzą do tego...
              Nie jest to wcale nowy problem. Ot chociażby artykuły prasowe z lat 60-tych - HI.
    • Gość: ALE JAJA Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 19:08
      To jest wiadomość do podania przez Gawryluk w głównym wydaniu DTV.
    • andrzejusa Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa 02.11.05, 19:30
      ludzie niesamowite ale jazda i wy sie dziwicie ze ktos z elblaga jedzie po was
      jak po lysej z 10 ludzi z olsztyna ma do tego zdrowe podejscie no to jednak
      olsztyn to wiocha albo macie z wiochy sedziow
    • edico Re: Psi problem Jonkowa :)) 02.11.05, 23:21
      Jak nie ma problemów, to psa nalezy znaleźć ;))
      KOścielna indoktrynacja, jak noe pies - to kot, albo kochanica prponboszcza.
      Czy nie jest ważniejszym fakt (oprócz przygód nakazanego klechy) sytuacj pobytu
      Napoleona na tej wieżuy kościelnej???

Proboszcz o ty nie mówił :)) hahaha

Abp Piszcz też noigdy nie mówił, skad wziął 500 tys $ z dnia na dzioeń dla
      ratowania image prowincjonalnego klechy z przypadłościami nie tolerowanymi w ko
      ściele.

Pozdrawiam

• Gość: nabram Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: *.ols.vectranet.pl 07.11.05, 14:46
      Panie sędzio, Pan też niech uważa, bo jak wdepnie Pan w księżowskie gó.. to
      może Pan dostać wyrok za naruszenie relikwii . Ha,ha,ha kauzyperda kretyn.
    • Gość: przyszlonowe Re: Wyrok za wybicie oka psu księdza z Jonkowa IP: 213.25.179.* 07.11.05, 15:33
      Prokurator broni księżowskiego psa.
      Prokurator oskarża montera wanny Wassermanna.
      Prokurator wszystko zrobi co mu zlecą w IV Polsce?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka