Dodaj do ulubionych

Arbet - Osiedle Barcza

12.06.06, 01:27
Może to już było, ale ostatnie posty poszły w innym kierunku
Chciałbym zapytać o jakość firmy Arbet oraz o osiedle Barcza - czy warto
zapłacić tak wysoką cenę - 3300 zł/m2
Obserwuj wątek
    • Gość: lutek Re: Arbet - Osiedle Barcza IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.06.06, 08:37
      warto pamiętać że 3300 za metr + obowiązkowy zakup miejsca parkingowego
      • Gość: gosc Re: Arbet - Osiedle Barcza IP: *.ols.vectranet.pl 12.06.06, 10:24
        Uwaga na OSM. Tam Okulicz, kolega Procyka z RM "kręci lody".
      • Gość: WD Re: Arbet - Osiedle Barcza IP: 80.68.236.* 14.06.06, 15:04
        Znowy rozmowy idą nie w tą stronę niech ktoś się wreszcie wypowie co sądzi o
        jakości mieszkań wybudowanych przez Arbet
    • Gość: ziutek Re: Arbet - Osiedle Barcza IP: 212.160.172.* 12.06.06, 13:55
      Nigdy w życiu lepie juz dom....
      Proste: mieszknie ok 60m2*3300=198 000
      Za tyle to postawisz domek parterowy do 100m2 w stylu kanadyjskim i to juz
      nawet z wykończeniem...
      Ja chciałem kupić mieszkanie na osiedlu zacisze i sobię odpuściłemmmm
      • milymarian Re: Arbet - Osiedle Barcza 12.06.06, 21:34
        OK fajnie mieć dom , ale dom to również działka a to już dodatkowy koszt i to
        duży, dodatkowo koszty utrzymania domu , zwłaszcza w zimę są wysokie
        Czy Arbet buduje dokładnie, czy masowo - nie trzymając jakości ?
        Jak z trwałością już wybudowanych bloków , czy jest dużo poprawek i reklamacji ?
        • Gość: ziutek Re: Arbet - Osiedle Barcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 00:33
          opowiadasz bzdurę ... w domach z lat 60-tych to moze i jest problem ale nie w
          tych gdzie stosuje się nowe technologie. Działkę budowlana kupisz spokojnie ok
          1000 m2 za 35 000 a za 165 000 wybudujesz dom...
          • milymarian Re: Arbet - Osiedle Barcza 13.06.06, 00:50
            to brzmi jak obietnice PiS-u.Jeśli tak twierdzisz to proszę o dokładniejsze
            szczegóły takiej inwestycji.Jeśli twoje kalkulacje są realne to chętnie
            skorzystam i jeszcze postawię ci duże piwo za otwarcie oczu.
            Działka 1000 m2 za 35000 - gdzie taka jest do kupienia
            Dom za 165000 - co to za dom, w jakiej technologii
            • Gość: ziutek Re: Arbet - Osiedle Barcza IP: 212.160.172.* 13.06.06, 10:36
              technologia: www.szkielet.pl
              A dziłeczki to musisz sobie sam poszukać , bo to zależy od ciebie gdzie chcesz
              mieszkac .. Wiadomo że strona Bartąga to dziąłki chodzą po 85/m2 (parodia)
              ale już w stronę Dywit jest taniej ....np w Róznowie chyba 1500m2 za 25zł/m2..
              zawsze można coś negocjować
              Niestety trzeba poszukac trochę....
              • milymarian Re: Arbet - Osiedle Barcza 13.06.06, 23:33
                dzięki Ziutek za info, widzę że jesteś zwolennikiem domów z drewna - znajomi
                mają tylko strop drewniany w swoim murowanym domu i żałują wyboru, a cały dom z
                drewna nawet ocieplony wełną to dobre dla regionów ciepłych a nie dla nas gdzie
                w zimę mamy -30 st.
                Poza tym jak się ma dzieci i pracę to ciężko mieszkać w Różnowie.
                Wolę Olsztyn - Barcza nie jest może wymarzonym miejscem na ziemi, ale wszędzie
                jest blisko
                Co ty na to ?
                • Gość: kijan Re: Arbet - Osiedle Barcza IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.06, 23:49
                  racja milymarian. ja tez kupuje na barcza, ale umowe podpisalem na 3100 za m2,
                  juz tyle podskoczylo?
                  • milymarian Re: Arbet - Osiedle Barcza 14.06.06, 00:04
                    w którym budynku kupiłeś - bo są już tylko wolne lokale w tym ogromnym
                    konglomeracie z garażami wysokimi na dwa piętra
                    A przy okazji - co z tymi postami, że Barcza to najniższy punkt Olsztyna, że
                    smierdzi, że Arbet kombinuje.
                    Co w ogóle jest w planach zagospodarowania dla terenów obok
                    • Gość: ziutek Re: Arbet - Osiedle Barcza IP: 212.160.172.* 14.06.06, 08:54
                      hmm.. wiesz ja patrzę trochę dalekowzrocznie.... Kupując mieszkanie bieżesz
                      kredyt na 20 , 30 lat... zamykasz się w blokowisku, które nie wiesz jakie
                      będzie kiedyś. Dzieci, tak masz rację może być problem ale do ilu lat za 10 lat
                      czy 15 one już będą miały swoje życie a ty dalej będziesz spłacał kredyt.....
                      Co do zimy to o ile dobrze czytałeś domy szkieletowe są cieplejsze od
                      murowanych... oby uzyskać ten sam wskażnik lub podobny to jeżeli w szkieletowym
                      ściana wynosi 21 cm to w murowanym musi ona być ok 50 cmm!!!!!!!. Domy ze
                      szkieletu szybciej się ogrzewają ...tak więc temp. nia ma znaczenia w tym
                      przypadku jak ma byc zimno to będzie zimno. Radzę poczytaj dokładnie na
                      www.szkielet.pl bo coś widzę że nie czytałeś... Nie musisz mieszkać w Różnowie
                      może być np. Dywity
                      • Gość: ziutek Re: Arbet - Osiedle Barcza IP: 212.160.172.* 14.06.06, 08:57
                        z drugiej strony nie mam zamiaru cię przekonywac ja podałem ci tylko moj sposób
                        myślenia....

PS. Strop drewniany w domu murowanym nie nic wspólnego z domem szkieletowym (
                        drewnianym)
                        • Gość: Helmi Re: Arbet - Osiedle Barcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 12:38
                          Z Różnowa jest 10 min do centrum. Domki ładne ale jak powiesić obrazek lub
                          półkę to już gwoździa ani kołka nie wbijesz. No można stosować motylki do płyt
                          GK, ale to już nie to samo. W końcu ścian murowana to ściana murowana.
                          • milymarian Re: Arbet - Osiedle Barcza 14.06.06, 23:59
                            wszystko ok Ziutek - dyskusja jest naprawdę ciekawa i twórcza, każdy ma inny
                            pomysł na życie i na miejsce zamieszkania, ja jednak pozostanę przy mieszkaniu -
                            tylko jeszcze nie wiem gdzie, wybór nie jest duży - cenię sobie wygodę
                            mieszkania w mieście i bliskość szkół, przedszkoli, sklepów, poza tym nie lubię
                            tracić czasu na dojazdy
                            Przy okazji jak ktoś ma jakieś ciekawe opinie dotyczące mieszkań firmy Arbet i
                            lokalizacji Barcza będę wdzięczny
                    • Gość: kijan Re: Arbet - Osiedle Barcza IP: *.olsztyn.mm.pl 15.06.06, 00:47
                      no wiec kupilem wlasnie w tym ostatnim budynku, ktory jest teraz budowany, na
                      poczatku tez sie przejalem tymi negatywnymi opiniami o tym osiedlu, ale po
                      rozmowie z kilkoma tamtejszymi mieszkancami i kilkukrotnym przemysleniu decyzji
                      czemu tam a nie np. na os. generalow, wybralem wlasnie osiedle na barcza. jak
                      ktos szuka dziury w calym to mozna skrytykowac podobnie kazde osiedle, a co do
                      smogu to bez przesady, ale to nie warszawa i poza tym nie jest to najnizszy
                      punkt olsztyna.
                      szkol akurat nie brakuje w poblizu ul. barcza no i bliskosc l.clerca daje wielka
                      wygode. wedlug mnie lepsza ostatnio zrealizowana inwestycja pod wzgledem
                      lokalizacji jest "na skraju miasta" przy pstrowskiego(niestety nie wiem jak tam
                      wyglada wykonczenie budynku).no ale jesli wolisz cisze i spokoj i nie
                      przeszkadza ci dluzszy i trudniejszy dojazd to wybierz wspomniane os. generalow
                      albo nowe osiedla w kierunku bartaga, pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka