Dodaj do ulubionych

skasować Ritę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 07:40
nadmiar irytuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: szukacz Re: skasować Ritę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 08:05
      Skasować to można Milo, który podszywa się pod Ritę, tyle że bardzo
      nieudolnie.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=67153277&a=67213731
      • inka28 Re: skasować Ritę 09.08.07, 08:42
        Ktoś jej paskudny numer robi:/
        A z drugiej strony - naśladownictwo jest najwyższą formą pochlebstwa:)
    • Gość: bigos tu BYŁO fajne forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 08:14
      • theedge Re: tu BYŁO fajne forum 09.08.07, 08:18
        Rita chyba wczoraj ostro popiła :-)
        • rita100 Re: tu BYŁO fajne forum 09.08.07, 19:20
          theedge napisał:

> Rita chyba wczoraj ostro popiła :-)

;) Trocha mniołam w kuronie ;))))Pozdraziam Cię Theedge

Przilecieli sołdy-bołdy
          i zajęli skiki-bryki.
          A wy chlebniki,
          siadajta na owsianiki,
          doganiajta sołdy-bołdy
          i odbierzta skiki-bryki.
          ;)))
    • 999s Re: skasować Ritę 09.08.07, 09:43
      sam się skasuj menel.
      • Gość: D Re: skasować Ritę IP: *.olsztyn.mm.pl 09.08.07, 10:12
        Skasowac rite!!!!
        • Gość: Ola Re: skasować Ritę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 14:34
          Wydaje się, po przeczytaniu postów na tym forum, że Rita ma tutaj
          wielu zwolenników. Chwała jej za pielegnowanie dialektu, ale są
          tutaj tez tacy, w których krwi nie płynie krew warmińska. Redakcja
          zrobiła miejsce na tego typu posty i tam należy je umieszczać. Kto
          ma ochotę - przeczyta i skomentuje. Na portalu ogólnym Olsztyna
          pojawiło się mnóstwo postów napisanych dialektem, nie potrafię ich
          czytać i nie chcę. Prymitywizm tych postów nie polega na formie, ale
          na treści. A treść w niektorych postach jest naprawde prymitywna
          (bzdzieć itp)Krytyka osób, ktorzy maja inne zdanie niż Rita, nie
          jest konieczna. Każdy swoje miejsce tu znajdzie - a tolerancja
          również dla tych posługujących się językiem polskim będzie wskazana.
          Rita, pisz dalej, podziwiam, że potrafisz i chcesz...ale zadbaj o
          treść. Pozdrawiam
          • Gość: Ola Re: skasować Ritę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 14:49
            Poprawiam przejęzyczenie "w których żyłach" rzecz jasna to miałam na
            myśli, w obawie, ze ktoś znów mnie poprawi.
            • Gość: Leon Re: skasować Ritę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 16:45
              Jeśli już ma być poprawienie to powinno być - u których w żyłach...
              Chociaż i tak nie gramatycznie :) :) :) Raczej "Chwała jej za
              pielegnowanie dialektu, ale są tutaj też tacy, którzy nie mają krwi
              warmińskiej w soich żyłach". :) :) :) Tak więc "wszyscyśmy dziatki
              boże" :) :) :)
              • Gość: Ola Re: skasować Ritę- do Leona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 21:55
                Autor: Gość: Leon IP: 09.08.07, 16:45 napisał:
                Jeśli już ma być poprawienie to powinno być - u których w żyłach...
                Chociaż i tak nie gramatycznie :) :) :) Raczej "Chwała jej za
                pielegnowanie dialektu, ale są tutaj też tacy, którzy nie mają krwi
                warmińskiej w soich żyłach". :) :) :) Tak więc "wszyscyśmy dziatki
                boże" :) :) :)
                Drogi Leonie:)
                Skoro już raził Ciebie ten błąd jak nazwałeś go gramatycznym,
                odpowiem tak (i wcale nie jestem złośliwa)Partykułę "nie" z
                przysłówkami utworzonymi od przymiotników piszemy tak jak
                przymiotniki w stopniu równym - łącznie, w stopniu wyższym i
                najwyższym oddzielnie.Np:niedbale, niedostrzegalnie, niespokojnie,
                niedyskretnie, niesumiennie, niedobrze, niegramatycznie.
                Skoro chciałeś kogoś poprawiać - najpierw należy wiedzieć, co i jak
                się pisze. Nie zwróciłabym Tobie uwagi, gdybyś nie popełnił
                kardynalnego błędu ortograficznego...a stylistyczne...taki to
                portal.Swoją drogą, będę uważać Leonie:)))))))))):-)

• rita100 Re: skasować Ritę 09.08.07, 19:34
            Prymitywizm tych postów nie polega na formie, ale
            > na treści. A treść w niektórych postach jest na prawde prymitywna

Zgadza się Olu, gwara jest w ogóle prymitywna, jest głosem ludzi określanych
            jako druga kategoria. I przez to , że jest prymitywna jest urocza, ma swojego
            ducha i choć ją niszczono od wieków, przetrwała i to najczęściej dzięki ludziom
            nieprymitywnym, a ludziom mający szacunek do tych ludzi i do tradycji. A
            najgorzej jest się z tego wyśmiewać, tak jak robiono to dawniej w szkołach czy
            gdzie tam indziej.
            schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=136&pos=9
            Z całym szacunkiem na pamięc tamtych ludzi

Nie martw się , będziemy na Warniji, jeśli tylko kiedyś przyjdzie Ci ochota
            to..... wrora Warnije łotwarte na łościerz. Nie mam zamiaru wystawiać na śmiech
            i wyszydzanie tych oto ludzi, z których bije pokora do swojego losu i zycia, a
            mimo wszystko są na swój sposób szczęśliwi.
            • bystra2000 Re: skasować Ritę 09.08.07, 19:38
              Rita :)
              nie przejmuj się szczekającymi pieskami .
              Pisz ,pisz ,pisz .....
              pozdrawiam :)
        • rita100 Re: wyjaśnienie IP olsztyn - coła prowda 09.08.07, 20:01
          Gość portalu: D napisał(a):

> Skasowac rite!!!!

Joł, mogłobić psiankne Forum
          Tak, kedajś to buło.
          Taki bździj (pierdziel) z 'IP olsztyn' potrafił wszystko zrobić, by gwarę
          poniżyć. Ten 'olsztyński IP'prześladuje mnie od lat, prześladuje mnie różnymi
          sposobami by mnie poniżać na Forum Olsztyn i we wszystkich innych. To dzięki
          temu 'IP olsztyn' uciekłam w świat zanikniony gdzie panuje spokój i zrozumienie.
          W świat w którym
          nikt drugiemu nie robi takiego świństwa jak to co robi 'IP olsztyn' od wielu już
          lat. Śmię twierdzić, że 'IP olsztyn' ma jakąś obsesję wobec mojej osoby i jest
          głównym winowajcą rozbicia Klubu Forumowicza jak i innych fajnych wątków. Dawno
          już usunęłam się z FO i 'IP-owi olsztyn' z drogi, ale jak widać do tej pory tej
          opsesji wobec mojej osoby 'IP olsztyn' się nie pozbyła i dziś w sposób prowokujący
          przystąpiła do akcji pokazując jak można znienawidzeć gwarę po przez jej
          wyszydzanie i po przez wredne zaplanowanie podnoszenia tych wątków gwarowych,
          których niewątpliwie jest ich w nadmiarze, ale wtenczas były chwilą potrzeby i
          zwrócenia uwagi, że przy reformie Forum zapomniano ująć w ramkach Warniję. Tak
          więc zgadzam się z usunięciem tych moich wątków by już nigdy nie dać takiej
          padlinie jak 'IP olsztyn' pole do wyszydzania przede wszytkim gwary warnijskiej.
          Bo nie o to w tym wszystkim szło.
          Na szczęście Redakcja jest w stanie dowiedzieć się, kto od lat regularnie
          niszczy Forum Olsztyn.
          Kto od wielu lat wyśmiewa się, szukając dla mnie miejsca w szpitalu
          psychiatrycznym, strasząc sądami i napuszczając na mnie jakieś Forum nieba do
          wynajęcia, które to forum zawiadamia mnie, że niebo jest przede mną zamknięte.
          Systematycznie i planowe niszczenie mnie przez takie podchody. Tak antymenel,
          skasuj, zniszcz, zdeptaj tak jak to zrobiono z rychtycznymi Warmiakami, nie
          szukając przyczyny dlaczego ? Dlaczego i komu to służyło podnoszenie tych
          wątków dodając ironiczne wpisy.
          Ale kto dołki kopie ten sam w nie wpada i jak widać 'IP olsztyn' w walce zostaje
          osamotniony, bo coraz więcej ludzi zaczyna widzieć tą paskudną grę 'IP olsztyn'.
          W taki sposób 'IP olsztyn' chce abyście znienawidzili tą gwarę. Nie dajcie się
          nabierać i nie osądzajcie gwary poprzez tylko podnoszonych watków przez 'IP
          olsztyn'.

Przepraszam wszystkich innych z IP olsztyn, którzy w to nie są wmieszani, ale
          moje obserwacje tego IP olsztyn są wysnute na podstawie wielu lat.

• freemason Rity nie kasowac, tylko wczytywać się w jej gwarę 09.08.07, 15:14
      Bo tak przecież jeszcze parędziesiąt lat temu mówili jeśli nie
      mieszkańcy Olsztyna, to przynajmniej Warmiacy z olsztyńskiego
      krejzu...

PS. Naprawdę "gadka" nie jest trudna. Wystarczą pewne kompetencje w
      dziedzinie znajomości języka polskiego (tego dawnnego) i idzie ją
      zrozumieć...

Wątków Rity na Forum O. byl pewien przesyt, ale to miał być swoisty
      protest przeciw usunięciu reklamy forum warmińskiego ze strony
      gazeta.pl...
      • rita100 Re: Rity nie kasowac, tylko wczytywać się w jej g 09.08.07, 19:22
        Zgadzam się Freemasonie, pod warunkiem, że trzeba ją polubić, a w ten sposób jak
        to zrobił ktoś podszywając sie pod mój nik to tylko można się zrazić do niej.
        Wyjaśnie to bardziej, bo to chyba zaszła sprawa personalna.
        • rita100 Re: Ja ze swej strony solennie obiecuję 09.08.07, 20:03
          Ja ze swej strony solennie obiecuję, że nie będę nadużywać gwary. A posługując
          się nią będę zawsze zalogowana, by taki bździj jak 'IP olsztyn' nie
          wykorzystywał do niecnych swoich podstępów i personalnych rozgrywek. Ja wiem, że
          gwara do potocznej mowy nie wróci, ale mam nadzieję, że kiedyś zawiąże się
          wirtualny klub gwarków
          warnijskich i tak sobie pogada o dawnym życiu na Warmii starając się naśladować
          zaniknionych już Warmiakow, tak jak w grach komputerowych, które cieszą się
          wielkim powodzeniem, a przecież w realu tego nie ma. Jedni lubią fantastykę inni
          grzebią w starociach. Ale każde hobbi jest dobre jeśli ma się jak mówi oso1
          dobrą wiarę i dobrą wolę.
          Ja ją mam i 'IP olsztyn' nie jest w stanie mi ją zabzić.

Z całym szacunkiem dla Forumowiczów i Redakcji.

To tedy aż na drugi roz :)
          Łokrutnie dziankuje za pomóc w jołcie ło godne mniejsce no Warniji pospołu z
          Forum Olsztyn.
          • akszugor Re: Ja ze swej strony solennie obiecuję 09.08.07, 22:11
            Nie rozumiem tej nagonki na gwarę warmijską?
            Cóż nam pozostanie z tej naszej ukochanej ziemi, jeśli nie będziemy pielęgnować
            tradycji?
            Drzewo bez korzeni usycha!
            Ja wiem, że niektórym nie w smak tradycja, bo wolą wtrącać do swego polskiego
            języka obce wyrazy z angielskiego, czy amerykańskiego albo w ogóle posługiwać
            się obcym językiem niż pielęgnować rodzimą gwarę.
            Za komuny ślązacy byli prześladowani za gwarę, bo niby Niemcy, Kaszubi także...
            a dziś śląski wpisywany jest z dumą jako dziedzictwo światowe, kaszubski się
            odradza, wydaje prasę, ma programy w TV.
            My za to plujemy na gwarę warmińską i mazurską.
            Czy w planach polskich władz jest zupełne spolszczenie Warmii i Mazur, tak jak
            to kiedyś Bismarck robił w drugą stronę z dziećmi we Wrześni (to tylko przykład).

Proponuję szanować ludzi którym "się chce" coś robić, odgrzebywać, uczyć się i
            upiększać region. W nich nadzieja, inaczej zaleje nas pop-kultura z USA czy Chin.

Nie znam osobiście Rity ani ludzi z forum Warnija, ale z prawdziwą przyjemnością
            odwiedzam i czytam ich forum i z olbrzymim szacunkiem obdarzam ich pracę i
            miłość do języka. Oby więcej takich ludzi!
            • Gość: Leon Re: Ja ze swej strony solennie obiecuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 22:52
              Olu oczywiście że niegramatycznie :) :) :) Przeczytaj jednak cały
              wpis - a zwłaszcza jego zakończenie... :) :) :) Napisałem że
              wszyscyśmy dziatki boże... Nalegałem więc na liberalizm w
              traktowaniu i Rity i Ciebie i mnie i wielu wielu innych. Jeśli
              żartobliwy ton nie był czytelny to przepraszam :)
              • Gość: Ola Re: Ja ze swej strony solennie obiecuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 23:01
                i tak Ciebie lubię Leonie:)
                • rita100 Re: Ja ze swej strony solennie obiecuję 09.08.07, 23:19
                  Ja myslę , że wszystkim się ulżyło i nie ma już sprawy utrzymywać dalej tego wątku.
                  Akszugor sięga jeszcze dalej, aż w język pruski,jest doskonałym znawcą tej
                  ziemi. My Warmiacy mamy swoje miejsce i zawsze do dyspozycji i do zapoznania się
                  z gwarą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka