Dodaj do ulubionych

zabudowa balkonu - gdzie zamówić?

IP: *.160.228.88.olsznet.ec.pl 18.09.06, 23:33
Chcę zamówić estetyczną zabudowę balkonu - najlepiej przesuwane szyby na
stelażu aluminiowym. Kto w Olsztynie robi takie rzeczy?
Znalazłem sporo firm w internecie - ale wszystkie z Warszawy.
Znalazłem też ogłoszenie na klatce schodowej mojego budynku - firma z
Olsztyna ale cena za zabudowę dwa razy taka jak w Warszawie.
Obserwuj wątek
    • Gość: tomasz Re: zabudowa balkonu - gdzie zamówić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 08:19
      cza naprawdę nikt nie zabudowywał balkonu?
      • Gość: tt Re: zabudowa balkonu - gdzie zamówić? IP: *.olsztyn.mm.pl 19.09.06, 18:48
        Zabudowy balkonow- P.H.U.STYRO-BUD Olsztyn .CH.Manhatan pl.Pulaskiego 7 tel.530
        58 05.Chodzilo to ogloszenie w Gazecie Olszt.Sprobuj zadzwonic bo ja szczegolow
        nie znam.
        • Gość: tomasz Re: zabudowa balkonu - gdzie zamówić? IP: *.160.228.88.olsznet.ec.pl 20.09.06, 22:30
          byłem w Manhatanie - na początek gość rzucił mi cenę zaporową i nie chciał
          negocjować. Nawet argument że jego 3500 za zabudowę przy identycznej za
          1600 /tyle że kupionej w Warszawie - gdzie podobno wszystko jest drogie/ - nie
          podziałał. Ale 150% drożej to już przesada. Chyba nie ma konkurencji w
          Olsztynie więc trzyma cenę. A wystarczy wrzucić w googla hasło i wyskakuje
          kilanaście firm - tyle że niestety z Warszawy.
          Nie dam mu zarobić - jadę do stolicy służbowo - więc pogadam na miejscu. Mam
          szansę duuuużo zaoszczędzić.
          Chyba że znajdzie się konkurencja w Olsztynie
          • Gość: busy man Re: zabudowa balkonu - gdzie zamówić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 22:34
            Tomasz, gratuluję. Właśnie odkryłeś niszę rynkową w Olsztynie. Załóż taką firmę
            i wykoś gościa!
    • Gość: tommi Re: zabudowa balkonu - gdzie zamówić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 19:18
      to nie jest tak ze nie ma konkurencji
      takie firmy zeruja na klientach wola chapnac jednego na konkretna kase i pozniej
      siedziec i nic nie robic niz wykonac kilka zabudow za te pieniadz
      • Gość: lila Re: zabudowa balkonu - gdzie zamówić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 20:22
        a po co zabudowywać balkon?
        okropnie to wyglada:((
        • Gość: tomasz Re: zabudowa balkonu - gdzie zamówić? IP: *.160.228.88.olsznet.ec.pl 24.09.06, 18:52
          po co? a chociażby dlatego żeby przy otwartym oknie na balkon dało się oglądać
          telewizję którą zagłuszają setki tirów które jadą pod moimi oknami /trochę
          mniej hałasu i kurzu, a trochę więcej świeżego powietrza w mieszkaniu/, żeby
          deszcz nie padał na balkon, żeby nie mieć tony śniegu zimą na balkoniku,
          i żeby żona mogła gdzieś dyskretnie wywiesić pranie (bo jednak "włoska
          dzielnica" nie wygląda zbyt pięknie - a suszyć gdzieś gacie trzeba jak się ma
          łazienkę 1,5x1,5 m)
          a balkon ma prawie 5 m szerokości - więc jest co zasłaniać :)
    • Gość: GOść Re: zabudowa balkonu - gdzie zamówić? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.05.13, 19:09
      Wiem, że wątek jest stary, ale również chcę zabudować balkon, zgodę otrzymam, ale czy mógłby mi ktoś polecić firmy tym się zajmujące (wujek google podpowiedział mi 2 firmy: domex i balko-met, miał ktoś z nimi styczność?)? Mój balkon nie jest duży,ok 2metrów długości, ale trzeba będzie dorobić daszek. Orientuje się ktoś ile to mniej więcej kosztuje?
    • Gość: lek-waber zabudowa balkonu IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.11.13, 21:20
      Witam wszystkich zainteresowanych zabudową balkonu. Właśnie wykonano mi taka zabudowę i chciałam polecić firmę która to zrobiła: ALU-STOL-BUD z Dzierżna/k Gdańska .Nasz rejon t.z.n. warmińsko-mazurskie obsługuje filia z Olecka.Pan który przyjeżdża na pomiar i przedstawia ofertę jest konkretny i wyczerpująco odpowiada na zadawane pytania. mało tego ekipa która przyszła na montaż to profesjonaliści - zrobili wszystko tak jak było obiecane :szybko, dokładnie,a efekt końcowy jest naprawdę niezły.(panowie ładnie po sobie sprzątają) W tym wszystkim najważniejsza jest oczywiście cena wykonanej usługi ( i to z droższego materiału czyli poliwenglan) która okazała się tańsza niż oferty obowiązujące w naszym mieście. Jeżeli ktoś planuje taką zabudowę to bardzo polecam tę firmę - a co najmniej zapoznanie się z ich ofertą. ja tak zrobiłam . Zaprosiłam panów z 3 firm - jedna z Olsztyna (drogo i pan nastawiony bardzo na zarobek,nic nie tłumaczy tylko od razu chce montować, a po za tym widziałam to co zrobił i nie zrobiło to na mnie wrażenia) druga (panowie okazali się dobrzy tylko w słowach i nic po za tym)no i wybrałam tą z Gdańska.
    • Gość: mix Panie Tomaszu IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.13, 23:10
      Chce Pan jechać tak dalej i nabawić się kłopotów?
      Nie sądzę, by był Pan właścicielem Bloku, a bez zgody właściciela sprawa z góry może być przegrana. Architektura budynku została zatwierdzona przez Architekta Miasta i bez uzyskania jego zgody - nie przez Pana, ale właściciela budynku - może to być nawijanie nici na uszy, za którą ktoś w pewnym momencie pociągnie. Nad tym wszystkim czuwa jeszcze Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego, który może nałożyć kary sięgające kosztów budowy niewielkiego domku jednorodzinnego. Proponuję najpierw rozpoznać temat i dopiero później podjąć działania. Proponują przy tym zwrócić uwagę, że w dzisiejszych uwarunkowaniach raczej obywatel jest dla urzędu a nie odwrotnie.
      • Gość: kuba Re: Panie Tomaszu IP: *.olsztyn.mm.pl 09.11.13, 09:24
        Jesteś w będzie.Taka zabudowa, o której pisze Tomasz, nie wymaga żadnych pozwoleń,bo jest to zabudowa nietrwała.Szyby ze stelażu można w każdej chwili zdjąć i zabudowy nie będzie.To jest tak jakby powiesić firanki na balkonie lub postawić duży parasol od słońca.A czy nadzór może przyczepić się do firanek albo np dużego parasola?
        • Gość: kuba Re: Panie Tomaszu IP: *.olsztyn.mm.pl 09.11.13, 11:30
          Oczywiście, że miało być: jesteś w błędzie.
          • Gość: mix Re: Panie Tomaszu IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.13, 12:44
            Jeśli tak jest rzeczywiście, to zmienia postać rzeczy. Miałem na myśli nieco inne rozwiązania i na wszelki wypadek wołałem uprzedzić przed ewentualnymi przykrymi niespodziankami. W tej sytuacji wycofuję się i możemy przyjąć, że reakcja z mojej strony dotyczyła zupełnie innej sytuacji. Dziękuję jednocześnie na uszczegółowienie problemu, co sprawę wyjaśniło.

Pozdrawiam
    • arkadiuszmajewski Re: zabudowa balkonu - gdzie zamówić? 16.12.13, 17:15
      Tomaszu czy zrobiłeś tą zabudowę.Ja też skłaniam się ku zabudowie i poszukuję firmy która zrobi to dobrze i za rozsądne pieniadze.
      M.Radzisz jeżeli przejżysz wątek to jeżeli to nie problem to podeślij kilka fotek na maila.
      Pozdrawiam Wszystkich.
    • Gość: Janusz Korolczuk Re: zabudowa balkonu - gdzie zamówić? IP: *.info-net.net.pl 14.01.14, 09:05
      Witam. Szukając firmy montującej zabudowy w Olsztynie trafiłem na ten wątek. Pan z Balkomet z Olecka rzeczywiście przyjeżdża na wycenę bezpłatnie, ale cena którą obiecywał mi przez telefon, na miejscu zawyżył aż o 1000 zł mówiąc że taniej nie znajdę! Pytałem też w innych firmach, ale ceny były podobne. Ostatecznie (najtaniej) taką samą zabudowę zamontowała mi firma Alustolbud. Ostrzegam z doświadczenia, że różnica w cenie zabudowy na standardowy balkon, może się różnić w różnych firmach o 1400 zł! Nie dajcie się nabrać!
    • Gość: edward Re: zabudowa balkonu - gdzie zamówić? IP: *.ip.netia.com.pl 20.02.14, 14:20
      To chyba jakaś kpina z tą firmą Balkomet sami siebie wychwalają. Znam tę firmę pracowałem z nimi zrobili mi zabudowę tarasu. Pan Krystian to nie odpowiedzialny człowiek kpina nie odpisuje na maile nie odbiera tel a jak odbierze to obiecuje gruszki na wierzbie jeszcze tak nie uczciwej firmy nie spotkałem. Dosłownie PARTACZE !!!!!!
      • krzysztof0103 Re: zabudowa balkonu - gdzie zamówić? 13.12.15, 14:17
        Zgadzam się w 100%. Zdecydowanie nie polecam bako-metu. Nieterminowi, kontakt się praktycznie urywa zaraz po wpłaceniu zaliczki( w umowie- płatność po zakończeniu prac), o którą proszą w pierwszym dniu montażu. Wpłata zaliczki to największy błąd, bo potem trzeba czekać kolejny miesiąc, choć obiecują ,że przyjadą za tydzień. W tym czasie nie odbierają telefonów albo przysyłają sms ,że w drodze zepsuło im się auto .Ile razy może psuć się samochód? W rozmowach bezczelni.
    • Gość: Gość Re: zabudowa balkonu - gdzie zamówić? IP: *.elpos.net 13.10.14, 18:39
      Tak montaż może i trwa jeden dzień ale na ten montaż się doczekać to trzeba mieć spoooro cierpliwoći,a człowiek myśli, że jak płaci za zabudowę ponad sześć koła to nie dość, że będzie wykonane jak należy to i obsługa będzie kompetentna. Niestety ja bardzo się rozczarowałem na tej firmie a ten ich przedstawiciel to nawet powietrze potrafi sprzedaż także nie dajcie się nabrać.Szkoda nerwów. (ja na zabudowę czekałem od lipca do września, a Pan nam kit wciskał, że firma sprzedająca szkło zbankrutowała phiii).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka