Dodaj do ulubionych

Firma budowlana

IP: *.olsztyn.mm.pl 11.11.05, 18:25
Witam.
Mam zamiar wybudować sobie domek i poszukuję jakiejś porządnej firmy, czy
ktoś może mi jakąś polecić - a jakiej lepiej unikać.
Obserwuj wątek
    • Gość: łajka Re: Firma budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 17:47
      Napewno unikaj jak ognia firmy Dren-Bud z ul.Opolskie
    • Gość: olsztyniak Re: Firma budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 08:33
      Unikaj firmy MALBUD z Jarockiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Kasia Re: Firma budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 22:14
      A nikt żadnej nie poleca?
      • Gość: helmi Re: Firma budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 16:30
        Jaka technologia budwy???
        Jeśli nie ma pewności to polecam pojeżdzić i poobserwować co niektórych
        wykonawców!!!
        Przeważnie każdy się specjalizuje w jakiejś technologji!!!
        na początek www.velox-werk.pl widziałem pare domków i podobno tanio wychodzi,
        choć i słyszałem krytyczne uwagi!!!
        • Gość: BobBudowniczy Re: Firma budowlana IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.11.05, 19:30
          dobra firma charakteryzuje się tym że wykonuje prace bezproblemowo w każdej
          technologii w zależności od życzeń i zasobności portfela klienta, specjalizować
          to się można w np. w budowie domów lub obiektów przemysłowych
          • Gość: helmi Re: Firma budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 09:17
            Bez obrazy ale ja wole wyspecjalizowane jednostki!!! Można wybrać firmę
            uniwersalną, ale jak znam rynek budowlany to dużo takich wykonawców jest nie
            reformowalna. Robią coś od wielu lat i nie chcą sie uczyć nowych technologji!
            Dobrze jest jednak pojeżdzić i porozmawiać z użytkownikami nowowybudowanych
            domków! Szukanie najtańszej firmy przeważnie kończy się kilkakrotną zmianą ekip
            na budowie. Pozatym nie zawsze firma która stawia dom do momentu surowego
            zamkniętego zajmuje się wykończeniem wnętrz.
            • Gość: BobBudowniczy Re: Firma budowlana IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 16.11.05, 12:59
              zgadzam się absolutnie z tym że wielu wykonawców jest niereformowalnych -
              chodzi mi jednak o to że dobra firma wykonuje prace w każdej technologii (wiem
              z doświadczenia), dla osoby z odpowiednim wykształceniem, uprawnieniami i
              doświadczeniem technologie budowy domów są kwestią oczywistą i nawet jak
              pojawia się jakaś nowa poznanie jej niestanowi problemu ponieważ nie są to
              technologie kosmiczne, a rozwiązania w nich stosowane są raczej dla takiej
              osoby oczywistością. Co innego w przypadku tzw. domorosłych fachowców. Napewno
              warto tak jak piszesz pojeździć i porozmawiać z użytkownikami nowowybudowanych
              domków a przed ostatecznym wyborem sprawdzić domy ewentualnie inne prace
              wcześniej wykonywane przez daną firmę. Najtańszy wykonawca bardzo często wiąże
              się z wpadką co pociąga za sobą później znacznie wyższe koszty, cóż prawo rynku
              lepszy może sobie pozwolić na znacznie wyższe stawki.
              • Gość: helmi Re: Firma budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:34
                Niestety szkoda tylko, że tak wielu ludzi tego nie rozumie! Ile można sobie
                nerwów, czasu i pieniędzy zaoszczędzić rezygnując z tzw. chwilowych rozwiązań
                i "pseudo" wykonawców. A juz nie wspomne o częstym braku świadomości ile taka
                budowa faktycznie kosztuje. Mało który wykonawca jest w stanie wycenić trafnie
                inwestycje. Zresztą wiąże się to przeważnie ze złapaniem klienta który jak już
                zacznie budowę to raczej nie porzuci jej z powodu rosnących kosztów!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka