Dodaj do ulubionych

Nowa Alfa!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 16:34
Czytałem w gazecie , że Alfa rozbuduje się już całkiem niedługo [ będziemy
mieli 3 nowe sale kinowe!! :) ] , a także ,że przy Al.Obrońców Tobruku
powstanie zupełnie nowa galeria handlowa [najwcześniej za 3 lata rozpocznie
się budowa]!!

Co o tym sądzicie?! Jaka jest Wasza opinia?!
Ja osobiście się cieszę. Nie będziemy wypadali tak wieśniacko na tle np.Rzeszowa,
czy Bielska-Białej [miast zbliżonej wielkości]!! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: Nowa Alfa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 18:42
      i mniej wieściacko na tle Elbląga.
      • Gość: egosss Re: Nowa Alfa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 17:18
        Ja jestem za!!! mam nadzieję , że wszystko się uda z tą rozbudową , i że juz
        niedługo będzie można robić zakupy w nowej Alfie ;)

Mam nadzieje , że znajdzie się tam np. Zara , Promod , lub C&A!!!

pozdrawiam: Marta
        • Gość: kinga Re: Nowa Alfa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 07:57
          No sorry, ale o Zarze w Olsztynie to chyba nie masz co marzyć. Jest tylko 5
          sklepow w kraju, nie ma Zary w Bydgoszczy, szczecinie, Lublinie a miałaby być w
          Olsztynie? Toż tu nie ma wystarczająco duzo osob które by było stac na zakupy w
          Zarze. Dlatego nie beda sie rozdrabniać na Olsztyn:)
          A co do promodu i C&a toż tam nic nie ma! Zwłaszcza w C&A wielki lumpeks i nic
          wiecej. Ja stawiam, ze otworza jakieś sklepiki nikomu nieznane ze zbieraniną
          rózności, każda z innej parafii.
          • Gość: asidoo Boże a co to za luksusy ta ZARA? IP: *.ols.vectranet.pl 24.01.07, 21:43
            Zara jest tańsza niż np. Simple, które dobrze ma się w Olsztynie. Czy ty
            kiedykolwiek robiłaś w Zarze zakupy? Zapewniam - żadna rewelacja!
          • ethanak Re: Nowa Alfa! 28.01.07, 01:50
            Zara w Bydgoszczy będzie w powstającym (ukończenie - koniec 2007) Focus Park.
    • Gość: rze Re: Nowa Alfa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 17:37
      Niestety, Wy nigdy nie będziecie mieli autostrady ani międzynarodowego
      lotniska. Zresztą po co Wam - nawet nie macie statusu metropolii. Nawet ze
      sprawami urzędowymi musicie jeździć do Białegostoku do Sądu Apelacyjnego bo
      własnego nie macie. My mamy Dolinę Lotniczą a Wy macie Małkowskiego. Co
      najwyżej możecie sobie poprawić humor kolejnym blaszakiem.
      • taras70 Re: Nowa Alfa! 23.01.07, 17:51
        zycie jest procesem na tyle dynamicznym, ze mowienie o tym, ze na pewno cos
        bedzie lub nie bedzie powinno byc pozostawione prorokom. nawet jezeli jestes
        prorokiem, to mam nadzieje, ze falszywym. to, ze autostardy nie bedzie za 10
        lat nie oznacza, ze nie bedzie jej za lat 20. lotnisko bedzie na pewno. do Sadu
        Apelacyjnego musza jezdzic tylko ci, ktorzy nie zgadzaja sie z decyzjami swoich
        lokalnych sadow. jezeli olsztyniacy zgodza sie z wyrokami swoich sadow to
        apelacyjny nie bedzie im potrzebny :)my wam wyslemy malkowskiego a szefom
        najwiekszych linii lotniczych swiata tak sie u nas spodoba, ze przeniosa ta
        wasza "doline" na nasze "pagorki. i co wtedy ?:)
        to, czy Rzeszow ma jakas wartosciowa architekture z ostatnich kilkunastu, to
        rowniez sprawa za powazna dyskusje.
        • Gość: rze Re: Nowa Alfa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 18:42
          Jeżeli uraziłem to przepraszam.
          • Gość: swiatowy Re: Nowa Alfa! IP: *.range86-145.btcentralplus.com 24.01.07, 19:42
            Przestan pajacu ze wsi Elblag udawac mieszkanca Rzeszowa Co do Alfy to w
            Rzeszowie o takim centrum to moga sobie pomarzyc Chyba ze dwa miesiace temu
            dopiero otworzyli tam H&M a co do Zary to wcale nie jest droga Szczecin czy
            Bydgoszcz to nie zaden Mediolan a w Lublinie to chyba nawet Reservd nie ma To
            tyle Kupywac wiesniaki u siebie u ruskich na bazarach a nie leczyc na forum
            Olsztyn swoje kompleksy
            • Gość: ja Re: Nowa Alfa! IP: 62.29.133.* 24.01.07, 20:57
              Reserved w Lublinie jest. Szczecin to nie Mediolan ale jest mimo wszystko dwa
              razy większy od Olsztyna. A co się tyczy H&M to w Olsztynie też jest
              od "wczoraj".

ps. W Rzeszowie mogą pomarzyć o Alfie???? Buahahahaha
              taki przykładzik:
              www.chrejtan.pl/index2.php

I nie pluj się już dziecko tylko pomyśl. I kultury odrobina by się przydała bo
              póki co wiochą zalatuje Twój post.
            • praptak2 Re: Nowa Alfa! 24.01.07, 21:01
              Gość portalu: swiatowy napisał(a):

> Przestan pajacu ze wsi Elblag udawac mieszkanca Rzeszowa

Ty normalny jesteś? Czy każdy kto wypowiada negatywne komentarze od razu musi
              być z Elbląga?

Co do Alfy to w
              > Rzeszowie o takim centrum to moga sobie pomarzyc

Mój drogi, ilość blaszaków nie świadczy o znaczeniu miasta. W Zielonej Górze
              jest więcej hipermarketów niż w Olsztynie i czy coś z tego wynika?

Chyba ze dwa miesiace temu
              > dopiero otworzyli tam H&M a co do Zary to wcale nie jest droga Szczecin

Alfa olsztyńska przy Galaxy się zdecydowanie chowa.

czy
              > Bydgoszcz

Istnieje już od dawna Galeria Pomorska a obecnie buduje się ogromne centrum
              handlowe np. Dworca PKS. W takim np. Koszalinie budują się obecnie dwa centra
              handlowe porównywalne z Alfą a miasto ma 107 tys. mieszkańców.

to nie zaden Mediolan a w Lublinie to chyba nawet Reserved nie ma

O prestiżu miasta nie świadczy również ilość dostępnego szajsu szytego w
              Chinach, który gdyby nie znaczek firmowy, nie można by go było odróżnić od
              siebie.

To
              > tyle Kupywac wiesniaki u siebie u ruskich na bazarach a nie leczyc na forum
              > Olsztyn swoje kompleksy.

Nie mogę zrozumieć Twojego toku myślenia. W takim Koszalinie budują się obecnie
              dwa centra handlowe porównywalne z Alfą a miasto ma 107 tys. mieszkańców. Jeśli
              chcesz zobaczyć prawdziwe CH zapraszam Ciebie dnia 07 lutego na otwarcie
              Złotych Tarasów w Warszawie.
              • lustroo Re: Nowa Alfa! 25.01.07, 07:22
                Jak dzieci...
                - A jaaa mam lizaaaka
                - A jaaa mam większego!

- A ja mam w domu komputer
                - A mój tata ma laptopa

Rany koguta...czy wartością miasta jest jakie sklepy lub urzędy w nim się
                znajdują? Jeden lubi ogórki...a drugi ogrodnika córki...jednemu sie podoba Alfa
                innemu nie, jeden teskni za drogim ekskluzywnym sklepem, a drugi za zwyczajną
                kaszanką. Jak macie coś "extra" w waszym mieście to cieszcie się tym, a nie
                wytykajcie innym jego braku, po co? Są ważniejsze rzeczy na świecie, ważniejsze
                wartości...Miejmy uśmiech dla każdego :)
              • Gość: kinga Re: Nowa Alfa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 07:58
                Swięta racja!
                Rozwalają mnie totalnie takie wojenki lokalne, jak ta między Elblagiem a
                Olsztynem:)))) Olsztyniacy jacyś chyba zakompleksieni czy co? Nie jestem z
                Elblaga :) A olsztyniacy cierpią na jakąś lokalną megalomanię. Wszystko mają
                lepsze piekniejsze i MAJĄ JEZIORA I LASY:)
                Troche zbaczam z tematu, ale wiekszość wątków na tym forum dotyczy sporów
                miedzy ol a el, troche taka dziecinada.
                • Gość: mentos Re: Nowa Alfa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:01
                  A ja mieszkam w Olsztynie od półtora roku - wcześniej całe życie w Warszawie -
                  i jakoś mnie, nie wiem dlaczego, wkurzają te rycerzyki z Elbląga. Skoro mnie
                  denerwują to co dopiero tych, którzy mieszkają w Olsztynie dłużej niż ja?
                  Może to i mała,nieważna wojenka, dziecinada i nic takiego ale spór jest i trzeba
                  go podtrzymywać :) Tak. :)
      • Gość: Leon Re: Nowa Alfa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 10:26
        Spokojnie to jeden z Elbląga. Nazywam go Napoleon bo lubi rządzić. Często
        przebiera się w sutanny i inne nicki a teraz udaje rzeszowianina.
        Napoleonie do siostry po leki marsz !!!! Zabierzcie swoje wojska niech też
        przyjmą neuroleptyk. I jak będziecie niegrzeczni to nie wyślę wam w paczce ani
        chipsów ani gumy do żucia.
        Sąd apelacyjny jest jakby coś w Olsztynie ale nie próbujcie nawet bo biegli
        szybko was rozpoznają jako niepoczytalni i będzie DETENCJA
        • Gość: inkin Re: Nowa Alfa! IP: *.olsztyn.mm.pl 28.01.07, 11:07
          Mi tam Alfa się może rozbudowywać, i tak chodzę tam tylko do supermarketu i
          kiosku (czasem też do Empiku i do RTV Euro AGD).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka