Dodaj do ulubionych

Szkola NR 7 czesc 60.

IP: *.t.pppool.de 16.11.06, 20:27
Rozpoczynam czesc 60 ...

Dla nowych dla latwiejszego znalezienia:
Strona:
home.arcor.de/szkpnr7/
Encyklopedia: (kolo 1,87 MB Plik PDF)

home.arcor.de/szkpnr7/Encyklopedia_V2.pdf
Link DD:

pliki.wm.pl/pdf/go/Olsztyn2.JPG
www.gazetaolsztynska.pl/?main=15&c=118,3,12105,,5497
Pozdrowienia
Pozdrowienia

Obserwuj wątek
    • Gość: DD Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: 62.29.133.* 16.11.06, 23:47
      blisko 100 zdjęć Olsztyna i okolic z lotu ptaka:
      www.zlotuptaka.pl
      Niektóre super, mimo że brak na nich najładniejszej dzielnicy.
      • Gość: DD Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: 62.29.133.* 16.11.06, 23:49
        www.zlotuptaka.pl

nie wiem czemu poprzednie nie wyświetliło się jako link
        • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 60. 17.11.06, 06:56
          Pozdrowka dla siodemkowiczow!
          :-)
          • Gość: miki Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 14:21
            dzis o 18 małe piwo w miesnym....
            • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 60. 17.11.06, 15:02
              Niestety mam inne plany na dzis...
              chociaz pewnie tez kufelek za siodemkowiczow wypije...
              • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.neue-westfaelische.de 17.11.06, 15:11
                Ja bym przyszedl ... ale moj pracodawca ma ze mna tez inne plany ...

W GO ciekawy artykol o Panie Edmundzie z ul. Kasztanowej ...

olsztyn.wm.pl/?main=15&c=121,3,12787,,4200
    • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: 213.73.2.* 17.11.06, 16:42
      Pozdrawiam w nowej części.BY
      • Gość: absolwent Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.olsztyn.mm.pl 17.11.06, 20:31
        Pozdrowiam w nowej czesci.
        • Gość: wskh Mikolaj IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 19.11.06, 19:23
          Lepiej od pozdrowien, powspominamy sdzklme ale swieto mikolkajowe. Pewniw macie
          sporo zdjec z tych potancowek. Ja tancowalem na poczatku lat 70-tych
        • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.neue-westfaelische.de 21.11.06, 10:23
          Miki jak bylo w "Miesnym" ?

Na "Mikolaja" musimy jeszcze troche poczekac.
          Najpierw beda "Andrzejki".
          (Zwyczaj tutaj zupelnie nie znany ...)
          • Gość: asolwent Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.olsztyn.mm.pl 21.11.06, 14:59
            Bylem przejazdem na os.Jezioro Dlugie i zajrzalem do tego
            tzw."Miesnego".Faktycznie upodabnia sie do slynnego "Trampka".Nie bylo za
            ciekawie-nie zatrzymywalem sie ani na chwile.
    • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.t.pppool.de 21.11.06, 22:37
      Wlasnie dotarl dzis do mnie ciekawy Mail.

Oto zdjecia:
      www.krenzek.de/Teresa/index.html
      No i pozwole sobie tego Maila doslownie zacytowac:

Hallo Fredek, nazywam sie Teresa Stachurska Absolwentka 67/68. Wpisalam sie juz
      na strone internetowa szkoly podstawowej ale mam tez pare zdjec, ktöre
      chcialabym zebys opublikowal. Nie wiem czy ta droga jest wlasciwa, ale mysle ze
      sie nie pogniewasz. Wogöle pomysl jest wspanialy- szczegölnie dla starszych
      ludzi jak ja (53 lata)- ktörzy coraz czesciej wracaja do wspomnien z dziecinstwa.
      Poszczegolne zdjecia opisze kolejno:
      1.15.czerwca 1968 zakonczenie szkoly podstawowej - druzyna szkolna w pilce
      siatkowej
      2.15.czerwca 1968 godz.16 -pozegnalne zdjecie klas VIIIa i VIIIb
      3.1961 r. Zabawa szkolna - klasa II
      4.zdjecie pamiatkowe klasy IIIa - 1963 r. z Pania Dziankowska
      5.kolejna zabawa szkolna
      6.wystep siostr: od lewej Urszula, Jadwiga i Teresa Stachurskie 1965 r.
      7.kolejne zdjecie siostr: od lewej Teresa, Jadwiga i po prawej Urszula
      8.zdjecie w klasie III a z Pania Dziankowska -do kl V byla nasza
      wychowawczynia.
      9.Kolezanki
      10.ja i moja najlepsza kolezanka Elzbieta Witkowska
      11/12. osiedle Domkow Jednorodzinnych Podlesie - tam mieszkalismy na ul.
      Swierkowej 12
      To prawie wszystko co uchowalo sie przez tyle lat w moich zbiorach. Moze ktos
      sie odnajdzie i bedzie tak jak ja szczesliwy.
      Fredek bardzo dziekuje - pozdrawiam Cie serdecznie Teresa

Moj Komentarz:

Zdjecia super. Historyczne zdjecia osiedla. Fajne zdjecia ze szkoly.

Teresa , wielkie dzieki dla Ciebie !!!
      • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.aster.pl 21.11.06, 22:47
        Wszystko piękne. Zwłaszcza nieśmiertelne schody na boisko i zwracam uwagę na
        ławki z kałamarzami.
        • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 60. 22.11.06, 06:48
          Mile wspomnienia...
          ciekawe ile jeszcze zdjec ukrywa sie gdzies po szafach...
          Pozdrowienia!
          • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 60. 22.11.06, 11:52
            Witamy Teresę !!

na fotce nr 1 - nauczycielka to chyba p. Pawlowska?

na nr 2 jest tez Filut, a 6 od lewej p.Domanska-Lubanska?

osiedle- Swierkowa wyglada jak osiedle bunkrów w Albanii.
            teraz juz trudno spotkac taki dom, wszystkie przebudowane.i dobrze ,bo były
            koszmarne.
            te wykopki to co ? kopanie kanalizacji ?
            • Gość: Teresa Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.06, 17:20
              Hey miki-3 co do nauczycieli to masz racje. Co do osiedla Swierkowe...nazywa sie
              Podlesie. Domki kiedys przed ...40 laty byly bardzo fajne, a co najwazniejsze
              zalozycielem osiedla i prezesem przez dlugie lata byl moj tato Feliks
              Stachurski. Na osiedlu mieszkalo wiele dzieci, ktore chodziy do siodemik. Chyba
              ns bylo 15 !!!Pozdrawiam
          • Gość: Teresa Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.06, 17:14
            mysle ze jeszcze sporo, poniewaz 4 siostry chodzily przez 8 lat do siodemki.
            Z czasem wyszukam wszystkie. Pozdrowienia
        • Gość: Teresa Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.06, 17:11
          masz racje schody byly i sa w dalszym ciagu niesmiertelne. Ale i boisko tez sie
          niewiele zmienilo, chociaz szkola kladla duzy nacisk na sport.
          • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: 213.73.2.* 22.11.06, 18:03
            Witam!
            Dzieki Teresie można przenieś sie w zupełnie inny wymiar ,tak odległy a za
            razem tak bliski ;super
            jestem ciekawa czy pamiętasz kolegę ze swojej klasy Bońko. Marka (to mój
            sąsiad),a z równoległej Zdzich i Grażynę ( Śtp.rodzeństwo)Mogą być na zdjęciu
            nr 2
            zdjecia są urocze ,czekam na kolejne i serdecznie pozdrawiam,
            • Gość: Teresa Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.06, 20:54
              Hallo Karolina,
              oczywiscie Marka Bonkowskiego pamietam b. dobrze. Byl zawsze mily i bardzo
              dowcipny. Jest na wszystkich grupowych zdjeciach. Pozdrow go serdecznie odemnie.
              Grazyne Grajzul tez pamietam ale co do jej brata to nie jestem pewna. A czemu
              piszesz Stp.? stalo sie cos z nimi ?
              A kto ty jestes? znalysmy sie ? Do uslyszenia
              • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 60. 24.11.06, 06:52
                Milo uslyszec nowe wiesci....
                Pozdrowka!
      • Gość: Teresa Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.06, 18:47
        Dzieki Fred, super!!!!!!
        • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.t.pppool.de 24.11.06, 21:20
          Nie ma za co ...

Dzieki za zdjecia i prosze przysylajcie wiecej czarno-bialych "wspomnien" z
          przeszlosci ...
          • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: 74.12.157.* 25.11.06, 03:40
            Czesc Wszystkim... Jestem z powrotem...!!! Komputer zmodyfikowany, chodzi jak
            na razie bez zarzutu (lepiej na wszelki wypadek odpukam w niemalowane) i
            wreszcie jestem na necie. Mam do nadrobienia mase e-maili i oczywiscie mase
            postow do przeczytania na forum siodemki.

Pozdrawiam i do uslyszenia

mamut.

• zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 60. 25.11.06, 19:01
              a moze chcecie rzucic okiem na jesienna szkole i okolice ?

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,51386164,52864023.html
              Pozdrowka!
              • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.aster.pl 25.11.06, 22:20
                Ja chcę; właśnie rzuciłem. Ani trochę lodu na Długim. A pięknie jak kiedyś i
                zawsze (no może gdyby nie ta strzecha na sklepie i gdyby nie sprawa topoli).
                Kurczę, dlaczego mnie tam nie ma? Komu by to przeszkadzało?
                • Gość: nat Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.bulldogdsl.com 25.11.06, 23:38
                  Ja tez rzucilam. Jezioro wyglada tak jak zawsze wygladalo. Sklepy calkiem
                  skrzetne i na zewnatrz czysciejsze od szkoly. Po antenach satelitarnych
                  domyslam sie, ze nad sklepami sa mieszkania. Dla sklepikarzy? I gdzie sa
                  ludzie? Ogolnie OK ale ciesze sie, ze ogladam z daleka.
                  • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.dsl.bell.ca 26.11.06, 06:18
                    Bardzo fajne fotki Zbyszku.. wyjatkowo malowniczy nasz zamek.. Jezoro zreszta
                    tez.. faktycznie sklep sie zmienil drastycznie od lat w ktorych bylimsy jego
                    klijentami podczas szkolnych przerw. Ale ta czesc z apteka oddaje jednakze
                    charakter starych arkad nad wejsciem do sklepu.

czuwaj
                    • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 60. 26.11.06, 08:36
                      To juz ostatni slad po arkadach...
                      szkoda...
                      sklep stracil klimat...
                      Pozdrowka dla tych co daleko!
                      • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: 213.73.2.* 27.11.06, 19:49
                        witam!
                        W górę -skok.
                        Tereso-Grażyna zmarła ok.rok temu najprawdopodobniej zawał.
                        Ze zdjeć nie kojarzę Ciebie.Miło mi jednak ,że znam Twoich współtowarzyszy ze
                        szkolnej ławy.By
                        • Gość: absolwent Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.olsztyn.mm.pl 28.11.06, 16:08
                          Jestem rocznik 61/62-nie pamietam Ciebie ale byc moze sie mijalismy w szkole
                          albo na naszych osiedlowych uliczkach nad Jez.Dlugim.Pozdrowienia.
                          • Gość: siodemkowicz Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.olsztyn.mm.pl 29.11.06, 18:35
                            Tak czytam i tez jestem absolwentem SP7 -65/66 byc moze z widzenia sie znalismy
                            i na korytarzach szkolnych sie mijalismy.
                          • Gość: Teresa Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.dip.t-dialin.net 29.11.06, 21:39
                            Hey, moze chodziles do klasy z Podbielskim Bernardem? Ja chodzilam z jego bratem
                            Romanem. Wlasnie probuje z nim nawiazac kontakt, ale jakos gosc sie smyka ?!!
                        • Gość: Teresa Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.dip.t-dialin.net 29.11.06, 21:42
                          Hallo Karolina, przykro mi z powodu Grazyny.
                          A co z Markiem bedzie sie meldowal? Powiedz mu prosze, ze jestem juz w kontakcie
                          z Wojtkiem Krupowskim. Ciao
                          • Gość: absolwent Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.olsztyn.mm.pl 30.11.06, 11:21
                            Hallo Tereso.Z Bernardem Podbielskim chodzilismy do jednej klasy(VIII-61/62)-
                            wych.p Napora.Mam jeszcze pytanie czy moze masz namiary na Wojtka Krupowskiego -
                            bylismy bliskimi sasiadami.Z gory dzieki.Pozdrawiam.
                            • Gość: Teresa Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.11.06, 12:20
                              no oczywiscie. znalazlam go w internecie: google.pl napisalam jego nazwisko i
                              olsztyn.
                              w ten sposob szukam starych znajomych-od Romka Podb. jeszcze nie mam zadnej
                              odpowiedzi. moze nie ma ochoty na stare znajomosci. trzeba tez akceptowac. oto
                              adres email Wojtka: wojciechk7@wp.pl. Ciao
                              • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.aster.pl 02.12.06, 21:46
                                Życzę Teresie powodzenia w poszukiwaniach.
                                • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: 74.12.158.* 02.12.06, 22:00
                                  Czesc Wszystkim,

Drobne do was pytanie czy przez ostatnie dwa dni serwer Gazety dzialal okay?
                                  NIe moglem za nic sie na niego dostac.. nie wiem czy to dlatego ze to pozne
                                  godziny bo w Polsce to wtedy srodek nocy.

czuwaj

mamut
                                  • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: *.t.pppool.de 02.12.06, 22:17
                                    Ja tez mialem klopoty z wejsciem na strone gazety.

Mir-mur mowil ze u niego nie bylo problemow.
                                    Chyba cos z adresami przestawiali i to troche potrwalo zanim sie nowe adresy na
                                    Serverach rozpowszechnily.

Ale moze bedzie lepiej ...

Pozdrowienia
                                    • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 60. IP: 74.12.158.* 03.12.06, 04:49
                                      Ciekawe..ciekawe ze Gazeta nic sama o tym nie wspomina...moze po prostu jakies
                                      problemy techniczne.. szkoda tylko ze forumowicze nie sa informowani o tego
                                      typu trudnosciach/mozliwosciach polaczenia z serwerem.

czuwaj
                                      • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 - Mis Colargol IP: 74.12.158.* 03.12.06, 04:59
                                        Pamietacie napewno te animowana postac. Nie raz w zastepstwie Pan Brzozowski
                                        ("filut") puszczal go nam na swoich projekcjach. Wiec ta postac wam nie obca.
                                        W tym tygodniu dowiedzialem sie ze zarowno moja malzonka jak i wieksza czesc
                                        moich wspolpracownikow ogladala w dziecinstwie Colargola.. ciekawa rzecza jest
                                        to jak bardzo byli rozentuzjazmowani ta postacia.. Jak sie okazalo w Kanadzie
                                        Colargol byl misiem Jeremy. Piosenka z czolowki byla praktycznie taka sama..
                                        niewielkie roznice... moja malzonka nawet pamietala pierwsza zwrotke. Dla mnie
                                        to byla ciekawa rzecz poniewaz sie okazalo iz nasze dziecinstwo laczyl jednak
                                        swoiscie sympatyczny element. Postanowilem poszukac troche tego i owego wiec
                                        na internecie i znalazlem wlasnie dzis znalazlem nawet siedem pelnych odcinkow
                                        Colargola na necie. Tyle ze jako "bear called Jeremy". zaintersowanych tym
                                        jak sie mis prezentowal po angielsku zaprasza na link:
                                        www.angelfire.com/tv2/tvo3/downloads.html
                                        W wielkiej Brytani to byl mis Barnaby. W Kanadzie podobno lecialy odcinki
                                        Colargola od 1970-tych do poczatku 1990-tych. Tak wiec masa Kanadyjczykow w
                                        naszym wieku pamieta naszego misia produkcji Se-Ma-For.

czuwaj
                                        • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 - Mis Colargol IP: *.t.pppool.de 03.12.06, 10:31
                                          Kolargola nie lubilem ... chociarz teraz "Teletubbies" jeszcze bardziej nienawidze.

Co do Kolargola link na strone:

www.nostalgia.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=80&Itemid=109
                                          • Gość: wskh inne hity IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 03.12.06, 11:21
                                            Pora na Telesfora byla OK!
                                            • Gość: mamut Re: inne hity IP: 74.12.158.* 03.12.06, 20:31
                                              Super Fredek, zadnych plikow polskich z Colargolem znalezc nie moglem. He he..
                                              jak tam go bardzo lubilem choc moim najbardziej ulubionym filmikami to
                                              byl "Bolek i Lolek" i oczywiscie "Reksio"

czuwaj
                                              • Gość: ASOLWENT Re: inne hity IP: *.olsztyn.mm.pl 03.12.06, 20:49
                                                a MIS USZATEK ??
                                                • Gość: ak Re: inne hity IP: *.l.pppool.de 04.12.06, 22:23
                                                  Gość portalu: ASOLWENT napisał(a):
                                                  > a MIS USZATEK ??
                                                  Wiesz Absolwent, Urbana nie lubiłem - to nie moja bajka
                                              • Gość: ak Re: inne hity IP: *.l.pppool.de 03.12.06, 21:25
                                                Cześć Wam,
                                                po dłuższej przerwie melduje się znowu. Misia też czasami oglądałem, moim
                                                zdaniem nie miał startu do Bolka i Lolka. W piątek miałem za to inne wspomnienia
                                                z przeszłości. Od pewnego czasu realizuję marzenia z wczesnych lat i biegam na
                                                koncerty zespołów których słuchało się wtedy, ale o zobaczeniu nie było mowy.
                                                Tym razem była to kapela zwana Uriah Heep. Z pierwotnego składu nie było
                                                wprawdzie wszystkich, bo w końcu z zaświatów dojechać się nie da. Za to z
                                                założycieli byli Box i Kerslake osobiście. Parę kawałków jak July Morning, Gipsy
                                                Queen czy Lady In Black oraz kilka trochę ostrzejszych fragmentów przywołały
                                                masę wspomnień. Kiedyś ślęczał człek przy magnetofonie i nagrywał z "Trójki" jak
                                                leci, ale na żywca to inna bajka. Po prawie 3 godzinach, lekko KO (nie miałem
                                                nauszników) poszliśmy do domu. Było super, może nie tak jak na Pink Floyd, ale
                                                to w koćcu inny styl, inna muzyka. Pamiętacie ich?
                                                Pozdrowienia
                                                • Gość: Fredek Re: inne hity IP: *.neue-westfaelische.de 04.12.06, 13:11
                                                  Ja tez stanowczo lubilem Bolka i Lolka , Reksia i Pomyslowego Dobromira ...

A co do koncertow ...

3 lata temu bylem na Deep Purple ... Super.
                                                  Byl nowy gitarzysta ale byl tez dobry ...
                                                  • Gość: ak Re: inne hity IP: *.l.pppool.de 04.12.06, 20:19
                                                    Hej Fredek,
                                                    tych też już mam na rozkładzie. Fakt że dziadki nieźle jeszcze szarpią struny.
                                                    Oj coś ta gazeta ostatnio daje du.. Server pada czy może Das leben der anderen?
                                                    W każdym razie czeka się na to to jak na zmiłowanie.
                                                    Pozdro
                                                  • Gość: jd Re: inne hity IP: *.aster.pl 05.12.06, 09:01
                                                    Uraiah Heep, Deep Purple - jak najbardziej. Ale ja gustowałem wtedy zwłaszcza w
                                                    Led Zeppelin, Yes oraz J. Mayallu. Z tym ostatnim nie mam niestety w końcu
                                                    dobrych wspomnień. Już jako trochę podstarzały przyjechał do Warszawy, ja
                                                    oczywiście pobiegłem na koncert, a tam zamiast subtelnych bluesów półnagi
                                                    prawie-staruszek biegał między rzędami i wrzeszczał jakieś boogie-woogie.
                                                    Okropieństwo. Nie zawsze występy dawnych mistrzów są korzystne (dla nich i dla
                                                    nas).
                                                  • Gość: absolwent Re: inne hity IP: *.olsztyn.mm.pl 06.12.06, 09:14
                                                    Do gory razem z mikolajkami!!
                                                  • Gość: karolina Re: mikołajki IP: 213.73.2.* 06.12.06, 17:56
                                                    Witam!
                                                    tradycje przetrwała do dzisiaj-losowania i obdarowywanie symbolicznymi
                                                    prezentami w szkole.Niby nikt nie wiedzał ,kto kogo wylosował ,a potem wszyscy
                                                    się wymieniali karteczkami.Fajne to były czasy.BY
                                                  • Gość: ak Re: mikołajki IP: *.l.pppool.de 06.12.06, 22:45
                                                    No cóż Janusz, masz racje. Często tak bywa, że byłe gwiazdy są teraz niestrawne.
                                                    Ja do tej pory miałem szczęście. Zresztą nie ma wyboru - za dawnych czasów,
                                                    dzięki dalekowzrocznej i jedynie słusznej polityce nie było możliwości
                                                    zobaczenia tych wrzeszczących obwiesi :) na żywo.
                                                    Co do mikołajków to nie było źle. Dostałem coś dzieki czemu mogę "rosnąć w siłe"
                                                    i wyglądać dostatniej... Zawsze to lepiej niz kolega z pokoju, który zaliczył
                                                    dzisiaj fotkę - przypuszczalnie za 60 Euronów i kilka punktów. Ale tak to już
                                                    jest w życiu
                                                  • zbyszek07 Re: mikołajki 07.12.06, 06:59
                                                    taaa...
                                                    losowalismy karteczki z nazwiskiem,
                                                    a potem kazdy kombinowal kto kogo wylosowal...
                                                    zawsze staralem sie nie zdradzic dla kogo robie prezent...
                                                    duzo radosci bylo przy tym zgadywaniu
                                                    kupowaniu i dawaniu drobiazgow.
                                                  • lustroo Re: mikołajki 07.12.06, 08:05
                                                    Colargola kupiłam sobie niedawno, chciałam sprawdzić co mnie fascynowało
                                                    kiedyś :) Zaciekawiło mnie, dlaczego tata Colargola czytał zagraniczną gazetę :)
                                                  • Gość: mamut Re: mikołajki IP: *.dsl.bell.ca 07.12.06, 23:19
                                                    Poniewaz, pierwotnie film byl robiony na rynek Francuski..a francuska jest w
                                                    koncu tworczynia postaci Colargola. Dzieki niej posrednio dostal sie nam
                                                    Colargol w dziecinstwie.. ;)

czuwaj
                                                  • Gość: mamut Re: mikołajki IP: *.dsl.bell.ca 07.12.06, 23:45
                                                    Jako ze temat bajek z lat dziecinstwa powraca rzucam wam tu pare linkow ktore
                                                    was napewno zainteresuja.. mam nawet link dla tych najstarszych... ;)

o takim co spiewac chcial:

youtube.com/watch?v=N3icpOwBte0
                                                    youtube.com/watch?v=Dd6ubsMmWAc&mode=related&search=
                                                    Historia pewnego drobiu:

youtube.com/watch?v=GODfODfZjoU&mode=related&search=
                                                    Dwa fajne chlopaki

youtube.com/watch?v=PkGRcCviCxo
                                                    youtube.com/watch?v=gmQcnLNmr7o&mode=related&search=
                                                    youtube.com/watch?v=b13y4e9vD2M&mode=related&search=
                                                    pewien pies

youtube.com/watch?v=U6YgWVzePVs
                                                    youtube.com/watch?v=PkGRcCviCxo
                                                    youtube.com/watch?v=jWpKsni2I1k&mode=related&search=
                                                    w gospodarstwie ;)

youtube.com/watch?v=7_HEoGvZH_s
                                                    czuwaj

• Gość: Fredek Re: mikołajki IP: *.l.pppool.de 08.12.06, 07:32
                                                    Ladne wspomnienia :)

Ta wersja Koziolka Matolka tez jest niezla ....

youtube.com/watch?v=Wd8y8Xk_9uM&mode=related&search=
                                                  • Gość: Teresa Re: mikołajki IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.06, 14:23
                                                    A ile rozczarowan bylo jak sie marny prezent - albo uzywany dostalo!!! Mimo tego
                                                    bylo super.
                                                    W srode lece do Krakowa na tydzien. Zamelduje sie po powrocie. Pozdrawiam
                                                    wszystkich serdecznie.
                                                  • Gość: ak Re: mikołajki IP: *.l.pppool.de 09.12.06, 23:21
                                                    Fakt, że nie zawsze dostało się to czego by się chciało, ale mimo to było
                                                    fajnie. Krakowa to ci po prostu zazdroszcze. Lubię to miasto (chyba nawet troche
                                                    bardziej dzieki wspaniałej przewodniczce - dzięki Rita)i też mam ochotęale nie
                                                    mam urlopu. Musi poczekać do lata
                                                    Pozdrowienia
                                                  • Gość: wskh Choinka IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 10.12.06, 12:13
                                                    Czy jest juz choinka przed szkola? Jak Wyglada?
                                                  • Gość: Fredek Re: Choinka IP: *.l.pppool.de 10.12.06, 19:45
                                                    Choinka chyba jest dalej ...
                                                    Tylko czy juz z dekoracja ?

Jak nie ma to wygrzebie cos z poprzednich lat :)
                                                  • Gość: ak Re: Choinka IP: *.l.pppool.de 10.12.06, 23:10
                                                    Fredek, tylko nie plastikową !
                                                  • Gość: Fredek Re: Choinka IP: *.l.pppool.de 11.12.06, 06:51
                                                    Myslalem raczej o zdjeciach ...

Plastykowa choinka ... brrr...
                                                  • zbyszek07 Re: Choinka 11.12.06, 06:56
                                                    Wysylalem Wam z ubieglych lat zdjecia z dekoracja,
                                                    Choinka stoi, ale nie bylem tam w ten weekend.
                                                    Pozdrowka.
                                                  • Gość: wskh Re: Choinka IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 11.12.06, 20:54
                                                    Moze damy rade ustalic kto ja posadzil!?

Kilka lat temu byla akcja sadzenia drzewek na trawnikach przed szkola. Chyba
                                                    zadne sie nie ostalo?
                                                  • zbyszek07 Re: Choinka 12.12.06, 15:52
                                                    Zdjecie zrobione,
                                                    choinka przed szkola udekorowana duzymi okraglymi kulami,
                                                    pewnie lancuch swietlny...
                                                    a druga, ta po prawej stronie od wejscia gdzies przepadla...
                                                    nie pamietam czy w ubieglym roku jeszcze byla,
                                                    ale wczesniej z pewnoscia tak...
                                                    Szkoda, bo ladnie wygladalo gdy staly symetrycznie.
                                                  • zbyszek07 Re: Choinka 12.12.06, 17:23
                                                    Wczorajsze zdjecie juz do obejrzenia...

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,53067864,53825862.html
                                                  • Gość: mamut rocznica... IP: *.dsl.bell.ca 13.12.06, 05:03
                                                    13-tego Grudnia.. nie bylo teleranka.. tylko paru ponurych facetow w
                                                    mundurach.. byl za to puszysty snieg i piekny sloneczny grudniowy dzien.
                                                    Wzialem na sanki i poszedlem w las na tor saneczkowy z dwojka kolegow. Po
                                                    drodze widzielismy troche zolnierzy.. co w naszym miescie nie bylo przeciez
                                                    wtedy niczym dziwnym.. a jednak byl to taki znamienny dzien..

Ku woli przypomnienia dla tych dla ktorych ma to znaczenie zalaczam te linki:

Jacek Kaczmarski - Przejscie Polakow przez Morze Czerwone
                                                    youtube.com/watch?v=rDyBWZiLjRs

Jacek Kaczmarski - Oblawa:
                                                    youtube.com/watch?v=SdzJ4hyZRic&mode=related&search=

Jacek Kaczmarski - Jalta:
                                                    youtube.com/watch?v=iI6MXZmR29A&mode=related&search=

czuwaj
                                                  • Gość: ryba696 Re: rocznica... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 09:39
                                                    Miałam wtedy 12 lat i to co najbardziej zapamiętałam to to że nie było teleranka i tak jak wspomina Mamut był piękny zimowy dzień. Jako dzieci nie bardzo wiedzieliśmy co sie dzieje, pamiętam długie zimowe ferie i to nas cieszyło. Mój ojciec działał w Solidarności i czasem opowiadał coś mamie ale nie bardzo chciał nam dzieciom tłumaczyć o co chodzi. Pamiętam że moja siostra Monika nie miała Studniówki bo był stan wojenny i godzina milicyjna. Moi dziadkowie mieszkali na Dworcowej obok był blok wojskowy dziadek opowiadał że w nocy z 12 na 13 przyjechały samochody wojskowe i zabrały mieszkających tam żołnierzy. A pamiętacie kolejki za masłem i kawą, za czymkolwiek co dowiezli do kiosku Ruchu przy Bałtyckiej albo przy szkole. To były czasy, ale tak naprawde byliśmy chyba szczęśliwszymi dziećmi niż te teraz, mieliśmy większą wyobraznie i bardziej nam sie chciało niż młodzieży teraz, moze mają za duzo? Ale mnie wzieło. Pozdrawiam wszystkich...
                                                  • Gość: jd Re: rocznica... IP: *.aster.pl 13.12.06, 13:24
                                                    W sprawie choinki:
                                                    Zbyszek już chyba w zeszłym roku donosił, że tej po prawej stronie już nie ma.
                                                    Było też chyba coś z wiszącymi jako "bombki" płytami CD.

A dla ryby podziękowania za refleksyjne, właściwie zdystansowane i właściwie
                                                    tęskne wspomnienie.
                                                  • zbyszek07 Re: rocznica... 13.12.06, 13:53
                                                    Tak, nawet zdjecie chyba bylo...
                                                    ale teraz tej choinki juz nie ma...
                                                    Aktualne zdjecie w galerii (z 11,12,2006)
                                                    i kilka innych zdjec z dzielnicy...
                                                    Pozdrowka!
                                                  • Gość: LP Re: rocznica... IP: *.o.pppool.de 13.12.06, 19:29
                                                    25 lat zlecialo nie wiadomo kiedy....

Pamietam napis na murze WRONA spier... do Moskwy.
                                                  • Gość: ryba696 Re: rocznica... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 12:31
                                                    Hej Ludzie gdzie jesteście?! No to do góry....
                                                  • Gość: siodemkowicz Re: rocznica... IP: *.olsztyn.mm.pl 15.12.06, 13:56
                                                    Hej!ryba696-jak tam chowa sie Twoj psiak.Czy juz sa postepy w zachowaniu i
                                                    wychowaniu??
                                                  • Gość: ryba696 Re: rocznica... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 14:33
                                                    Pies tzn Suka jest super. Sprawia nam wiele radości. Zachowuje sie coraz lepiej tylko ostatnio uwielbia włazić na fotel (czego oczywiście jej nie wolno) i wtedy udaje że jej tam nie ma )))) można umrzeć ze śmiechu, jeszcze czasem włazi nad ranem do łóżka w nogi i też udaje że to nie ona. Prawie wogle nie sika w domu i jest ogólnie dosyć karna. Uwielbia włazić na kolana i jak sie siedzi na fotelu to trzeba na nią zwracać uwage bo potrafi poprostu wskoczyć na nogi a ma już spore rozmiary.Ale jak sie powie na miejsce czy zostań to słucha i raczej to mądry psiak. Pozdrawiam
                                                  • Gość: Fredek Re: rocznica... IP: *.l.pppool.de 16.12.06, 17:43
                                                    Ale na zdjecia psiny dalej czekamy :)
                                                  • Gość: karolina Re: rocznica... IP: *.olsztyn.net.pl 17.12.06, 16:10
                                                    Witam i serdecznie pozdrawiam.
                                                    Choinka wieczoram wygląda uroczo i rozmiary jej są imponujące.
                                                    Żyzę na nadchodzący tydzień wiele sił w robieniu porządków i udanych
                                                    wypieków.BY
                                                  • Gość: absolwent Re: rocznica... IP: *.olsztyn.mm.pl 17.12.06, 18:13
                                                    Witam serdecznie.Zycze wszystkim siodemkowiczom udanych wypiekow i cierpliwosci
                                                    w robieniu zakupow.Weekend pokazal co sie dzialo w sklepach.
                                                  • Gość: Iwona Re: Sp 7 IP: *.ols.vectranet.pl 18.12.06, 17:52
                                                    Oczywiście przygotowania do Świąt. Odwiedzałam dzielnicę nad Jeziorem. Drzewo
                                                    przy bałtyckiej, na którgo to konarach siedziałam co raz to dostojniesze. w
                                                    sobotę nasza klasa spotkała się na Starm mieście. Zorganizował Andrzej G., a
                                                    byli ; Ewa Ś., Ewa T., Ewa K., Basia Rz., Tola K., Danusia P., Andrzej G.,
                                                    Andrzej S., Wiesiek Z., Adam B.i Ja. Pozdrawiamy wszystkich z klasy.
                                                  • Gość: absolwent Re: Sp 7 IP: *.olsztyn.mm.pl 18.12.06, 18:33
                                                    Do Iwony - czy to spotkanie wyszlo w ostatniej chwili-bo nic wczesniej nie bylo
                                                    sygnalizowane.A szkoda bo tez moglem byc obecnym.Pozdrowienia dla wszystkich.
                                                  • Gość: Iwona Re: Sp 7 IP: *.ols.vectranet.pl 18.12.06, 22:03
                                                    Do absolwenta. Jesteśmy dużo wcześniej powiadamiani. Pozdrawiam Iwona
                                                  • Gość: absolwent Re: Sp 7 IP: *.olsztyn.mm.pl 19.12.06, 07:12
                                                    Do Iwony -moglas dac wzmianke o planowanym spotkaniu.Pozdrwiam absolwent.
                                                  • Gość: miki Re: Sp 7 IP: *.olsztyn.mm.pl 19.12.06, 16:27
                                                    no łasnie ! i fotki prosze pokazac ! oczywisci ze spotkania...
                                                  • Gość: Iwona Re: Sp 7 IP: *.ols.vectranet.pl 20.12.06, 18:36
                                                    jak mozna na forum wstawić zdjęcia
                                                    Do absolwenta przepraszam ale może przypomnisz z jakiego jesteś rocznika może
                                                    to gdzieś przeoczyłam Pozdrowienia Iwona
                                                  • Gość: siodemkowicz Re: Sp 7-Wesolych Świąt:) IP: *.olsztyn.mm.pl 21.12.06, 15:59
                                                    Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia pragne przesłać
                                                    najserdeczniejsze życzenia.
                                                    Niech pod świąteczną choinką znajdzie się radość,szczęście,życzliwość,wzajemne
                                                    zrozumienie i spełnienie marzeń w Nowym Roku.
                                                    Tego życzę wszystkim siódemkowiczom:)
                                                  • Gość: mamut Re: Sp 7-Wesolych Świąt:) IP: *.dsl.bell.ca 21.12.06, 23:38
                                                    Wszystkim Siodemkowiczom i sympatykom siodemki skladam Najserdeczniejsze i
                                                    najcieplejsze zyczenia z okazji Swiat Bozego Narodzenia.

mamut
                                                  • zbyszek07 Re: Sp 7-Wesolych Świąt:) 22.12.06, 06:43
                                                    Wesolych i spokojnych Swiat!
                                                    calej rodzinie siodemkowiczow i ich nauczycieli

zyczy
                                                    Zbyszek
                                                  • Gość: ryba696 Re: Sp 7-Wesolych Świąt:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 08:58
                                                    Kochani! z okazji Świąt życze Wam wszystkim dużo ciepła i spokoju w sercu. Miłości, radości i wszystkiego co najlepsze. Pozdrawiam
                                                  • Gość: Fredek Re: Sp 7-Wesolych Świąt:) IP: *.neue-westfaelische.de 22.12.06, 09:29
                                                    Staropolskim obyczajem, gdy w Wigilię gwiazdka wstaje, Nowy Rok zaś cyfrę
                                                    zmienia wszyscy wszystkim ślą życzenia.

Przy tej wdzięcznej sposobności życzę wam moc radości, dużo śniegu, smacznej
                                                    rybki,lekkiej i niegroźnej chrypki, uśmiechu od ucha do ucha, zdrowia i pogody
                                                    ducha.

I żeby wam się darzyło, z roku na rok lepiej było.

Zaczerpniete z:
                                                    zyczenia.fajne.org/14.html
                                                  • Gość: ryba696 Re: Sp 7-Wesolych Świąt:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 09:54
                                                    A ja myślałam że te wierszyki to Twoje dzieło Fredku. Pozdrawiam świątecznie...
                                                  • Gość: Fredek Re: Sp 7-Wesolych Świąt:) IP: *.neue-westfaelische.de 22.12.06, 10:03
                                                    Przyznaje sie bez bicia ze "zgooglowalem" i zaporzyczylem z netu , a nie sam
                                                    wywiescilem ...
                                                    Twoja siostra tez sie juz dziwila ...

Spokojnych Swiat ...
                                                  • Gość: Teresa Re: Sp 7-Wesolych Świąt:) IP: *.dip.t-dialin.net 22.12.06, 17:30
                                                    Wröcilam wlasnie z Krakowa i czytam, ze juz Wszyscy Zyczenia swiateczne
                                                    poprzesylali. Dolaczam sie rowniez i zycze wszystkim siodemkowiczom zdrowych i
                                                    szczesliwych Swiat Bozego Narodzenia i jak to sie w Niemczech mowi udanego
                                                    poslizgu w Nowy Rok - zeby byl udany w sukcesy osobiste i rodzinne. My bedziemy
                                                    swietowac przy polskiej wodeczce i krakowskiej kielbasie. Do uslyszenia w Nowym
                                                    Roku 2007.
                                                  • ak_7 Re: Sp 7-Wesolych Świąt:) 22.12.06, 21:01
                                                    Niech w te święta w Waszych sercach zagości pokój, radość i szczęście.
                                                    Wszystkim Siódemkowiczom życzę spełnieania marzeń i wszystkiego co najlepsze.

www.allkar.de
                                                  • Gość: Bożenna Re: Sp 7-Wesolych Świąt:) IP: *.ols.vectranet.pl 23.12.06, 00:58
                                                    Czas świąteczny już za chwilę, więc: w atmosferze świątecznej, w blasku
                                                    choinki, w nastroju rodzynkowym, w kolorach prezentów, w cieple serc z
                                                    piernika, i w miłości duchu, niech cały smutek zniknie i zagości radość! ...a
                                                    niech Nowy Rok wspaniałą zabawą się zacznie i optymizm was kochani siodemkoqicze
                                                    nie opuszcza przez pozostałe 365 dni
                                                  • Gość: mamut Zeby wielu siodemkowiczow usmiechnelo sie radosnie IP: *.dsl.bell.ca 23.12.06, 03:18
                                                    Zerknijcie na linki ponizej... zachecam tych ktorych imiona pasuja do linkow
                                                    aby zajrzeli najpierw pod wlany ;)

Bielka:

www.elfyourself.com/?userid=fe6d93126f68b9caf64199dG06122216
                                                    Fredek:
                                                    www.elfyourself.com/?userid=b4cf8e86e088ee6120910b2G06122216
                                                    miki:
                                                    www.elfyourself.com/?userid=7a7525c0e35346bfdf56e8dG06122216
                                                    Dziad:
                                                    www.elfyourself.com/?userid=31f15872035ec99ad91ec60G06122216
                                                    mir-mur:
                                                    www.elfyourself.com/?userid=22e502efc53584a4f762c4fG06122216
                                                    Sambor:
                                                    www.elfyourself.com/?userid=e3555541c9d3fde2cbec5b7G06122216
                                                    Mam nadzieje ze nikt mi tego nie bedzie mial za zle.. od tak w swiatecznej
                                                    amtosferze sobie psoce niczym jaki skrzat...krzatajacy sie w przedswiateczncyh
                                                    przygotowaniach.. wlasnie wylizalem zonie miske bo piecze ciasto... pycha bylo
                                                    i odrazu dziecinstwo sie przypomina.he he he...
                                                  • ak_7 Re: Zeby wielu siodemkowiczow usmiechnelo sie rad 23.12.06, 11:54
                                                    Gość portalu: mamut napisał(a):

> Zerknijcie na linki ponizej... zachecam tych ktorych imiona pasuja do linkow
                                                    > aby zajrzeli najpierw pod wlany ;)
                                                    >
                                                    > Mam nadzieje ze nikt mi tego nie bedzie mial za zle.. od tak w swiatecznej
                                                    > amtosferze sobie psoce niczym jaki skrzat...krzatajacy sie w przedswiateczncyh
                                                    > przygotowaniach.. wlasnie wylizalem zonie miske bo piecze ciasto... pycha bylo
                                                    > i odrazu dziecinstwo sie przypomina.he he he...

Mamut świntuchu, żeby takie numery żonie robić i jeszcze na forum o tym... :)
                                                    Fajne animacje. Fredek nie widziałem że tak tańczysz :) Nieźle, nieźle
                                                  • Gość: miki Re: Zeby wielu siodemkowiczow usmiechnelo sie rad IP: *.olsztyn.mm.pl 23.12.06, 11:59
                                                    heheheheh !!
                                                    ale mnie ubawiłeś !!!

smacznego jajeczka bożonarodzeniowego,
                                                    zyczy Michał
                                                  • ak_7 Kto bedzie w Olsztynie ? 23.12.06, 15:12
                                                    Hej, kto z "zamiejscowych" siódemkowiczów spedza święta lub nowy rok w Olsztynie?

Jako że to 100 post, rozpocznę część 61.
                                                    Myślę, że Fredek nie będzie mi miał tego za złe.
                                                    Pozdrowienia
                                                  • Gość: 77777 Re: Kto bedzie w Olsztynie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 23:58
                                                    Ja jestem!!!!
                                                    W gore mserca!!!!!
                                                    Niech zyje bal!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka