Gość: jd IP: *.acn.waw.pl 10.02.03, 13:48 Czy ktoś oglądał albo ogląda? Co myślicie? Ja uważam, że jest świetny, jest rewelacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ed Re: Michnik przed Komisją IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 14:45 Gość portalu: jd napisał(a): > Czy ktoś oglądał albo ogląda? Co myślicie? Ja uważam, że jest świetny, jest > rewelacyjny. Wrażenia wielce podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
toja77 Re: Michnik przed Komisją 10.02.03, 16:38 Chciałem napisać dłuższą wypowiedź. Ale co tu duzo pisać: jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: Michnik przed Komisją IP: 213.76.0.* 10.02.03, 16:48 Dołączam się do zachwytów.P.Michnik jest świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Michnik przed Komisją IP: *.chello.pl 10.02.03, 18:32 Niestety, nie widziałam, tylko fragmenty w telewizorze. A telewizja pokazywała z lubością te momenty, w których Michnik mówił, że nie pamięta. Byłam w tym samym czasie w Sejmie na innej imprezie, przeniesionej ze względu na przesłuchanie z głównego budynku do jednego z bocznych. Impreza była nudnawa - wyszłam przed końcem, a tu się okazuje że straciłam znacznie ciekawszą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theedge Re: Michnik przed Komisją IP: *.tvk.tpsa.pl 10.02.03, 19:47 A ja ogladalem to na zywo i wydaje mi sie ze Michnik po prostu robil sobie jaja, komisja zreszta tez ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: Michnik przed Komisją IP: 213.76.0.* 10.02.03, 19:59 No cóż p.Michnik jest na luzie,ale to dobrze.Biorąc pod uwagę wszystko co się dzieje wokół jego osoby mógłby ponieść uszczerbek na zdrowiu,a tak jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: Michnik przed Komisją IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 02:12 Obawiam się, że wbrew Waszym zachwytom (które rzecz jasna podzielam) większość ludzkości przed telewizorami zapamięta z tego tyle "że ten Michnik coś kręci". Czy to nie będzie tak jak żartował sam zainteresowany, że z czasem mówić się będzie "afera Michnika i Rywina" a ktoś inny doda: mieszanie w to Rywina jest chyba na wyrost... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theedge Re: Michnik przed Komisją IP: *.tvk.tpsa.pl 11.02.03, 06:43 Tu chodzi o to ze mieszanie w to kogokolwiek ma byc na wyrost ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Michnik przed Komisją IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 20:15 Kabaret znakomity, Michnik genialny, ale oco tu chodzi nie wiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theedge Re: Michnik przed Komisją IP: *.tvk.tpsa.pl 11.02.03, 21:53 No wlasnie chodzi o to ze zadnej afery nie bylo, nie ma i nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLD Re: Michnik przed Komisją IP: *.tvk.tpsa.pl 12.02.03, 07:40 Nie wiem czym się tak zachwycacie. Następny ma pomroczność jasną. Żeby nie pamiętać czy się spotykało z premierem czy nie to brzmi tak jakby te spotkania były codziennościa jak śniadanie. A ponadto wydaje mi się , że łże jak pies. Jest facetem inteligentnym i cholernie cwanym dlatego może sobie pozwolić na taki kabaret. A co z aferą ? Poprostu jeden chciał więcej niż to było dotychczas ogólnie przyjęte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Michnik przed Komisją IP: *.acn.waw.pl 12.02.03, 09:03 Jak widzę, parę osób jest absolutnie przekonanych, że Michnik wie absolutnie wszystko, do najdrobniejszego szczegółu, wszyskie nici trzyma w łapie i pociaga jak mu się zachce lub jak mu pasuje, a pamięć ma w postaci bazy danych ZUS-u, ale bez najmniejszego błędu, którą najpierw co wieczór mozolnie i skrupulatnie cwaniak uzupełnia. To jest tak naiwne, jak moje dzięciece przekonanie, że nie może być nic lepszego dla człowieka niż trafienie do szpitala, bo tam cie tak dokładnie i troskliwie przebadają, że jeśli okaże sie tylko, że masz jakąś chorobę, to na zawsze cię z niej wyleczą. Obok szkoły (jak by to nie zabrzmiało patetycznie) obywatelskiego myślenia, Michnik próbuje skruszyć wreszcie właśnie tę naiwność i pokazać, że jest normalnym facetem, który nie drży z podniecenia na słowo prezydent, premier czy prymas, i nie odnotowuje na zawsze tego, że ich zobaczył w postaci uroczystego wpisu ze szlaczkiem w chłopięcym pamiętniku (wszystko ma na pewno odnotowane na przykład Marek Jurek). Odpowiedz Link Zgłoś
toja77 Re: Michnik przed Komisją 12.02.03, 09:33 Gość portalu: OLD napisał(a): > A co z aferą ? Poprostu jeden chciał więcej niż to było > dotychczas ogólnie przyjęte. Ale dałeś czadu!!! Miałeś coś z tym wspólnego??? Pewnie w czasie następnego przesłuchania przed komisją Michnik rozpocznie swoje wystąpienie w ten sposób: „Oskarżam OLD o fałszywe oskarżenia...”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Michnik przed Komisją IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 21:37 Jest to potęga interesów - między prawdą a przekazem stoją dążenia gospodarcze, polityczne i ideologiczne. Świadome zniekształcanie faktów jest tak częste i tak głębokie, że czasami wydaje się, że jedynym miejscem gdzie dominuje prawda są..... zakłady psychiatryczne i konfesjonały, chociaż i to nie jest pewne. Kłamstwo - coraz bardziej subtelne - wymaga ponadprzeciętnego ilorazu inteligencji i dużych zdolności twórczych. Właśnie to jet to przedstawienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Michnik przed Komisją IP: *.acn.waw.pl 13.02.03, 21:50 Rita, kłamstwo z istoty swej odwołuje sie do zwykłej, przeciętnej inteligecji nas, zawykłych śmiertelników. Możemy sie na nie nie dać nabrac, jeśli przestaniemy łudzić sie, że jest za tym wszystkim jednoznaczna, jasna i oczywista prawda, którą ktoś niby trzyma za pazuchą i manipuluje takimi maluczkimi jak my. Prawda zawsze jest uwikłana w interesy, dążenia, marzenia, a njagorze co można zrobić to być przekonanym, że bez trudu da sie ją z tego uwikłania wyciagnąć i pokazać samą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Michnik przed Komisją IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 21:54 w poltyce nigdy prawda nie wyjdzie na jaw - takie są reguły gry Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Michnik przed Komisją 13.02.03, 21:55 brzmi to lekko cynicznie... --- <<<~~~~~~~~~~~>>> Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Michnik przed Komisją 13.02.03, 21:55 ten cynizm odnosił sie do postu jd. masz racje rita, tak własnie jest. --- <<<~~~~~~~~~~~>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Michnik przed Komisją IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 22:06 już wiem dlaczego jest brzoza2 , czyli podwójne posty jak to mówią z dużej chmury mały deszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Michnik przed Komisją IP: *.acn.waw.pl 13.02.03, 22:33 Miłe panie, wbrew pozorom to w waszym pisaniu o polityce jest cynizm. Ja raczej uważam, że w polityce stale i permanentnie prawda wychodzi na jaw, tylko rzadko komu sie ona podoba i rzadko komu pasuje, więc dorabiamy sobie ideologię, że jest okroopna - tak okropna jak kłamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Michnik przed Komisją IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 22:35 tak , prawda wychodzi na jaw po 50 latach lub 100 , zależy od wagi sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Michnik przed Komisją IP: *.acn.waw.pl 13.02.03, 22:40 Po 100 czy dwustu jest nie lepsza niz po 2 czy trzech, tylko obchodzi już tylko filozofów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Michnik przed Komisją IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 22:42 czyli zagadka rozwiązana, Michnik jest filozofem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Michnik przed Komisją IP: *.acn.waw.pl 13.02.03, 22:47 To nie było wnioskowanie niezawodne. W każdym razie Michnik jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Michnik przed Komisją IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 23:08 najlepszy był jego uśmiech po kożdej odpowiedzi na pytania, chociaż raz sie zdenerwował - jakby rozgrywał mecz tenisowy, tak taktycznie posyłał piłkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re:Brawo Michnik IP: 80.51.57.* 15.02.03, 19:32 Oglądał ktoś dzisiejsze wystąpienie Michnika?Poraz kolejny redaktor pokazał klasę.Szczególnie ciekawe było jak poradził sobie z posłem Samoobrony.Po prostu zdeptał tego gościa.Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Brawo Michnik IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.02.03, 20:31 oglądałam, jakie to bylo długie Michnik jak Protagoras - ktory dowodził, że dzięki wiedzy człowiek oświecony wie, o czym mówi i jak mówić i to wpływa na publiczny wizerunek osoby i jej uznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Brawo Michnik IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.02.03, 21:09 tylko tyle ??? to Michnik się tyle napocił, cały dzień poświęcił, a ty tylko dwa słowa golym okiem widać - konflikt interesów między grupami wpływowymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re:Brawo Michnik IP: 80.51.57.* 15.02.03, 21:17 Oj.Już się naprawiam.Rzeczywiście ma powody do zmęczenia.Przesiadywanie w takim miejscu pod obstrzałem nie jest łatwe.Ale przynajmniej może wyjść z podniesionym czołem.VICTORIA należy do Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Brawo Michnik IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.02.03, 21:26 znał nawet słownictwo więzienny, ale przesadzał ze słowami: ja myślę, ja nie wiem, zastanawiam się,, ja przypuszczam, nie posiadam wiedzy, nie czuje się uprawniony, nie bardzo rozumię, nie dysponuje wiedzą, jest prawdopodobne, nie mam podstaw, nie twierdzę, ja nie wykluczam itd.... powinien powiedzieć: wiem , ze nic nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re:Brawo Michnik IP: 80.51.57.* 15.02.03, 21:38 Tak,kilka razy to powtarzał.Jednakże czy bez tego Michnik byłby Michnikiem?On ma taki styl bycia.Styl,który ja w całości akceptuję.Ponadto te powtórki umożliwiały mu zręczne unikanie niewygodnych dla siebie pytań.Dla mnie to pełne mistrzostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Brawo Michnik IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.02.03, 21:42 właśnie dlatego, dla tych słów warto było to ogadać a wiesz co by powiedział Haxley - prawda jest czyms wielkim , ale czymś znacznie większym z praktycznego punktu widzenia jest milczenie o prawdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re:Brawo Michnik IP: 80.51.57.* 15.02.03, 21:47 Masz całkowitą rację.Wszak mowa jest srebrem, a milczenie złotem. Niejeden prawnik czy polityk mógłby się od redaktora uczyć sztyki retoryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Brawo Michnik IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.02.03, 21:50 Święta prawda ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re:Brawo Michnik IP: *.acn.waw.pl 15.02.03, 22:21 Zachwycająca zbieżność poglądów, a wszystko to dzięki Michnikowi. Odpowiedz Link Zgłoś