Dodaj do ulubionych

sądy?????

IP: 88.156.63.* 13.04.07, 22:52
jak poradzic sobie z niespawiedliwymi wyrokami w sprawach rodzinnych? Gdzie
sie zwrócic o pomoc,ale taką prawdziwą pomoc? Bo narazie nikt mnie nie chce
słuchac albo udają ze pomagają.Myslę ze jak dojdzie do nieszczęscia, tragedii
to wszyscy będą sie chwalić jak to pomagali. Ja chcę temu zapobiec ale nie
wiem czy starczy mi siły... Błagam gdzie sie udac? Sprawy rozwodowe, problem
oddziaływania niewłasciwy na dzieci, znęcanie psychiczne i fizyczne...
Prokurator odpowiada ze kilka pobic to niska szkodliwosc a pozatym nie było
świadków...obdukcja nic nie znaczy...
Obserwuj wątek
    • Gość: pomoge Re: sądy????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:33
      napisz do mnie gg 7290204
      • Gość: ja Re: sądy????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:45
        czy pomógł?
        • Gość: nnn Re: sądy????? IP: 88.156.63.* 08.05.07, 21:39
          NIE
    • Gość: adg Re: sądy????? IP: *.mosar.pl 09.05.07, 00:19
      zgłoś swoje problemy na niebieskiej linii
      www.niebieskalinia.pl/index.php?w=1024.
      polecam też poczytanie informacji ze strony www.parpa.pl
      Policja jest zobowiązana postępować zgodnie z procedurą niebieskich kart
      może olsztyński wymiar "sprawiedliwości" jeszcze się nie douczył
    • Gość: sam_sob Re: sądy????? IP: *.gorowo.macrosat.pl 09.05.07, 08:47
      Gość portalu: ada napisał(a):

> jak poradzic sobie z niespawiedliwymi wyrokami w sprawach rodzinnych?

Zniesienie imunitetu za przestępstwa pospolite to jedyny sposób na poprawę
      sytuacji. U nas normą jest zamknąć rowerzystę za 0,5 promila alkoholu i
      jednocześnie zwalnia się od winy sędziego za ponad 2 promile alkoholu.

Według raportu agencji Ernst & Young z czerwca 2006 jesteśmy bardziej
      skorumpowani niż Rosja. Chyba, że ta wygrana to nie byle co!
      • Gość: quake Re: sądy????? IP: 213.25.95.* 09.05.07, 14:20

Sobkowi gratulujemy demagogii:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,4117572.html
        • Gość: sam_sob Re: sądy????? IP: *.gorowo.macrosat.pl 10.05.07, 07:11
          Fakty to nie demagogia. Widać to było wyraźnie w "interwencjach" Polsatu.
          • Gość: Adam Re: sądy????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 12:50
            Ziobro dobiera sie już do sędziów, zamierza uruchomić dla nich sądy 24 godzinne
            • Gość: olsztyniak55 Re: sądy????? IP: *.ols.vectranet.pl 27.05.07, 14:25
              Gość portalu: Adam napisał(a):

> Ziobro dobiera sie już do sędziów, zamierza uruchomić dla nich sądy 24
              godzinne
              Najwyższa pora.Pamiętacie chyba sprawę miłościwie panującego CJM z roku
              2002.Wyprzedzajac samochod, który zatrzymał się przed przejsciem dla pieszych
              CJM potracił dziewczynkę .I co? a no nic ,sprawę umorzono.A już uzasadnienie
              tego rozsprzygniecia sądu to ku..ozum naszego prawa.Otóż sad uznał że CJM nie
              zasłuzył na uznanie go winnym bo bardzo żałował tego co zrobił i odpalił kasę
              poszkodowanej.I jak tu nie popierać działań Ziobro żeby w końcu zrobić porzadek
              w tych skorumpowanych instytucjach .
              • Gość: sam_sob Re: sądy????? IP: *.gorowo.macrosat.pl 28.05.07, 06:18
                Ale "quake" i tak tego nie zrozumie, bo mu się to wyraźnie nie opłaca!:))
                • Gość: quake Re: sądy????? IP: 213.25.95.* 28.05.07, 11:00
                  Coś sugerujesz Sobku? No to może jaśniej? Co mi sie rzekomo nie opłaca?

Poczytaj sobie - ze zrozumieniem! - co na temat tego projektu piszą eksperci
                  sejmowi:
                  orka.sejm.gov.pl/rexdomk5.nsf/Opwsdr?OpenForm&1057
                  Poczytaj co o tym myśli Prezes SN:
                  wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4181894.html
                  Albo daj sobie spokój z tym czytaniem - przecież ty i tak wiesz lepiej, prawda?
                  Po co zaprzątać sobie główkę wypocinami przedstawicieli łże-elit. Twój ukochany
                  minister (były pracownik inspektoratu celnego) już ci przecież dawno wszystko
                  wyjaśnił na konferencji prasowej. A on się przecież nigdy nie myli...
                  • Gość: sam_sob Re: sądy????? IP: *.gorowo.macrosat.pl 29.05.07, 07:30
                    Gość portalu: quake napisał(a):

>
                    > Albo daj sobie spokój z tym czytaniem - przecież ty i tak wiesz lepiej,
                    > prawda?

"Prawda" ma sens jeśli oparta jest o fakty, a nie spekulacje. I takfaktem jest
                    to, że to co wiem to moje ibrak podstaw byś mi to bezprawnie zabierał. Ma to
                    istotne znaczenie, że moje spostrzeżenia mają zawsze potwierdzenie w
                    rzeczywistości realnej, a nie wirtualnej i tym się w zasadniczy sposób różnimy.
                    "Aposób, w jaki zaangażowane przeciwko władzy media relacjonowały lustracyjną
                    rozprawę przed TK, to jedna wielka hańba. Ale rozumowanie sienkiewiczowskiego
                    Kalego jest w tej wojnie regułą. Czyż nie jest szczytemhipokryzji zachowanie
                    antylustratorów w sprawie profesora Władysława Mąciora? Oto ci sami, którzy w
                    najmocniejszych słowach podważali oskarżenia oparte na zebranych przez
                    historyków dokumentach, dla uderzenia w politycznego przeciwnika nie mieli
                    zahamowań przed rozpętaniemzniesławijącej nagonki wyłącznie na podstawie
                    gołosłownego oskarżenia profesora Andrzeja Zolla, który zresztą teraz wycofuje
                    się z tego oskarżenia i twierdzi, że o nic Mąciora nie oskarżał, a tylko mówił,
                    iż często widywał go rozmawiającego z ezbekami".
                    W tym stanie rzeczy wartozweryfikować swoje "spekulacje", bo "taśmy prawdy"
                    (Renaty Begier) mają zupełnie inne znaczenie, kiedy rzecz dotyczy obalania
                    legalnego rządu - są dowodem, a w sprawie sędziego z Olsztyna już nie. To ta
                    ogłupiająca różnorodność zachowań w traktowaniu dowodów przez tak
                    zwany "beztronny" i "niezawisły sąd", musi budzić sprzeciw, bo godzi w
                    podstawowe konstytucyjne zasady sprawiedliwości - równości w obec prawa. \Tym
                    nie mniej doskonale wiem, że każdawojna, w tym i ta medialna, która przywołałem
                    ma swoje uzasanione powody - głównie strach przed ujawnieniem brzydkich
                    zachowań u osób chcących być "na siłę" autorytetami, a spełniają tylko wytyczne
                    by być TW lub "podstolikowego atorytetu" wg opisu, jaki w tej sprawie
                    przedstawiała prof. Staniszkis.
                    • Gość: quake Re: sądy????? IP: 213.25.95.* 29.05.07, 08:31
                      > W tym stanie rzeczy wartozweryfikować swoje "spekulacje", bo "taśmy prawdy"
                      > (Renaty Begier) mają zupełnie inne znaczenie, kiedy rzecz dotyczy obalania
                      > legalnego rządu - są dowodem, a w sprawie sędziego z Olsztyna już nie. To ta
                      > ogłupiająca różnorodność zachowań w traktowaniu dowodów przez tak
                      > zwany "beztronny" i "niezawisły sąd", musi budzić sprzeciw, bo godzi w
                      > podstawowe konstytucyjne zasady sprawiedliwości - równości w obec prawa.

Post jak zwykle bełkotliwy i nie na temat. Co ma wspólnego z tematem postu
                      lustracja doprawdy nie wiem. Mam wrażenie że za bardzo się podniecasz swoimi
                      wypowiedziami na formu.
                      A przede wszystkim: który to sąd zajmował się taśmami z pokoju Renaty Beger? Bo
                      skoro żaden, to jak możesz mówić o nierównym traktowaniu dowodów?
                      • Gość: Olo Re: sądy????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 13:41
                        Tekst sam_soba po prostu uwidacznia dualizm naszych sędziów i sądów, którzy w
                        identycznych sprawach stosują różne miary - gdy chodzi o "swego" tj. członka
                        korporacji, to sprawe sie umarza albo delikwenta uniewinnia podczas gdy plebs
                        za to samo pakuje się do pierdla.
                        • Gość: quake Re: sądy????? IP: 213.25.95.* 29.05.07, 14:07
                          Gość portalu: Olo napisał(a):

> Tekst sam_soba po prostu uwidacznia dualizm naszych sędziów i sądów, którzy w
                          > identycznych sprawach stosują różne miary - gdy chodzi o "swego" tj. członka
                          > korporacji, to sprawe sie umarza albo delikwenta uniewinnia podczas gdy plebs
                          > za to samo pakuje się do pierdla.

A co ma z tym wszystkim wspólnego Renata Beger?
                        • Gość: ToKu W którym miejscu "uwidacznia"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 14:20
                          W tym, w którym mówi o tym, że taśmy w sprawie Beger są traktowane przez sąd
                          jak dowody, a inne taśmy nie?

No to raczej kiepsko to uwidacznia, bo jak zauważył przedmówca, sprawa taśm
                          Beger nie była chyba w żadnym sądzie. gdzie więc zostały potraktowane jak
                          dowód? tego nie wiadomo. czy to, że gdzies tam (w mediach) je tak potraktowano,
                          to zarzut do sądu, czy do mediów?

nauczcie sie w końcu czytać ze zrozumieniem i argumentowąc sensem.

A co do sprawy CJM na pasach, to czy aby przypadkiem nie doszło do pojednania
                          między sprawcą a ofiarą??? Czy ofiara nie powiedziała przed śadem, że do prezia
                          nie ma pretensji? jeżeli tak, to czemu by postepowania warunkowo nie umorzyć?
                          dlatego, że ludożerka chce prezia za kratami? Marny powód. co prawda vox
                          populi - vox dei, ale nie życze nikomu, zeby w jego sprawie jakis organ
                          orzekający kierował się życzeniami tłumu. Tłum ma to do siebie, że często
                          pragnie krwii. A ponieważ odpowiedzialnośc jednostkowa w szarej masie tłumu
                          łatwo sie rozpływa, to i zawołać: "na pal takiego syna, na stos!" zawołać
                          łatwiej, niz powiedzieć to samo rozmawiając z owym takim synem patrząc mu w
                          oczy.

Papier każdą głupotę przyjmie, ale zeby o tej głupocie usłyszał jakiś szerszy
                          krąg odbiorców to juz trzeba ów papier wydać, co wiąże sie z podaniem autora i
                          utratą anonimowości.
                          Internet jest kurka lepszy, bo nie dość, że każdą głupote przyjmie, to jeszcze
                          zapewnia nieograniczony do niej dostęp, a ów medrzec, który głupotę na
                          bklawiaturze wystukał pozostanie w komfortowej anonimowści.

P.S. o sprawie CJM, tak sobie spekulowałem, bo nie czytałem akt. Wszelkich
                          wypowiedzi na ten temat nie należy więc traktowac kategorycznie. Inni na tym
                          watku, też pewnie akt nie czytali, ale to najwyraxniej nie przeszkoda dla nich
                          aby o sprawie się kategorycznie wypowiadać i jeszcze uzywać jej jako argumentu
                          na potwierdzenie swoich obserwacji. Swoich i jak to dodał jeden z przedmówców -
                          zawsze prawdziwych. Doprawdy mędrca więc mamy na sali. proponuję mu
                          poobserwowac nieco ekonomię. Potem zaś obserwacje swoje opisać. Jeżeli
                          wszystkie, jak rekalmuje przedmówca sa prawdziwe - to nobel gwarantowany.
                          Chwała dla obserwatora i ojczyzny! no chyba, że komitet noblowski też tkwi w
                          układzie.

Wówczas niestety lipa.
                          • Gość: quake Re: W którym miejscu "uwidacznia"? IP: 213.25.95.* 29.05.07, 14:31
                            ToKu - dzięki za głos rozsądku na tym forum.

pozdrawiam
                          • Gość: olsztyniak55 Re: W którym miejscu "uwidacznia"? IP: *.ols.vectranet.pl 29.05.07, 17:13
                            Gość portalu: ToKu napisał(a):

> A co do sprawy CJM na pasach, to czy aby przypadkiem nie doszło do pojednania
                            > między sprawcą a ofiarą??? Czy ofiara nie powiedziała przed śadem, że do
                            prezia
                            >
                            > nie ma pretensji? jeżeli tak, to czemu by postepowania warunkowo nie umorzyć?
                            > dlatego, że ludożerka chce prezia za kratami? Marny powód. co prawda vox
                            > populi - vox dei, ale nie życze nikomu, zeby w jego sprawie jakis organ
                            > orzekający kierował się życzeniami tłumu.

Wypowiadasz sie w sprawach funkcjonowania prawa a nie masz o tym bladego
                            pojęcia .Więc cię lekko uświadomię. Otóż CJM popełnił przestępstwo drogowe
                            wtedy już wkracza prokurator i umorzenie postepowania uzasadnione pojednaniem
                            ofiary ze sprawcą jest co najmniej "nieprawidłowe" .Gdyby tak było to czemu
                            np.nie zwolniono Agcy za zamach na Papież ? wszak Papież mu wybaczył.To by
                            dopiero było, gdyby sprawcy mogli sobie kupować od ofiar wybaczenie i
                            pojednanie.Żaden bogacz nie przekroczył by progów więzienia.
                            • tkuprian Bladego pojęcia nie mam powiadasz? 29.05.07, 21:39
                              Wolno Ci mieć takie zdanie, ja jednak polecam uważną lekturę art. 66 kodeksu
                              karnego.

Pojednanie się z pokrzywdzonym jest w nim wymienione jako jedna z przesłanek
                              zastosowania warunkowego umorzenia postępowania.

Sposób zaś, w jaki ustawodawca zdecydował się zredagować wyżej wymieniony
                              artykuł, moim skromnym, nie znającym się zdaniem, zdaje się wksazywać, że jest
                              to ważna przesłanka.

Rada na przyszłość: Pewien "research" w temacie, na który masz się odważnie
                              wypowiedzieć na forum jest niezbędny, jeżeli nie chcesz się narazić na śmieszność.
                              Kiedyś to chociaż trzeba było pójść do biblioteki, dzisiaj wystarczy gugiel.

Kazik Staszewski śpiewał:"Sądy kategoryczne niezwykle są dogodne,
                              dorodne i poniekąd modne,
                              gdy mówisz do tłumu."

Najwyższa pora stanąć po stronie rozumu!
                              • Gość: sam_sob Re: Bladego pojęcia nie mam powiadasz? IP: *.gorowo.macrosat.pl 30.05.07, 12:36
                                tkuprian napisał:

> Wolno Ci mieć takie zdanie, ja jednak polecam uważną lekturę art. 66 kodeksu
                                > karnego.
                                >
                                > Pojednanie się z pokrzywdzonym jest w nim wymienione jako jedna z przesłanek
                                > zastosowania warunkowego umorzenia postępowania.

Zatem: "sąd może warunkowo umorzyć postępowanie karne, jeżeli wina i społeczna
                                szkodliwość czynu nie są znaczne" (art. 66 par. 1. Trzeba mieć zupełnie
                                porąbane w głowie, by tą kwalifikacje stosować do sprawcy ciężkiego uszkodzenia
                                ciała, które było następstwem niedozwolonego wyprzedzania na przejściu dla
                                pieszych! Okoliczności wypadku wykluczają "warunkowe umorzenie", bo
                                przestępstwo należy do najbardziej niebezpiecznych i o ogromnej szkodliwości
                                społecznej - wysokich kosztów leczenia i ciężkich obrażeń ciała. Jednocześnie
                                prawie w tym samym czasie każe się więzieniem za jazdę po pijanemu bez żadnych
                                szkodliwych następstw. W tym stanie rzeczy widać wyraźnie, że "pomroczność
                                jasna" składu orzekającego i prokuratury była oczywista na użytek
                                uprzywilejowanego traktowania osób na "stołkach".
                                Zatem, tak zwany bezstronny sąd kolejny raz między bajki włożył konstytucyjną
                                zasadę równości wobec prawa. A wyrażanie zgody na takie sprzeczne z prawem
                                zachowania, to przestępstwo takie same, jak tych co do tej zbrodni sądowej się
                                przyczynili! By było inaczej potrzebana jest odrobina przyzwoitości i tyle w
                                tej sprawie.
                                • Gość: quake Re: Bladego pojęcia nie mam powiadasz? IP: 213.25.95.* 30.05.07, 13:04
                                  Dzięki ci sobku za ten - jakże bogaty treściowo - wykład zasad sprawiedliwości
                                  ludowej. Cóż byśmy zrobili bez twoich przemyśleń na temat stosowania zasad
                                  prawa karnego? Ja na przykład czuję pewien niedosyt. Proszę o więcej i częściej.
                                  Może tym razem coś o czynie ciągłym lub zbiegu przestępstw? Na pewno będzie
                                  ciekawie!

Czytanie twoich bzdurnych postów bardzo poprawia mi humor.
                                  • Gość: sam_sob Re: Bladego pojęcia nie mam powiadasz? IP: *.gorowo.macrosat.pl 30.05.07, 18:17
                                    Gość portalu: quake napisał(a):

> Proszę o więcej i częściej

Proszę bardzo:
                                    "Okręgowa Rada Adwokacka w Katowicach w postępowaniu dyscyplinarnym uznała, że
                                    mecenas RomanM., oskarżony o powoływanie się na wpływy w prokuraturze i
                                    współpracę z mafią paliwową, może być nadal adwokatem". Uznali bo sie znali na
                                    kolesiostwie, tak było podobnie w sprawie sędziego, dzięki któremu hala mogła
                                    sie zawalić, bo zginęli tylko mało wartościowi hodowcy.
                                    "Problem z sądownictwem w Polsce polega na tym, że dochodzenie swoich racji za
                                    następstwa złych obojętnie, czy błędnych, czy "kupionych" wyroków jest
                                    praktycznie niemożliwe. Osoba poszkodowana jest już zazwyczaj po tym, co ją
                                    spotkało, zrujnowana finansowo. Wszyscy powtarzają jak mantrę, że "wyroki
                                    sądowe są niepodważalne". I rzeczywiście: złożenie skargi kasacyjnej wymaga
                                    trudnych do spełnienia warunków, jednak nie daje gwarancji na jej przyjęcie.
                                    Sądy są ostoją każdego państwa i jeśli obywatele wątpią w sądownictwo, tracą
                                    wiarę w państwo"!
                                    W tym stanie rzeczy nie budzą we mnie zdziwienia twoje wątpliwości, które
                                    potwierdzają jedynie to, że "Ciężko o swoją rację".
                                • Gość: olsztyniak55 Re: Bladego pojęcia nie mam powiadasz? IP: *.ols.vectranet.pl 30.05.07, 17:09
                                  Gość portalu: sam_sob napisał(a):
                                  > Zatem, tak zwany bezstronny sąd kolejny raz między bajki włożył konstytucyjną
                                  > zasadę równości wobec prawa. A wyrażanie zgody na takie sprzeczne z prawem
                                  > zachowania, to przestępstwo takie same, jak tych co do tej zbrodni sądowej
                                  się przyczynili

Dzięki za riposte na post tkupriana- adwokata CJM ,ściemniacza prawnego dla
                                  maluczkich.Również miałem zamiar odpowiedzić w tym duchu . Twoja odpowiedż była
                                  celna i dosadna.Uważam że ten temat powinien być co jakiś czas wyciagany i
                                  podtrzymywany, tak by ludziom uswiadomić ,niebezpieczny i korupcjogenny układ
                                  komuszy, ciagle funkcjonujący w olsztyńskich urzędach

• Gość: ToKu Ściemniacz prawny dla maluczkich? IP: *.ols.vectranet.pl 30.05.07, 21:28
                                    Kolejna kategoryczna ocena sytuacji.

Dotycząca tego, czy ktoś zna się na prawie, czy nie.

Dokonana przez kogoś, komu już raz wykazałem, że nie zna uregulowań prawnych,
                                    dotyczących tego o czym sie wypowiada. W tym konkretnym przypadku warunkowego
                                    umorzenia postępowania.

Pozdrowienia i bez odbioru. Szkoda mojego czasu.
                                    • Gość: . Re: Ściemniacz prawny dla maluczkich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 22:59
                                      Gość portalu: ToKu napisał(a):

> Kolejna kategoryczna ocena sytuacji.
                                      >
                                      > Dotycząca tego, czy ktoś zna się na prawie, czy nie.
                                      >
                                      > Dokonana przez kogoś, komu już raz wykazałem, że nie zna uregulowań prawnych,
                                      > dotyczących tego o czym sie wypowiada. W tym konkretnym przypadku warunkowego
                                      > umorzenia postępowania.
                                      >
                                      > Pozdrowienia i bez odbioru. Szkoda mojego czasu.

Krzyż na drogę. Przynajmniej twoje posty, mizernej zresztą jakości, nie będą
                                      zaniżały poziomu tego forum, domorosły prawniku.
                                • Gość: olsztyniak55 Re: postępowanie w sprawie aquarku IP: *.ols.vectranet.pl 30.05.07, 18:42
                                  też juz zostało umorzone na podstawie art. 66 kk .Na ostatniej rozprawie CJM
                                  wkroczył na salę sądowa i oznajmił że on juz wybaczył samorzadowcom i oczekuje
                                  tego samego od sądu .To dobitnie świadczy że CJM uważa że sąd to podległy mu
                                  urząd ,wystarczy że wyda mu polecenie i sprawa załatwiona.W tej sytuacji daję
                                  głowę że postępowanie zostanie umorzone.
                                  • Gość: sam_sob Re: postępowanie w sprawie aquarku IP: *.gorowo.macrosat.pl 30.05.07, 19:10
                                    > To dobitnie świadczy że CJM uważa że sąd to podległy mu
                                    > urząd ,wystarczy że wyda mu polecenie i sprawa załatwiona.W tej sytuacji daję
                                    > głowę że postępowanie zostanie umorzone.

I z pewnościa spotka się z uznaniem "oświeconych" wykształciuchów!.
                                    • Gość: Grucha Re: postępowanie w sprawie aquarku IP: *.eranet.pl 30.05.07, 20:23
                                      Jak rozumiem, chciałbyś zastąpić sąd jakimś PiSdzielskim trybunałem ludowym :)
                                      • Gość: LoL Re: postępowanie w sprawie aquarku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 20:47
                                        Gość portalu: Grucha napisał(a):

> Jak rozumiem, chciałbyś zastąpić sąd jakimś PiSdzielskim trybunałem ludowym :)

Ba! A po co w ogóle jakiś sąd? Przecież taki sam_sob samodzielnie da radę
                                        osądzić wszystko i wszystkich. Ma wiedzę, doświadczenie no i odpowiedni poziom
                                        rewolucyjnego zapału:-)
                                      • Gość: olsztyniak55 Re: postępowanie w sprawie aquarku IP: *.ols.vectranet.pl 30.05.07, 20:51
                                        masz coś na sumieniu ,czy boisz sie utraty stołka z nadania i układów czerwonej
                                        mafii? Może te trybunały ludowe byłyby lepsze od
                                        skorumpowanych ,zdemoralizowanych, podporzadkowanych zatwardziałym komuszym
                                        układom organów wybiorczej sprawiedliwości .
                                        • Gość: Macho Re: postępowanie w sprawie aquarku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 22:47
                                          Gość portalu: olsztyniak55 napisał(a):

> masz coś na sumieniu ,czy boisz sie utraty stołka z nadania i układów
                                          czerwonej
                                          > mafii? Może te trybunały ludowe byłyby lepsze od
                                          > skorumpowanych ,zdemoralizowanych, podporzadkowanych zatwardziałym komuszym
                                          > układom organów wybiorczej sprawiedliwości .

Oto typowa "logika" PiS-u: nie podoba ci się nasz pomysł?
                                          Pewnie masz coś na sumieniu! Pewnie jesteś z Układu! Pewnie należysz do frontu
                                          obrońców przestępców (z Lwem Rywinem na czele). Ręce opadają...
                                          • Gość: olsztyniak55 Re: postępowanie w sprawie aquarku IP: *.ols.vectranet.pl 31.05.07, 17:21
                                            Gość portalu: Macho napisał(a):
                                            > Oto typowa "logika" PiS-u: nie podoba ci się nasz pomysł?> Pewnie masz coś na
                                            sumieniu! Pewnie jesteś z Układu!
                                            Nie jestem ani pisowcem ani nawet jego wielbicielem.Ale zawsze będę uważał że
                                            niezbitym dowodem na istnienie w Olsztynie układu władzy pogrobowcow pzpr jest
                                            postanowienie sądu w sprawie przestępstwa drogowego popełnionego przez CJM.To
                                            postanowienie to hańba naszego sądu.
                                            • dawid781 Re: postępowanie w sprawie aquarku 31.05.07, 17:30
                                              ??
                                              • Gość: olsztyniak55 Re: postępowanie w sprawie aquarku IP: *.ols.vectranet.pl 31.05.07, 18:23
                                                dawid781 napisał:

> ??

???
                              • Gość: sam_sob Re: Bladego pojęcia nie mam powiadasz? IP: *.gorowo.macrosat.pl 31.05.07, 18:53
                                tkuprian napisał:

> Wolno Ci mieć takie zdanie, ja jednak polecam uważną lekturę art. 66 kodeksu
                                > karnego.
                                >
                                > Najwyższa pora stanąć po stronie rozumu!

Że pora, to oczywiste dla tych, którzy oprócz własnego rozumu mają i wiedzę o
                                tym, że przepisy czyta się od początku, bo zamiesza się je w kolejności ich
                                ważności. Zatem najpierw trzeba czytać art. 1 potem drugi i trzeci (mówi o
                                przesłankach umorzenia warunkowego). Z tego wniosek taki, że ukończenie studiów
                                bez ich zrozumienia to strata czasu!
                                • Gość: Macho jeszcze !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 19:47

> przepisy czyta się od początku, bo zamiesza się je w kolejności ich
                                  > ważności. Zatem najpierw trzeba czytać art. 1 potem drugi i trzeci (mówi o
                                  > przesłankach umorzenia warunkowego). Z tego wniosek taki, że ukończenie
                                  > studiów bez ich zrozumienia to strata czasu!

Jak to już powiedziano wcześniej: prosimy o więcej i prosimy częściej, sobku!
                                  Twoich zabawnych postów nigdy dosyć!
                                  Chciałbym tylko delikatnie podsunąć dwa pytania do dalszych rozważań:
                                  1. Czy przepisy zamieszczone na końcu ustawy są najmniej ważne? (zwykle jest to
                                  przepis określający datę wejścia w życie całej ustawy),
                                  2. Artykuł 3 której ustawy mówi o przesłankach umorzenia warunkowego?

Sobku, do dzieła! Liczę na szybką i jak zwykle wyjątkowo finezyjną i dowcipną
                                  odpowiedź godną asa warmińsko-mazurskiego świata prawniczego.
                                  • Gość: olsztyniak55 Re: Macho, przeczytaj sobie mądralo! IP: *.ols.vectranet.pl 31.05.07, 20:48
                                    Art. 66. § 1. Sąd może warunkowo umorzyć postępowanie karne, jeżeli wina i
                                    społeczna szkodliwość czynu nie są znaczne, okoliczności jego popełnienia nie
                                    budzą wątpliwości, a postawa sprawcy nie karanego za przestępstwo umyślne, jego
                                    właściwości i warunki osobiste oraz dotychczasowy sposób życia uzasadniają
                                    przypuszczenie, że pomimo umorzenia postępowania będzie przestrzegał porządku
                                    prawnego, w szczególności nie popełni przestępstwa.
                                    § 2. Warunkowego umorzenia nie stosuje się do sprawcy przestępstwa zagrożonego
                                    karą przekraczającą 3 lata pozbawienia wolności.
                                    § 3. W wypadku gdy pokrzywdzony pojednał się ze sprawcą, sprawca naprawił
                                    szkodę lub pokrzywdzony i sprawca uzgodnili sposób naprawienia szkody,
                                    warunkowe umorzenie może być zastosowane do sprawcy przestępstwa zagrożonego
                                    karą nie przekraczającą 5 lat pozbawienia wolności.

I przestań urzadzać sobie kpiny z prawa ,bo dobrze wiesz że ten art.trzeba
                                    czytać od początku , czyli pargf. 3 nie można czytać w oberwaniu od pargf. 1
                                    • Gość: Witam śmierdzieli Szanownych sędziów, prokuratorów i ich potomstwo. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:08
                                      Nie chcę lub nie mogę opisac prawdy o sędziach i ich korupcyjnych powiązaniach, bo juz dostalem za pisanie prawdy dwa wyroki, uznałem więc że dość.

Dlatrgo jako przykład stawiam wyrok w sprawie "WUJKA"

Czyli można coś zrobić czy nie?

Ale co bolszewickimi sędziami z poprzednich spraw?
                                      A no dalej będą walcą jeździć.
                                      • Gość: ziomek Re: Szanownych sędziów, prokuratorów i ich potoms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:34
                                        Gość portalu: Witam śmierdzieli napisał(a):

> Nie chcę lub nie mogę opisac prawdy o sędziach i ich korupcyjnych
                                        powiązaniach,
                                        > bo juz dostalem za pisanie prawdy dwa wyroki.

Dżizes! To w IV RP się skazuje za mówienie prawdy?
                                        Zgroza :-)
                                        • Gość: Witam śmierdzieli Re: Szanownych sędziów, prokuratorów i ich potoms IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:49
                                          > Dżizes! To w IV RP się skazuje za mówienie prawdy?
                                          > Zgroza :-)

IV RP jeszcze nie istnieje a Sądy są pobolszewickie i nie mają nic wspólnego z IV RP

pani sędzia M-D i jej mąż D sprawowali władzę w reżimie komunistycznym traz ich córka sędzia SO M-D sprawuje władze nadal.

Skoro mamusia i tatuś okradali obywateli co czego nauczyła się córeczka ?

> Dżizes! To w IV RP się skazuje za mówienie prawdy?
                                          Biedaczku - skazuje się za co popadnie a nie za mówienie prawdy.
                                          Czy ktoś w PRL siedział za walkę z reżimem ?
                                          NIE
                                          Siedzieli za chuligaństwo, obrazę władzy lub strącenie czapki milicjantowi, zomowcowi itp.

Myślisz że państwo M-D nie nauczyli tego córeczki?
                                          • Gość: Witam śmierdzieli Re: Szanownych sędziów, prokuratorów i ich potoms IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 23:04
                                            ponadto sparwy trwają przeciętnie 6 lat
                                            sprawa z ZUS już 14
                                            a nie które 26

Poprostu zastanów się jak bronisz korupcji? kiepska argumentacja to przywilej olsztyńskich sędziów, prokuratorów, biegłych Sadowych i NPPO
                                    • Gość: ziomek Re: Macho, przeczytaj sobie mądralo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:31
                                      Gość portalu: olsztyniak55 napisał(a):
                                      > I przestań urzadzać sobie kpiny z prawa ,bo dobrze wiesz że ten art.trzeba
                                      > czytać od początku , czyli pargf. 3 nie można czytać w oberwaniu od pargf. 1

Sugerujesz, że nasz prawniczy debeściak czyli sam_sob nie odróżnia artykułu od
                                      paragrafu? Mój Boże, przecież to by znaczyło, że on nie ma zielonego pojęcia o
                                      prawie! Czy to możliwe??? Jakim cudem zatem zabiera głos w sprawach o których
                                      nie ma pojęcia? Oj, Olsztyniak - dałeś mi do myślenia :-))
                                      • Gość: sam_sob Re: Macho, przeczytaj sobie mądralo! IP: *.gorowo.macrosat.pl 01.06.07, 19:57
                                        Dla głupców forma będzie zawsze przed treścią. Zatem przytaczając treść danego
                                        paragrafu nie trudno ustalić o czym faktycznie jest mowa. Błedy znaleść można w
                                        tekstach niejednej redakcji i nikt z tego powodu ich nie zamyka, mimo tego, że
                                        posiada korektora.
                                        • Gość: ziomek Re: Macho, przeczytaj sobie mądralo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 11:13

> Dla głupców forma będzie zawsze przed treścią. Zatem przytaczając treść
                                          danego
                                          > paragrafu nie trudno ustalić o czym faktycznie jest mowa. Błedy znaleść można
                                          w tekstach niejednej redakcji i nikt z tego powodu ich nie zamyka, mimo tego,
                                          > że posiada korektora.

A propos korektora - prawidłowe formy to: "nietrudno" oraz "znaleźć".
                                          Przed lekturą kodeksu sugerowałbym zapoznanie się ze słownikiem poprawnej
                                          polszczyzny.
                                          • Gość: Słownik Re: Macho, przeczytaj sobie mądralo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 19:22
                                            > A propos korektora - prawidłowe formy to: "nietrudno" oraz "znaleźć".
                                            > Przed lekturą kodeksu sugerowałbym zapoznanie się ze słownikiem poprawnej
                                            > polszczyzny.

Typowy sposob prowadzenia spraw przez olsztyńskich sędziów.
                                            Zamiast prowadzenia sprawy temat zastępczy w celu uniknięcia odpowiedzialnośći, ochrony układu itp.

Jak napiszą bzdury to: oczywista pomyłka pisarska, ale sparawa już padła
                                            Jak ty napiszesz bzdury: to oddalenie z powodu całkowitej bezzasadności i spraaw pada teraz.

Wykształciuchy z urodzenia, z układu, za gęś a ostatnio za słoik z kaszanką.
                                            • Gość: quake kaszanka IP: 213.25.95.* 05.06.07, 08:17
                                              > Wykształciuchy z urodzenia, z układu, za gęś a ostatnio za słoik z kaszanką.

Kaszanka w słoiku? W życiu takiego wynalazku nie widziałem:-)
                                              • Gość: kaszanka w słoiku Re: kaszanka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 20:53
                                                to proste.
                                                na wsi robi się kaszankę w słoikach "weka" czy jakoś tak.
    • Gość: policjant Re: sądy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:25
      > jak poradzic sobie z niespawiedliwymi wyrokami w sprawach rodzinnych? Gdzie
      > sie zwrócic o pomoc,ale taką prawdziwą pomoc? Bo narazie nikt mnie nie chce
      > słuchac albo udają ze pomagają.Myslę ze jak dojdzie do nieszczęscia, tragedii
      > to wszyscy będą sie chwalić jak to pomagali. Ja chcę temu zapobiec ale nie
      > wiem czy starczy mi siły... Błagam gdzie sie udac? Sprawy rozwodowe, problem
      > oddziaływania niewłasciwy na dzieci, znęcanie psychiczne i fizyczne...
      > Prokurator odpowiada ze kilka pobic to niska szkodliwosc a pozatym nie było
      > świadków...obdukcja nic nie znaczy...

Musisz wziac sobie za gacha policjanta i sprawa załatwiona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka