Gość: jagoda IP: *.ols.vectranet.pl 24.06.07, 15:14 Podjechali Mercem pod Dukat,wysiadła pani z dzieckiem w wieku ok.2 lat,dziecko oczywiście bez fotelika,bo po co? Poszli na zwiedzanie do Alfy a w smaochodzie zostawili na słońcu zamkniętego psa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: psi fan Re: Buraki IP: *.ols.vectranet.pl 24.06.07, 15:29 Trzeba było spisać numery tej taczki i podać na tym forum, ja w razie spotkania jej na jakimkolwiek parkingu nie omieszkałbym wysmarować ją czymś żółto- brunatnym i "pachnącym" pochodzącym spod ogona mojego psa . Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Buraki 24.06.07, 16:15 Burakiem to jest autor(ka) tego postu :( czy sądzisz ,że pisząc o tym fakcie na forum ulżyłaś psu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haneczka Re: Buraki IP: *.ols.vectranet.pl 24.06.07, 16:35 Kolejny dowód na to,że nie każdy człowiek powinien mieć psa a w zasadzie pewnie powinnam napisać jakiegokolwiek zwierzaka,bo to są zupełnie nieodpowiedzialni ...... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1939 Re: Buraki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 17:12 Typowe olsztyńskie chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1939 Re: Buraki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 17:12 To było do niejaka bystra oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haneczka Re: Buraki IP: *.ols.vectranet.pl 24.06.07, 17:21 Uważam,że niesłusznie napisałeś do bystrej,że to typowe olsztyńskie chamstwo.Po pierwsze zgadzam się,że sama dyskusja na forum psu nie ulży a po drugie może podjęła ta osoba też inne działania,no i wreszcie chamstwo olsztyńskie niczym się nie rózni od jakiegoś tam chamstwa.TEGO WSZYSTKIEGO NIE ZNAMY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Buraki IP: *.olsztyn.mm.pl 24.06.07, 17:28 Moze jakby nie mieli dziecka, to by wzięli psa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1939 Re: Buraki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 18:04 Gość portalu: Haneczka napisał(a): > Uważam,że niesłusznie napisałeś do bystrej,że to typowe olsztyńskie chamstwo. A co mam o niej myśleć po napsaniu takiego tekstu: "Burakiem to jest autor(ka) tego postu :( czy sądzisz ,że pisząc o tym fakcie na forum ulżyłaś psu ???" Nie zna autora postu a go obraża. Poza tym to jest publiczne forum i każdy może przedstawić jakiś problem tu na forum, co nie znaczy by się później na kimś wyżywać. Jak się komuś nie podoba to niech nie wchodzi na odpowiednie wątkii niech nie czyta. Po pierwsze zgadzam się,że sama dyskusja na forum psu nie ulży Nie neguję tego, że dyskusja psu nie ulży, ale to jest publiczne zwrócenie uwagi na problem. a po drugie może > podjęła ta osoba też inne działania,no i wreszcie chamstwo olsztyńskie niczym > się nie rózni od jakiegoś tam chamstwa.TEGO WSZYSTKIEGO NIE ZNAMY. Często bywam na różnych forach różnych miast i forumowicze mogą tam prowadzić dyskusje w kulturalny sposób. Tutaj często bywa inaczej, dlaczego nie wiem, by dokopać komuś? "Burakiem to jest autor(ka) tego postu :( czy sądzisz ,że pisząc o tym fakcie na forum ulżyłaś psu ???" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Buraki IP: 91.104.76.* 24.06.07, 19:16 Najwieksze chamstwo , buractwo i prostactwo przylazi na to forum z Elblaga i to oni robia tu najwiekszy syf Wystarczy poczytac watki zakladane na ich forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeeen Nie zgadzam sie-najwiekszym Trollem jestem ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 12:28 Precz z komuną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Buraki IP: *.olsztyn.mm.pl 27.06.07, 22:43 jesteś chory, pewnie jeszcze cię śledzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psi fan Re: niejak bystra IP: *.ols.vectranet.pl 24.06.07, 18:12 znana jest na tym forum z chamskich postów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: niejaka bystra IP: *.centertel.pl 24.06.07, 19:04 ultra chamskich niekiedy. To niesamowite ze uważa się jescze za ineligentną.Może wnosi to po tym ze skoro napisala juz z 10tys postow to nie ma innego wyjscia.Teraz tez ni do rymu ni do taktu.Ktos zwrocil uwage na niezwykle wazny latem problem a zwykle pospolite chamstwo zapragnelo zeby cala te uwage sciagnac na siebie. Bo zaden problem juz nie jest istotny jak wkracza.Pewnie poleciala ratowac psy jak pisza fani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: do bystrej! IP: *.ols.vectranet.pl 24.06.07, 19:11 Kulturalna odpowiedż na post jagody powinna polegać na zwrócenie jej uwagi że nie zrobiła wszystkiego ,żeby ulżyc psu i nie uświadomiła burakom że żle robią zostawiajac psa w zamkniętym samochodzie na słońcu.Twoja odpowiedz bystra to rzeczywiście zwyczajne chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: do bystrej! IP: *.ols.vectranet.pl 24.06.07, 19:28 Bystra jest po prostu niemiła, aja nieśmiala i balam się po prostu podejsc do tej parki.Zapisalam ich rejestracje,ale nie wiem czy komuś ja podac NO63960 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: do bystrej! IP: *.ols.vectranet.pl 24.06.07, 19:47 A tak wydawała się miła, kiedy założyła wątek "dzień dobry".A może jej weekend był niemiły,wypieki nieudane, nie wspominajac o efektach wypoczynku .Aż strach pomyśleć co czeka jutro jej współpracowników .Brrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoscara Re: widziałam dziś tę sytuację 24.06.07, 19:48 Jagodo,to dzis było? Może i to był Mercedes,ale z tych małych,rejestracji nie widziałam,siedzialam w KFC i nawet głośno komentowałam sytuację.Bardziej niż fakt zostawienia psa w samochodzie (nie było takiego słońca) oburzył mnie sposób przewożenia dziecka,nie miało chyba nawet roku.Pożałowali na fotelik z supermarketu za 100 zł!!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoscara Re: Do Bystrej 24.06.07, 19:50 A że ja też nie wyskoczyłam z KFC z wrzaskiem na tych ludzi? Hmm,może mój błąd,ale dla Jagody byłaś naprawdę bardzo niemiła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Do Bystrej IP: *.ols.vectranet.pl 24.06.07, 20:12 Mało że niemiła, to jeszcze nie potrafi przyznać się do tego .A to już bym nazwała brakiem cywilnej odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haneczka Re: Do Bystrej IP: *.ols.vectranet.pl 24.06.07, 20:21 Może za wcześnie posądzać bystrą o brak odwagi,może bystra wcale nie jest taka bystra,dajcie jej spokój.Dobrze,że znalazł się ktoś,kto wiedział jak reagować.A STRAŻ MIEJSKA to daleko ma w takich sytuacjach a policja nie zauwazyła,że dziecko bez fotelika przyjechało.Faktycznie,słoneczka to dzisiaj było na lekarstwo,to może i pies pragnienia nie miał.I może się nie zgrzał? Bystra,hej,cieszę się,że jesteś bystra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Do Bystrej IP: *.centertel.pl 24.06.07, 20:58 A czy o psa chodzi? Gdyby zaparkowała jeszcze na miejscu dla inwalidów to byłby klasyk.Po prostu ludziom (niektórym) jak dojdą do jakiejś kasy odbija! Brak fotelika, pasów, pies żyjący powietrzem, dziecko z gumy, itp. Przestaja obowiazywac proste zasady fizyki i chemii.To niekiedy bywa wyjątkowo uciązliwe dla zyjacych normalnie i chyba ma dowodzic jakiejs wyzszosci? Spojrz: stac mnie na mandat wiec moge ryzykowac zycie swojego dziecka, a pies jest moj wiec moge go nawet utopic jak mi sie spodoba. I to JEST buractwo.Jezeli ktos tego broni to widocznie zachowuje sie podobnie.Tylko wspolczuc. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Do Bystrej 24.06.07, 21:42 Mam cywilną odwagę pisać pop własnym nickiem i wyrażać swoje poglądy !!!!! buractwem i chamstwem jest pisanie pod naprędce wymyślonym nickiem i ocenianie innych :( I jeszcze raz powtórzę - to co zrobiła jagoda to buractwo. Będąc świadkiem takiego zdarzenia nie poszłabym do domu i nie napisała o tym w necie !!! Najpierw o wszystkim powiadomiłabym policję lub inne służby . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Do Bystrej IP: *.centertel.pl 24.06.07, 22:06 Szkoda opdowiadac. Potwierdzasz wszystko co wyzej o tobie napisano.Rozumiem ze pisanie pod wlasnym nikiem pozwala juz na wszystko.Poza tym nie rozumiem co znaczy wlasny nik?Nie kazdy spedza pol zycia na forum gazety.Ja nie mam nawet konta a na to forum weszlam przypadkowo i podpisuje sie ksywka z pracy.Ale juz wychodze bo wiocha ze hej.Myslalam po prostu ze moze byc to post o nieodpowiedzialnych kierowcach samochodow.Ale tutaj raczej indywidualne sparingi "bywalcow". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haneczka Re: Do Bystrej IP: *.ols.vectranet.pl 25.06.07, 09:10 A ja nadal staję w obronie bystrej.Dlatego,że tylko zdecydowaną reakcją możemy coś zmienić.Ja,też mam pieska/małego/i jest on bardzo kochany i staramy się zapewnić najlepsze warunki jakie możemy.Ale nie stwarzamy zagrożenia ani dla ludzi ani dla innych zwierzaków.A wychodzi TAKI BURAK DOROBKIEWICZ i myśli,że całe otoczenie jest jego a wy cała reszta chować się do domu bo on wypuścił swojego /najczęsciej dużego/psa.Czy tak ma być?Jeśli nie będziemy reagować to takie BURAKI zostaną upewnieni w swoim przekonaniu,że malutcy i bezbronni się nie liczą.To, co wyżej dotyczy też chuligaństwa.Brak reakcji niektórzy odczytują jako przyzwolenie.Pozdrawiam bystrą i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoscara Re: Do Bystrej 25.06.07, 09:20 No i mam wyrzuty sumienia,ze rzeczywiscie nie porzuciłam kurczaków i nie wylecialam z mordą .Ale jest ich nr ,może można jeszcze coś zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezio Ale mnie wnerwiliscie Buraki!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 12:35 dzisiaj o 18 podjezdzam na parking przed Alfę ( na słoncu parkuję)swoja Beeemką 760 i (nie do kupienia w polsce) i zamykam tam swego bulteriera - (ksywka Kurski)- spróbujta mi buraki cos zrobic hahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Ale mnie wnerwiliscie Buraki!!! 25.06.07, 14:24 Postawa Haneczki i mamyoskara jest budująca :):) pozdrawiam :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajackowa Re: Ale mnie wnerwiliscie Buraki!!! IP: *.ols.vectranet.pl 25.06.07, 16:42 Do zobaczenia 0 18-tej Prezio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość*** Re: Burakiem to jest bystra IP: *.ols.vectranet.pl 25.06.07, 18:16 przeczytałam wszystkie posty w tym temacie i definitywnie stwierdzam że burakiem na tym forum to jest niejaka bystra ,bo swoim niegrzecznym postem uwaliła dwa ważne tematy poruszone przez ich autorkę .Poza tym nie wiem czemu uważa jak jest zalogowana, to ma prawo obrażać gości tego forum.Burak a nawet powiem więcej brukiew. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Burakiem to jest bystra 25.06.07, 18:55 Dziękuję za obiektywną opinię o mnie :)))))))) jestem podbudowana i HAPPY :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslacy? Re: Burakiem to jest bystra IP: *.lanet.net.pl 25.06.07, 19:12 Wystarczylo spisac numery i isc do pana z ochrony aby wezwali wlascicielke auta przez glosniczki. W alfie czesto robia takie rzeczy jak sie zaparkuje na miejscu dla inwalidow albo zostawi psa w samochodzie na sloncu. Mozna ruszyc glowka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość*** Re: Burakiem to jest bystra IP: *.ols.vectranet.pl 25.06.07, 19:47 I tak powinna wygladać odpowiedż na post jagody,która zapewne jest młodą ,niedoświadczoną ale wrażliwą osobą.Nie wiedziała jak ma się zachować ale tak ją to męczyło że kiedy wrociła do domu napisała o tym na forum.I zamiast wskazówek,ktore przydały by się jej na przyszłość, otrzymała niegrzeczną odpowiedz.Jeśli tak ma wyglądac wychowanie młodego pokolenia to nie dziwmy się że są buraki które wożą dzieci bez fotelików i zostawiają psy zamknięte w samochodach na słońcu.A twoja buta, bystra jest porazająca. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Burakiem to jest bystra 25.06.07, 20:22 Od jutra zamieniam się w słodko-pierdzącą :) i nikogo nie nazwę burakiem !!! :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość*** Re: Burakiem to jest bystra IP: *.ols.vectranet.pl 25.06.07, 20:33 nie trzeba ,wystarczy powiedzieć przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Buraki IP: *.olsztyn.mm.pl 25.06.07, 19:45 Z tego,co słyszalam w zeszłym roku w TV to straznicy miejscy moga wybić szybę samochodu,by uratować psa,bo temperatura w zamknietym samochodzie sięga i 50 st C(gdy jest gorąco na dworze)i pies umiera w męczarniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Buraki IP: *.centertel.pl 25.06.07, 22:59 I o to chodzi.Forum to wymiana doświadczen.Kto pyta nie bladzi.Co z tego ze nie wiesz jak sie zachowac jesli ktos moze poradzic ci a w dodatku moga przeczytac to inni.Mozna sie tez i wulgarnie promowac na forum(niektórym sie podoba!) ale nie wtedy kiedy jest konkretny problem.Sa inne fora od tego.Nawet natarczywe odpowiedzi sa nie na miejscu.Dobrze ze wiecie co robic ale przypomina to debate w TV jak sztab dziennikarzy psychologow i nie wiadomo kto jeszcze przez godzine radzi czy obrona konieczna byla konieczna jak delikwent mial na ta decyzje pol sekundy.Ludzie sa czesto mlodzi, niedoswiadczeni, boja sie.Wolno im pytac jak widzieli ze cos jest zle ale nie wiedzieli jak sie zachowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haneczka Re: Buraki IP: *.ols.vectranet.pl 26.06.07, 09:41 Bardzo różnie to bywa.Ci starsi i niby doświadczeni nie zawsze wiedzą lub chcą prawidlowo reagować.Zaobserwowałam u dużo ludzi taką obojętność granicząca z bezmyślnoscią.Tak rodzi się patologia.My,starsi,jesteśmy przykładem,nie zawsze chlubnym/a szkoda/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Buraki IP: *.centertel.pl 26.06.07, 10:51 Czyli jest pat.Mlodzi, wrazliwi nie potrafia a starszym dynda.Ale pouczaja na calego.Moim zdaniem brak fotelika dla dziecka kwalifikuje sie jednak do natychmiastowego wezwania policji.Drobna stluczka i ktos moze miec dziecko na sumieniu bo rodzic sie nie ztroszczyl.Z psami gorzej.Mniej ewidentna sytuacja, nerwowy "glina" i moze byc mandat za nieuzasadnione wezwanie bo sie wkurzy ze go do bzdetow wzywaja.I teraz odkrec to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Buraki IP: *.ols.vectranet.pl 27.06.07, 20:37 ten wątek wart jest tego by go co jakiś czas przypominać, ze względu na dość powszechne zachowanie jeżdżących samochodami buraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: uważajcie na buraków IP: *.ols.vectranet.pl 30.06.07, 13:11 Może dzisiaj znowu przyjadą pod dukat.Teraz już wiemy jak się zachować. Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 nieodpowiedzialni rodzice 30.06.07, 14:31 pod blokiem (metr od wejscia do klatki)garazuje samochodzik(na jakies napisy o aptekach),tył pojazdu jest bagazowy,z przodu dwa miejsca,obok kierowcy zasiada mama z malutkim dzieckiem,dziecko jest tylko na rekach mamy i tak jezdza :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haneczka Re: nieodpowiedzialni rodzice IP: *.ols.vectranet.pl 30.06.07, 14:42 SZEROKIEJ DROGI! Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: nieodpowiedzialni rodzice 30.06.07, 14:53 Haneczko nie chce na nich "donosic" :( pewnie nie maja kasy,ale tez nie maja rozsadku :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haneczka Re: nieodpowiedzialni rodzice IP: *.ols.vectranet.pl 30.06.07, 15:51 Nie miałam na myśli donoszenia a im naprawdę życzę szerokiej drogi dlatego,że brak im rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś