Dodaj do ulubionych

Śmingus Dyngus

20.04.03, 20:45
Zaopatrzeni w płaszcze przeciw deszczowe?
Jutro znowu łysi(nie zawsze młodzi)gniewni ruszą do akcji z wiadrami brudnej
wody.W poszukiwaniu ofiary będą krążyć po mieście.Śmingus Dyngus to fajna
tradycja,ale dla normalnych ludzi,znających umiar w zabawie.U nas tego
brakuje,niestety...
Dobrze,że w Olsztynie nie jest aż tak żle jak w innych miastach :-I
Obserwuj wątek
    • bpkw Re: Śmingus Dyngus 20.04.03, 20:49
      thor_tr napisał:

> Zaopatrzeni w płaszcze przeciw deszczowe?
      > Jutro znowu łysi(nie zawsze młodzi)gniewni ruszą do akcji

thor_tr, ... nie generalizuj
      • Gość: rita Re: Śmingus Dyngus IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 20:54
        w razie czego ja nie wychodzę z domu - u nas oblewają, ale nie tak jak w
        Olsztynie - wiadrami wody z okna , prosto na przechodzących ludzi - tak było w
        Olsztynie , mam na to dowody !!!!!
        • thor_tr Re: Śmingus Dyngus 20.04.03, 20:56
          Ano prawda li to.Rzucają także workami z wodą.I to całkiem sporymi.
          • Gość: rita Re: Śmingus Dyngus IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 20:59
            kiedy ja byłam w Olsztynie , nie było woreczków i tylko wiadra były w użuciu -
            fajne to było , póżniej trzeba było się chować przed pokrzywdzonym.
            • thor_tr Re: Śmingus Dyngus 20.04.03, 21:05
              He,he.Szczególnie jak przyszedł z rachunkiem za pralnię ;-)

• Gość: Andulka Re: Śmingus Dyngus IP: *.chello.pl 20.04.03, 21:07
      U mnie "młodzież" i torby z wodą rzuca (widziałam taką lecącą z 23 piętra -
      cud, że nikogo nie zabiła, toż jak kamień), i z wiadrami z wodą czyha na
      przystankach - wlewają to do środka kiedy się drzwi otwierają :(
      A ja muszę jutro na drugi koniec miasta do rodziców...
      • Gość: rita Re: Śmingus Dyngus IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 21:45
        Kraków nie gorszy od Warszawy - dlatego nie wychodzę
        • Gość: pioter Re: Śmingus Dyngus IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 21.04.03, 17:45
          Ja mam sposób - jak leci do mnie taka hałastra, to od razu krzyczę z
          daleka "Jedna kropla na mnie i temu co biega najwolniej jak sprezentuję kopa w
          d... to miasto przez pięć minut z powietrza będzie podziwiał". Jak do tej pory
          działa. Mamy osiemnastą, a ja mimo spaceru siedzę suchutki.
          • Gość: rita Re: Śmingus Dyngus IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.04.03, 17:57
            nie wiem czy wiesz, ale jest niż demograficzny i oblewających jest coraz
            mniej,zostali tylko ci co leją wodę na forum;-)))))
            Pioter - , a kiedy ty złozysz swój podpis w wiadomym miejscu - czekamy !!!!!!
            • brzoza2 Re: Śmingus Dyngus 21.04.03, 18:25
              rita - sądząc po hordach zdziczałych (koniecznie łysych) małolatów biegających
              od rana z kubłami po moim osiedlu bardziej bym była skłonna stwierdzić, że mamy
              do czynienia z totalnym wyżem.
              Poza tym głupota sięga także górnych pieter bloków, z których leca na głowy
              przerażonych ludzi foliowe torby z wodą. Jak powiedziała Andulka - taka torba
              niczym kamień może zabic.
              Dziś w wielu miejscach, szczególnie w miastach, toczyła się walka o przetrwanie.
              • Gość: rita Re: Śmingus Dyngus IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.04.03, 19:17
                winę ponosi pogoda, która sprzyja takim nieodpowiedzialnym ekscesom, dlatego ja
                siedzę w ogródku i nie wychodze za bramę - zobacz przez okno co teraz się
                dzieje ?
                • thor_tr Re: Śmingus Dyngus 21.04.03, 19:27
                  W Olsztynie nie było tak żle.Co prawda bandy z wiadrami chodziły,ale policja
                  skutecznie uprzykszała im życie.I dobrze.
                  • Gość: Leica Re: Śmingus Dyngus IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.03, 18:58
                    Jak czytam GW i powyzsze posty to ogarnia mnie zupelna pewnosc
                    iz trzeba skonczyc z ta bzdurna "tradycja".
                    Co to za zabawa gdy ludzie w podeszlym /i nie tylko/ wieku
                    boja sie wyjsc z domu z powodu band uzbrojonych w kubly,worki
                    i Bog wie co jeszcze pelne wody .A Policja ganiajac tychze
                    rekwiruje narzedzia .O rzucaniu workami ,balonikami i prezerwatywami
                    napelnionymi woda nie wspomne.Wszystko jest warte poparcia ,ale
                    w odpowiednim umiarze.
                    To moje zdanie na ten temat.
                    • Gość: pioter Re: Śmingus Dyngus IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 22.04.03, 21:05
                      Też jestem zdania, że najwyższy czas skończyć z wodnym bandytyzmem. Nie chcę
                      oczywiście zaprzestania tradycji, ale pod dwoma warunkami: 1. Z oblania cieszy
                      się strona oblewająca 2. Z oblania cieszy się strona oblana. W każdym innym
                      przypadku jest to zwykłe chuligaństwo i powinno być przez policję tępione w
                      zarodku. Ale nasówa mi się jeszcze jedno pytania - ktoś chyba jest tzw.
                      rodzicem członków wodnych band. Nie wiedzą, co pociechy robią, wynosząc 5l
                      wiadro z domu???
                      Rito - już wyjaśniłem, na razie jest to technicznie niewykonalne. Może kiedyś?
                      • Gość: pioter Re: Śmingus Dyngus IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 22.04.03, 21:07
                        Gość portalu: pioter napisał(a):

> Ale nasówa mi się jeszcze jedno pytania

Oczywiście NASUWA i PYTANIE. Mojego polonistę serdecznie przepraszam. :o/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka