Dodaj do ulubionych

Dróg dla rowerów

IP: *.olsztyn.mm.pl 13.09.06, 21:09
szczerze popieram
Obserwuj wątek
    • Gość: vonAMOR Re: Dróg dla rowerów IP: *.ols.vectranet.pl 13.09.06, 21:14
      A ja jeszce bardziej szczerze popieram:)
      • Gość: MK Re: Dróg dla rowerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 23:06
        Ja też!
        • lustroo Re: Dróg dla rowerów 14.09.06, 07:29
          Ja też :) Ostatnio jakoś nie jeżdżę :(
          Ale wcześniej niestety pod strachem chodnikami, a można mandat zarobić. Po
          ulicy się boję. I tak za wyczyn uważam, jak jest rajd ratuszowy, że wsiadam na
          rower za rondem i Piłsudskiego jadę do ratusza ulicą, z wielkimi oczami, ale
          jadę :) Ostatnio nawet z jakiegoś samochodu jakiś facet coś gadał do mnie, ale
          nie słyszłam, bo huk był :D Potem analizowałam z kolegami moją jazdę, co ja źle
          mogłam zrobić :) Pozdrawiam rowerowiczów :)
          • Gość: Pan Stachu Re: Dróg dla rowerów IP: *.olsztyn.mm.pl 16.09.06, 02:41
            O co chodzi z tymi mandatami za jazdę po chodniku??? Jeżeli obok nie ma drogi dla rowerów to wg mojej dotychczasowej wiedzy można jechac po chodniku. Naturalnie z uwzględnieniem, że pieszy jest tu panem i władcą i należy na niego uważać i bezwzględnie ustępować pierwszeństwa.
    • Gość: rowerzysta Dróg dla rowerów IP: *.ols.vectranet.pl 14.09.06, 07:50
      Popieram całym sercem, może doczekam czasów że dzieciaki do szkoły będą
      dojeżdżać na rowerach. Jeszcze tylko szkoły powinny zrobić stojaki na rowery.
      • mirxx Drogi dla rowerów 14.09.06, 09:38
        postarmy sie wykorzystać takie jak Wasze życzliwe głosy do dalszej pracy nad
        kolejnymi etapami opracowywania i powstawania fragmentów sieci rowerowej w
        mieście :)
        o stojaki dla rowerów na terenie szkół może/powinna starać się społeczność tych
        placówek. jeśli uczniowie rzeczywiście chcą docierać do szkoły na rowerach, to
        powinni stworzyć swoją reprezentację i starać się o posłuch u dyrekcji.
        raczej nie powinni poprzestawać na prośbach o stojaki "wyrzucone" poza budynek,
        ponieważ szkoły czesto dysponują odpowiednią przestrzenią do urządzenia
        rowerowych miejsc parkingowych wewnątrz. wtedy sprzęt będzie mniej narażony na
        działanie warunków atmosferycznych i kradzieże.
        pozdrawiam!
        • danabr Re: Drogi dla rowerów 14.09.06, 20:28
          proszę jeszcze o 1)ul. Wojska Polskiego - można by przepięknie z centrum
          "wybywać" do lasu (no i na Zatorze do pracy),
          2) chodniczek ul. Warszawską od Obrońcó Tobruku az do wylotu za miasto (Kortowo
          i skrzyżowanie z innymi trasami rowerowymi po drodze,
          3) Kościuszki i dalej trasa na Barczewo (ryzykuje życiem ten kto spróbuje się
          przedostać pod mostem i "wylecieć", powiedzmy na Klebark :)

Tak czy owak, rowery górą, zwłaszcza w obecnej sytuacji (!). Nie ruszam w ogóle
          samochodu.. jestem wszędzie dużo szybciej :))) Oby słoneczko świeciło jak
          najdłużej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka