Gość: jil2 IP: *.olsztyn.mm.pl 04.11.06, 22:49 zapraszam na www.januszlorenz.pl wprawdzie obawiam się, że zwyczajowo nie zostawicie na kandydacie suchej nitki - bo zawsze surowo oceniacie, ale i tak zapraszam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taras70 Re: www.januszlorenz.pl 04.11.06, 23:09 jak sobie szukam alternatywy dla "wielkiej trojki", to Lorenz jest jedyna alternatywa ! co mnie nie przekonuje w tej kandydaturze ? mam przekonanie, ze w przypadku wygranej , pan JL zacznie realizowac "swoje wizje miasta" bez udzialu mieszkancow miasta , a z udzialem przyslowiowych "tureckich inwestorow" ! jil2 ; prosze o odpowiedz !!! ? Odpowiedz Link Zgłoś
jil2 Re: www.januszlorenz.pl 04.11.06, 23:40 tarasie70 wprawdzie nie bardzo czuję się upoważniona do wypowiadania się w imieniu Janusza Lorenza ;-), ale sporo wiem o jego dotychczasowej działalności i stylu pracy. Powiem Ci, że często bardziej się liczy z opinią ludzi, niż by - w mojej ocenie - należało. Poza tym, to tzw. "stary wyjadacz", on się na tureckiego inwestora nie nabierze ;-) jil2 Odpowiedz Link Zgłoś
taras70 Re: www.januszlorenz.pl 05.11.06, 00:06 dziekuje za odpowiedz ! jako "stary wyjadacz" rozumiem, ze mimo zapewnien o Pani "braku upowaznienia" na przedstawianie "wizerunku kandydata", to wlasnie Pani jest za ten wizerunek odpowiedzialna. poniewaz robi to Pani z ogromnym wdziekiem , to zycze Pani i panu JL sukcesu w wyborach ! to, ze samorzadowa rzeczywistosc jest przez zla wrozke "przepowiedziana",nie oznacza , ze nie bedzie warto sprobowac za cztery lata ! mam nadzieje , ze adres strony www kandydata pozostanie bez zmian , ale wizja Olsztyna zmienic sie bedzie wraz z uplywajacym czasem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: www.januszlorenz.pl IP: *.olsztyn.mm.pl 05.11.06, 06:11 JL został wybrany na senatora przez nas.Co on zrobił dla regiony przez te kadencje????Chwalić sie każdymoże a najgorzej jak sie chwali tym co nie zrobil.Przypisywanie sobie sukcesów nie swoich jest uczynkiem dyskwalifikującym kandydata. Ja tak postrzegam wypowiedzi i "wypisanki" JL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papa_Smurf A co z ludźmi, których zostawił na łasce JCZM ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 09:09 Przygotowywał się przecież w pewnym momencie do przejęcia urzędu prezydenta Olsztyna (próbowano obalić panującego Prezydenta). Spora grupa ludzi z SLD poparła Pana Janusza a on się później wycofał. Dzięki czemu grupa została spacyfikowana. Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi. Co im Pan powie, Panie Januszu? Drugi raz już raczej Panu nie zaufają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sldowiec Re: A co z ludźmi, których zostawił na łasce JCZM IP: *.olsztyn.mm.pl 05.11.06, 11:57 Papo, o jakim obaleniu mówisz? O ile pamiętam Lorenz przymierzał się po prostu do startu w poprzednich wyborach samorządowych. To nie przejęcie urzędu, a normalna nowa kadencja. Sądzę, że ci "wtajemniczeni" o których piszesz, doskonale wiedzą dlaczego się wtedy wycofał. Ta wiedza i fakt, że Lorenz pożegnał się z SLD pewnie pomogą im podjąć decyzję, czy mu zaufać drugi raz. Odpowiedz Link Zgłoś
jil2 Re: www.januszlorenz.pl 05.11.06, 12:05 Drogi Panie Emerycie - a konkrety można prosić? Które to sukcesy wypisywane przez JL nie są jego? Ja bardzo chętnie popolemizuję, ale zarzut jest mało sprecyzowany... Ma Pan pełne prawo swobodnego wyboru kandydata. Aby jednak kogoś obrzucać błotem, trzeba mieć podstawy i te - byłabym wdzięczna, gdy by zechciał Pan przedstawić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: www.januszlorenz.pl IP: *.range86-142.btcentralplus.com 05.11.06, 12:15 Lorenz jest moim kandydatem na prezydenta Olsztyna dlatego ze chyba jako jedyny z kandydatow widzi Olsztyn jako silnie rozwijajace sie miasto o znaczeniu wiekszym niz regionalne zalezy mu zeby Olsztyn otrzymal status "metropolii"Ja daje mu jednak male szanse Wygra zapewnie Malkowski Odpowiedz Link Zgłoś
taras70 Re: www.januszlorenz.pl 05.11.06, 12:38 widac, ze ma zapal i wizje rozwoju miasta, ale oddanie glosu na Lorenza pomoze niestety tylko jcm . ja ciagle sie wacham, ale bede glosowal na Dabkowskiego ! niechetnie i bez przekonania ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafa Re: www.januszlorenz.pl IP: *.ols.vectranet.pl 05.11.06, 12:39 wydaje się że Pan Janusz L patrzac na jego dotychczasowy dorobek zawodowy, społeczny, wykształcenie, długoletni pobyt za granicą jest niewatpliwie najlepszym kandydatem spośród osób ubiegających się o prezydenturę.Znając jego osobowość przekonany jestem że nie będzie rozdawał pod stołem różańców jak Czesiek ponieważ jest to człowiek z klasą. Zarówno Ryński jak i Szatkowski czy do niedawna Czesiek zachowywali się wobec niego jak fałszywe pieski, doprowadzając do opuszczenie przez niego SLD. Tym trzem panon wydawało się bowiem że po dorwaniu się raz do władzy w nieskończoność kręcić będą się na karuzeli i działanie ich dotychczasowe skierowane było raczej na eliminowanie konkurentów. Jedną z ofiar stał się niewątpliwie Pan Janusz L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: www.januszlorenz.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 17:10 Znam człowieka i nawet go lubię.. Jednak myślę że jego czasy już mineły.... Politycznie jest dla mnie trupem, niepotrzebnie wszedł w układ olsztyński z którego bądź co bądź uciekł jednak za późno... Jednak jako mieszkaniec Olsztyna to ma u mnie sympatię.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: www.januszlorenz.pl IP: *.ols.vectranet.pl 05.11.06, 22:55 mialem w ogole nie glosowac, ale po zapoznaniu (juz wczesniej) sie z dorobkiem i programem wszystkich kandydatow - wybralem wlasnie Lorenza. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornel Re: www.januszlorenz.pl IP: *.olsztyn.mm.pl 08.11.06, 22:02 ja też, tym bardziej, że jako jedyny wogóle ma program i jakiś pomysł na Olsztyn! Odpowiedz Link Zgłoś