Dodaj do ulubionych

Dąbkowski i jego lizusy

03.02.07, 13:07
Pomysł na jaki wpadł Pan Dąbkowski chyba każdej osobie myślącej wydał sie
szkodliwy i przedewszystkim głupi od samego początku. Nie o tym jednak.
Dąbkowski wzbudził móje uznanie tym, ze przyznał sie do błędu i nie szedł
dalej w zaparte. Chodzi mi jednak o inną sprawę. Pomimo, ze pomysł, jak
wczesniej wspomnialem, wydaje sie głupi od samego początku, to i tak znalazło
sie 11 przydupasów, którzy w swoim lizustwie zgodzą sie przegłosować nawet
najdebilniejszy pomysł byle tylko "wódz" sie do nich częściej uśmiechał. Nie
przeraża Was taka sytuacja? Bo mnie troche tak... ;/
Obserwuj wątek
    • Gość: mika Re: Dąbkowski i jego lizusy IP: *.olsztyn.mm.pl 03.02.07, 16:19
      Mnie nie przeraża.Mam inne problemy na głowie.
      • ravendom Re: Dąbkowski i jego lizusy 03.02.07, 16:34
        No z pewności mowa tu raczej o "przerażeniu" niz o przerażeniu. Aczkolwiek mam
        teraz świadomość, że bezmyślność poparta lizustwem i inną bezmyślnością może
        kiedyś dotknąć kazdego (w tym mnie lub Ciebie). Myślę, że Prezydent Małkowski
        pokazał, że wybór własnie jeego na prezydenta miasta była jedną z lepszy opcji
        (przynajmniej na ten czas).
    • Gość: Lisek Re: Dąbkowski i jego lizusy IP: 62.29.133.* 03.02.07, 16:35
      Przeraża może nie. Ale faktycznie coś w tym jest. Lizustwo jednostek może
      przynieść krzywdę dla ogółu ;/
    • Gość: Mika Re: Dąbkowski i jego lizusy IP: *.olsztyn.mm.pl 03.02.07, 17:42
      Ja nie uważam się za osobe niemyślącą lub za przydupasa Dąbkowskiego lub
      kogokolwiek.I akurat pomysł zamykania o 20 stej małych sklepów z alkoholem jest
      dla mnie dobry.Wiesz,ja mam dosyć gnojstwa,które mi dewastuje klatkę
      schodową,syfu,jaki zostawia posobie po libacji.Mam dosyć nieprzespanych nocy,bo
      debile drą się pod oknami ,bo mają dostęp do koryta z alkoholem.I Tobie,jako
      osobie myślącej zapewne,proponuję dobrze się przyjrzeć artykułowi w Wyborczej
      (która ratuje się przed upadkiem wymyślając żenujące tytuły(żenujące,bo
      nieprawdziwe i "sensacyjne")a Olsztyńskiej-która zamieściła mały artykuł,ale
      podała rzeczowe wiadomości.I na pewno żadna kwiaciarka czy kioskarz nie dostał
      ataku serca po tym ,co przeczytał.
      • ravendom Re: Dąbkowski i jego lizusy 04.02.07, 14:03
        Nikt nie dostał ataku serca bo nikt nie potraktował durnego pzepisu poważnie.
        Sposób w jaki Pan Dąbkowski sformułował prawnie swój pomysł MÓGŁ ugodzić w
        kwiaciarnie czy kioski. I nie liczy sie to CO MIAŁ NA MYŚLI, tylko to CO MOGŁO
        Z TEGO WYJŚĆ W REZULTACIE.
        Inna sprawa. Ja czasami kupuje alkohol po godzinie 20 zeby go sobie kulturalnie
        wypić w domu. Jeżeli uważasz ze zamykanie sklepów z alkoholami wpłynie na to,
        że nikt nie bedzie Ci darł mordy pod oknem to sie myslisz, bo pewnie jako osoba
        nie będącą "osobą niemyślaącą", jak sama stwierdziłaś, wpadłaś na to, że równie
        dobrze mozna kupic piwo przed 19 i iść drzeż Ci morde pod okno wieczorem.
        Jeszcze inna sprawa... Nie twierdze, ze Gazeta Wyborcza pisze tylko prawde i
        całą prawde, ale stawiając "półbrukowiec" jakim dla mnie jest GO nad GW troche
        przesadzasz...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka