Dodaj do ulubionych

Szkoła Nr 7 cześć 61

23.12.06, 15:13
Czesc 61

Dla nowych dla latwiejszego znalezienia:
Strona:
home.arcor.de/szkpnr7/
Encyklopedia: (kolo 1,87 MB Plik PDF)

home.arcor.de/szkpnr7/Encyklopedia_V2.pdf
50-Lecie
www.allkar.de/pl/siodemka/siodemka.html
Link DD:

pliki.wm.pl/pdf/go/Olsztyn2.JPG
www.gazetaolsztynska.pl/?main=15&c=118,3,12105,,5497Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • zbyszek07 Re: Szkoła Nr 7 cześć 61 23.12.06, 20:01
      Witam swiatecznie w nowym watku.
      Wesolych, szczesliwych swiat!
      :-)
      • Gość: zyby Re: Szkoła Nr 7 cześć 61 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 20:05
        będę w Olsztynie w święta i Sylwestra...
        • Gość: jd Re: Szkoła Nr 7 cześć 61 IP: *.acn.waw.pl 23.12.06, 22:54
          Ja nie będę (uuuuuuu!!! - czyli ból i cierpienie)).
          Za to wszystkim, wszystkim, wszystkim - wszystkiego najlepszego.

Niedawno oglądałem przypadkiem w telewizji film z lat 60-tych "Kochajmy
          syrenki". A w nim olsztyńska plaża miejska z tamtych lat. W całej krasie i
          okazałości: kilometry pomostów, wielkie molo, budynki, skocznia, To lubię, i
          wszytsko pozostałe.
          • zbyszek07 Re: Szkoła Nr 7 cześć 61 24.12.06, 09:29
            Tez dobrze pamietam tamta plaze...
            Patelnie,
            wieze ratownikow,
            stara trampoline,
            ktota w miare uplywu czasu robila sie co raz nizsza...
            az znikla zupelnie...
            szkoda mi tamtej plazy...
            • ak_7 Re: Szkoła Nr 7 cześć 61 24.12.06, 12:11
              Też pamiętam - fajnie było. Ja częściej chodziłem jednak na dziką za LOK-iem,
              albo na przesmyk na drugi basen Krzywego. Z "cywilizowanych" bywałem zwykle z
              racji przynależności rodzinno-zawodowej na budowlnych. Senior był architektem.
              Na budowlance też była trampolina i fajne pomosty. Często wypożyczaliśmy kajaki
              i jazda na jezioro. Teraz tam szaszłyki serwują, a i 50-lecie też się w tym
              miejscu odbyło, tylko z budowlanki nie zostało już śladu.
            • ak_7 Re: Szkoła Nr 7 cześć 61 25.12.06, 13:26
              Zbyszek, podeslij jakies fotki - jak wyglada Olsztyn w swieta.
              • zbyszek07 Re: Szkoła Nr 7 cześć 61 25.12.06, 14:02
                sie robi...
                zajrzyj do galerii
    • johninm Re: Szkoła Nr 7 cześć 61 26.12.06, 10:47
      Hey, witam wszystkich i pozdrawiam w zwiazku ze swietami. Zdrowego ,
      szczesliwego i hojniejszego 2007!

Nigdzie wokol nie moglem znalezc Karpia, ale pierogi i sledzia , ma sie
      rozumiec bylo - znalazlem w Ruskim sklepie. Poronilo chyba te pogode, tutaj
      snieg i wiatry ( rzadkosc ),a w Polsce cieplo ( ze zdjec wnioskuje ze nie ma
      sniegu duzo ).
      Oh, Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath , Urriah.., Rick Wakeman Yes,
      Electric Light Orchestra, milo bylo, pierwsze nagrywania - Grundig szpulowy,
      pokazowki/potancowki w 7mce,
      Danek , Alan co u Was ? widzieliscie/wiecie cos o ludziach z naszego rocznika ?
      Irka R. gdzies na stronach miasta czy powiatu widzialem. Andrzej K. ma swoja
      firme grafiki komputerowej ( ma swoj site ), Jurka K widzialem fotografie
      rodzinne.
      U nas zawal kontraktow i pracy: Boeing ma portfel zamowien, Microsoft siedzi na
      gorze $$$$$, biotechs rozwijaja sie preznie.
      Chetnie bym wpadl do Polski, ale za daleko. Wykombimowalem 4 dni do San Diego (
      bo krotki przelot ) i to max co moglem.
      Widziale w wigilie Polar Express i.... przypomnial me sie las na naszej
      dzielnicy.

Nara

John-in-M ( Siwy )
      • Gość: Iwona Re: Szkoła Nr 7 cześć 61 IP: *.ols.vectranet.pl 26.12.06, 12:26
        Świąt wesołych i ......, ......., ......., ......., ......... dla kolegów i
        koleżnaek z klasy i wszystkich z sp. 7 przesyła - Iwona.
      • Gość: czlowiek Re: Szkoła Nr 7 cześć 61 IP: *.pppoe-dynamic.ns.aliant.net 26.12.06, 16:14
        Pozdrawiam wszystkich forumowiczow. Dawno sie nie odzywalem, ale czytam Wasze
        wszystkie posty raz na dwa tygodnie. Teskni sie do Olsztyna. Pozdrowienia
        zwlaszcza dla starszych rocznikow.
        • Gość: siodemkowicz Re: Szkoła Nr 7 cześć 61 IP: *.olsztyn.mm.pl 26.12.06, 17:23
          Do czlowieka-z ktorego jestes rocznika("zwlaszcza dla starszych").
          • Gość: DD Re: Szkoła Nr 7 cześć 61 IP: 62.29.133.* 27.12.06, 09:44
            Pozdrowienia i życzenia dla wszystkich forumowiczów SP 7 (szczególnie dla
            Siwego). Na osiedlu wyjątkowo ponuro - deszcz i ciemno. Po raz pierwszy
            podobają mi się choinki okraszone lampkami - jedyne co przypomina że jest
            grudzień. Oczywiście najładniejsza choinka stoi przy szkole.
            Wczoraj wieczorem ostatecznym dowodem faktu że jest Boże Narodzenie było
            pojawienie się na osiedlu dwóch aniołów (jeden z gitarą i jeden z grzechotką).
            Anioły - (dziewczyny z ul. Bursztynowej)pięknie grały i śpiewały kolędy.
            Siwy - wiesz więcej o kumplach z klasy niż ja. Czasami spotykam Sławka J. -
            nadal pracuje na stacji benzynowej (za każdym razem kiedy go spotykam okazuje
            się że na innej) - mieszka niedaleko mnie na Jarotach. Kilka razy spotkałem też
            Hanię siostrę Jurka. Jest terapeutką. Z pozostałymi osobami miałem kontakt
            ostatni raz na jubileuszu.
            • Gość: L.M Re: Szkoła Nr 7 cześć 61 - Zyczenia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.12.06, 14:51
              Najleprze zyczenia dla wszyskich 7-demkowiczow i wspanialego nowego roku 2007!!
              Hm.. no coz robi sie coraz gorecej na tym swiecie .... w ottawie byla wiosna na
              swieta i troche zatesknilem za sniegiem ...

johninm ja karpia juz od paru lat kupuje w chinskim sklepie....Pozdrowienia!!!!
              • Gość: karolina Re: Szkoła Nr 7 cześć 61 - Zyczenia IP: *.olsztyn.net.pl 27.12.06, 23:00
                Witam!
                Nie mogłam przesłać życzen na Boże Narodzenie, akurat nie działał internet ;za
                to teraz przesyłam życzenia udanej imprezy sylwestrowej i udanego ,szczęśliwego
                i zdrowego NOWEGO ROKU 2007 BY
                • Gość: wskh sklep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 11:53
                  A nasz sklep pod filarami, tak sie rozrasta, ze chyba jest juz po szkole
                  drugim co do wielkosci budynkiem na osiedlu.
                  • miki-3 Re: sklep 28.12.06, 16:38
                    -1 plaza miejska (z przed lat)

nie wiem czy uwierzycie ,ale ja tylko 1 raz byłem na miejskiej, i tak trzymam
                    do dzis. na miejska jezdili "miastowi", a dziewczęta i chłopaki z Likus mieli
                    pod bokiem Ukiel, Sukiel,Redykajny,Zbik,Podkówkę. chyba wystarczy...?

-2 z tymi karpiami na swieta to jest tak ,ze ja nie przepadam....smakuje jak
                    szara scierka, no śledzie to tak ...ale karp -passe

-3 pozdrawiam ...zwłaszcza młodsze (heheheheh) roczniki ....
                    • Gość: siódemkowicz Re:Życzenia noworoczne IP: *.olsztyn.mm.pl 28.12.06, 21:31
                      Gdy Nowy Rok staremu cyfrę zmienia,
                      Wszyscy-wszystkim ślą życzenia!
                      Przy tej pięknej sposobności,
                      Życzę wszystkim siódemkowiczom dużo radosci,
                      Aby ten Nowy Rok przyniosł Wam wszystko to,
                      co w życiu najpiękniejsze.
                      DOSIEGO ROKU !!!-siódemkowicz.
            • johninm Re: Szkoła Nr 7 cześć 61 30.12.06, 09:55
              Gość portalu: DD napisał(a):

> Pozdrowienia i życzenia dla wszystkich forumowiczów SP 7 (szczególnie dla
              > Siwego). Na osiedlu wyjątkowo ponuro - deszcz i ciemno. Po raz pierwszy
              > podobają mi się choinki okraszone lampkami - jedyne co przypomina że jest
              > grudzień. Oczywiście najładniejsza choinka stoi przy szkole.
              > Wczoraj wieczorem ostatecznym dowodem faktu że jest Boże Narodzenie było
              > pojawienie się na osiedlu dwóch aniołów (jeden z gitarą i jeden z
              grzechotką).
              > Anioły - (dziewczyny z ul. Bursztynowej)pięknie grały i śpiewały kolędy.
              > Siwy - wiesz więcej o kumplach z klasy niż ja. Czasami spotykam Sławka J. -
              > nadal pracuje na stacji benzynowej (za każdym razem kiedy go spotykam okazuje
              > się że na innej) - mieszka niedaleko mnie na Jarotach. Kilka razy spotkałem
              też
              >
              > Hanię siostrę Jurka. Jest terapeutką. Z pozostałymi osobami miałem kontakt
              > ostatni raz na jubileuszu.
              Daniel,
              Jurek K., brat Hani ozenil sie z Halina P. Wczesniej "sympatyzowalem" z nia. .
              W 90tach bylem pare razy w Polsce, z Byniem, bratem Slawka troche "hulalem" po
              Warmii i Mazurach. Slawka widzialem raz w tym czasie. Od zawsze chyba wszyscy
              bracia byli zwiazani z praca (ajencje ? ) stacji benzynowych.
              Czytalem raz artykol o gosciu - nauczycielu muzyki(.. Goldap ?,..polmocne
              rejony Warmi) - sprzeniewierzyl dostane fundusze, i TY, jako inspektor/z
              ramienia kuratorium/ "badales" sprawe, usmialem sie czytajac to .
              Czy jezdzisz na jakies recitale organowe ? Pamietam Katedre we Fromborku i
              koncert organowy tam, niesamowite wrazenie.
              Pozdrawiam
              J
          • Gość: gosc Re: Szkoła Nr 7 cześć 61 IP: *.l.pppool.de 07.01.07, 19:37
            Ile
    • Gość: Fredek Pani Anna IP: *.neue-westfaelische.de 29.12.06, 10:59
      Miki przyslal cos :

wracajac w przedswiateczną sobotę ze spotkania "opłatkowego" w moim
      ulubionym
      pubie "pod kotwicą", jak biały człowiek przez park czynu partyjnego,
      natrafiłem znowu na p. Annę.

nie zrobiłem zdjec z bliska ,bo pamietałem jak syknęła na mnie
      poprzednim razem.nie chciała zeby robic jej fotki w stroju "gołebiowym".
      i ja to rozumiem, bo gołabki w sile około 300 jedzac srają ,bez
      wzgledu czy stoją (kucają) ,czy lecą.
      wiec znowu z daleka, za to widać do jak potężnych rozmiarów (p.Anna)
      trzodę pasie p. Anna.
      teraz pomyslałem jakie to koszty..... moze poszukamy sponsora......

szkpnr7.fasthoster.de/Dragan/index.html
      • ak_7 Re: Pani Anna 29.12.06, 15:52
        ... wiec znowu z daleka, za to widać do jak potężnych rozmiarów (p.Anna)
        trzodę pasie p. Anna. teraz pomyslałem jakie to koszty..... moze poszukamy
        sponsora......

No cóż, można to widzieć tak lub inaczej :

www.allkar.de/pl/siodemka/golebie/golebie.html
        • Gość: wskh Golab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 16:10
          Czy golab ma cos wspolnegz z glabem? Wedle karmicielki, to w jej klasach bylo
          multum glabow, tumanow czy jak ich tam zwala. Teraz w swoim otoczeniu ma
          mnostwo golebiow. Przzwyczajenia pozostaja. Bez obrazy dla kogokolwiek -
          Pozdrawiam!!!
          • Gość: LP rakiety. IP: *.o.pppool.de 29.12.06, 20:08
            Czesc.
            Bedac dzisiaj w sklepie, przy okazji kupilem kilkanascie rakiet zeby bylo co
            odpalic na przywitanie Nowego Roku.Jadac do domu pomyslalem sobie jakie to
            wszystko teraz latwe,kiedys zeby sobie postrzelac trzeba bylo kilka dobrych
            godzin ryc w "tzw.lasku bombowym" za Antalkiem o ktorym juz chyba calkowicie
            sluch zaginal.
            • Gość: czlowiek Do "siodemkowicza" IP: *.ns.aliant.net 30.12.06, 03:39
              Siodemke skonczylem w 1961 roku. Ciekaw jestem ilu jest forumowiczow starszych
              ode mnie. Chyba jestem w pierwszej dziesiatce, a moze nawet w pierwszej piatce?
              Pozdrawiam.
              • johninm Re: Do "siodemkowicza" 30.12.06, 09:16
                Moze uczyla cie p.Wolanska, to moja ciotka, uczyla w 7mce w latach 50tych
        • johninm Re: Pani Anna 30.12.06, 09:37
          Ach p. Dragan, jak ona sie nieraz "darla" na nas - uszy wiedly, nie skapiac
          mniej lub bardziej soczystych porownan. Do dzisiaj pamietam wierszyk z klasy
          rosyjskiego" Siela koszka na okoszko razpuscilas sia wa snie, szto tiebie
          prisnilas koshka ? , mnie wa snie prisnilas mysza , nie odna , a cielych tri ".

No coz, z latami ludzie sie zmieniaja.
          Alan, czesto przyjezdzasz do Polski ? Czy Twoja rodzina mieszka w Polsce czy w
          Niemczech ?
          Kolo Ciebie miszkala ,... chyba Ula i Stasiek, wiesz co sie z nimi dzieje ?
          • zbyszek07 Re: Pani Anna 30.12.06, 22:58
            Pani Dragan....
            to byly piekne dni,
            ale nie chcialbym do nich wracac,
            bylo wiele milszych chwil niz rosyjski...
            Pozdrowka!
            • Gość: mamut Re: Pani Anna IP: 74.12.153.* 31.12.06, 05:11
              Ja ogolnie golebi nie lubie... za Dragan tez nie przepadalem.. ale troche mi
              jej szkoda.. tak jakby ta zgraja ptakow teraz byla jedyna rzecza ktora ja
              cieszy.. no coz.. kazdy ma swego konika.. czy tez golebia.

Czuwaj i Wszystkiego Najlepszego w nadchodzacym 2007-ym zycze wszystkim..

Nam niestety sie ten rok nie konczy najlepiej..musielismy uspic naszego pieska
              wczoraj w nocy, mimo ze weterynarz probowal go ratowac przez 3 dni... biedak
              nagle zachorowal, mial ifekcje nerek i jakies problemy ze sledziona.. Nerki
              przestaly pracowac i nie bylo wyjscia trzeba bylo uspic biedaka by oszczedzic
              mu cierpien.. mialy 10 lat.. co moze na psie nie jest zlym wiekiem... ale
              pewnie przy dobrym zrowiu pociagnalby przynajmnie 4 wiecej.

No ale nic.. jeszcze raz wszystkiego NAJ..
              • Gość: miki Re: Pani Anna IP: *.olsztyn.mm.pl 31.12.06, 12:06
                Na nowy rok życzę Wam,żeby nie było gorzej niż w zeszłym.
                według przysłowia starożytnych Bułgarów-"lepsze jest wrogiem dobrego"
                hihihihihihi !!!
                • Gość: Jurek Re: Życzenia Noworoczne IP: *.olsztyn.mm.pl 31.12.06, 15:05
                  Stary Rok mija lecz marzenia zostają,
                  niech one się Wam wszystkim spelnią,
                  i z Nowym Rokiem niech los się odmieni.
                  Wszystkiego naj,naj w Nowym Roku
                  by był lepszy od najlepszego dnia w starym roku.
                  Życzę wszystkim siodemkowiczom - Jurek
                  • Gość: Bozenna Re: Życzenia Noworoczne IP: *.ols.vectranet.pl 31.12.06, 23:19
                    Niech radość i pokój towarzyszy wam przez cały Nowy Rok. Życzę wam , aby był to
                    Rok szczęśliwy w osobiste doznania, spełnił zamierzenia i dążenia zawodowe oraz
                    by przyniósł wiele satysfakcji z własnych dokonań.Dla wszystkich siódemkowiczów
                    i przyjaciół Bozenna
                    • johninm Re: Życzenia Noworoczne 01.01.07, 01:27
                      O.K., napiszcie jak spedziliscie/spedzacie Sylwestra i Nowy rok. Ja w domu, na
                      Pln od Seattle, muzyka z RFMFM,internet- analizy kwartalne rynkow finansowych (
                      USA, London ), internetowe zdjecia z Olsztyna, "Bira Moretti" - nawet nie
                      wiedzialem ze Wlosi robia takie dobre piwo ) ..krotko mowiac, "szmal", sam,
                      nostalgia.
                      Oby 2007 byl jeszcze lepszy!!! ( choc 2006 byl dobry dla mnie - zawodowo )

John-in-M ( Siwy )
                      • Gość: Fredek Re: Życzenia Noworoczne IP: *.l.pppool.de 01.01.07, 03:08
                        Naj... naj... naj... lepsze Zyczenia Noworoczne.

Wloskie Birra Moretti moze byc niezle ... ale tylko jak nie ma nic innego.

www.birramoretti.it/
                        Prawie kazde polskie lub niemieckie piwo jest lepsze.
                        Ale na bezrybiu i rak ryba.
                        • Gość: wskh w poludnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 11:28
                          Wstawac spiochy! bo przespicie poludnie Nowego Roku! Na wyspach Kiribati juz
                          zapomnieli dawno co to Sylwester. Poprawcie sie z rana, bo piwo jak wiadomo, z
                          rana to jak smietana i do roboty!
                          • Gość: mamut Re: w poludnie IP: 74.12.157.* 01.01.07, 17:41
                            No prosze jaki ranny ptaszek z wskh... ja tez musialem rano wczesniej wstac..
                            bo moj grzdacz (14miesiecy) ma w nosie czy to poczatek roku czy tez koniec i od
                            rana dawaj przestawiac dom do gory nogami.. Ale i tak musze przyznac ze ranem
                            mam dosyc leniwy i mimo ze jest teraz za dwadziescia minut poludnie to jeszcze
                            bumeluje w pizamie. Milego wieczoru wszystkim wam zycze.. u nas pieknie i
                            slonecznie dzis..choc chyba chlodno.. ale tego jeszcze nie wiem bo nosa nie
                            wychylalem jeszcze.

czuwaj
                            • Gość: wskh Re: po poludniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 18:30
                              Ja, Nowy Rok zawsze obowiazkowo rozpoczynam od obejrzenia koncertu
                              filharmonikow z Wiednia, niezaleznie od kondycji ducha i glowy. Jak poslucham
                              na koniec koncertu Marsza Radetzkiego, to caly rok jest jak ten marsz. Pewnie
                              DD mialby fachowo w tym temacie duzoo do powiedzenia. A potem, tak jak teraz
                              pije piwo Czeski Pilsner, ewentualnie Budwaiser, ew. polskie Lomzynskie,
                              podobno bardzo popularne w USA. A jest ktos zza oceanu i powie co w nowym roku
                              w Nowym Jorku? A W OGOLE TO KTOS SIE JUZ OBUDZIL? Ok wroce tu kontrolnie o 22
                              polskiego czasu.
                              • Gość: wskh Re: po poludniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 22:09
                                No to dobrej nocy dla tutejszych i dobrego dnia za oceanem.
                                • Gość: mamut Re: po poludniu IP: 74.12.157.* 02.01.07, 01:42
                                  Ja nie narzekam... dzien zlecial mile i leniwie.. niestety jutro znow trzeba
                                  sie zaprzac do kieratu ;)

czuwaj
                                  • zbyszek07 Re: po poludniu 02.01.07, 07:13
                                    Za imprezie sylwestrowej bawilem sie miedzy innymi z siodemkowiczem,
                                    o czym dowiedzialem sie dopiero na miejscu..
                                    Pozdrowienia dla Andrzeja,
                                    ktory czyta ale pisac nie chce...
                                    wiecej smialosci!

• Gość: DD Re: po poludniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 09:47
                                      Uff ! Poranek w pracy to strasznie ciężki rozruch po sylwestrze i po zaległym
                                      długim urlopie. WSKH masz rację: Filharmonicy wiedeńscy na początek Nowego Roku
                                      to idealne rozwiązanie - i kulturalnie połechcze i głowa nie boli od huku, no i
                                      super muzyka. Kto miał czas (i zostały mu pieniądze ze starego roku) mógł
                                      również wczoraj posłuchać na żywo filharmoników olsztyńskich. Naprawdę ładnie
                                      grali (jeszcze w starej sali).
                                      • Gość: ryba696 Re: po poludniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 15:12
                                        Kochani wszyskiego naj z okazji Nowego Roku. Spokoju MIłości i wielu wspomnień na Forum. Pozdrawiam
                                        • Gość: wskh siedemm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 10:53
                                          Tak, tak! Niech ten rok dla nas wszystkich bedzie pod znakiem szczesliwej
                                          siodemki!
                                          • Gość: jd Re: siedemm IP: 193.0.64.* 03.01.07, 11:29
                                            W rzeczy samej, w roku jest siódemka. Pomyślcie, jak będziemy zachwyceni
                                            sylwestrem roku 7777, 2777, czy nawet 2077.
                                            • Gość: wskh Re: siedemm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 19:08
                                              Znacznie wczesniej bedzie dobra data 7.07.2007.
                                            • Gość: czlowiek Pani Wolanska mnie prawie uczyla IP: 142.227.41.* 03.01.07, 19:17
                                              W odpowiedzi na jeden post informuje, ze Pani Wolanska uczyla mnie ale tylko w
                                              zastepstwie. Byla lubiana, miala klase, chociaz byla zwykle dosc nerwowa w
                                              stosunku do uczniow. Jej mlodszy syn (chyba Jurek, byl mlodszy ode mnie) uczyl
                                              sie muzyki. Pamietam tez Ryska, ktory nauczyl mnie fajnego akordu (C B d f a,
                                              jesli ktos chcialby to zagrac). Bylo mi przyjemnie za oceanem obejrzec
                                              tegoroczna szopke noworoczna i nazwisko Ryska Wolanskiego jako odpowiedzialnego
                                              za opracownaie muzyczne (nawiasem mowiac, malo ciekawe). Bylem dumny z siebie,
                                              bo rozpoznalem kazda postac w tej szopce. Najbardziej podobaly mi sie w szopce
                                              Zyta, Renata i Kaczory.
                            • Gość: gosc Re: w poludnie IP: *.l.pppool.de 07.01.07, 23:13
                              Ile
            • mohi Re: Pani Anna 13.01.07, 21:51
              Nie pamiętam pani Dragan to było dużo póżniej,gdyż skończyłem siódemke w 1964r.
              Odzywam się pierwszy raz na tak zacnym forum.Mieszkam tu od urodzenia mam
              b.dobrą pamięć i znam wokół siódemki prawie wszystkich.Czytałem dziś o swojaj
              szkole i ludziach tu mieszkających. Muszę dodać że nic się nie pisze o Ubekach
              których tu mieszka i mieszkało dużo no i innych znanych osobach tu
              mieszkających teraz i dawniej .
          • Gość: LP Do johnima IP: *.o.pppool.de 03.01.07, 19:25
            Czy masz na mysli Stasia i Ulke Smereckich? Zdaje sie ze ktos z nich sie tu
            kiedys pokazala moze Janusz cos pamieta.(jd)
            • Gość: jd Re: Do johnima IP: *.acn.waw.pl 03.01.07, 20:44
              Oczywiście, że pamiętam. Pokazała się Ula i mama Smerecka (chyba z Wrocławia,
              choć po dalekich podróżach). Wszystko jest opisane w Encyklopedii chyba pod
              Smereckimi.
              Szopka w telewizji moim zdaniem była ani śmieszna, ani gustowna.
              • lustroo Re: 7 04.01.07, 13:43
                Sto lat tu nie byłam :) Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :) dużo zdrowia i
                spełnienia marzeń :) Zmykam, bo mnie znów ktos pogoni ;P
                • Gość: mamut Re: 7 IP: *.dsl.bell.ca 05.01.07, 04:49
                  No to w gore...zeby w tym roku zbytnio w dol watek nie spadal ;)

jak tam wszystkim przebiegly Swieta..? mam nadzieje ze zdrowo.

czuwaj
                  • Gość: mamut Re: 7 IP: *.dsl.bell.ca 06.01.07, 00:09
                    no to siup do gory
                    • Gość: siodemkowicz Re: 7 IP: *.olsztyn.mm.pl 06.01.07, 07:02
                      Gora!!!!!!!1
                      • Gość: mamut Re: 7 IP: 74.12.149.* 06.01.07, 14:59
                        Widze ze nowy rok jest dosyc zajety dla wiekszosci siodemko-forumowiczow..
                        temat cos oklapl.. Ciekaw jestem co sie dzieje ze starymi bywalcami.

czuwaj
                        • ak_7 Re: 7 06.01.07, 20:51
                          CześćWam,
                          melduje się po inspekcji Olsztyna. Wyrwałem się dla siebie samego niespodzianie
                          30-go grudnia na stare śmieci, spędziłem Sylwka w Olsztynie BEZ SNIEGU !!! To
                          szok w związku z którym spakowałem manatki i znów jestem tu gdzie czasem lato,
                          a czaem pora deszczowa.
                          Wszystkim sódemkowiczom wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
                          • zbyszek07 Re: 7 07.01.07, 09:18
                            Dzieki i nawzajem...
                            Szkoda ze czasu miales tak malo.
                            Pozdrowka.
                            • ak_7 Re: 7 07.01.07, 11:33
                              Cześć Zbyszek,
                              niestety czasu nie było dużo, a że samolotem nie ma jak, bo polączenia z
                              Warszawką nie pasują do czasów lądowań - pozostaje samochód. Oznacza to 11
                              godzin jazdy przy sprzyjającej pogodzie i radarach (albo 16 zgodnie z przepisami
                              i "bez stresu"). Niestety Central Wings dało ciała i przestali latać z Hannoveru
                              do Warszawy, co było optymalnym połączeniem. Ja z Bremy mogę latać prawie
                              wszędzie, ale nie do Polski. Nawet Łotwa jest w rozkładzie, ale ani Gdańsk,
                              Warszawa. Co do piwek, to fakt - Becks jest tutaj (browar jest w centrum miasta
                              ok. 5 km w lini powietrznej od domu). Lubie go, ale nie jest to jedyne piwo
                              jakie pijam od czasu do czasu.
                          • johninm Re: 7 07.01.07, 09:35
                            Do "znawcow" piwa, z niemieckich piw ogolnie nabardziej znany jest Becks ( z
                            Bremen, chyba - niedaleko Alana - pozdrawiam ) , czy najlepszy smakowo ? Rzecz
                            smaku, degustu etc. Oprocz Heinekena, ma najlepsza reklame w USA. Jest ogolnie
                            znany gdyz obie kompanie pompuja miliony$$$ w te najbardzej promowane na
                            tutejszym rynku europejskie piwa. Itnieja tzw rynki etniczne np Chicago lub
                            New York - Brooklyn, gdzie sila rzeczy beda promowane/popularne polskie piwa.
                            Niektore supermarkety maja niezly wybor np piw z Niemiec ( 10 - 20 roznych
                            browarow ). Osobiscie, lubie piwo okazyjnie i kulturowo. Raz bavarskie, raz
                            Kronenburga ( FR ), lubie tez kanadyjkiego La Blat`a, Polski Okocim czy
                            Ukrainski Obolon. Nie sa to piwa znane gdzie mieszkam, po prostu jest to moje
                            individualne podejscie do tegego napoju.
                            • johninm Re: 7 07.01.07, 09:43
                              Maz p.Wolanskiej - mojej ciotki ( ona chyba uczyla w lata ch piecdzesiatych w
                              7mce ) , byl moim ojcem chrzestnym. Byl kierownikiem sklepu chemicznego na
                              starowce - pamietacie ten sklep !?
                              Jurek jest chyba weterynarzem w Wegorzewie, Rysiu slyszlaem ze skonczyl
                              rezyserie dzwieku i prowadzi/prowadzil programy w W-wie.
                              Dzieki ich ojcu - a memu chrzestnemu - moj ojciec przyjechal z kresow do
                              Olsztyna.
                              • johninm Re: 7 07.01.07, 11:21
                                Ulka organizowala kiedys takie wypady skautowskie ( kto nalezal do ZHP -
                                przyznac sie! - IPN czuwa, ha,ha,ha ) poza miasto, pamietam Grzegorza W., Uli
                                brata Staska ( on chyba wyjechal do Nowego Targu sie uczyc ). "Fayove" to byly
                                wypady.
                                • ak_7 Re: 7 07.01.07, 11:41
                                  Witam,
                                  coś mi posta wrzuciło do góry - bywa. Piwo rzecz smaku. Jak już pisałem Becksa
                                  lubię, ale miałem inne marki, bardziej mi smakujące. Niestety Jever przed laty
                                  przejęty przez konkurencję tak zoptymalizował procedurę, że z piwa pozostały
                                  tylko butelki i naklejki a smak poszedł się deptać. Flensburgera nie kupuję z
                                  powodów ideologicznych (nie lubie skrajności), a wogóle chętnie kupuję ostatnio
                                  niektóre piwa z Czech, pomijając fakt, że właściwie jestem "winiarzem".
                                  • Gość: karolina Re: 7 IP: *.olsztyn.net.pl 07.01.07, 11:53
                                    Witam!
                                    Wszelkiej pomyślności i zdrówka na Nowy Rok wszystkim milusińskim z sp7 i
                                    bywolcom tej jedynej w swoim rodzaju strony-Do siego 2007:-)By
                                    PS.w najważniejszym momencie internet nie działał.
                                    • ak_7 Re: 7 07.01.07, 14:31
                                      Gość portalu: karolina napisał(a):

> PS.w najważniejszym momencie internet nie działał.

Ja w najważniejszych momentach internetu nie użyawam :)

Kilka migawek z niezbyt zimowego Olsztyna
                                      www.allkar.de/serwis/olsztyn_01_2007/olsztyn_01_2007.html
                                      Pozdrowienia

• Gość: mamut Re: 7 IP: *.dsl.bell.ca 08.01.07, 02:21
                                        Bardzo fajne fotki Olsztyna.. zwlaszcza te nocne.

czuwaj
                                        • Gość: Fredek Re: 7 IP: *.neue-westfaelische.de 08.01.07, 10:42
                                          Allan fajne zdjecia !!!

Biegales ze statywem po nocnym Olsztynie ?
                                          Swiateczne oswietlenie prezentowalo sie dosc dobrze.

A rozbudowa Sklepu "Pod Filarami" tez mnie troche zaskoczyla.
                                          (Teraz rozumie co wskh ostatnio komentowal.)
                                          Filary chyba zostana tylko przed Apteka :(
                                          • Gość: jd Re: 7 IP: 193.0.64.* 08.01.07, 13:20
                                            Sklep wygląda strasznie. A co ma być w tej okropnej nowej dobudówce?
                                          • ak_7 Re: 7 09.01.07, 20:36
                                            ość portalu: Fredek napisał(a):

> Allan fajne zdjecia !!!
                                            >
                                            > Biegales ze statywem po nocnym Olsztynie ?

Hej Fredek,
                                            nie, biegałem bez statywu. Czasu było mało. W Sylwesrta wiało nieziemsko.
                                            Widzałem dość dużo rakiet zdmuchiwanych przez wiatr na domy, balkony, okna, ale
                                            chyba się nigdzie nie paliło - przynajmniej o tym nie słyszałem.
                                            Fajnie było, tylko wyjątkowo krótko.
                                            Pozdro
                                    • Gość: Teresa Re: Spoznione Zyczenia Noworoczne IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.07, 19:16
                                      Juz polowa Stycznia minela a ja dopiero teraz melduje sie z najserdeczniejszymi
                                      zyczeniami dla SIODEMKOWICZOW wszystkich rocznikow i specjalne zyczenia dla
                                      Freda. Badzcie zdrowi i niech humor Was nigdy nie opuszcza. Dosc dlugo
                                      dyskutowaliscie na temat piwa a co jest z waszymi brzuszkami ????
                                      Serdeczne gratulacje dla swiezo upieczonego Tatusia.
                                      Co sie dzieje z rocznikiem 1967 ? Dlaczego nikt nie wchodzi na Forum - od Woj.K.
                                      wiem, ze sporo ludzi mieszkajacych w Olsztynie wie o istnieniu strony
                                      internetowej szkoly. Mam nadzieje, ze w roku 2007 bedzie lepiej. Pozdrawiam Teresa
                            • Gość: gosciu Ad piwa IP: 142.227.41.* 08.01.07, 20:29
                              Heineken jest holenderski, nie niemiecki. Kanadyjskie to Labatt, nie La Blat.
                              Reszta sie zgadza. Nasz ulubiony w tej czesci swiata to exportowy Okocim z
                              zielonkawa etykietka, ktorego w Polsce nie widzialem.
                              • ak_7 Re: Ad piwa 09.01.07, 20:24
                                Gość portalu: gosciu napisał(a):

> Heineken jest holenderski, nie niemiecki. Kanadyjskie to Labatt, nie La Blat.
                                > Reszta sie zgadza. Nasz ulubiony w tej czesci swiata to exportowy Okocim z
                                > zielonkawa etykietka, ktorego w Polsce nie widzialem.

Z Heinekenm zgadza się, że pochodzi z Holandii, ale do kogo dzisiaj należy, to
                                zupełnie inna historia. To czy się okocim czy się nie okocim (znaczy się
                                dostaniemy kota czy nie) zależy jedynie od ilości trunku. Okocimia nie lubię,
                                wolę co niektóre odmiany Zywca, a nawet tą standartową "pędzoną" cenie wyżej od
                                kociarni, ale to oczywiście kwestia smaku.
                                • Gość: jd Re: Ad piwa IP: *.acn.waw.pl 09.01.07, 21:15
                                  Prawdziwy koneser piwa, taki na przykład jak ja, nie miał żadnych problemów z
                                  wypiciem choćby Mazurskiego w latach 80-tych, i to nie w pojedynczej ilości. A
                                  nawet z godzinnym staniem w kolejce, by je posiąść.
                                  • ak_7 Re: Ad piwa 09.01.07, 21:24
                                    Janusz, mnie zarzyło się nawet pić niepasteryzowane Marcowe z pogranicza z
                                    Ukrainą (o ile się nie mylę Chełm Lubelski). Ciecz, a raczej zawiesina o
                                    wątpliwym aromacie, że o smaku nie wspomnę, ale czego to ówczesnie młody układ
                                    trawienny nie był w stanie pokonać.
                                    • Gość: jd Re: Ad piwa IP: *.acn.waw.pl 09.01.07, 21:32
                                      To ja ci wspomnę o piwie Warka pitym w okolicach Żyrardowa, pakowanym w butelce
                                      po oranżadzie, z zawiesiną, którą czyniła to picie naprawdę ryzykiem. Poza tym,
                                      mimo wypicia (w dobrym męskim towarzystwie) po kilkanaście na głowę, głowy były
                                      trzeźwe i świeżutkie jak po oranżadzie w proszku.
                                      • ak_7 Re: Ad piwa 09.01.07, 21:46
                                        A może była to jednak oranżada?

Gość portalu: jd napisał(a):

> To ja ci wspomnę o piwie Warka pitym w okolicach Żyrardowa, pakowanym w butelce
                                        >
                                        > po oranżadzie, z zawiesiną, którą czyniła to picie naprawdę ryzykiem. Poza tym,
                                        >
                                        > mimo wypicia (w dobrym męskim towarzystwie) po kilkanaście na głowę, głowy były
                                        >
                                        > trzeźwe i świeżutkie jak po oranżadzie w proszku.

• Gość: Fredek Re: Ad piwa IP: *.t.pppool.de 09.01.07, 21:50
                                    No tak.

Heieneken = "Grachtenpisse" (szczochy z kanalow holenderskich)
                                    Wedlug wielkiej "przyjazni" niemiecko-holenderskiej (spowodowanej konkurencja w
                                    pilce noznej)

A co do kupna piwa.
                                    Moj sklep (ktory lezy na drodze miedzy praca a domem) ma dobry wybor chyba ze
                                    100 rodzajow niemieckich piw.
                                    8 roznych czeskich.
                                    3 polskie (Zywiec,Lech,Tyskie)
                                    No i takie egzotyczne tureckie , hiszpanskie , meksykanskie , australyjskie ....
                                    I nie wiem jeszcze jakie.
                                    Chyba zapytam sie nastepnym razem ile rodzaju piw tam maja.
                                    I to wcale prawie bez kolejki ...

Od czasu do czasu mozna cos nowego wyprobowac :)

Janusz kiedy bedziesz w lato w Olsztynie ?
                                    Ja sie nastawiam chyba na pozny czerwiec.
                                    • Gość: jd Re: Ad piwa IP: *.acn.waw.pl 09.01.07, 22:22
                                      Kurczę, Allan, nie była to żadna oranżada, która czy to w proszku czy w płynie
                                      jest czysta i przezroczysta, bez drożdzy, farfocli i ameb, co dla piwa Warka w
                                      tych latach i na podwarszawskiej prowincji było niemal standardem. Poza tym
                                      jako koneser piwa i koneser oranżady nie mylę smaków tych napojów, chyba że w
                                      pijanym widzie, a ten był nieosiągalny.
                                      Fredek, nie mam ściśle określonych planów terminu pobytu w Olsztynie. Może i
                                      będzie to koniec czerwca, czego w tej sytaucji bym sobie życzył.
                                      • ak_7 Re: Ad piwa 09.01.07, 23:36
                                        Końca czerwca w Olsztynie też bym sobie życzył, a będę zamiast tego pod
                                        Suwałkami. A może cud się zdarzy i zawadzę o Olsztyn ?
                                      • Gość: nat Re: Ad piwa IP: *.bulldogdsl.com 09.01.07, 23:39
                                        No to i ja wtrace swoje trzy grosze. Wielka piwoszka nie jestem ale butelka
                                        Michelob lub w Lowenbrau w upalny dzien dziala bardzo kojaco.
                                        • Gość: Johninm Re: Ad piwa IP: *.hsd1.or.comcast.net 10.01.07, 08:28
                                          Nederlandzki Heineken, tak baaaardzo miedzynarodowy ( za pare lat- 20% udzialu
                                          na rynku rosyjskim. Polska - 62% Grupy Zywiec - # 2- w branzy "chmielowej" w
                                          Polsce, a Grupa Zywiec opanowala 33% calego rynku piwa w Polsce), jest obecny
                                          na na prawie kazdym rynku swiatowym. W USA , oprocz Becksa , najbardzej znane (
                                          co nie znaczy : lubiane , konsumowane, chlane, wylewane, nie wylewane za
                                          kolnierz..przez siodemkowiczow , prawda , lol ). A by nas rodakow nie "Okocilo"
                                          ( dzieki Alan ), Okocim przejeli Dunczycy ze swoim Carlsbergiem. La bat, czy
                                          jak mu tam, w miare popularny ( razem z drugim Moulsonem ), bo po sasiedzku , w
                                          Kanadzie. Budweiser ( USA ) w koncu dogadal sie z czeskim Budvarem ( chodzilo
                                          nazwe ), oba browary zalozone przez niemieckic chmielarzy ( Bud Weiss ?? ) -
                                          nie znam dokladnie historii, ale wiem ze chodzilo o nazwe no i $$$$ . Smakowo
                                          amerkanskie piwa nie sa najlepsze. Jest to moja opinia. Oczywiscie kazdy ma
                                          swoje ktore faworyzuje np : dla smaku, lub swojego lokalnego patriotyzmu.
                                          Pamietam nasze , lokalne Mazurskie ( dzieki jd ) swieze, pod sklepem po szkole
                                          albo kolo browaru, to bylo piwo, ech te dawne czasy, ech....
                                          Na marginesie, mnie ostatnio "rajcuje" zielona cherbatka, hi, hi, hi

Hey, dzisial nam Apple "wystrzelil" niezle, zreszta jak co roku o tej porze.
                                          Dla wielu krezusow finansowych okazja na mucho dinero$$$$$

Najlepszego

crass.on.ru/flash/bird.html

John -in - M
                                          • Gość: gosciu Re: Ad piwa IP: 142.227.41.* 10.01.07, 17:54
                                            "W podwarszawskiej prowincji" nie bylo jednego standardu. Na poludniu byla
                                            Warka, a w okolicach Zyrardowa powinno tez byc Krolewskie, ktore, jak nazwa
                                            wskazuje, krolowalo w Warszawie. Browar Krolewskiego byl na Grzybowie. Na
                                            zachodniej i jednoczesnie polnocnej polkuli mozna kupic niemal wszedzie trzy
                                            czeskie piwa. Mnie osobiscie najbardziej "pasuje" Czechvar. Dwa inne, to
                                            oczywiscie Pilsner i Budovar. A teraz pytanie do ekspertow w Ojczyznie:
                                            Dlaczego w Polsce na etykietach piw nie spotyka sie popularnego niegdys
                                            terminu "jasne pelne" (full light)?
                                            • Gość: jd Re: Ad piwa IP: *.acn.waw.pl 10.01.07, 22:32
                                              W moich piwnych czasach było tak, że ajenci sklepów zdobywali piwo gdzie sie
                                              dało, więc rejonizacja podwarszawska była bardzo umowna. Bywały nawet piwa z
                                              Zielonej Góry (ale nie do wyboru, tylko jako jedyne i tylko z pół godziny).
                                              Browar Królewski był rzeczywiście na Grzybowskiej, a ojciec mojego kolegi
                                              szkolnego był przez pewien czas inspektorem medycznym tegoż. Ale to były czasy,
                                              gdy piwo jeszcze mi nie smakowało.
                                              • Gość: zyby Re: Ad piwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 22:58
                                                Pamiętacie może Warmińskie? Te pite pod koniec lat 70-tych na długiej przerwie,
                                                zawsze wydawało mi się lepsze niż Mazurskie...a dziś najlepsze moje piwo? Chba
                                                to z ostatniej warki nr:5 - sam je robię, wychodzi lepsze niż piwa przemysłowe.
                                                • Gość: mamut Re: Ad piwa IP: *.dsl.bell.ca 11.01.07, 00:41
                                                  Ja osobiscie od czasu do czasu akurat lubie wypic Okocim..taki sikacz ale
                                                  czasem lubie.. przypomina tutejszego Canadian produkowanego przez Molsona.
                                                  Labatt Blue faktycznie tez jest... odwiedzajac rodzine zony czesto jestem
                                                  czestowany oboma piwkami.. czasem pije tez Coors light..( to mozna powiedziec
                                                  sa jedne z najbardziej popularnych tu piw).. sam osobiscie lubie siegnac po
                                                  polskie piwa.. i pijam praktycznie wszystkie polskie piwa, ktore mi tutaj
                                                  wpadna w rece..czyli: Tyskie, Zywiec, Okocim i Lezajsk. Heineken czy Carslberg
                                                  trafia mi sie raadko i zreguly jak jestem na jakiejs imprezie tym czestowany.
                                                  Czasem jak mnei najdzie to kupuje sobie Grolsch-a (chyba tak sie to pisze) mimo
                                                  ze raczej taki gorzkawy smaczek. Jakis czas temu tez zasmakowalem w Sleeman-
                                                  ie, ale nie wiedziec czemu rzadko sobie go kupuje..

Tutaj dla zainteresowanych strona Molsona:
                                                  www.molson.com/home/index.php
                                                  A tutaj proponuje wam zobaczyc praktycznie wszystkie Canadyjskie browary:
                                                  www.highwayhome.com/foodanddrink/beer/beercompaniescanada.html
                                                  czuwaj
                                                  • zbyszek07 Re: Ad piwa 11.01.07, 06:58
                                                    Jeszcze wczoraj mialem okazje trafic na swoje ulubione piwo:
                                                    Kaper z Heveliusza.
                                                    Teraz tez juz pewnie Grupa Zywiec.
                                                  • Gość: DD Re: Ad piwa IP: 62.29.133.* 11.01.07, 08:05
                                                    A ja na zmianę Żywiec lub Dog in the fog (Lech)
                                                  • johninm Re: Ad piwa 11.01.07, 11:05
                                                    Danek...to Ty piwo pijesz???.. no wiecie Panstwo..a ja myslalem ze Ty to zawsze
                                                    taki porzadny..ukladny...zasadami

ale jaja , u nas snieg napadal ( nietypowe )... pare milimetrow... i zamkneli
                                                    szkoly!.

Widzieli nowego iPhone(a) ??

W przyszlym roku chyba bedze iBox ( lepszy od Playstation i Xbox-a - ?)
                                                    Jedno napewno AAPL "pojdzie" niezle w gore.

Ciao
                                                    John-in-M
                                                  • Gość: jd Re: Ad piwa IP: 193.0.64.* 11.01.07, 14:16
                                                    Picie piwa nie jest sprzeczne z porządkiem, układem i zasadami; przeciwnie,
                                                    dodaje im głębi, subtelności i autentyzmu.
                                                  • Gość: absolwent Re: Ad piwa IP: *.olsztyn.mm.pl 11.01.07, 18:45
                                                    Popieram - zgadzam sie z toba.
                                                  • Gość: johninm Re: Ad piwa IP: *.hsd1.or.comcast.net 11.01.07, 22:31
                                                    Zgadzam sie rowniez.. szczegolnie po dziesiatej butelce piwa jest dokladnie jak
                                                    mowisz, a tak na powaznie JD, pamietam DD z dawnych lat i pozwolilem sobie co
                                                    nieco z humorem do tego calego piwnego tematu podejsc,

Pozdro

John - in - M
                                                  • Gość: jd Re: Ad piwa IP: *.acn.waw.pl 11.01.07, 23:35
                                                    To ja dodam do tego z humorem, że DD z pewnością skrywał wtedy przekonująco
                                                    swoje drugie dno.
                                                  • Gość: jd Re: Ad piwa IP: *.acn.waw.pl 11.01.07, 23:36
                                                    A poza tym zauważcie jak twórczy, inspirujący i rozruszający jest temat piwa.
                                                  • Gość: DD Re: Ad piwa IP: 62.29.133.* 12.01.07, 00:56
                                                    No to muszę się wytłumaczyć (chyba to już kiedyś tu opisywałem). Przy pierwszej
                                                    komunii pdopisywałem przyrzeczenie o niekorzystaniu z używek do 18 roku życia.
                                                    Już po kilku miesiącach pojawiła się skleroza - nie pamietałem czy zobowiązałem
                                                    się do unikania alkoholu czy też papierosów ? Ponieważ za sklepem na al.
                                                    Przyjaciół można było znaleźć pety od papierosów (o tym już kiedyś pisałem)
                                                    zdecydowałem (naprawdę nie pamiętałem co podisywałem), że ograniczać się będę w
                                                    alkoholu.
                                                    Papierosów w młodości wypaliłem może paczkę, alkoholu nie tknąłem do 18-tki
                                                    (choć za bardzo nie wierzcie bo skleroza nadal atakuje).
                                                    Potem mój stosunek do używek zmienił się diametralnie i nadal się zmienia -
                                                    aktualny wpis powstaje w towarzystwie Jasia wędrowniczka.
                                                  • miki-3 Re: Ad piwa 13.01.07, 12:57
                                                    aktualny wpis powstaje w towarzystwie "dębowe mocne" heheheh
                                                    no tak.... co do hainekena zgadzam sie z moimi niemieckimi kolegami-siki bez
                                                    smaku.
                                                    lubie wyraziste browarki-np czarny okocim.
                                                    a ponieważ wyznaje zasade -bij mistrza,nie kupuje produktów wiodacych
                                                    koncernów,wiec żywiec jest mi obcy.
                                                    ale też wspieram lokalne browary ,wiec (czasem z niepokojem) wprowadzam do
                                                    organizmu płyny z browaru Olszty i Braniewo (Barkas).

miałem w styczniu jechac na Słowacje na narty i z radością szykowałem sie na
                                                    degustacje ichnich piw,ale niestety (stety)zmienilo mi się na marzec w
                                                    Saalbach,a Austriackie piwa są dla mnie zagadką(Austria?? austriackie gadanie??
                                                    skąd wzieło sie to powiedzenie??)

no własnie!! Zyby mówił sie że kupił maszynę do warzenia piwa!! i co ? nic sie
                                                    nie chwali !! nie wychodzi ?? może trzeba konsultanta? taka mam koncepcję....
                                                  • miki-3 Re:Oczoper superstar 13.01.07, 13:03
                                                    Aaaaaaaa!
                                                    Oczoper (czyli Andrzej K.) powiększył posiadane potomstwo do sztuk trzech !!!!
                                                    sztuka numer trzy to dziewczynka.
                                                    hip ! hip ! huuuura !!!!
                                                  • Gość: 0czoper Re:Oczoper superstar IP: *.olsztyn.net.pl 13.01.07, 17:57
                                                    Dzięki bardzo za te hipy i huuuury. Z tym super starem to przesadziłeś:)To
                                                    tylko chwila zapomnienia alez jak przyjemnego:)))) Teraz to bedzie tylko wesoło
                                                    i odpowiedzialnie:)Korzystając z okazji pozdrowienia dla wszystkich.
                                                    P.S. Przy wejściu na trakt porodowy spotkałem się z gostkiem, który mówi " o
                                                    znamy się z siódemki". Tym gostkiem okazał się o Piotr G. Także myślę że może i
                                                    jemu można gratulowac. Coś ci siódemkowicze strasznie się napalili na
                                                    becikowe:))
                                                  • Gość: karolina Re:Oczoper superstar IP: *.olsztyn.net.pl 14.01.07, 14:29
                                                    Witam!
                                                    Szkoda ,że z forum dowiaduję się o nowej" sąsiadeczce"-serdecznie gratuluję
                                                    całej rodzince.By
                                                  • Gość: 0czoper Re:Oczoper superstar IP: *.olsztyn.net.pl 14.01.07, 19:56
                                                    Mnie tez jest przykro, ale nie spotkałem jak do tej pory sąsiadeczki:)))
                                                    dlatego tez nie mogłem powiadomic.Dzięki.Jak sie spotkamy, to chyba jakoś
                                                    naprawię ten błąd:)))
                                                  • ak_7 Re:Oczoper superstar 14.01.07, 21:41
                                                    Również gratuluję. Siódemkowicze rosną w siłę :)
                                                  • ak_7 Re:Oczoper superstar 14.01.07, 21:44
                                                    Co do wyglądu sklepu na al. Przyjaciół, przypomniałe sobie o archiwalnych
                                                    zdjęciach, jakie zrobiłem z balkonu pewnej mroźnej zimy ubiegłego stulecia

www.allkar.de/serwis/pozar/0000.html
                                                    a że to 100 post rzpocznę od razu część 62
    • zenobiab Re: Szkoła Nr 7 cześć 61 22.01.07, 13:55
      ak_7 napisał:

> Czesc 61
      >
      > Dla nowych dla latwiejszego znalezienia:
      > Strona:
      > home.arcor.de/szkpnr7/
      > Encyklopedia: (kolo 1,87 MB Plik PDF)

Wszem i wobec zapowiadam, ze wróciłam na stare smieci tj. na Przyjaciół (i do
      przyjaciół) i żadna siła mnie stąd wiecej nie ruszy i proszę o wykasowanie z
      encyklopedii moich powiązań z powiatowym miastem Słupsk (a jeśli się da to i z
      życia :-) ) Zenobia Brunszwicka z domu Joanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka