Gość: G. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 20:49 Brawo za temat! Brawo dla Gazety! Gazeta Wyborcza jak opiniotwórcza , Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sik Pacjenci płacą za potrzebę IP: *.ols.vectranet.pl 14.02.07, 21:06 Chory szef Pan Jerzy Romaszko,powinien taki automat zainstalować u siebie w domu,rodzina i Goście Pana Romaszki dadzą mu zarobić. Jak Pan Romaszko będzie musiał skorzystać z potrzeby np.(w Tesco,szpitalu kinie,lub u znajomych) proszę osoby które zmają Pana Romaszko aby koniecznie pobrały od niego opłatę. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Pacjenci płacą za potrzebę IP: *.bos.east.verizon.net 14.02.07, 23:19 brawo!!!!! szkoda ze jeszcze w szkolach nie wprowadza oplat za korzystanie z toalety ,uczniowie beda zanosili do domu czyz nie prawda Odpowiedz Link Zgłoś
margomarge Re: Pacjenci płacą za potrzebę 15.02.07, 09:52 Proponuje ,by uczniowie chodzili do szkol z nocnikami lub w pampersach. Zlikwidowac WC w szkolach i po klopocie, w koncu mamy XXI wiek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent_bez_łapówy HORROR w Olsztynie w przychodni na Kościuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 11:26 Miałem wątpliwą przyjemność być pacjentem przychodni skórno dermatologicznej położonej w Olsztynie przy ul.Kościuszki. Od dyrektor tegoż ośrodka Pani Kozioł dowiedziałem się "że nie będzie mnie leczyć za darmo" bo jestem ubezpieczony w NFZ w dalszej konwersacji została mi przekazana wiedza że przysięga Hipokratesa tej Pani nie obowiązuje. Nadto zadano mi pytanie!Czy w owej przysiędze jest mowa o leczeniu za darmo? Za Darmo temat przewodni Pani Kozioł? Jaki cel ma ta postawa etyczna i kierowanie pretensji do pacjenta ??? To kolejny przykład swoiście rozumianej etyki lekarskiej po Łodzi i Warszawie. Człowiek tu nie brzmi dumnie to skóra i inwektywa. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Pacjenci płacą za potrzebę 14.02.07, 23:29 fju fju! co za groza! zlotowka za szalet!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frik Re: Porażajaca afera. Czy będzie w raporcie WSI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 00:37 Co za głupoty w tej gazetce... A tak poważnie to wiele moich znajomych niepublicznych poradni wprowadziło takie symboliczne opłaty. I wcale nie chodzi o złotówkę tylko o to, zeby zamykać toaletę na klucz. Wcześniej kradziono z nich wszystko co dało sie wynieść - nawet umywalki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Pacjenci płacą za potrzebę IP: *.promax.media.pl 15.02.07, 07:40 Bo im nie jest wszystko jedno :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietrek Re: Pacjenci płacą za potrzebę IP: *.net-serwis.pl 15.02.07, 07:48 W Warszawie nie ma szaletów wiec ludzie chodzą gdzie się da. Najbardziej oblegany jest McDonald - ładna, duza toaleta (mozna i pachy podmyc jak kto lubi). Tyle ze tu juz sie wycfaniaja. Stawiaja wybraną studentke-pracownice (od smazenia frytek) przy drzwiach do klopa i zadaja rachunku z kasy. Trzeba poustawiac jakies informacje turystyczne po angielsku ze w tej restauracji oddasz mocz a w tym sklepie zrobisz kupke. Raz mialem potrzebe i tu sie wyraze. Jechalem pksem do Krakowa z postojem w Kielcach. Jako ze jestem klientem tego przewoznika to przysluguje mi jakis komfort przejazdu? I zamiast placic 1-2 za siusiu moze lepiej za okazaniem waznego biletu za przejazd? (chyba ze w Polsce i szalety sa sprywatyzowane) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęśliwie zdrowa Pacjenci płacą za potrzebę IP: *.160.234.225.olsznet.ec.pl 15.02.07, 07:48 "symboliczna złotówka"- może dla pana doktora - dla mnie to dużo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bedac w Re: Pacjenci płacą za potrzebę IP: *.abhsia.telus.net 15.02.07, 07:59 Warszawie, Krakowie, Opolu zauwazylem ze trzeba miec spora kotowke na miesiac aby korzystac z publicznych toalet: Przecietnie dziennie 6 razy korzysta sie z toalet publicznych (turysta), cena za toalete waha sie od 1zl do 4zl (Opole dworzec), przecietnie 12zl na dzien daje to 360 zlotych na miesiac. Ocencie czy to duzo. LP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Zal mi debili czyhajacych na możliwość takiego kom IP: *.viknet.pl 15.02.07, 08:03 Zal mi debili czyhajacych na możliwość takiego komentarza. Byle krytykować. Nie potrafia wypowiedzieć się na temat treści ale komentują. A może to wszedzie jeden debil? Akurat temet nie jest zbędny ani śmieszny, bo takie opłaty dla pacjentów to żenada. Każdorazowe wydawanie klucza również. Osoby czekające na możliwość krytykowania gazety przy każdej okazji to żałosne kreatury bez przyjaciół - być może opłacane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TzOlsztyna Re: Zal mi debili czyhajacych na możliwość takieg IP: 194.44.172.* 15.02.07, 08:46 Lubię GW i czytam ją codziennie, ale: Artykuł jest o płaceniu złotówki w niepublicznym zakładzie zdr. Artykuł jest długi. Artykuł jest nudny i - nie oszukujmy się - ogórkowy. Są lepsze i gorsze tematy. Autor decyduje, czy w pogoni za wierszowką coś napisze... Ten napisał o zecie w toalecie i jest poddany ocenie. Co do opłat w toaletach - niech się emocjonuje ten, kto chce. Żenujący poziom dziennikarstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piekielnica1 Re: Pacjenci płacą za potrzebę IP: 83.168.96.* 15.02.07, 08:07 podział na toalety "dla personelu" i "dla pacjentów" np w Ameryce jest powodem do założenia procesu o dyskryminację i segregację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żona Re: Pacjenci płacą za potrzebę IP: *.devs.futuro.pl 15.02.07, 08:24 A we Francji w publicznych toaletach MOZNA zapłacić ale nie trzeba (jeśli akurat nie masz kasy). Im bardziej zależy na tym żeby czysto było w okolicy (tj. klatki schodowe, windy i wszystkie inne miejsca gdzie zdesperowani ludzikowie się udają). A ludzie i tak wykazują się kulturą i dają co mają (ja wydłubałam tylko parę centów z portfela i nie było żadnego marudzenia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał To jest ten wasz socjalizm prawico i lewico ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 08:25 Płacicie ogromne podatki ,największe w UE ,a co z tego macie ? Upadającwe szpitale ,policję w polonezach ,dziurawe drogi ,brak autostrad ,dziadowskie PKP itd. itp. Kiedy w Polsce będzie kapitalizm ? Kiedy będę mógł sam decydować o swoich pieniądzach ,a nie urzędasy za mnie ? Czy musiscie co roku oprócz podatków ,wpłacać na jakieś fundacje Owsiaka czy Karitasu lub na świątynie 40 mln ? To gdzie są pieniądze z podatków w paliwie ,w jedzeniu ,w książkach ? Czy musicie płacić ,aż tak wysokie podatki ? Po upadku komuny powinno było się rozstrzelać ,tak jak to zrobiono w Rumunii ,komuchów . Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 ogromne podatki? hehe 15.02.07, 09:44 Panie kochany, procentowo to moze i te podatki sa wysokie ale co z tego jak nieprocentowo to grosze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babciaklozetowa Pacjenci płacą za potrzebę IP: *.240.213.190.Dial1.Phoenix1.Level3.net 15.02.07, 09:38 OOOOOO PRL wraca nie tylko w polityce!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
margomarge Pacjenci płacą za potrzebę 15.02.07, 09:45 To bzdura z tymi drobnymi pijaczkami i handlarzami, ktorzy rzekomo przychodzili do WC w przychodni przy ul. Pana Tadeusza. Mieszkam w bloku obok tejze przychodni i nigdy nie widzialam w przychodni opisanych przez pana doktora obrazkow. Uwazam to za skandal i zwykle wyrachowanie wlascicieli przychodni. Brak slow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomysł Proste rozwiązanie problemu. I tanie. IP: *.77.classcom.pl 15.02.07, 10:15 Wystarczy każdemu pacjentowi przy rejestracji wydać że ton (gabarytami przypominający 1 zł). I wtedy będzie mógł skorzystać za darmo z toalety. A ci z zewnątrz niech płącą, słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk Re: Pacjenci płacą za potrzebę IP: *.oskbraniewo.pl 15.02.07, 10:19 Najwieksza zenada starowki jest pobieranie oplat za korzystanie z ubikacji w klubie Impuls. Oprocz wjazdu, placisz za kibel. Gratultjemy pomyslu!!! Czyli im wiecej pijesz, tym wiecej placisz, bo musisz czesciej chodzic sie zalatwic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Pacjenci płacą za potrzebę IP: *.olsztyn.mm.pl 15.02.07, 10:19 Prawidlowo!!!Wszedzie powinni pobierac oplaty!! Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Pacjenci płacą za potrzebę 15.02.07, 10:43 Nie widze w tym nic sensacyjnego. NZOZ jest normalna firmą i może za takie usługi pobierać opłatę. Oczywiscie pod warunkiem, ze ma to wpisane w działalność, albo szalet prowadzi osobna firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinia1a Po prostu... IP: *.zbsril.poznan.pl 15.02.07, 10:45 ...do toalet wkroczyła Unia Europejska. Ktoś sprowadził automaty do toalet. Na stacjach benzynowych w Niemczech to doskonale funkcjonuje.Przynajmniej nie potrzeba "Babci klozetowej." Całkiem dobry pomysł. Tyle, że w przychodni może mniej to się sprawdza w praktyce. Widziałam w Niemczech też taki automat który wydawał nawet bilet do toalety. Podobny automat biletowy jest przy wejściu do "Fokarium" na Helu. Wkracza nowoczesność a to chyba akurat dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi9930 Pacjenci płacą za potrzebę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 10:53 płacenie za kibelki w przychodniach, gdzie leczą sie starsi ludzie to nie w porządku, stan ubikacji jest opłakany, przynajmniej tam , gdzie ja chodzę, o papierze toaletowym mozna pomarzyć.., dla sprzedawców z placu powinno miasto ustawić TOI TOI, czy jak one sie tam nazywają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Ja mam inne zdanie IP: 83.238.146.* 15.02.07, 11:59 większość emerytów z przychodni urządza klub ploteczek a przychodzi do lekarza bo nie ma co robić w domu. Może to choć ich odstraszy? Lekarze sami wiedzą ze 70% emerytów przychodzi do nich bez powodu.A publiczna jest służba zdrowia nie ubikacje w niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pako Re: Ja mam inne zdanie IP: *.olsztyn.mm.pl 15.02.07, 13:20 ??? skąd Ty wziąłeś takie dane???? Najpierw dożyj tego wieku, a dopiero potem się wypowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pacjenci płacą za potrzebę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 13:34 Oto Polska właśnie - jakiś obłęd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Pacjenci płacą za potrzebę IP: *.olsztyn.mm.pl 15.02.07, 14:27 Wlasnie taka jest prawda ze wiekszosc w przychodni stanowia mohery ktore z byle paluszkiem juz zajmuja miejsce do lekarza.Dlatego niech bedzie pobierana oplata za kibelek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoscara Re: Pacjenci płacą za potrzebę 15.02.07, 15:04 Dla starszych osób wizyta w przychodni to swoistego rodzaju rozrywka,pogadać można,na ludzi popatrzeć.To jest inne pokolenie-oni do kawiarni czy do Alfy rozerwac się nie pójdą.Przy okazji tej dyskusji warto wrócić do pomysłu- symboliczne 5 PLn za wizytę u lekarza.Od razu w przychodniach zrobiłoby się luźniej,bo przychodzili by ci naprawdę chorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: error Re: Pacjenci płacą za potrzebę IP: 88.156.63.* 15.02.07, 19:33 jezu jaki hit :P z miesiac temu czytalem o tym w Olsztyniaku Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Pacjenci płacą za potrzebę 15.02.07, 20:01 Za 1 zł to przychodnia powinna sprzedać pojemnik na mocz i jeszcze ten mocz przebadać. Odpowiedz Link Zgłoś