Dodaj do ulubionych

Kuchnia orientalna

IP: *.ols.vectranet.pl 13.08.03, 09:50
To bardzo fajne, że piszecie o kuchniach orientalnych, jedynym
mankamentem jest to, że nie o wszystkich. Dam wam zatem małą
podpowiedź. Otóż z tego co wiem są jeszcze trzy kuchnie
azjatyckie. Dwie z nich mieszczą się w naszych olsztyńskich
supermarketach,E.LECLERC i Tesko ja zaś osobiście polecam tą
trzecią. Jest to bar orientalny mieszczący się na ulicy
Kościuszki 45 E , a dokładniej naprzeciwko Manhatanu. Kuchnia
naprawdę warta spróbowania. Mimio, iz bar ten nie należy do
pięcio gwiazdkowych to polecam , bo jest tam naprawdę smacznie
i niedrogo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tadeusz Re: Kuchnia orientalna IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.11.03, 12:23

Bambusowa Chata , piekne miejsce i tam spedziłem cudowne
      chwile , moze daltego że z cudowna osoba . Ale i miejsce
      bajkowe i ocbsługa super. Polecam.
      • Gość: mamut Re: Kuchnia orientalna IP: *.norampac.com 07.11.03, 16:16
        Jesli nigdy nie jedliscie zarcia ukuchconego przez Azjate to tak naprawde nigdy
        nie jedliscie nic z kuchni orientalnej. Oni innaczej gotuja niz to probuje sie
        lansowac w Polsce. Kuchnia orientalna jest przebogata, ale uwierzcie mi nie
        wszystko przypada Europejskim gustom. Niektore warzywa i przyprawy samym swoim
        zapachem przybiera o mdlosci. Ale z osobistych doswiadczen wam powiem ze
        wiekszosc rzeczy mi bardzo smakuje...
        • mw66 Re: Kuchnia orientalna 07.11.03, 19:02
          Tylko ostroznie z przyrzadzaniem jadla ze zwierzakow. Pamietacie stadion
          dziesieciolecia w Warszawie.
          • Gość: mamut Re: Kuchnia orientalna IP: *.norampac.com 07.11.03, 20:52
            Powiem Ci tyle ze bywalem w restuaracjach w ktorych w jadlospisie byla tylko
            czesc dan przetlumaczona na cywilizowany jezyk, a reszta w "pajaczkach". Czesc
            dan nie byla przetlumaczona poniewaz budzila by zbyt duzo kontrowersji dla nie
            azjatyckiej klijenteli. Np. w niektorych czesciach chin z checia zjada sie
            pieski....mniam, mniam, mniam....
    • Gość: Tirli Re: Kuchnia orientalna IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.04, 16:40
      zgadzam się jak najbardziej. Jeszcze jedno- nasze "Chińczyki" raczej nie bardzo
      mi leżą. Wolę chińszczyznę w Warszawie. Tam nigdy nie miałem wpadki. Tu zaś- na
      Piłsudskiego dokładnie- wziąłem zestaw kiedyś i, o zgrozo, surówka śmierdziała
      benzyną. Po tym nie pójdę tam nigdy. Natomiast jadłem sajgonki w Leclercu i
      Tesco- i smakowały mi. Problem w tym że ceny ich są wyższe niż w Warszawie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka