Dodaj do ulubionych

Samowolka z "Solidarnością"

IP: *.olsztyn.mm.pl 19.12.05, 10:45
Pytam się czy ten Małkowski to jest nasiąknięty obłudą?
Czy też jest nasiąkniety ideą propagandy komunistycznej, jako jej
funkcjonariusz? Czy też podporządkował te cechy tylko własnemu celowi by nie
odczepiać sobie stołka od d....?
To już przechodzi ludzkie pojęcie, za nic ma zwykłych ludzi, Solidarność,
Papieża, uczniów, nauczycieli, mieszkańców miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: fada Panie senatorze z PISU daj pan sobie na spokój z t IP: *.ols.vectranet.pl 19.12.05, 11:16
      z tą grą słowną i komunistami bo to już się przejadło - prezydent miasta jest
      przedewszystkim polakiem i coś robi dla miasta.W poprzednich wyborach
      prezydenckich głosowałem na Pana Szmita i do senatu również ale jak ciągle
      będzie pan powtarzał beznadziejną wyborczą gadkę PISU to już mojego głosu Pan
      nie dostanie.
      • block-buster Na biurku Malkowskiego rzezba Jana Pawla II 19.12.05, 13:08
        Diabel sie w ornat ubral i ogonem na msze dzwoni.Cenzor komunistycznego rezimu
        bardziej cesarski niz sam cesarz.Szkoda,ze moje rodzinne miasto skazane jest na
        takie miernoty,jak Malakowskie,Pierechody,Nalazki i inna swolocz.
        Czemu nie wybierzecie wreszcie ludzi ZAUFANIA PUBLICZNEGO?
        • Gość: spacz Re: Na biurku Malkowskiego rzezba Jana Pawla II IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 19.12.05, 13:22
          To jak bedzie ulica imienia Solidarnosci to tez jej nie bedzie mozna
          przebudowac bez protestow Solidarnosci?!
          Zabudowac jak najszybciej ten plac! Zaslonic ta WSyPoska pieknosc!
      • Gość: Harry Re: Panie senatorze z PISU daj pan sobie na spokó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 14:30
        Czcigodny forumowiczu o nicku "fajda" musisz przyjąć do wiadomości, że Twój
        głos aczkolwiek wysmienity i oddany w wyborach na pana Szmita był jednym z
        ponad 66 tysięcy i nie masz czym straszyc że nie zagłosujesz ponownie. Ogon
        komunizmu ciągnie się od 1989 roku i niestety dotychczas nie został obciety.
        Pan prezydent stara sie go zgubic na rózne sposoby, a to dzwigając drzewce
        baldachimu na procesji Bozego Ciała, a to obcarapcając herarchów koscielnych na
        różne sposoby itd itp. Zatem powracanie do sprawy będzie SENSOWNYM DOPUTY
        DOPUKI ÓW GGON NIE ZOSTANIE OBCIETY. Osobiscie załuję, że prześmiewani przez
        nas czesi (pepiczki) sprawę ucięły. Zrobili to nawet "dobrzy niemcy" z byłej
        NRD, a my nic, dosłownie nici. Rozumiem, że Ty także chciałbyś abysmy w
        poczuciu wysokiego humanizmu ZAPOMNIELI kto kogo łomotał 25 lat temu, a
        niektórych nawet zastrzelił. Sorry nie wszystkim taka metodologia odpowiada.
        • Gość: fada Re: Panie senatorze z PISU daj pan sobie na spokó IP: *.ols.vectranet.pl 20.12.05, 18:06
          Czcigodny forumowiczu o nicku"Harry" :
          po pierwsze pomyliłeś mój nick który brzmi "fada" a nie "fajda" mylenie słów i
          przekręcanie na samym początku polemiki nie brzmi zbyt zachęcająco.Po drugie
          jeżeli tak mało ważny jest ten mój głos to na pewno go nie będzie, powiem tylko
          tyle Szanowny forumowiczu Harry że twój znaczy tyle co mój i ani troszkę więcej.
          Po trzecie to BÓG osądza czy ktoś "dzwigający drzewce
          baldachimu na procesji Bozego Ciała" robi to w jakimś interesie czy nie.Takiego
          wyroku nie wydaje Szanowny forumowicz Harry.Pozdrawiam i więcej wiary w dobre
          intencje ludzi:D To takich należy "również " prezydent naszego miasta.
    • Gość: jacek Re: Samowolka z "Solidarnością" IP: *.ols.vectranet.pl 19.12.05, 14:12
      ten pryszczaty przechszta przechodzi od pewnego czasu samego siebie, a czyni
      tak niewątpliwie w inię utrzymania się u władzy . Usłyszał że kaczaki chcą
      wybory samorządowe na wiosnę więc rusza z mamieniem ludzi jaki to on ko0chany
      lizus . Gdyby miał odrobinę chonoru to by się najzwyczjniej wstydził, ale co
      się nie robi w imię kariery. Wstydż się Cześku wstydż, mały z ciebie człowiek
      nie tylko wzrostem.
    • mobydickzolsztyna Re: Samowolka z "Solidarnością" 19.12.05, 20:57
      Gość portalu: KrzysztofN. napisał(a):

> Pytam się czy ten Małkowski to jest nasiąknięty obłudą?
      > Czy też jest nasiąkniety ideą propagandy komunistycznej, jako jej
      > funkcjonariusz? Czy też podporządkował te cechy tylko własnemu celowi by nie
      > odczepiać sobie stołka od d....?

Mam do Ciebie pytanie czysto techniczne.
      Nie awanturuj się, bo jestem solidaruchem sprawdzonym.
      Z pierdelkiem w CV, papierami itp.

Mam pytanie czysto virtualne, teoretyczne. Gdyby (no GDYBY) Pan Czesław był
      Człekiem o przeszłości mało ciekawej, parszywej, ale przekształconym (z całym
      szacunkiem dla dysproporcji skali) jak Szaweł w Pawła (a Kto chce być w 100%
      PEWNYM Sędzią w TEJ sprawie?) - to JAK by się miał zachować?

JAK miałby udowodnić, iż się "przemienił"?
      Zapewne wierzysz, że Ktoś tzw. "dobry" b.łatwo może się przepoczwarzyć w całkiem
      serio ZŁEGO.
      Jakie masz jednak DOWODY, gdy zaprzeczasz MOŻLIWOŚCI procesu ODWROTNEGO ?

Jam człek pragmatyczny, niczego TWIERDZIŁ nie będę.
      Ale dziwuję się się pyszałkowatemu (no NA CZYM opartemu?) twierdzeniu, że
      wszelkie "przemiany" (hłe, hłe!) są WYKLUCZONE.

Ja wyrosłem także ze słów "Kolędy Nocki", śpiewanej w grudniu 1980 w Gdyńskim
      Teatrze Muzycznym (gdy wściekły Rakowski trzasnął jego drzwiami):
      - "... i Wy bez uśmiechu, Wy z brudu i grzechu, pójdźcie za Naszą Gwiazdą,
      pójdźcie w Jasności Jasność ..."

Czy mogę odrzucić Tych, Którzy POSZLI ?
      Bez DOWODU złej intencji ?

Bo dowód rzeczywiście o wszystkim przesądza.
      Ale DOWÓD u diabła, a nie gołosłowna insynuacja.
      • Gość: kopytko Re: Samowolka z "Solidarnością" IP: *.olsztyn.mm.pl 19.12.05, 21:48
        To co, "Biedronka" stanie na Placu Solidarności?
        • bpkw Re: Samowolka z "Solidarnością" 19.12.05, 22:10
          "Solidarnosc" powinna oczywiscie byc patronka olsztynskiej ulicy,placu czy tez
          ronda. Nazwanie imieniem "Solidarnosci" betonplacu bylo zwykla profanacja. Malo
          mnie obchodzi kto proponuje nazwanie, jednej z wiekszych ulic w Olsztynie,
          imieniem legendy lat 80-tych. Nazwa ta zostanie ,mam nadzieje na wieki, i nikt
          nie bedzie rozpamietywac kto byl "ojcem chrzestnym" tej ulicy.
        • algreg Re: Samowolka z "Solidarnością" 19.12.05, 22:10
          Ten exbolszewicki sługus i szmondak znowu pokazał swój prawdziwy dziobaty
          ryj.Przeliczy się przy następnych wyborach,ludzie pamiętają.
          • bpkw Re: Samowolka z "Solidarnością" 19.12.05, 22:24
            algreg napisał:

> Ten exbolszewicki sługus i szmondak znowu pokazał swój prawdziwy dziobaty
            > ryj.Przeliczy się przy następnych wyborach,ludzie pamiętają.

Ten "slugus i szmondak z dzibatym ryjem" wygral demokratyczne wybory na
            prezydenta Olsztyna.... Zapomniales ???
            • algreg Re: Samowolka z "Solidarnością" 20.12.05, 21:39
              ale szybko się zeszmacił,teraz liczy na łaskawość PISuaru(PIS DA mu tak czy
              owak kopa)ten konus nie ma ani wstydu,ani honoru.
        • Gość: Alan Re: Samowolka z "Solidarnością" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 09:16
          Chyba jaki plus lub lidl ??? Czesiek i grzymek stawiają na handel zagraniczny.
    • being28 Re: Samowolka z "Solidarnością" 20.12.05, 08:04
      Jakoś tak Małkowskiemu nie przeszkadza ulica Pstrowskiego i innych komunistów.
      Dla kilku chwil rozglosu bedzie teraz udawał swietszego do papieża. Zreszat co
      to bedzie za aleja Solidarnosci gdzies na zadupiu Olsztyna, miedzy nasypem
      kolejowym, a bagnami. I zadnego budynku przeciez tam nigdy nie bedzie.

Czy nie lepiej i praktyczniej nazwac ten kawalek ul. Torunska, moze
      ciemnogrodzka?
    • Gość: war Re: Samowolka z "Solidarnością" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 13:52
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3075253.html
      • Gość: szofer Re: Samowolka z "Solidarnością" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 13:57
        "Solidarność" tego człowieka wybiega daleko do przodu.Obłuda,cynizm,rządza
        władzy...Jednym zdaniem- rozpoczął kampanię.Kluby STOMILU i WARMII
        pamiętają.Mieszkancy raczej wątpię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka