Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:36 bajdurzenie. żadnych konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zyz Re: Siedem grzechów Olsztyna - pisze Janusz Kijow IP: *.olsztyn.mm.pl 19.02.07, 18:55 "dlaczego olsztyńskiemu mieszczuchowi lepiej się słucha symfoników poznańskich niż naszej filharmonii Nowowiejskiego? Dlaczego myśli, że studia jego syna albo córki na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim to zmarnowana inwestycja, bo marzy mu się Politechnika Warszawska albo co najmniej Uniwersytet Stefana Wyszyńskiego" I takie pretensje pod adresem olsztyniaków zgłasza "człowiek kultury"? Kpi czy o drogę pyta? Sam nie zna na to odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
albin65 Re: Siedem grzechów Olsztyna - pisze Janusz Kijow 19.02.07, 19:46 Ależ oczywiście, że zna. Pamiętaj, że facet, który cały swój artyzm zamknął w szaliku, którego nie zdejmuje z szyi, by wydać się bardziej nonszalanckim? dekadenckim? paryskim? - ten facet psy by wieszał na tym naszym marnym teatrze, gdyby pracował w Warszawie czy Krakowie. Ale odkąd został jego dyrektorem (czy poziom się podniósł? ależ nie!) niejako z marszu zaczął o naszym (swoim) teatrze mówić w samych superlatywach. Cóż to w ogóle się stało w tym naszym mieście, że taki marny, niewydarzony reżyser nagle stał się autorytetem moralnym, wyrocznią, ikoną może?! Król jest nagi, proszę państwa, Kijowski nie ma nic mądrego do powiedzenia, a jako reżyser skończył się dawno i jedzie tylko na legendzie i korzysta z naszych małomiasteczkowych kompleksów. Przestańmy wreszcie do faceta pochodzić z taką atencją, bo on nam nie ma NIC do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
olsztynianka1981 Re: Siedem grzechów Olsztyna - pisze Janusz Kijow 23.02.07, 10:10 Kurcze a może zamiasta narzekać i krytykować i mnożyc grzecy naszego miasta zacząć wreszcie dzialać! Fajnie, że w Olsztynie są ludzie którym sie CHCE CHCIEĆ mam tu na myśli to stowarzyszenie WGT, o który ostatnio czytałam i w GW i GO!!! Działajmu a nie szukajmy dziury w całym, bo taka zawsze sie znajdzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Siedem grzechów Olsztyna - pisze Janusz Kijow IP: 88.156.63.* 19.02.07, 21:52 hehe dokladanie , cos nei chcial sie dziadek narazic ...wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Siedem grzechów Olsztyna - pisze Janusz Kijow IP: 88.156.63.* 19.02.07, 21:55 a i zogodze sie z tym ostatnim zdaniem o dawaniu eneri , przydala by sie elektrowania to fakt , moze atom kolo barczewka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saskiaplus1 Re: Siedem grzechów Olsztyna - pisze Janusz Kijow IP: 213.184.19.* 20.02.07, 09:30 Nie lubię Kijowskiego ze powodów osobistych (miał facet pecha narazić mi się), ale jego zdanie w kwestii "grzechów Olsztyna" podzielam niemal w całości. Wielu z nas, Olsztyniaków, nie docenia tego, co ma - choćby teatru, który za dyrektorstwa Kijowskiego naprawdę znacznie podniósł swój poziom do poziomu więcej niż przyzwoitego. Inna sprawa, że Olsztyn to nie jest miasto dla każdego - raczej dla koneserów życia prowincjonalnego w najlepszym tego słowa znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Elbląg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 09:39 My w Elblągu tak nie myślimy o swoim mieście, a wysłać dziecko na uczelnią w Elblągu to inwestycja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukacz Re: Elbląg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 10:09 No, Tobie posiadanie dzieci nie grozi ;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=56&w=57662423 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saskiaplus1 Re: Elbląg IP: 213.184.19.* 20.02.07, 10:28 Nie wiem, czy szanowni przedmówcy się zorientowali, ale to nie jest dyskusja o Elblągu. Elbląg w ogóle chyba nie był uwzględniony w tym cyklu artykułów, więc proponuję powrót na własne forum miejskie, jeśli nie da się tu nic na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borus Re: Elbląg IP: *.olsztyn.mm.pl 20.02.07, 18:24 Nie rozumiem. Czy Kijowski przenosi się do Elbląga? A kto tutaj zostanie? Fanbisiak dyrektorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody emeryci do domow starcow IP: *.usc.es 21.02.07, 16:13 kijowski, czytajac twoj tekst upewniam sie ze ty awangarda byles moze do lat 80. oddajcie kulture w rece mlodych, stetryczali starcy! my jestesmy glosem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: emeryci do domow starcow IP: *.olsztyn.mm.pl 22.02.07, 10:32 Całe szczęście,że Młody,głos to ty możesz oddać tylko na tym forum,bo niewiele soba reprezentujesz.A kultura którą się zajmujesz to wycieczki po alfie i butikach ze swoją Kizią,a na koniec piwko w pubie.Jestes głosem dla tobie podobnych gó..arzy,zakompleksionych bo niewykszatłconych?Co ty wiesz ,dzieciaku o teatrze,o dobrym filmie,o dobrej książce...co ostatnio czytałeś?Rozkład jazdy autobusów?Na jakim spektaklu byłeś?A może jezdzisz systematycznie do Warszawy na spektakle,musicale,może masz porównanie,a przede wszystkim minimalną wiedzę na temat,na który sie wypowiadasz,he he???Troszkę szacunku dla tych,którzy wiedzą więcej od ciebie.A na koniec:idąc twoim tokiem "rozumowania",to oddajcie głos ludziom starszym,bo gó..arstwo nie ma nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: emeryci do domow starcow IP: *.usc.es 22.02.07, 13:36 tak sie sklada kikus , ze ostatnio bylem w TR na Aniolach w Ameryce, wczesniej na Dziady-ekshumacja, . tak sie sklada ze przyjaznie sie sie z maja kleczkowska, tak sie sklada ze czytam regularnie artmixa i magazynsztuki.pl. ze uczestnicze w licznych konferencjach zwiazanych z tematem. teraz np. wybieram sie do wroclawia na dyskusje na temat nosnikow i ich wplywu na odbior czy raczej istnienie. tak sie sklada ze mam wydany jeden tomik, tak sie sklada ze smiesza mnie takie jak ty znawczynie tematu , ktore ubostwiaja ogladac dziady i zemste. zrzuc ten plaszcz ubabrany wlasnym ograniczeniem plaszcz konrada i daj ludziom oddychac. i wychodzi ,ze mlody nie znaczy nei wyksztalcony. podaj mi kochana 3 rezyserow po 55 roku zycia ktorzy w tej chwili mowia czym jest teatr. nie zblazniaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
prusak75 Siedem grzechów Olsztyna - pisze Janusz Kijowsk.. 22.02.07, 10:50 zgadzam sie z Kijewskim, te ciagłe narzekanie na Olsztyn bierze sie kompleksów, a narzekaja ludzie z wygórowanym ego, nie potrafiacy sie spełnic, oczekujący nie wiadomo czego, a sami nie mający zbyt dużo do zaoferowania, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: Siedem grzechów Olsztyna - pisze Janusz Kijow IP: *.usc.es 22.02.07, 13:37 a nie pomyslales ze narzekaja ci cos proboja robic? bo pozostalym podoba sie jak jest. czyli nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Siedem grzechów Olsztyna - pisze Janusz Kijow IP: *.range86-144.btcentralplus.com 22.02.07, 18:06 Wg mnie pan Kijowski jest jednym z nielicznych ludzi obsadzajacych stolki w tym miescie o ktorym mozna powiedziec wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu Co do samego teatru to naprawde mamy czym sie chwalic Teatr posiada status instytucji narodowej,przeprowadzany jest gruntowny remont oraz rozbudowa Ja ostatni raz bylem w teatrze na "Petli" Hlaski i musze powiedziec ze aktorzy grali naprawde super Naszemu teatrowi potrzeba tylko lepszej promocji w Polsce o ktorej zreszta mowil sam pan Kijowski i ktory wlasnie zamierza zrobic cos w tym kierunku Czego wiecej mozna oczekiwac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsztynianin Siedem grzechów Olsztyna - pisze Janusz Kijowsk.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 22:59 Facet zarabia nieźle to i nieźle mu się żyje. Ja nie widziałem dla siebie przyszłości w Olsztynie, chociaż tam chodziłem do szkoły, studiowałem, pracowałem i wciąż mam mieszkanie. Wyniosłem się tam, gdzie jest choć trochę lepiej i życie płynie szybciej. Pamiętam sytuację, gdy po powrocie z ludnego Gdańska wysiadłem z pociągu na Zachodnim. Wyszedłem na Grunwaldzką, po której tylko psy biegały, a przez ulicę przebiegł chyłkiem 1 przestraszony przechodzień... Ot i cały Olsztyn. Cichutkie miasteczko, które mogłoby zupełnie inaczej wyglądać... Gdyby ludzie i władza tego chcieli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilanka Siedem grzechów Olsztyna - pisze Janusz Kijowsk.. IP: *.olsztyn.mm.pl 23.02.07, 08:21 Pan Kijowski ma wypłatę z samorządu. I to jest cały komentarz. Jako dyrektorowi czasami dają nagrody lub nie, dadzą pieniążki na inwestycję lub nie itd., itp. Przy takich zależnościach z pracodawcami opinia nie będzie obiektywna a w tym przypadku jest bardzo ogólnikowa. Pan Kijowski, może i jest autorytetem w teatrze, filmie, ale takie wypowiedzi dyplomatyczne nie wnoszą nic do życia miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allensteiner Re: Siedem grzechów Olsztyna - pisze Janusz Kijow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 09:42 Laskawy Panie, zamiast wyliczac jakies grzechy "biednych tubylcow", prosze lepiej nie grzeszyc samemu i zostawic sufit naszego teatru w spokoju! Jak by tam mial byc jakis plafon, to juz by byl (i to w zamysle architekta)! Prosze sie tez moze zajac rezyserowaniem a kwestie na ktorych sie Pan nie zna zostawic profesjonalistom!!! Odpowiedz Link Zgłoś