Dodaj do ulubionych

Pirat drogowy - Olsztyn - problem

07.12.06, 08:12
Do Wydziału Ruchu Drogowego w Olsztynie.

Ponawiam swoją prośbę o skuteczne ujarzmienie pirata drogowego, który
codziennie naraża zdrowie i życie mieszkańców Olsztyna.
Wożąc swoje dziecko rano do babci muszę notorycznie znosić ekscesy tego
szaleńca i martwić się o nasze bezpieczeństwo.
Przekracza prędkość notorycznie zwłaszcza na osiedlowych uliczkach, po
których rano zmierzają dzieci do szkoły, wyprzedza w miejscach niedozwolonych.

Samochód to:
błękitny Peugeot 206 o numerach NO 60365,
kierowca to mężczyzna w średnim wieku.

Codziennie około godziny 7.00 przemierza trasę z Jarot w kierunku miasta.
Jego trasa to ulice: Malewskiego - Pieczewska - Jarocka - Sikorskiego -
Dywizjonu 303 (na temat dalszej trasy nie posiadam wiedzy).

Moze ktoś ma jakies pomysly.
Wysylalem juz informacje 2 tygodnie temu na stronę Komendy Wojewódzkiej w
Olsztynie na tzw. "czerwony przycisk"
Obserwuj wątek
    • Gość: vonAMOR Re: Pirat drogowy - Olsztyn - problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 08:18
      Weź słuchawkę do ręki i zadzwoń na Policję.
      • faaazi Re: Pirat drogowy - Olsztyn - problem 07.12.06, 08:24
        Wyslalem e-mail do wydzialu ruchu drogowego w wojewodzkiej.
        Duzo informacji lepiej przeslac pismem.

• Gość: slawekdr Re: Pirat drogowy - Olsztyn - problem IP: *.olsztyn.mm.pl 07.12.06, 09:16
      Witam
      Nie rozumiem tu jednej rzeczy - z tym problemem można sobie łatwo poradzić.
      Jesli codziennie spotykasz tego pirata na drodze to wyjedz z domu 30 sekund
      później i już Twoje życie nie będzie zagrożone.
      Pozdrawiam
      Slawek
      • Gość: sari Re: Pirat drogowy - Olsztyn - problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:05
        Super pomysł-unikanie piratów.Może w ogóle wstawimy samochody do garaży,a
        piraci niech sie zabijają wzajemnie na drodze???
        • prusak75 Re: Pirat drogowy - Olsztyn - problem 07.12.06, 10:24
          co niektorym za kółkiem to kompletnie odbija, myślą że sa na torze Formuły 1,
          trzeba zwracac uwage na autobusy mpk, ułatwiac im włączenie sie do ruchu z
          przystanku, ale czesc kierowcow autobusow mysli ze ich przepisy ruchu drogowego
          wogole nie dotycza,
          • Gość: sari Re: Pirat drogowy - Olsztyn - problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:50
            MPK to jeszcze małe piwo,kierowcy okejek wyjeźdzają z zatoczek bez
            kierunkowskazów
            • prusak75 Re: Pirat drogowy - Olsztyn - problem 07.12.06, 10:59
              pewnie oszczedzaja na akumulatorach :)
    • Gość: policja Re: Pirat drogowy - Olsztyn - problem IP: *.olsztyn.net.pl 07.12.06, 14:26
      Dziekujemy za tak dokładną informację. Sprawdzamy i wyjasniamy tą sprawę.
      Pozdrawiamy
    • Gość: Policja Re: Pirat drogowy - Olsztyn - problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 22:04
      Prosimy również o telefoniczny kontakt z policjantem Sekcji Ruchu Drogowego
      Komendy Miejskiej Policji w Olsztynie pod Nr 089 522 4888, 089 522 4887 lub 089
      522 4880 - sekretariat w dniach poniedziałek - piątek w godz. 7.30 - 15.30.
      Nawiązanie kontaktu znacznie ułatwi nam zadanie. Dziękujemy i pozdrawiamy.
      • ravendom I nawet Pan Policjant prosi.... 09.12.06, 19:41
        Dzwoń! A będzie nam łatwiej i uczciwiej. Kiedy do cholery ludzie będą mieli na
        tyle kultury osobistej zeby załatwiać sprawy w cywilizowany sposób, a nie, na
        forum i : Jan Kowalski to kawał sk&^%$na i c***a... itd.
        • Gość: az Re: I nawet Pan Policjant prosi.... IP: *.olsztyn.mm.pl 09.12.06, 21:48
          A co ci to przeszkadza.Taka sama dobra forma komunikowania sie jak wszystkie
          inne.
          • ravendom Re: I nawet Pan Policjant prosi.... 10.12.06, 18:10
            Właśnie nie. Bo pisanie na forum jest łatwiejsze i nie wymaga zadnej odwagi
            cywilnej. Wyobraź sobie teraz, ze kogoś wkurzyłeś, a on podaje Twoje numery
            rejestracyjne, pisze, ze jeździsz po pijaku codziennie. A Ty potem musisz sie
            tłumaczyć z tego policji, pomimo żeś niewinny. A wiedz, ze na jednym
            tłumaczeniu sie nie skonczy.

Pozdrawiam
            • Gość: przemo Re: I nawet Pan Policjant prosi.... IP: *.olsztyn.mm.pl 10.12.06, 18:42
              masz rację ravendom niestety tak wygląda odwaga tych wszystkich ludzi, którzy
              opisują te wszystkie zdarzenia na drodze, które w ich odczuciu stwarzają
              zagrożenie bo ktoś jechał za szybko lewym pasem. Ciekaw jestem z drugiej strony
              i tu pytanie do policji czy ktoś opisujący piratów na tym forum po apelu
              policji faktycznie się zgłasza, czy dzwoni na podany w postach numer komendy?
              osobiście bardzo wątpię.Lepiej komuś tutaj przysr...
              • Gość: TOM Re: I nawet Pan Policjant prosi.... IP: 62.29.133.* 10.12.06, 23:06
                koles dal znac o tym Policji wczesniej jak pisal i ta nic nie zdzialala, to
                pisze na forum,
                kazda forma unikniecia tragedii jest dobra,
                a moze masz cos na swoim usmieniu?? ale to juz inna sprawa
                • ravendom Re: I nawet Pan Policjant prosi.... 11.12.06, 20:14
                  Gość portalu: TOM napisał(a):

> kazda forma unikniecia tragedii jest dobra,

Rozumując tym torem niebawem stwierdzisz, ze kulka w łeb dla każdego kierowcy,
                  który ma "szybką jazdję na twarzy" jest takze dobrym pomysłem.

P.S. To NIE była aluzja do postrzelonego w głowę pirata.
                  • Gość: przemo Re: I nawet Pan Policjant prosi.... IP: *.olsztyn.mm.pl 11.12.06, 20:50
                    oni wszyscy nie rozumieją,że tak postępując kiedyś przeczytają tu swoje numery
                    bo zaparkują pod jakimś hipermarketem za blisko drzwi innego samochodu.no ale
                    nasza policja przecież nie ma nic innego do roboty tylko siedzieć na necie i
                    czytać wszystkie posty szukając"piratów drogowych"
                    • faaazi Re: I nawet Pan Policjant prosi.... 13.12.06, 08:30
                      No tak... przeczytałem teraz ilu misiów tutaj udaje mądrych.
                      Weźcie dzieciaki się lepiej do nauki zamiast na forach czas marnować, bo i tak
                      nic mądrego nie macie do powiedzenia.

Kiedy w końcu zmieni się mentalność tego społeczeństwa, ile pokoleń musi minąć
                      aby nastała normalność. To ze ktoś według mnie lamie prawo (nawet te
                      najbardziej szargane - drogowe) upoważnia mnie do tego abym dal temu wyraz np.
                      na forum. Numer rejestracyjny pojazdu nie jest dana osobowa.

A niech ktoś pisze ze za blisko parkuje skoro tak robię i jest to dla niego
                      problem. Przecież po to są takie miejsca żeby się dzielić swoimi
                      spostrzeżeniami czy opiniami.

Dla misiów, którzy oceniają nie znając sprawy lub czytają ale nie rozumieją.
                      Raz już pisałem na czerwony przycisk. Potem wysłałem e-maila do sekretariatu
                      drogówki w wojewódzkiej KP.
                      I następnie dałem sygnał na forum.
                      Oczywiście skontaktowałem się.

• Gość: MK Re: I nawet Pan Policjant prosi.... IP: 213.184.18.* 13.12.06, 14:14
                        No i tak trzymać.

A jeśli Policja uzna, że takie posty to podpuchy to za którymś razem po prostu
                        przestanie na takie forumowe donosy reagować
              • Gość: jimi Re: I nawet Pan Policjant prosi.... IP: *.olsztyn.mm.pl 30.12.06, 13:30
                No coz, ja dzisiaj zadzwonilem sobie na 112, bo jakis pajac w leasingowanym
                aucie (WE 78156) wcisnal sie w kolejke do lewoskretu na ulicy sikorskiego.
                Zdenerwowal mnie,to na niego natrabilem. Ten zaczal wymachiwac lapami i mi
                grozic. Po milej rozmowie ze 112 uslyszalem,ze jak chce to moge zlozyc pisemny
                wniosek, sprawa pojdzie do sadu grodzkiego ,a ja bede swiadkiem. Rozumiem,ze
                ukaranie sprawcy wymaga swiadka,ale przeciez w ten sposob zaden deb..l nie
                zostanie nigdy ukarany, bo dla kary 100zl i 2 pkt nie bede marnowal 3 dni
                swojego zycia na wizyty w sadach i w komisariatach
    • Gość: Policja Re: Pirat drogowy - Olsztyn - problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:30
      Dziękujemy za informację. Zajmiemy się tym kierowcą i dyżurnym, który odebrał
      zgłoszenie na 112. Pozdrawiamy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka