Gość: alfa Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 20:35 A SEKS AFERA MARCINKOWSKA,RYŃSKI I PIERECHOD? PRAWĄ RĘKĄ OD KORUPCJI PRZETARGOWYCH W SZPITALU MIEJSKIM (MARCINKOWSKIEJ)BYŁA OBECNA DYREKTOR SZPITALA JOANNA CZUŻDANIUK. W KLICE KORUPCYJNEJ W MSZ BYŁA GŁÓWNA KSIĘGOWA DARIA WALAT,SZEF OD ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH BIEŃKOWSKI, LEKARZ DUDZIŃSKI, KIEROWNIK LABORATORIUM DROZDOWSKI, KIEROWNIK APTEKI LOTKOWSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 20:43 KORUPCJA MARCINKOWSKIEJ ROZPOCZĘŁA SIE Z CHWILĄ OTRZYMANIA DARU OD MNIEJSZOŚCI NIEMIECKIEJ.PRZETARG Z KLIKĄ USTAWIŁA. DO KIESZENI WZIĘŁA 50TYSIĘCY ZŁ. PO ROKU ODDAŁA CZĘŚĆ APARATURY WARTĄ PONAD 100 TYSIĘCY ZŁ DO SZPITALA WOJEWÓDZKIEGO. MIENIE JEDNEGO SZPITALA BEZ ZAPŁATY ODDAWANE DRUGIEMU SZPITALOWI? MNIEJSZOŚĆ NIEMIECKA FINANSUJĄC W DARZE APARATURĘ SZPITALOWI MIEJSKIEMU ZASTRZEGŁA W AKCIE DAROWIZNY ŻE SPRZĘT NIE MOŻE BYĆ SPRZEDANY LUB ODDANY. Odpowiedz Link Zgłoś
olsztyn61 Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana 24.07.07, 20:49 Przecież w takich kurortach jak Grudziądz lub Gdańsk można odsiadywac, tam są szpitale przy zakładach karnych. Jak zwykle, jak chodzi o kogś "ważnego" to nie można go wsadzic. Jeszcze wczoraj była zdrowa jak koń a dziś bidula chora. Ale jak to mówią wszystko w takich sytuacjach w rękach lekarzy a ci są dziwni w swoich orzeczeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 20:49 OPIEKA NAD PREZESEM GAZETY OLSZTYŃSKIEJ W SZPITALU MIEJSKIM, PO WYPADKU,PRZEZ OKRES 6 TYGODNI - CAŁODOBOWA OPIEKA PIELĘGNIAREK,POSIŁKI OD KICERMANA, LEKARZ NA KAŻDE ŻĄDANIE - PRYWATNA OPIEKA ZLECONA PRZEZ MARCINKOWSKĄ (WTEDY DYREKTORA SZPITALA MIEJSKIEGO) ZA PIENIĄDZE PODATNIKÓW. GAZETA OLSZTYŃSKA JEST NASZA!!! ZAWSZE TWIERDZIŁA MARCINKOWSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraft Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.olsztyn.mm.pl 24.07.07, 21:32 Gość portalu: XXX napisał(a): > OPIEKA NAD PREZESEM GAZETY OLSZTYŃSKIEJ W SZPITALU MIEJSKIM, PO WYPADKU,PRZEZ > OKRES 6 TYGODNI - CAŁODOBOWA OPIEKA PIELĘGNIAREK,POSIŁKI OD KICERMANA, LEKARZ > NA KAŻDE ŻĄDANIE - PRYWATNA OPIEKA ZLECONA PRZEZ MARCINKOWSKĄ (WTEDY DYREKTORA > SZPITALA MIEJSKIEGO) ZA PIENIĄDZE PODATNIKÓW. GAZETA OLSZTYŃSKA JEST NASZA!!! > ZAWSZE TWIERDZIŁA MARCINKOWSKA. Święta prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.2-79-r.retail.telecomitalia.it 24.07.07, 21:51 Tak, tak. Dzisiaj widac jak na dloni otwierajac strone Gazety Ol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 20:51 opieka GO nad panią M. jest niezłoma, szkoda, że po drodze łamie życie paru dziennikarzom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GO Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: 87.18.188.* 25.07.07, 21:16 no ciekawe czy jej przyjaciolka Mierzejewska nie opusci jej w potrzebie Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana 25.07.07, 21:29 A ja naiwna sądziłam ,że ta pani jest kryształowa i oddałam na nią swój głos w wyborach !!!! MEA CULPA Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana 28.07.07, 11:08 Bystra,dobrze zrobilas :) a jaki był wybor,młot,kowadło,czy ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJ MURASZKA Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 12:01 Wiesz Muraszka... przynajmnie teraz po Twoich wypowiedziach wiem, że Ty naprawdę znasz życie, jestem już tego pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 20:54 MARCINKOWSKI, MĄŻ MARCINKOWSKIEJ, PO UKŁADACH Z JCM DYREKTOR MIEJSKIEGO OŚRODKA KULTURY, OTRZYMAŁ KILKANAŚCIE MILIONÓW ZŁOTYCH NA RENOWACJĘ AMFITEATRU I KAMIENICY NA DĄBROSZCZAKÓW. CZY DOŚWIADCZENIA MAŁŻONKI ZAOWOCUJĄ WYPCHANIEM KONTA MARCINKOWSKICH? PAN MARCINKOWSKI TAKŻE LUBI DOBRE TRUNKI I ZAGRANICZNE WOJAŻE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KZ Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 21:00 PANI MARCINKOWSKA TERAZ MOGĘ PANI ODPOWIEDZIEĆ NA PYTANIE : CZEGO SIĘ BOJĘ KIEDY CHCIAŁA PANI WCIĄGNĄĆ MNIE W KLIKĘ KORUPCYJNĄ. WŁAŚNIE TEGO CO STANIE SIĘ Z PANIĄ! SZKODA ŻE TAK PÓŹNO. NAKRZYWDZIŁAŚ SUKO LUDZI KTÓRZY ODMÓWILI CI WSPÓŁPRACY W KORUPCJI! OBY SPRAWIEDLIWOŚCI STAŁO SIĘ ZADOŚĆ> MODLIMY SIĘ ZA CBA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 21:03 PIERWSZY PREZENT MARCINKOWSKIEJ DLA SYNKA PERKUSJA WARTA 15 TYSIĘCY ZŁ A W NIEDŁUGIM CZASIE MIESZKANIE WŁASNOŚCIOWE W WARSZAWIE I BMW!!! A ROZPOCZYNAŁA DYREKTOROWANIE W SZPITALU MIEJSKIM W ZARDZEWIAŁYM MALUCHU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.2-79-r.retail.telecomitalia.it 24.07.07, 21:06 Jestem pod wrazeniem posiadach przez forumowiczow wiadomosci. ABW i CBA to przy Was pikus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 20:14 ooooooooo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 20:41 a praktykę synuś ma w firmie prawniczej, która obsługiwała jednego ze zwycięzców przetargów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 21:09 NIECH CBA ZAJMIE SIĘ DYREKTOREM PRZYCHODNI SPECJALISTYCZNEJ NA DWORCOWEJ PANIĄ B. SARNĄ. FIRMY BUDOWLANE KTÓRE WYGRYWAŁY USTAWIONE PRZETARGI WYBUDOWAŁY PANI DYREKTOR PAŁACYK W GUTKOWIE. JEDEN DOM NA RYMKIEWICZA TO ZA MAŁO DLA PANI DYREKTOR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.olsztyn.pl 25.07.07, 10:06 A JAK CIE ALFA POŻEGNAŁ SZPITAL W NARTOSZYCACH. ODESZŁAŚ SAMA, CZY CI KAZALI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 13:03 Alfa masz objawy wytwórcze. Trzeba udać się do specjalisty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 21:13 MARCINKOWSKA - KARIERA OD PUCYBUTA DO WICEPRZEWODNICZĄCEJ RADY MIEJSKIEJ! HA HA HA. Z WYSOKA SPADASZ ALE DUPA FULL WYPAS JAK MERCEDES, A CYCKI WYMACANE PRZEZ PROMINENTÓW Z RATUSZA I Z URZĘDU MARSZAŁKOWSKIEGO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 21:25 jestem pod wrażeniem informacji. Go i GW niech się schowa, jutro tez poczytam a jesienią zagłosuję na PiS. Brawo Panowie Kaczyńscy, nie żałuję oddanego głosu. Właśnie tego oczekiwałam. Spełniliście moje oczekiwania wyborcze. Jesli korupcja zniknie - z reszta sobie poradze sama. Mam nadzieję, że ten autokar pod Nasz Ratusz jest juz rychtowany:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 21:27 BODZIU P. PIERWSZY UCIEKŁEŚ Z TONĄCEGO OKRĘTU. JAK SZCZUR! CZEMU ZADOWOLIŁES SIĘ TYLKO SUMĄ 100 TYSIĘCY ZŁ? A MOGŁO BYĆ TAK PIĘKNIE. BOŻENA M. Z MĘŻEM Z ROGAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 21:30 MARCINKOWSKA SWOJĄ PRAWĄ RĘKĘ DYREKTOR CZUŻDANIUK TAK HOŁUBIŁA, ŻE ZATRUDNIŁA W SZPITALU MIEJSKIM JEJ MĘŻA NAUCZYCIELA WF-U (PRACUJE DO DZISIAJ) SYNA GEODETĘ I CÓRKĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trefl Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 21:36 Kopalnia wiedzy dla ABW. Szanowny XXX oraz ALFA. Mow jesli cos wiesz, tylko przy pomocy takich ludzi rozbije się sam ten twardy czerwony układ w Olsztynie. W tym mieście robi się za ciasno dla uczciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicze Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 23:29 Dziękujemy za wszystkie informacje odsłaniające kanty Pani dyrektor. FORUMOWICZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 21:35 NIE ZNAM WIEKSZEJ SZUI NIŻ MARCINKOWSKA. ODSŁONIĘCIE CAŁOŚCI JEJ MAFII KORUPCYJNEJ NIE MIAŁO BY RÓWNYCH W POLSCE. RYWIN, JAKUBOWSKA CAŁY ORLEN TO PRZY MARCINKOWSKIEJ PŁOTKI. NAJWYŻSZY CZAS NA NACZELNEGO PIEKARZA OLSZTYNA!!! U NIEJ TEŻ PRZETARG WYGRAŁ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.2-79-r.retail.telecomitalia.it 24.07.07, 21:39 na dostawe chleba ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 21:59 NAWET NA CHLEBIE DOROBIŁA SIĘ KOKOSÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.12-87-r.retail.telecomitalia.it 25.07.07, 11:07 Rzeczpospolita: "Teraz rozumiem, skąd się brały te częste dalekie wyjazdy - komentuje Zbigniew Dąbkowski, szef rady miasta." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraft XXX i ALFA IP: *.olsztyn.mm.pl 24.07.07, 21:39 Jestem pod wrażeniem wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: XXX i ALFA IP: *.ols.vectranet.pl 24.07.07, 21:41 Czyta sie jak kryminal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraft Re: XXX i ALFA IP: *.olsztyn.mm.pl 24.07.07, 21:47 Gość portalu: . napisał(a): > Czyta sie jak kryminal. Tak... życie pisze najlepsze scenariusze. Jeśli to wszystko wypłynie, jeśli nie ukręcą łba tej sprawie, to otworzę sobie butelkę szampana i wypiję toast za smierć tego układu. Wszyscy od lat wiedzieli, Marcinkowska miała lans pierwszej klasy, sesje w "ekskluzywnych" gazetkach wyplutych przez szanowną spółkę Edytor (GO)... Pracowałem w GO 3 lata. Pamiętam, jak trzeba było przez deadlinem wystrzymywać gazetkę, bo zdjęcie jej się nie spodobało i trzeba było biegiem wymieniać na bardziej uszminkowane. Jeden wielki syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob Re: XXX i ALFA IP: *.2-79-r.retail.telecomitalia.it 24.07.07, 21:41 ja rowniez; ciekawe kto dzis nie moze zasnac w Olsztynie :):):) Co jutro napisze olsztynska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraft Re: XXX i ALFA IP: *.olsztyn.mm.pl 24.07.07, 21:50 Gość portalu: ob napisał(a): > ja rowniez; ciekawe kto dzis nie moze zasnac w Olsztynie :):):) > Co jutro napisze olsztynska? będzie tak jak w starym kabarecie: "ale, nie przesądzajmy faktów" ;) GW umieściła spory artykuł, a GO ograniczyła się do zamieszczenia filmiku z konferencji prasowej. Nabrali wody w usta... hehe, pewnie jeszcze teraz zmieniają każdy śródtytuł, by się w razie czego nie narazić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: XXX i ALFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:01 Powiem tak...chciałam złożyć swoje zdumienie na portalu GO pod filmikiem, ale ku mojemu zdumieniu nie znalazłam komentarzy do artykułu, podczas gdy do innych artykułów były. Wpisałam się wiec pod art. o wypadku na u. Żołnierskiej, zwróciłam się z pytaniem do GO dlaczego nie mogę pogratulować ABW...ale odpisał mi ktoś, chyba nie był to Moderator, że to nie miejsce na takie tematy. Nie na temat. Teraz już wiem dlaczego. Od jutra nie kupuję stronniczej GO. Kupie GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 22:04 A TAK SPOKOJNIE KIEDYŚ MÓWIŁA NIE MA SIĘ CZEGO BAĆ PROKURATURA NASZA, RATUSZ NASZ! WSZYSTKO CO DOBRE SZYBKO SIĘ KOŃCZY :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraft Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.olsztyn.mm.pl 24.07.07, 22:06 Gość portalu: XXX napisał(a): > A TAK SPOKOJNIE KIEDYŚ MÓWIŁA NIE MA SIĘ CZEGO BAĆ PROKURATURA NASZA, RATUSZ > NASZ! WSZYSTKO CO DOBRE SZYBKO SIĘ KOŃCZY :) Amen :) Szmal odbiera instynkt samozachowawczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: 213.73.2.* 24.07.07, 22:19 :-) ciekawe nfo :-) a czerwonych się nie czepiajcie - ratusz nie jest już czerwony :p (komu to tłumaczę - lepiej wiecie ode mnie) podpisał ---------------- czerwony :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adg Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.mosar.pl 25.07.07, 23:35 > A TAK SPOKOJNIE KIEDYŚ MÓWIŁA NIE MA SIĘ CZEGO BAĆ PROKURATURA NASZA, RATUSZ > NASZ! I prawdę mówiła. Ratusz nadal jest ich, podobnie jak olsztyńska prokuratura, a szczególnie olsztyn-południe. Sprawę prowadziła ABW. Ogromne podziękowania. Obawiam się jednak, że olsztyńskie sądy pomogą ukręcić łeb sprawie.. tak jak sędziowie pomogli ryńskiemu, małkowskiemu, jaszczukowi, nałęczowi i im podobnym.. myślicie, że robili to z dobrego serca? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:13 nie kupuję GO bo wiem że nie piszą prawdy ,opisują pewną spółkę w samych superlatywach nic nie wspominając o zwolnieniach pracowników dlatego nie wierzcie GO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 22:24 NACZELNA OD KORUPCJI - B. MARCINKOWSKA, ZASTĘPCA W RAZIE URLOPU LUB WOJAŻU ZAGRANICZNEGO - OBECNA DYREKTOR SZPITALA MIEJSKIEGO J.CZUZDANIUK, SPECJALISTA OD PODWÓJNEJ KSIĘGOWOŚCI (PATRZ AFERA ENRON LUDZIE POPEŁNIALI SAMOBÓJSTWA) - DARIA WALAT, SPECJALISTA OD KREATYWNEJ KORUPCJI - Z-CA DYREKTORA SZPITALA MIEJSKIEGO - NAZWISKO MŁOT, SPECJALISTA OD SPRAW KORUPCYJNYCH DOTYCZĄCYCH ZAOPATRZENIA FARMACEUTYCZNEGO - MGR LOTKOWSKA, SPECJALISTA OD USTAWIANIA PRZETARGÓW - PAN BIEŃKOWSKI, SPECJALIISTA OD SPRAW LABORATORYJNYCH (DROGI SPRZĘT) PAN MGR DROZDOWSKI, MATKA OD SPRAW KADROWYCH PANI CZURYŁŁO.SPECJALISTA OD MARKETINGU, NIEDOUCZONA A JAKŻE AMBITNA PANI PIECH (W ŚCISŁEJ WSPÓŁPRACY Z GAZETĄ OLSZTYŃSKA) JEST TO ZESPÓŁ NIEKOMPLETNY ALE DYSPONUJE MILIONAMI I Z TEGO CZERPIE LWIĄ CZĘŚĆ.TRZĘSĄ WAM SIĘ DUPY ZŁODZIEJE, CO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trefl Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:27 Brałam przed chwilą Apap, niesamowicie interesująca lektura. Brawo dla odważnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosna Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 19:07 Nie bierz apapu tylko usiądż w fotelu i wypij kieliszek dobrego wina, nieco pomyśl, pamiętaj, że te paszkwile na temat szpitala miejskiego pisze były pracownik, lekarz ( alfa )posługując się językiem brukowym. Dla niektórych pozycja lekarza jest za dużym awansem społecznym i nie potrafią tego udżwignąć na swoich barkach. Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 22:31 FIRMA MONOLIT KTÓRA WYGRAŁA PRZETERG NA REMONT SZPITALA MIEJSKIEGO BUDOWAŁA DOM DYREKTOR MARCINKOWSKIEJ W SPRĘCOWIE. CAŁY TRANSPORT PLASTIKOWYCH OKIEN POJECHAŁ SPOD SZPITALA DO SPRĘCOWA. WYBUDOWAŁA TEŻ MARCINKOWSKIEJ W DOMU BASEN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 20:56 ciekawsza jest jedna pracownia architektoniczna która miała wyłączniść na obsługę szpitala i pewnej firmy, która teraz inwestuje w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Leszka Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: 87.18.188.* 25.07.07, 21:13 Hej Leszku! A jaka to pracownia architektoniczna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Leszka Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: 87.18.188.* 25.07.07, 21:13 Hej Leszku! A jaka to pracownia architektoniczna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 22:37 CZY OLSZTYNIACY PAMIĘTAJĄ SAD PRZY SZPITALU MIEJSKIM? MARCINKOWSKA ZA SYMBOLICZNĄ ZŁOTÓWKĘ ODDAŁA TEREN FIRMIE EUROMEDIC, DO KIESZENI POSZŁO WIĘCEJ NIŻ SYMBOLICZNA ZŁOTÓWKA. FIRMA TA NIEODPLATNIE MIAŁA WYKONYWAĆ BADANIA PACJENTOM SZPITALA MIEJSKIEGO. ALE SZPITAL OD SAMEGO POCZĄTKU PŁACIŁ ZA TE BADANIA BARDZO SŁONO.DLACZEGO WIELE SZPITALI W POLSCE NIE CHCIAŁO WSPÓŁPRACOWAĆ Z FIRMĄ EUROMEDIC? DLACZEGO CHCIAŁA MARCINKOWSKA? OTO JEST PYTANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:39 dawaj dalej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:48 dawaj więcej konkretów o miejskim. Zawsze miałem za wzór ludzi tym zarządzających a teraz?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 22:46 W ZAPOMNIENIE POSZŁA SPRAWA TZW. SKÓR ŁÓDZKICH. W OLSZTYNIE TEŻ BYŁY SKÓRY W SZPITALU MIEJSKIM. GDY WYBUCHŁA AFERA W ŁODZI, MARCINKOWSKA KAZAŁA NATYCHMIAST ZLIKWIDOWAĆ Z BIUREK PIELĘGNIARSKICH I ZE ŚCIAN SZPITALA NUMER TELEFONU ZAPRZYJAŹNIONEJ FIRMY POGRZEBOWEJ.PRACOWNICY SZPITALA PODPISYWALI OŚWIADCZENIA, ŻE NIE PODAJĄ RODZINOM ZMARŁYCH NUMERU TELEFONU TEJ FIRMY. SPRAWIE ŁEB UKRĘCONO. BYŁ REPORTAŻ NA ŻYWO W TELEWIZJI NA CMENTARZU NA POPRZECZNEJ DOTYCZĄCY PRZETARGU NA DOM POGRZEBOWY PRZY SZPITALU MIEJSKIM. MÓWIONO WTEDY JAK WYGLĄDAŁ PRZETARG ZORGANIZOWANY PRZEZ MARCINKOWSKĄ.MARCINLOWSKA NIE MIAŁA CZASU WZIĄĆ UDZUAŁU W TYM REPORTAŻU. POPRZEDNI DZIERŻAWCA TEGO DOMU POGRZEBOWEGO POPEŁNIŁ SAMOBÓJSTWO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej K. Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:47 Nie wierzę w postawione zarzuty. Widocznie Pani Bożena miała zbyt duże sukcesy i komuś to ewidentnie przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.ols.vectranet.pl 24.07.07, 22:50 Macieju K., nie odzywaj się lepiej, nie przyznawaj się do tej znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagna Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.ols.vectranet.pl 24.07.07, 22:51 Swietna żywa akcja, dawno czegoś takiego nie czytałam na forum GW. Rewelka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 22:54 JEDYNYM SUKCESEM MARCINKOWSKIEJ BYŁA PEŁNA KASA ALE WŁASNA BO SZPITAL MIEJSKI ZADŁUŻYŁA NA 16 MLN ZŁ, WIZAŻYSTKI, PPERUCZKI I WIELKIE CYCE OBMACYANE PRZEZ PROMINENTÓW Z RATUSZA NA IMPREZKACH, LIKWIDACJA ODDZIAŁU PALIATYWNEGO W SZPITALU DLA UMIERAJĄCYCH. "NIECH UMIERAJA W DOMU PO CO MI TEN PROBLEM" - STWIERDZENIE MARCINKOWSKIEJ KTÓRA WSZYSTKO CZYNIŁA DLA "DOBRA" CHOREGO. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Do "skarbnicy wiedzy" ALFY 24.07.07, 23:09 A Ty zgłosiłeś kochaniutki do prokuratury lub gdziekolwiek w ciągu ostatnich lat, że podejrzewasz przestępstwo posiadając tak rozległą wiedzę? No jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Macieja K. Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 23:01 ABW nie zatrzymuje bez przyczyny. Żywym dowodem jestes Ty drogi kolego, i ja np....po nas nie przyszli. Ciężko pracuje jako nauczycielka z wyższym mgr wykształceniem, 3 studiami podyplomowymi i znajomością 3 języków obcych. Zgadnij za ile? Nie biore i nie daję, zreszta co w naszych szkołach można wziąć? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdumiony Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.ols.vectranet.pl 24.07.07, 23:05 Nauczycielko, nie psuj akcji swoimi refleksjami. Załóż inny wątek, bo ja ten kryminał czytam z wypiekami na twarzy, a ty tu wchodzisz raptem z oświatą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 23:05 PANI REDAKTOR MIERZYŃSKA Z GAZETY OLSZTYŃSKIEJ - DLACZEGO SIĘ TAK PANI MĘCZY I PISZE FELIETONY ZA PANA MARCINKOWSKIEGO. FE! KAZALI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radna Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 23:13 a co na to tworca? wielki rynio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.ols.vectranet.pl 24.07.07, 23:15 rynio jak rynio, co na to JCzM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 23:18 ja sobie kopiuje na wypadek, gdyby jutro tych postów już nie było:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 23:32 WIELKI RYNIO NA TO OK! Odpowiedz Link Zgłoś
monopol ALFA interesujący dla prokuratora 24.07.07, 23:20 Tym bardziej interesujące jest to, czy ALFA wiedząc "tak wiele" mówił o swojej wiedzy prokuratorom już wcześniej, co było jego obowiązkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Re: ALFA interesujący dla prokuratora IP: *.eranet.pl 24.07.07, 23:30 KOCHANIUTKI, ZGŁOSIŁEM DO PROKURATURY, ALE TO ZBYT MAŁO INTERESUJĄCE CHYBA BYŁO I ZBYT MAŁP SZKODLIWE SPOŁECZNIE. UWIERZYŁEM WTEDY W SŁOWA MARCINKOWSKIEJ - PROKURATURA NASZA. RATUSZ NASZ, GAZETA NASZA ... ZGŁOSIŁEM TO NAWET PROKURATOROWI GENERALNEMU PANU ZIOBRO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo Re: ALFA interesujący dla prokuratora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 23:37 Alfa...być może to Twoje informacje przyczyniły się do takiego przebiegu sprawy. Gratuluję...wracam z powrotem do USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Re: ALFA interesujący dla prokuratora IP: *.eranet.pl 24.07.07, 23:45 WRACAJ KARO DO USA. POWODZENIA WATPIĘ CZY TO GÓWNO JEST MOŻLIWE DO OPANOWANIA W POLSCE.LUDZI POKROJU MARCINKOWSKIEJ I CZUŻDANIUKOWEJ JEST WIELU A POKUSA WIELKICH PIENIĘDZY, KARIERY I PRZEKONANIE O NIEKARALNOŚCI ODBIERA ROZUM... Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Spełniłeś więc swój obywatelski obowiązek:) 24.07.07, 23:41 I cóż Pan Ziobro odpowiedział na Twoje zgłoszenie? A przed Panem Ziobro jak było z tym zgłaszaniem? Nie przekonujesz mnie ALFA. Absolutnie mnie nie przekonujesz w kwestii zgłaszania. Gdybyś zgłaszał, to w obecnej sytuacji byś tych postów tu nie pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Spełniłeś więc swój obywatelski obowiązek:) IP: *.ols.vectranet.pl 24.07.07, 23:43 a monopol się broni na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-troll Re: Spełniłeś więc swój obywatelski obowiązek:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 23:48 Dziwisz mu się? Ta femme fatale może pociągnąć dziesiątki osób za sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Re: Spełniłeś więc swój obywatelski obowiązek:) IP: *.eranet.pl 24.07.07, 23:53 TA FEMME FATALE GROZIŁA MI PRZEZ OSOBĘ TRZECIĄ. ONA JEST ZDOLNA DO WSZYSTKIEGO.TAM GDZIE W GRĘ WCHODZĄ DUŻE PIENIĄDZE, KAŻDA GROŹBA JEST REALNA. NA PRAWDĘ SIĘ BAŁEM. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Tak sądzisz? 24.07.07, 23:58 Gość portalu: e-troll napisał(a): > Dziwisz mu się? Ta femme fatale może pociągnąć dziesiątki osób za sobą. Gwarantuję Ci, że jeśli już, to pan ALFA więcej się nachodzi do prokuratury niż ja:) Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Tak sądzisz? IP: *.ols.vectranet.pl 25.07.07, 00:01 monopol nie może spać, a my forumowicze z wypiekami na twarzy śledzimy wątek. Tego jeszcze tu nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Tak sądzisz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 00:05 Nareszcie ktoś nie spi w tym mieście:) a mówiono mi, że to takie zadupie, Polska C, kociołek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Tak sądzisz? IP: *.ols.vectranet.pl 25.07.07, 00:07 Szczerze powiem, w napięciu czekam na nowe posty. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Lol napisał co napisał 24.07.07, 23:49 Gość portalu: lol napisał(a): > a monopol się broni na forum. Masz na myśli mnie czy przemysł spirytusowy? ;) Żaden z tych monopoli na forum akurat bronić się nie musi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Spełniłeś więc swój obywatelski obowiązek:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 10:13 Sąd oddalił wniosek prokuratury o areszt dla Bożeny M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temida Re: Spełniłeś więc swój obywatelski obowiązek:) IP: *.ols.vectranet.pl 25.10.07, 10:39 Idzie nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: ALFA interesujący dla prokuratora IP: *.ols.vectranet.pl 25.07.07, 16:05 To wszystko co pisze Alfa jest bardzo ciekawe.Zastanawiam się tylko gdzie była Alfa wcześniej/przed nastaniem Ziobry/?Nie była też napewno"płotką" w tym towarzystwie skoro posiada takie informacje.Domyślam się,że Alfie też źle się nie powodzi.Może przy praniu brudów/o ile do tego dojdzie/Jej nazwisko też zobaczy światło dzienne i być może nie będzie to kryształ bez skazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: ALFA interesujący dla prokuratora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 16:30 Jakkolwiek drogi Forumowiczu się stało, lepiej późno niż wcale. Takie informacje są źródłem wiedzy dla ABW i mam nadzieję, że już to czytaja. Pozstaje nam czekać na potwierdzenie wiarygodności owych "sensacji z życia Miasta". Na pierwszy rzuta oka widać, że ALFA to nie byle płotka a informacje "trzymają się kupy". Bywa tak, że czasami nie jesteśmy w stanie przebić głową muru. Trzeba czekać, aby mur sam skruszył się...i teraz ALFA ma swoje 5 min. Trzymam kciuki. Jakby co podaje tel do ABW - OFICER DYŻURNY ABW Tel. (022) 58-57-910, (022) 56-59-110. Tam można przekazać swoje informacje w tej sprawie, o ile je ktoś posiada. Samo pisanie na forum nie jest najlepszą postawą obywatelską. Poczujmy się w tym Mieście jak u siebie. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: ALFA interesujący dla prokuratora IP: *.ols.vectranet.pl 25.07.07, 16:47 A może Alfa wie również co się stało z pieniędzmi Towarzystwa Radiologicznego przy szpitalu miejskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 23:19 MARCINKOWSKA TAK DBAŁA O DOBRO CHOREGO, ŻE ZGŁASZANE DZIAŁANIA NA SZKODĘ CHORYCH KOŃCZYŁY SIE TYM, ŻE DAWAŁA PRZYZWOLENIE NA TAKIE DZIAŁANIA, BO NAJWAŻNIEJSZY JEST IMAGE SZPITALA. NAJWAŻNIEJSZE BYŁY MARCINKOWSKA I CZUŻDANIUK.PRALNIA KTÓRA WEGRAŁA PRZETARG OPIERAŁA TE PANIE. WSZYSCY PRACOWNICY SZPITALA MIEJSKIEGO PAMIETAJĄTE FRUWAJĄCE KREACJE KTÓRE PRALNIA DOSTARCZAŁA JAŚNIE PANI DO GABINETU. KUCHNIA SZPITALNA PRZYGOTOWYWAŁA JAŚNIE PANIOM POTRAWY NA ŚWIĘTA I IMPREZY DO DOMÓW.MARCINKOWSKA MIAŁA NAWET W KUCHNI SWÓJ SERWIS ŻEBY POTRAW NIE TRZEBA BYŁO PRZEKŁADAĆ. PANIE Z FIRMY SPRZĄTAJĄCEJ (KTÓRA WYGRAŁA PRZETARG NA SPRZĄTANIE SZPITALA) BYŁY "DELEGOWANE" DO SPRZĄTANIA DO DOMÓW TYCH PAŃ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warmiak Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 23:21 Członek Warmińsko-Mazurskiego Klubu Biznesu, psia mać. Towarzystwo wzajemnej adoracji, rozwalić tą nowotworową narośl w cholerę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: 213.73.2.* 24.07.07, 23:25 jak czytam - wypas :) kryminał przy tych postach to pestka - jeśli 5% tego jest rzeczywiste - to co ja tu jeszcze w tym grajdołku robię?? czas chyba sie jak kumple spakować i powrócić jak to pokolenie przeminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.160.228.161.olsznet.ec.pl 24.07.07, 23:28 A o co chodzi z ta seksafera z Rynskim i Pierechodem??? Brzmi interesujaco, jak wiesz cos wiecej, napisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 23:36 TO JET 100 PROCENT PRAWDY, ALE NIESTETY JEST TO TYLKO WIERZCHOŁEK GÓRY LODOWEJ CHOCIAŻ CHCIAŁOBY SIĘ NAPISAĆ WIERZCHOŁEK GORY GÓWNA NAJWIĘKSZEGO JAKIE SOBIE MOŻNA WYOBRAZIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa 2 Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 23:42 rynski ja namascil i on jest glownym rozgrywajacym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 24.07.07, 23:48 TO PRWDA ALFA 2. RYNSKI TO SZEF OLSZTYŃSKIEJ MAFII.PISZ ALFA 2 BO DUŻO WIESZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.160.228.161.olsznet.ec.pl 25.07.07, 00:24 Rynio szefem mafii???? Chyba przesadzasz. To zwykly pijaczyna, nie zaden mafioso. Musialby miec jakis swoich ludzi, jakas grupe, a co on moze na tym swoim smietniku znalezc? Tuptusiow??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczciwy stop korupcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 23:43 Alfa, pisz dalej co wiesz. Jest niepowtarzalna szansa by o wszystkich szwindlach dowiedziały się tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Alfa...nie boisz sie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 00:03 Gratuluje odwagi, ale czy przypadkiem nie zapłacisz za te szczere wypowiedzi w stosunku do innych osób niż zatrzymana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Pani Bozena M. i Prezydent JCM sama prawda!! IP: 80.80.145.* 25.07.07, 00:21 Pan Małkowski w plebiscycie na najlepszego samorządowca w zakupionych masowo przez sponsorów, spółki miejskie, gazetach olsztynskich i wypelnianych kuponów przez ratuszowych urzednikow promował swoich najlepszych zaufanych wspolpracownikow w tym Pania Bozenke M. (ktora dzis odowiedzila policja) ktora zajela drugie miejsce w wojewodztwie za Panem dzusem jako radna. (obaj komitet Małkowskiego PPO) Sponsorzy musieli wydac duzooo pieniazkow. Gazeta Olsztynska ktora jest oplacana przez Pana Malkowskiego poprzez zamawianie ogloszen, podobnie jak szpital wojewodzki (tez zamawia ogloszenia) boi sie dzisiaj rzetelnie pisac informacje na temat zycia w olsztynie. W koncu Pani Bozenka i Prezydent sponsoruja GO!!! Ponizej zamieszczam link to wynikow glosowania na samorzadowcow w gazecie olsztynskiej!! gazetaolsztynska.wm.pl/Najpopularniejsi-samorzadowcy,24896?&pg=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.eranet.pl 25.07.07, 00:24 PRAWA RĘKA MARCINKOWSKIEJ - DYREKTOR SZPITALA MIEJSKIEGO PANI CZUŻDANIUK W ZAMYŚLE RATUSZA MIAŁA KRYĆ AFERY SWOJEJ POPRXEDNICZKI KIEDY TA PO UJAWNIENIU ZADŁUŻENIA SZPITALA MIEJSKIEGO NA 16 MLN ZŁ ZOSTAŁA PRZENIESIONA NA DYREKTORA SZPITALA WOJEWÓDZKIEGO. KTO TĘ DAMĘ ROZSZYFRUJE I KTO DOTRZE DO JEJ DZIAŁAŃ KORUPCYJNYCH. jEST BARDZIEJ PRZEBIEGŁA OD MARCINKOWSKIEJ. jAKO STUDENTKA AKADEMII MEDYCZNEJ BYŁA DZIAŁACZKĄ ZMS (ZWIĄZKU MŁODZ.SOCJALISTYCZNEJ )DONOSIŁA NA SWOICH KOLEGÓW I KOLEŻANKI ZE STUDIÓW ZA TO CZERPAŁA PROFITY PARTYJNE.pAZERNA NA WŁADZĘ, PIENIĄDZE, UKŁADOWA I BEZWZGLĘDNA. nADUŻYWA ALKOHOLU.KWALIFIKACJE ODPOWIEDNIE NA DYREKTORA.zATRUDNIA CZŁONKÓW SWOJEJ RODZINY W SZPITALU.ZWALNIA Z PRACY TZW NIEWYGODNYCH KTÓRZY NIE IDĄ NA WSPÓŁPRACĘ SUTO NAGRADZA SWOICH KLAKIERÓW.JEJ MĄŻ KTÓREGO ZATRUDNIA W SZPITALU, NAUCZYCIEL WF-U, PRZED WIELU LATY JAKO NAUCZYCIEL W BIAŁYMSTOKU MOLESTOWAŁ UCZENNICE - JEDNA Z NICH POPEŁNIŁA SAMOBÓJSTWO. PO LINII PARTYJNEJ WYCISZONO SPRAWĘ. TO PRZERAŻA - PRZERAŻAJĄ CI LUDZIE NA STANOWISKACH I W NIESAMOWITYCH UKŁADACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.ols.vectranet.pl 25.07.07, 00:36 niesamowite historie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocny czytacz Re: Dyrektor szpitala wojewódzkiego zatrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 00:45 PISZCIE DALEJ!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mx Re: Cyrk Abraszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 02:04 Zarówno z okresu awansu jak i okresu rozliczania. Taki jest właśnie finał nominacji podręcznych "fachowców" z pospolitego ruszenia :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Cyrk Abraszki IP: *.olsztyn.mm.pl 25.07.07, 06:25 No i przyszla kolej na p.Bozene M.-teraz kolej na klesiow CJM...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Cyrk Abraszki IP: *.olsztyn.mm.pl 25.07.07, 06:28 A taka pani radna zawsze"milutka"a tu prosze -KORUPCJA!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś