Gość: pako IP: *.olsztyn.mm.pl 13.09.06, 21:09 szczerze popieram Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vonAMOR Re: Dróg dla rowerów IP: *.ols.vectranet.pl 13.09.06, 21:14 A ja jeszce bardziej szczerze popieram:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Dróg dla rowerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 23:06 Ja też! Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Dróg dla rowerów 14.09.06, 07:29 Ja też :) Ostatnio jakoś nie jeżdżę :( Ale wcześniej niestety pod strachem chodnikami, a można mandat zarobić. Po ulicy się boję. I tak za wyczyn uważam, jak jest rajd ratuszowy, że wsiadam na rower za rondem i Piłsudskiego jadę do ratusza ulicą, z wielkimi oczami, ale jadę :) Ostatnio nawet z jakiegoś samochodu jakiś facet coś gadał do mnie, ale nie słyszłam, bo huk był :D Potem analizowałam z kolegami moją jazdę, co ja źle mogłam zrobić :) Pozdrawiam rowerowiczów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Stachu Re: Dróg dla rowerów IP: *.olsztyn.mm.pl 16.09.06, 02:41 O co chodzi z tymi mandatami za jazdę po chodniku??? Jeżeli obok nie ma drogi dla rowerów to wg mojej dotychczasowej wiedzy można jechac po chodniku. Naturalnie z uwzględnieniem, że pieszy jest tu panem i władcą i należy na niego uważać i bezwzględnie ustępować pierwszeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzysta Dróg dla rowerów IP: *.ols.vectranet.pl 14.09.06, 07:50 Popieram całym sercem, może doczekam czasów że dzieciaki do szkoły będą dojeżdżać na rowerach. Jeszcze tylko szkoły powinny zrobić stojaki na rowery. Odpowiedz Link Zgłoś
mirxx Drogi dla rowerów 14.09.06, 09:38 postarmy sie wykorzystać takie jak Wasze życzliwe głosy do dalszej pracy nad kolejnymi etapami opracowywania i powstawania fragmentów sieci rowerowej w mieście :) o stojaki dla rowerów na terenie szkół może/powinna starać się społeczność tych placówek. jeśli uczniowie rzeczywiście chcą docierać do szkoły na rowerach, to powinni stworzyć swoją reprezentację i starać się o posłuch u dyrekcji. raczej nie powinni poprzestawać na prośbach o stojaki "wyrzucone" poza budynek, ponieważ szkoły czesto dysponują odpowiednią przestrzenią do urządzenia rowerowych miejsc parkingowych wewnątrz. wtedy sprzęt będzie mniej narażony na działanie warunków atmosferycznych i kradzieże. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
danabr Re: Drogi dla rowerów 14.09.06, 20:28 proszę jeszcze o 1)ul. Wojska Polskiego - można by przepięknie z centrum "wybywać" do lasu (no i na Zatorze do pracy), 2) chodniczek ul. Warszawską od Obrońcó Tobruku az do wylotu za miasto (Kortowo i skrzyżowanie z innymi trasami rowerowymi po drodze, 3) Kościuszki i dalej trasa na Barczewo (ryzykuje życiem ten kto spróbuje się przedostać pod mostem i "wylecieć", powiedzmy na Klebark :) Tak czy owak, rowery górą, zwłaszcza w obecnej sytuacji (!). Nie ruszam w ogóle samochodu.. jestem wszędzie dużo szybciej :))) Oby słoneczko świeciło jak najdłużej. Odpowiedz Link Zgłoś