Gość: ted IP: *.olsztyn.mm.pl 30.01.08, 16:03 A czego można było spodziewać się po radnych z PO? Przyjaciół poznaje się w biedzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: max Radni zgodzili się na odwołanie Bożeny M. IP: *.ols.vectranet.pl 30.01.08, 16:12 teraz kolej na cjm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: Radni zgodzili się na odwołanie Bożeny M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 16:17 raczej na Czesława M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jnr Radni zgodzili się na odwołanie Bożeny M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 16:29 Przecież klub PO ma 9 radnych. Szostek jest poza klubem a niebawem będzie poza Platformą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aloha Re: Radni zgodzili się na odwołanie Bożeny M. IP: *.gdynia.mm.pl 30.01.08, 17:16 Zgopdzili się na odwołanie Marcinkowskiej ze stanowiska dyrektor szpitala a ona dalej bezczelnie będzie chadzała na posiedzenia rdy, jako wiceprzewodnicząca. I to za wasze olsztyniacy pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jszostek Re: Radni zgodzili się na odwołanie Bożeny M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 09:09 chyba spotka cię przyjacielu zawód.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Radni zgodzili się na odwołanie Bożeny M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 18:26 Cały te klub Po prostu Olsztyn powinen zmienić nazwę na Po prostu kicha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .:Piotr.: Radni zgodzili się na odwołanie Bożeny M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 19:17 I to ma być kraj prawa..? W takich sytuacjach wstydzę się że jestem Polakiem i że jeszcze mieszkam w tym kraju. Obserwuję sprawę z boku. Dla mnie jest to paranoja! Jestem tylko ciekaw kto będzie następcą Bożeny M.? Życzę wszystkim tym, którzy uważają, że decyzja była słuszna dokładnie takiego samego scenariusza. Niech ktoś doniesie o Was prokuraturze o czymkolwiek, niech sprawa przeciąga się miesiącami, zostańcie odsunięci od obowiązków i wynagrodzenia, w między czasie straćcie pracę bez wyroku sądu i nie miejcie żadnego na to wpływu. Dopiero po kolejnych miesiącach usłyszcie wyrok (WINNY/NIEWINNY). W tym wszystkim brakuje etyki i to mnie naprawdę boli. Już dawno przestałem wierzyć, że coś zmieni się w tym kraju, a takie smrody tylko mnie przekonują, że zazdrość, nienawiść i władza będą zawsze ponad etyką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aloha Re: Radni zgodzili się na odwołanie Bożeny M. IP: *.gdynia.mm.pl 30.01.08, 19:29 No własnie gdzie ta etyka, moralność p. Marcinkowskiej? Gdzie ta etyka i moralność Małkowskiego? Pac wart - nawet nie wart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Radni zgodzili się na odwołanie Bożeny M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 21:48 masz duzo racji. bardzo łatwo obecnie kogoś podkablować. nie jest ważne co ktoś zrobił, ale ważne, że dał się skusić na judaszowskie srebrniki. bardzo jestem ciekaw ostatecznego wyroku, bo stratu jakie ponosi szpital przez brak w nim Bożeny M. są olbrzymie. wszystko stanęło, a tak ładnie zaczęły wyglądac wyremontowane oddziały nie nówiąc o wyglądzie szpitala, holu. tylko z faontanną Jej się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Radni zgodzili się na odwołanie Bożeny M. IP: *.chello.pl 30.01.08, 21:39 Radni niech się zastanowią dlaczego na roboty dodatkowe które wykonywał Śląski Rogbud , w ramach robót drogowych , nie było umów tylko jakieś durne protkoły czyżby ratusz nie wiedział że na roboty budowlane K.C bezwzględnie wymaga umowy , umowa podstawowa była na 12mln a Rogbud wzioł 15mln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Radni zgodzili się na odwołanie Bożeny M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 21:46 No nie jeżeli PO przyjmie Zakowskiego z LiD to ja juz na platformę nie bedę głsował.Zresztą to dawni członkowie UW Dąbkowski i Tandyrak byli w koalicji z SLD to tak musiało się skończyć.Widać że tylko przyzwici radni nie umoczeni w to bagno mają jeszcze poglądy a nie interesy i nie chcą brać udziału w tym cyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mameja Re: Radni zgodzili się na odwołanie Bożeny M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 09:13 Z rachunków wychodzi, że Żakowski głosował przeciwko odwołaniu Marcinkowskiej. To dobrze czy źle? Bo nie kumam. Dąbkowski i Tandyrak za odwołaniem i też źle. No i PiS się wstrzymał i też źle. Czwartej opcji nie ma. To jak byłoby dobrze? Czytam to forum i zgłupiałam. Jak byłoby dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Radni zgodzili się na odwołanie Bożeny M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 21:57 Pani Marcinkowska twierdzi że jest niewinna ma takie prawo tylko ci co dawali przyznali się do winy i podali się dobrowolnie karze to jak to tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aloha Re: Radni zgodzili się na odwołanie Bożeny M. IP: *.gdynia.mm.pl 30.01.08, 22:12 Bo to zapewne masochiści :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bardzozaintrygowany Radni zgodzili się na odwołanie Bożeny M. 31.01.08, 07:02 Głosowanie dotyczyło zgody na zwolnienie z pracy Bożeny M., w skrócie mówiąc, z powodu długotrwałej usprawiedliwionej nieobecności, która jednakże uniemożliwia pełnienie obowiązków. Takie było uzasadnienie wniosku Marszałka, niewiele w nim było mowy o zarzutach korupcyjnych, albo też wcale o tym nie było. Bardzo mnie zawiedli radni PiS. Gdzie podziała się ich bezkompromisowość? Wstrzymali się od głosu ponieważ Bożena M bardzo pomogła jednemu z nich, w bardzo trudnej sytuacji, związanej z hospitalizacją członka rodziny? To bardzo właściwe moralnie ale niezgodne z głoszonymi zasadami. Radni PO musieli być konsekwentni po wyjściu z koalicji z "Po prostu Olsztyn", z powodu zarzutów postawionych CJM, oraz dlatego że zwolnienia zażądał Marszałek? A gdzie indywidualne spojrzenie na sprawę, rozpatrzenie tego, konkretnego wniosku, tej konkretnej sytuacji? Jeżeli są tak zasadniczy w swoich poglądach dlaczego nie zażadali wcześniej ustąpienia Bożeny M z Rady Miasta, ze stanowiska wiceprzewodniczącej Rady. W tym tez trzeba być konsekwentnym. Z dyskusji o budżecie wyraźnie widać, że wśród dyskutantów przeważa barokowa opisowość nad konkretnymi danymi, zawartymi choćby w materiałach publikowanych i komentowanych wcześniej przez prasę. Na pewno potrzeba dyskusji nad budżetem, jednakże konkretnej i merytorycznej a nie popisów retorycznych przed prasą stałych dyskutantów na każdy temat. Popisów z których przebija rzeczywisty brak znajomości szczegółów i materii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małozaintrygowany Bardzozaintrygowany kolega z PO ma wyrzuty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 08:15 sumienia? Wcale się nie dziwię. Nie udało się wrobić PIS-u, który po raz kolejny pokazał kręgosłup. Czego niestety nie można POwiedzieć o PO, która z uśmiechem na ustach zgilotynowała Bożenę M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwatorka Radni zgodzili się na odwołanie Bożeny M. IP: *.piorunek.pl 31.01.08, 08:37 Panie Dąbkowski?! dlaczego zasłania się Pan dyscypliną klubową? dlaczego w sprawie molestowania pracownic ratusza nie powiedział Pan nic?dlaczego chce Pan zatwierdzić budżet zły? Bo chce Pan tak naprawdę utrzymać własny stołek- przewodniczącego Rady Miasta!JEST MI WSTYD ZA PANA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorka Radni zgodzili się na odwołanie Bożeny M. IP: *.piorunek.pl 31.01.08, 09:04 Panie Dąbkowski, dlaczego zasłania się Pan dyscypliną klubową!? przecież to Pan twierdzi, że każdy w radzie ma prawo wyrażać swoje zdanie bezwzględu na przynależność klubową?A co z molestowanie?też wiedziałem a nie powiedziałem!A budżet? szybciutko zatwierdzić, bo ja radny też polecę ze stołka!a na koniec twierdzi Pan że dba o dobro mieszkańców!WSTYD MI ZA RADNEGO DĄBKOWSKIEGO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianka Pani Elzbiteta Fabisiak IP: *.20-87-r.retail.telecomitalia.it 31.01.08, 09:20 Brawo Pani Elzbieto ! Pani uczciwosc jest godna nasladowania przez reszte rady. Gdyby ponad wlasny interes radni stawialiinteres miasta Olsztyn wygladalby inaczej i moze wreszcie wyszedlby z zascianka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Pani Elzbiteta Fabisiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 10:03 Tak. Mówiąc o Eli Fabisiak jestem pod wrażeniem tej dzielnej dziewczyny. Dalsze trwanie w klubie PO pomniejszałoby jej dorobek w obszarze słuzby publicznej który jest niezaprzeczalny i w wyborach został doceniony. Przypomnę, że Ela startowała z odległego miejsca listy PO nie będac jej członkiem i jej kampania wyborcza nie była kampania typowego nuworysza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachmistrz Re: Pani Elzbiteta Fabisiak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 10:15 Trzeba dodać, że zasłużona w grzaniu urzędniczego stołka w urzędzie wojewódzkim Pani Ela otrzymała 200 głosów, to jest najmniej z wszystkich radnych. Miejsce z jakiego startowała nie zmienia faktu że na nią osobiście głosowało tylko 200 osób! Nie ma powodu do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wena Radni zgodzili się na odwołanie Bożeny M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 10:41 Podobno chwalila sie szpitalem miejskim, a wszyscy wiemy w jakim stanie go zostawila ile jeszcze czasu bedzie chwalic sie praca obecnej dyrektor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.szostek Re: E. Fabisiak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 10:45 ja mam zupełnie odmienne zdanie od rachmistrza /moze warto samemu wystartować w wyborach i zobaczymy jaki dostenie pan wynik/. Ela Fabisiak to bez wątpienia jedna z najlepszych radnych, absolutnie uczciwa i zaangażowana w sprawy ludzi. Zaszczytem było pracować z nia w klubie. zaszczytem jest być jej kolegą w Radzie. Ela wkłada w swą pracę szczere emocje. Nie zawsze jest sluchana, bo nie ma interesu w byciu radną. Część radnych woli słuchać władzy a nie swoich wyborców i w interesie władzy występować, dlatego takie osoby jak Ela Fabisiak mają w RM trudno, ale bez watpienia mozna się od niej uczyć pracowitości i zaangazowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachmistrz Re: E. Fabisiak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 13:33 Panie radny Szostek ja podałem fakty - jak sie mozna z nimi nie zgadzać a nawet mieć przeciwne zdanie? Logika się przydaje, słowotok to nie wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.szostek Re: E. Fabisiak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 14:27 rachmistrz kojarzy mi się z kimś rzetelnym, potrafiącym dodawać i odczytywać liczby i parę tam jeszcze innych skojarzeń... ktoś kto kłamie pisząc 200 zapewne nie jest rzetelny.... ktoś kto pisze o grzaniu stołka, nie mając zielonego pojęcia o pracy opisywanej osoby, to zwykły kłamca i zadymiarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G-man Panie Jarku. Chyba ten ktoś nie kłamie. Pani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 15:00 Fabisiak otrzymała 248 głosów. wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiOkreg.html?okreg=286201-RDA/2 A co do pracy Pani Eli w radzie, pamiętam jak broniła przed likwidacją biblioteki na Limanowskiego. Na tyle skutecznie, że jest tam teraz Multicentrum. Mieszkańcy do tej pory złorzeczą na tę decyzję. Zresztą i tak nikt nie jest tak pracowitym radnym jak Pan. Reszta to nieroby ;). Tak trzymać. A Pan robi za Robin Hooda tak w ogóle? Chciałbym dołączyć do bandy z Sherwood. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibliotekarz Re: Panie Jarku. Chyba ten ktoś nie kłamie. Pani IP: *.ols.vectranet.pl 31.01.08, 23:14 Panie G-man,wybory samorządowe były w listopadzie a decyzja o lokalizacji Multicentrum w bibliotece przy Limanowskiego zapadła w Ratuszu na etapie przystąpienia do projektu we wrześniu 2006r.Niech więc Pan nie robi ludziom wody z mózgu, najłatwiej opluwać.Kto w ogóle z radnych tym się zainteresował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.szostek Re: Panie Jarku. Chyba ten ktoś nie kłamie. Pani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 10:37 248 to jednak więcej niz 200 - więc chyba mam rację co do wartości wpisu rachmistrza. Poza tym Ela Fabisiak startowała z tej samej listy co Z.Dąbkowski - pierwszy na liście kandydatów i jednoczesnie kandydat PO na Prezydenta. Siłą rzeczy większsość głosów skupiła sie na tym nazwisku, a E. Fabisiak była na tej liście 11 i jednak uzyskała mandat. Prosze porównać jej wynik do radnych Zdunka i Dżusa. Mechanizm podobny. Trochę przykre, jeśli ktoś, a moze po prostu nikt, który z tchórzostwa chowa się pod nickiem i nigdy nie odwazy się na publiczne wystąpienia próbuje dyskredytować dokonania innych. Miłego widoku w lustrze - rachmistrzu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G-man Panie Jarku, czyli twierdzi Pan, że Pani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 13:05 Fabisiak dostała się do Rady dzięki Panu Dąbkowskiemu. Coś w tym jest. A ja słyszałem plotkę, że Pana nazwisko pomylono z nazwiskiem Pana Andrzeja Szóstka. Gdyby nie to, dostałby Pan ponad 1000 głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weganin11 Radni zgodzili się na odwołanie Bożeny M. IP: *.gdynia.mm.pl 31.01.08, 11:04 Najwyższa pora zmienić sposób wybierania radnych. Nikt nie powiedział że muszą być skoligaceni politycznie ,zamiast ambicjonalnie działać w interesie Miasta. Czy społeczność Olsztyna potrafi coś zmienić w swoim myśleniu?? Jeśli nie to nadal będziemy mieli w Radzie ludzi pokroju dorobkiewiczów i dbających o swój interes. Czas się zastanowić co jest dla nas ważne , a nie uczestniczyć w zabawie zwanej rządzeniem poprzez wszelkiej maści cwaniaków. Odpowiedz Link Zgłoś