Gość: Kalina600 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 12:10 Witam, Czy ktoś z Państwa mógłby mi polecić dobrą szkołę językową w Olsztynie. Jak w temacie, jestem zainteresowana językiem włoskim. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raveness1 Re: Język włoski w Olsztynie 21.03.07, 18:17 A po co komu szkola? Wloski jest na tyle prosty do nauki, ze wystarczy dobra ksiazka i moze ze 2 kasety na poczatek by sie osluchac. Potem ogladaj RAI i ... enjoy your life! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Język włoski w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 21.03.07, 20:27 Nie badz taki do przodu -hojraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Język włoski w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 15:08 Włoskiego na pewno uczą w English Perfect. Szkoła na poziomie, więc włoski chyba też :) Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Język włoski w Olsztynie 22.03.07, 15:28 A dlaczego by nie? Mowie to co wiem z doswiadczenia, ale jesli ktos chce nabijac kabze naciagczom w pseudo-szkolkach...wolna wola. Coz tam mnie wlasciwie obchodzi czyjas kariera. Robta co chceta. Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Re: Język włoski w Olsztynie 22.03.07, 21:35 Włoski jest prosty jak sie ma na celu "dogadanie sie po włosku". Jak chce sie "wladać językiem włoskim" to bez szkoły sie nie obejdzie. Włoski jest moze troche łatwiejszy od niemieckiego, ale z tą prostotą to bym tak nie szarżował, choć w internecie miałem okazje spotkać ludzi, którzy calkiem nieźle władali włoskim i twierdzili, ze są samoukami. POZDRAWIAM Inter - la prima squadra di Milano... :) Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Język włoski w Olsztynie 23.03.07, 06:25 Trudno mi jest porownac wloski do niemieckiego, bo to zupelnie dwa odmienne "korzenie". Moge jedynie dodad, ze wloski jest bardzo podobny do hiszpanskiego, z tym ze wloski ma wiecej gramatyki. Odpowiedz Link Zgłoś