Dodaj do ulubionych

Arbet= totalna lipa

IP: *.olsztyn.mm.pl 21.05.07, 21:36
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka Re: Arbet= totalna lipa IP: *.tktelekom.pl 21.05.07, 21:55
      moze jakies konkrety!Zaczynając watek mógłbyś/mogłabys napisac na jakiej
      podstawie tak uwazasz moze Twoje doswiadczenia pomogą innym.Zastanów sie na tym
      • Gość: ruda Re: Arbet= totalna lipa IP: *.olsztyn.mm.pl 21.05.07, 22:16
        moje wrażenie to takie, że tam klient wcale nie jest mile widziany - wszyscy
        robią łaskę, że mieszkanie chcesz u nich kupić. Ja poszłam do innych
        developerów, bo nie lubię takiego traktowania
        • Gość: pepe Że niby gdzie to jest lepiej? IP: *.centertel.pl 21.05.07, 22:38
          Chyba wszędzie się nieco posładza przed kupnem,a później dno.po prostu może nie wszyscy potrafią się tak dwulicowo maskować przed sprzedażą.Lepiej nie robić sobie złudzeń bo szybko prysną.
    • Gość: pytek Re: Arbet= totalna lipa IP: 212.160.172.* 22.05.07, 07:12
      wpb,masbud i teraz arbet- same negatywy.
      Czy w tym mieście jest jakaś porządna firma ?
      • Gość: pepe NIE MA!!! IP: *.centertel.pl 22.05.07, 07:42
        A tak na serio to sam byłem zaskoczony chamstwem i opryskliwością p.kierownik bo miałem czelność wymagać podpisania jakiegoś tam mniej znaczącego załącznika do umowy.Od tamtej pory byłem już traktowany jak męt, typ spod ciemnej gwiazdy(mimo znakomitego wykształcenia i obycia) i właściwie wszystkiego musiałem sie juz tylko i wyłącznie domagać bo p. kierownik nie dawała już kompletnie rady(mam nadzieje że chociaż pobieranie pensji jej nie męczy).Nie mogłem uwierzyć że kupuję mieszkanie.Ale tez z tego powodu nie przejmowałem się.Mieszkanie ważniejsze.Dziś kupowałbym używane(ale nowe).I kupuje.Mam developera "z grzywki" i też milion problemów z urządzaniem.Urządanie przy obecnych ekipach(właściwie ich braku) to nie kończący się horror-czyli raczej bez happy endu.
        • maretina Re: NIE MA!!! 22.05.07, 09:57
          ja tez spotkalam sie z niemilym traktowaniem pani dyrektor.
          jej kulture ocenilabym na poziomie bufetowej z misia, ktore mowi slynne "smacznego".
        • Gość: zuza Polnord IP: *.olsztyn.mm.pl 22.05.07, 20:48
          Tęczowy las
          • Gość: pepe Re: Polnord IP: *.centertel.pl 22.05.07, 23:02
            Acha!Nowa/świeża "krew".Pożyjemy, zobaczymy.Bywało zwykle tak, że najzacniejsze firmy dostosowywały sie do lokalnego "dziadostwa".Żywię cichą nadzieję że tak nie będzie i tym razem.
          • maretina teczowy las polnordu to stawiguda 23.05.07, 22:13
            wole olsztyn. boje sie o to czy w przyszlosci moglabym zapewnic dziecku
            przedszkole w miescie i szkole podstawowa.
            • Gość: ruda Re: teczowy las polnordu to stawiguda IP: *.olsztyn.mm.pl 25.05.07, 18:25
              maretina, chyba trochę przesadzasz. Do mojej 'miejskiej' podstawówki i liceum
              chodziło wiele dzieci spoza 'miasta'
              • maretina Re: teczowy las polnordu to stawiguda 25.05.07, 23:01
                Gość portalu: ruda napisał(a):

> maretina, chyba trochę przesadzasz. Do mojej 'miejskiej' podstawówki i liceum
                > chodziło wiele dzieci spoza 'miasta'
                to sprawdz ile jest w przedszkolach.
                pierwszenstwo maja dzieci olsztynskie.
                mam w olsztynie swojego lekrza rodzinnego, nie chce jezdzic do stawigudy, zyje
                w olsztynie, chce miec wplyw na rozwoj tego miasta, chce glosowac w wyborach
                samorzadowych.
                warto tez sprawdzic wartosc rynkowa mieszkania, bo poza miastem moze byc ona
                nizsza.
                a co z oplatami?
                w niektorych osciennych gminach sa wyzsze podatki, oplaty za wode itd....
                • Gość: edziu Re: teczowy las polnordu to stawiguda IP: *.olsztyn.mm.pl 26.05.07, 08:51
                  ale projektem, wizualizacja, lokalizacja w pewnym sensie rowniez teczowy las
                  bije na glowe wszytskie inne inwestycje naszych "rodzinnych developerow", ktorzy
                  od lat wala wszytsko to samo na jedno kopyto liczac tylko 200% wiecej za metr :]
                  • Gość: pepe Re: teczowy las polnordu to stawiguda IP: *.centertel.pl 26.05.07, 10:01
                    No co Ty? A widziałeś wizualizację:
                    www.polnord-dom.com.pl/pop_pict.php?i=pliki/oferta/galeria/19/bartag_wiz01.jpg
                    To w czym ten klocek "bije na głowę" bo może ja nie rozumiem obrazka?Lokalizacja jest też dyskusyjna, dobra będzie może za 10lat jak to się zorganizuje.To juz Zacisze jest dla koneserów bo za odpoczynek od cywilizacji trzeba płacić dojazdem prawie po wszystko o te przynajmniej 2km.Cen jeszcze nie znam ale były przyobiecane takie poniżej 5tys.Ja myślę że się ta firma dostosuje do lokalnego rynku w sensie negatywnym.Dlaczego niby mieliby robić dobrze i tanio to co inni knocą za grubą kasę?Nie widziałem wcześniej tego projektu ale jak zobaczyłem to mi spadł optymizm.Ja jednak jestem zwlennikiem twardego stąpania po ziemi.Nie się co łudzić niepotrzebnie bo potem tylko rozczarowanie.
                    • Gość: edziu Re: teczowy las polnordu to stawiguda IP: *.olsztyn.mm.pl 26.05.07, 17:31
                      klocek czy nie klocek to akurat mi roznicy nie robi... ale nawet na tej
                      wizualizacji widzisz wielkie balkony, tarasy na dachach na najwyzszych
                      kondygnacjach.. na dolnych kondygnacjach masz ogrody.... - czy to nie komfotr i
                      krok w przod? porownaj to z arbetem i jego smiesznymi balkonikami malutkimi w
                      podobnych molochach, lub z ipb/sbm i ich malutkimi balkonikami w dodatku
                      dzielonymi sciankami dzialowymi na pol, aby wyszlo taniej dla developera...

mysle ze taras na dachu z pieknym widokiem, czy wielkie przeszklone balkony, lub
                      ogrod kilkuset metrowy na parteze jest ciekawym rozwiazniem na lato i napewno
                      wolabym cos takiego niz malutki balkoniki w arbecie/sbm/ipb.

a co do lokalizacji... jest to na jarockiej 100 metrow od zabudowan sbm, wiec
                      nie koniec swiata... droga jest dobra... to nie tak jak z zaciszem ze byli 2 km
                      oddaleni od swiata z dziurawa droga... dochodzi do tego bliskosc jeziora, lasu itp.

chcesz centrum, zamieszkaj w villi-park.. tam masz centrum i wszedzie blisko..
                      tu masz jaroty :]
      • Gość: Aga Re: Arbet= totalna lipa IP: *.tktelekom.pl 22.05.07, 09:11
        Nie wiem jak inni deweloperzy ale moją współpracę z Masdudem uważam za
        dobrą,wprowadziłam kilka zmian, nie bylo problemu z kierownikiem na
        budowie.Moja kolezanka takze sie na nich zedcydowała i równiez sobie chwali.Tak
        wie czasami mozna i dobrze trafić.
        • Gość: pepe Majstry OK IP: *.centertel.pl 22.05.07, 10:43
          Nie, nie, na budowie to już osobna historia.W ARBECIE kultura i poziom ogólny majstrów na których trafiłem był szalenie, zaskakująco wysoki.P. kierownik sprzedaży powinna się tam wprosić na kawę w baraku i na pewno wiele by z tego spotkania wyniosła.Krótko mówiąc ze strony majstrów pełen profesjonalizm, doradztwo,itd.Np. majster mówi że w przyszłym tyg. zadzwoni żeby powiedzieć co i jak. I dzwoni! Że coś przyniesie.I przynosi!Szok.
        • Gość: ruda Re: Arbet= totalna lipa IP: *.olsztyn.mm.pl 22.05.07, 15:28
          ja ze współpracy z MasBudem tez jestem bardzo zadowolona. Zarówno w trakcie
          budowy, jak i po odbiorze mieszkania nie napotkałam tam na żadne
          nieprzyjemności. Usterki oczywiście były, ale tego się nie uniknie, z tego co
          słyszę. Byłam miło traktowana i w biurz i na placu budowy
    • Gość: klient Re: Arbet= totalna lipa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 08:35
      Wszystko to są objawy kanibalizmu. A czego oczekiwaliście? Że Polak Polakowi
      nieba przychyli? Naiwni... A będzie jeszcze gorzej, bo popyt na mieszkania jest
      większy niż ich podaż.
      • Gość: ech Re: Arbet= totalna lipa IP: *.olsztyn.mm.pl 22.05.07, 10:43
        ja mieszkam niestety na popierz.... arbetowskim Zaciszu i ze wszystkim jest
        problem: w co drugim mieszkaniu wady, które naprawiają miesiącami (często sam
        kierownik budowy nie wie gdzie dokładnie jest problem, więc naprawiają na chybił
        trafił, a nóż się uda...)i oczywiscie z wielką łaską, dach w garażu
        przeciekał-naprawili, a on przecieka dalej; usterka oczywiście wg Arbetu została
        naprawiona, a to że dalej podczas deszczu leje się po ścianach garażu woda, to
        tylko nasze zwidy, zieleni dookoła bloku to oni nam robić nie muszą, bo
        przecież nie ma tego w umowie, drogi dojazdowej do bloku również nie musieliby,
        gdyby nie chcieli, bo niby z jakiej racji, Panie w biurze są strasznie
        tępe,niczego się nie można od nich dowiedzieć, każde rozliczenie wody,
        ogrzewania i trzeba sobie samemu przeliczać, bo często zdarza sie że policzą
        sobie za dużo. Oczywiście telefonicznie nie da sie tego wyjaśnić, trzeba wysłać
        oficjalne pismo i krok po kroku wytłumaczyć pani gdzie jest błąd (potem się
        okazuje, że to był kolejny błąd systemu, tylko czemu zawsze na korzyść
        Arbetu)... Ech można tak bez końca. Kupno mieszkania w Arbecie to była moja
        największa porażka, znajomi i rodzina maja mieszkania kupione w innych firmach i
        chyba wszyscy razem nie maja te problemów, co ja z jednym abetowskim mieszkaniem.
        • Gość: pepe Przesadzasz.Weź urlop poprzeprowadzkowy. IP: *.centertel.pl 22.05.07, 11:02
          Z tego co piszesz to jedno wielkie pasmo udręk.Sorry ale wydaje mi się że trochę wydumanych.Jakież to wady w "co drugim"?Mam wrażenie czy to nie jakaś sie ujawnia konkurencja bo narzekać na drogę która jest bo pewnie by jej nie było gduby coś tam...Troche to dziwne.Chyba że jesteś przeżarty stresem.Mówiłem: przeprowadzka, urządzanie od zera(teraz to juz chyba od "-5": bez drzwi, podejśc, ceramiki), kontakt z biurem ARBETu.To nie na każdą główkę.Naprawdę wygodniej czasem kupić używane.I nie wychodzi drożej.Sam koszt paliwa na jazdy do sklepu po materiały - tego nikt nie liczy.Tylko się nie buduj bo padniesz na etapie planowania.Garaż-znana sprawa.Tu się zgodzę.Ale nie możesz żyć normalnie bo widzisz zacieki na ścienie w garażu?
          • Gość: panZ Re: Przesadzasz.Weź urlop poprzeprowadzkowy. IP: *.olsztyn.mm.pl 23.05.07, 15:40
            pepe ja też byłem mile zaskoczony uczynnością kierownika budowy w ARBECIE. A z
            paniami w biurze nie mialem problemow.
            PS. z masbudem mam zle doswiadzczenia.
            • Gość: ja Re: Przesadzasz.Weź urlop poprzeprowadzkowy. IP: *.ols.vectranet.pl 23.05.07, 16:02
              a ja kupiłam mieszkanie w IPB to spoko obsługa i dobra jakość wykonania:)
            • Gość: Monika Re: Przesadzasz.Weź urlop poprzeprowadzkowy. IP: *.tktelekom.pl 23.05.07, 21:28
              dlaczego z masbudem miałes złe doswiadczenia,własnie podpisałam z nimi umowę i
              mam kilka dni na jej zerwanie.Dlatego jak mozesz to napisz co takiego nie było
              nie tak.
              • Gość: miśka To kupujcie w IPB IP: *.gdynia.mm.pl 24.05.07, 14:41
                ja juz 2 rok mieszkam w mieszkanku od IPB. żadnych wad technicznych nie ma.
                współpraca podczas budowy tez bez zarzutu... :)
                • Gość: ek Re: To kupujcie w IPB IP: *.zeto.olsztyn.pl 24.05.07, 14:46
                  ja również, mieszkam chyba od 3 lat i jest naprawdę w porządku (tylko sufit
                  trochę pęka, bo blok osiada, normalne)
                • Gość: wgg Re: To kupujcie w IPB IP: *.ols.vectranet.pl 24.05.07, 15:38
                  ipb tez w gdyni buduje?
                  • Gość: remi Re: To kupujcie w IPB IP: *.um.olsztyn.pl 25.05.07, 07:48
                    odebrałem mieszkanie w IPB. Zadnych problemów w trakcie realizacji budynku,
                    pełna informacja i wspóldziałanie, zyczliwość. Fachowcy ( znający wykonawców
                    działających na rynku warszawskim byli zaskoczeni dokładnocia wykończenia).
                    Lubię to mieszkanie, urzadzanie go to prawdziwa przyjemność.
    • mieszkowamama Re: Arbet= totalna lipa 25.05.07, 14:34
      Ja też mam raczej same niesympatyczne doświadczenia z Arbetem. Dlatego, jak
      tylko mogliśmy, zmieniliśmy administratora. Wszystko miało być pikne, ładne,
      zielono..... A mamy betonowisko i place zabaw na garażach piętrowych i same
      wieżowce. Jak kupowaliśmy mieszkanie, to wciskali kity wszystkim ,że tam
      autobus jeździ, jeździł.... prawie 2 lata potem :/
      • Gość: matt/rev Re: Arbet= totalna lipa IP: *.olsztyn.mm.pl 26.05.07, 12:35
        A ja jak narazie mam dobre doswiadczenia z pania z arbetu, bylem juz pare razy
        zmieniac uklad w mieszkaniu, zazyczylem sobie takze okna tarasowego i na
        wszystko sie zgodzily, ladnie zadzwonily ze juz jest wycena i ze moge przyjsc
        podpisac. Sam nie wiem jak to jest, ale dla mnie jak narazie spoko, milo i
        uczynnie. Zobaczymy pozniej
    • Gość: wrobiony z Barcza Re: Uwaga na tego Dewelopera IP: *.ols.vectranet.pl 31.05.07, 20:52
      To oszust! Wiedzą coś o tym mieszkańcy z ulicy Barcza.To oszustwo z miejscami
      parkingowymi na 100% skończy się w sądzie ,będzie drugi Mas-Bud albo jeszcze
      gorzej.
      • Gość: edziu Re: Uwaga na tego Dewelopera IP: *.olsztyn.mm.pl 31.05.07, 21:35
        jakie oszustwo?
        • Gość: wrobiony z Barcza Re: Uwaga na tego Dewelopera IP: *.ols.vectranet.pl 01.06.07, 19:37
          Gość portalu: edziu napisał(a):

> jakie oszustwo?
          Arbet w swej pazerności sprzedał miejsca parkingowe na działce która miała być
          wspólna dla wszystkich mieszkanców osiedla.Miejsca parkingowe miały być np dla
          gości przyjeżdzajacych do mieszkańców lub dla tych co mają dwa samochody. Teraz
          goście będa mogli odwiedzać mieszkańców na piechotęa małżonkowie będą mogli
          miec tylko jeden pojazd.
      • Gość: Agata Re: Uwaga na tego Dewelopera IP: *.tktelekom.pl 31.05.07, 21:52
        Mozesz napisac szerzej o co chodzi z tymi miejscami parkingowymi? Kupilam
        mieszkanie w Masbudzie i troche mnie zaniepokił Twój post!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka