Gość: mazur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 13:52 no to poczekajmy na wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lizus Re: Prezydent opuścił urząd tylnym wyjściem IP: *.gdynia.mm.pl 28.02.08, 14:55 Spoko wróci wejściem głównym? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Prezydent opuścił urząd tylnym wyjściem 28.02.08, 16:10 A mnie jest żal człowieka i nie ma z czego się cieszyć. To tylko dowodzi jak MÓJ Olsztyn jest ubabrany. Jak władze są nieodpowiedzialne, jak im nie zależy na czystym Olsztynie, na jego rozwoju. Kiedy zostanie Prezydentem człowiek mający serce dla Olsztyna i któremu na sercu leży dobro Olsztyna i jego mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Prezydent opuścił urząd tylnym wyjściem IP: *.um.olsztyn.pl 29.02.08, 07:03 MAM NADZIEJĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narcin Prezydent opuścił urząd tylnym wyjściem IP: *.ols.vectranet.pl 28.02.08, 17:17 A oto dokładny cytat z ulubionego autora - Tomasza Kosiora (B.D.)i jego bestselera:" oskarżenie w prasie to najlepszy sposób unieszkodliwienia politycznego przeciwnika". (str.13). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak [...] IP: *.range86-157.btcentralplus.com 28.02.08, 17:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak2. Re: Prezydent opuścił urząd tylnym wyjściem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 17:36 Na pewno przeszedł do historii. Jeszcze nigdy w dziejach tego miasta policja nie wyprowadzała burmistrza z ratusza jak przestępcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żigolak ja tez miałem kochanki IP: *.elk.net.pl 28.02.08, 17:44 romansowałem sobie z koleżankami z pracy. Jedna mnie teraz bardzo nie lubi , bo zerwałem związek. To było rok temu. Co będzie gdy mnie teraz pomówi o gwałt? Jak się wytłumaczę??? To jakaś paranoja- o gwałcie informuje się zaraz po nim, gdy są ślady. Jeżeli te panie nic takiego nie zrobiły, to znaczy, że nie był to gwałt. W ten sposób można każdego faceta pomówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AM zaiste - na pstrym koniu itd....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 18:35 Jeden z czołowych przedstawicieli olsztyńskiego twm został skasowany. Charakterystyczne, że nie skorzystano z organów władzy Trzcińsko-Bagiennego do wykonania tych czynności. Jak daleko musi być posunięta degrengolada tego miejsca - kuźni kadr jedynie słusznych racji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fansld Re: zaiste - na pstrym koniu itd....... IP: *.ols.vectranet.pl 28.02.08, 19:39 To nie mozliwe zeby czlowiek, ktory byl cenzorem za okupacji ZSRR byl klamca. On na 100% jest niewiny, sam przeciez mowil d0o kamery ze jest dobrym czlowiekiem i ze nawet muchy by nie..... zgwalcil.. no i ze brzydzi sie "lapowkami" (Nie mylic z filmem "Pilkarski Poker" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
oberpolicmajster Re: ja tez miałem kochanki 29.02.08, 04:18 Podobno ta pani zabezpieczyła "ślady biologiczne", z pomoca swojego ginekologa. Choc zupełnie nie rozumiem, czemu czekała rok. Bała się zeznawac prokuraturowi za rządów PIS-u? Przeciez Ziobro dałby im medal, gdyby wtedy wystąpili z oskarżeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: ja tez miałem kochanki IP: *.ols.vectranet.pl 29.02.08, 06:49 ty zdaje się wogóle rozumiesz tylko tyle, ile ci do mózgownicy nakładł twój zboczony autorytet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki i powinien dostać jeszcze kopa IP: *.ols.vectranet.pl 28.02.08, 20:37 w cztery litery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Prezydent opuścił urząd tylnym wyjściem IP: *.gdynia.mm.pl 28.02.08, 21:07 Czy sposób zatrzymania Prezydenta był "cywilizowany"? O godz 18.00 w TV3 Olsztyn a następnie w "Panoramie" ogólnopolskiej -ogladalem pokazowe wyprowadzanie przez policjantów z Białegostoku Prezydenta Jerzego Małkowskiego z biura magistratu. Wyprowadzano -ciągnięto go za głowę sposób dalece upodlajacy jak -grożnego bandytę - przestępce, uwłaczajacy ludzkiej godności -jego majestatu urzędującego Prezydenta-urzednika miasta Olsztyna.Tym bardziej że nikt nie postawił mu prokuratorskich zarzutow. "AKCJA" wyprowadzania Prezydenta była spektakularna-widowiskowa medialna-chamska-wręcz szokujaca która nie powinna mięć miejsca w cywilizowanym świecie. Pan Małkowski nie jest mi braten ani swatem-przeciwnie nie darzyłem go sympatia-jednakże to co zobaczyłem przeraża mnie. Wystarczyło doręczyć mu wezwanie a napewno zgłosił by się na -przesłuchanie do prokuratury w Białymstoku. Zmieniają się opcje rzadzące-widowiskowe "spektakle" pokazowe Policji pozostają? Wierzę że stosowne władze -czynniki -przełożeni policjantów zwrócą na powyższe uwagę-wyciagną konsekwencje za pokazowy horror zatrzymania-wyprowadzania urzędujacego Prezydenta Olsztyna. Więcej taktu- spokoju -kultury panowie policjanci nie każdy jest "grożnym przestępcą-bandytą" tutaj "przegieliście"-jestem Waszym "spektaklem" zniesmaczony. komu miała służyc ta demostracja siły? -zniesmaczony nieszkaniec Olsztyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubicz Re: Prezydent opuścił urząd tylnym wyjściem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.08, 07:49 Ciszę się, że znalazła sie osoba która podobnie jak ja jest zaskoczona sposobem wyprowadzenia prezydenta Olsztyna z Ratusza. Nie wiem czy jest winny czy nie? Czy jest przestępcą czy ofiarą? O tym tez nie wiedzą zatrzymujący policjanci. Ale wiedzą dobrze, że dla nich on, fizycznie, nie stanowi żadnego niebezpieczeństwa. Czy nie można było wyprowadzić go normalnie, choćby jak słynnego chirurga G.? Albo jeszcze kulturalniej - w otoczeniu rosłych policjantów i bez kajdanek? A może można było wręczyć mu po prostu wezwanie do stawienia sie w prokuraturze na przesłuchanie? Na pewno można było. Ale wybrano sposób upodlający go i zadający ból - ściśniecie za szyję i ciągnięcie za nią w bardzo dotkliwej pozycji przez całą drogę do samochodu. Chciałbym wiedzieć czy wynikało to z sadystycznych skłonności naszych stróżów prawa czy tez z panicznego strachu rosłych byczków przed cherlawym człowiekiem? Czy tez z powodu chęci przypodobania się aktualnym przełożonym? Każdy z tych powodów dyskwalifikuje naszych "mołojców" do wykonywania tej pracy! I napawa mnie przerażeniem przed nimi nie mniejszym niż przed bandytami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja także Re: Prezydent opuścił urząd tylnym wyjściem IP: *.um.olsztyn.pl 29.02.08, 15:20 Bardzo dużo ludzi jest zaskoczonych sposobem traktowania gościa, który nie ma żadnego wyroku, nie ukrywał się, nie uciekał. Nawet prokuratura przyznała, że nie stawiał oporu. To był po prostu teatr, cyrk z facetami w kominiarkach ze skrzywieniami sadystycznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Jakim "tylnym wyjściem"??? IP: *.um.olsztyn.pl 29.02.08, 06:59 Wyszedł tymi samymi drzwiami, którymi zawsze każdy prezydent wchodzi i wychodzi. Przed tym wyjściem zawsze stoi samochód prezydencki (są tam zresztą dwie specjalne koperty tuż przy schodkach) i tamtędy także wchodzi wielu urzędników. Dlaczego staracie się robić sensacje nawet ze zwyczajnych rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx Prezydent opuścił urząd tylnym wyjściem IP: *.ols.vectranet.pl 29.02.08, 11:28 Te wyprowadzenie co to było????? jakby wyprowadzali bandytę który przed chwilą kogoś zabił można to było zrobić inaczej no cóż ale może policjanci z Białegostoku nie potrafią inaczej, nie stawiał oporu nie robił kompletnie nic, wię co to było???????/ no i poczekajmy na wyniki przesłuchania. A ta pani twierdzi ze poszła do ginekologa ale ten lekarz jakos w tv nie chciał o tym mówić bo sie boi więc co tu jest grane, obejżyjcie sobie "uwage'TVN co on tam jeszcze mówi.Prawda jest tez że teraz najprościej faceta o molestowanie posądzic niestety takie mamy prawo i cięzko to potem odkręcić i dlaczego czekały te panie tak długo?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Prezydent opuścił urząd tylnym wyjściem IP: *.gdynia.mm.pl 29.02.08, 19:14 Europoseł Rogalski protestuje przeciw sposobowi zatrzymania Małkowskiego ika 29-02-2008, ostatnia aktualizacja 29-02-2008 15:43 Eurodeputowany Bogusław Rogalski protestuje przeciw sposobowi zatrzymania przez policję prezydenta Olsztyna Czesława Małkowskiego i żąda wyjaśnień w tej sprawie od szefa MSWiA Grzegorza Schetyny. Rzecznik podlaskiej policji Jacek Dobrzyński nie zgadza się z zarzutami Rogalskiego. Prezydent Olsztyna usłyszał zarzuty Zeznają przeciw Małkowskiemu Sukces śledztwa "Rz" Sekstelefony prezydenta Małkowskiego "Policja poprzez skandaliczny sposób zatrzymania poniżyła Małkowskiego jako człowieka, także jego godność i obniżyła autorytet samego urzędu prezydenckiego" - powiedział w piątek na konferencji prasowej Rogalski. Dodał, że występuje jako członek Komisji Wolności Obywatelskiej, Sprawiedliwości i Spraw Wewnętrznych PE. W liście do Schetyny europoseł napisał, że Małkowskiego "wywleczono z gabinetu w świetle trzaskających fleszów aparatów fotograficznych i oczu kamer, trzymając go w półzgiętej pozycji z wykręconymi rękami i ciągnąc za głowę, pomimo że zatrzymany nie stawiał oporu. Nie było to też zatrzymanie +na gorącym uczynku+" - zaznaczył. Według eurodeputowanego, sposób zatrzymania Małkowskiego "przypomina niechlubne działania organów ścigania z lat ostatnich, kiedy tworzono swoisty show medialny". Jak dodał, tego typu działania "nie mają nic wspólnego z zasadą sprawiedliwości i podstawami państwa prawa". Małkowskiego w czwartek zatrzymali funkcjonariusze podlaskiej policji, którzy po godz. 6 rano wyprowadzili go mieszkania na olsztyńskim osiedlu, a następnie przewieźli do ratusza, gdzie przez ponad dwie godziny "wykonywano czynności" z udziałem prezydenta. W tym czasie w drzwiach gabinetu prezydenta stał strażnik miejski, a tuż przed wyprowadzeniem prezydenta do urzędu weszło kilku umundurowanych policjantów, którzy utworzyli kordon przed gabinetem. W tym czasie policjanci w cywilu biegiem wyprowadzili Małkowskiego innymi drzwiami i boczną klatką schodową zaczęli sprowadzać na parking na tyłach urzędu. Zauważyli to tłumnie zgromadzeni w ratuszu dziennikarze i krzycząc ruszyli w pogoń. Podczas wyprowadzania i osłaniania Małkowskiego jeden z policjantów wywrócił się i zgubił telefon. Nie podniósł go, tylko nadal osłaniał prezydenta w drodze na parking, gdzie czekał radiowóz. Źródło PAP Odpowiedz Link Zgłoś