Gość: swiatowy Bardzo dobry pomysl IP: *.bethere.co.uk 30.04.08, 19:08 A mnie sie podoba i dobrze ze stanie ta reklama na dachu czarnej perly ,tak jest w miastach Europy Zachodniej i nikt nie protestuje przeciez to nie Zamek czy Wysoka Brama a kamienice odbudowane w kiczowaty sposob po wojnie nie maja nic wspolnego z zabytkami.Po 2 szkoda ze co niektorych nie pala po oczach tandetne reklamy na Starym Miescie czy np przyzwolenie na umieszczanie na zabytkowych kamienicach patrz Warminska,Mazurska,Mickiewicza itd anten satelitarnych Czy to dla pani Jackiewicz nie jest skandalem?Brawa dla pana Dozora za sluszna opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Bardzo dobry pomysl IP: *.ols.vectranet.pl 30.04.08, 19:49 no wlasnie. proszę spojrzeć krytycznie na zdjęcia i zobaczyć co wisi wokół, toż to tandeta z miasteczka przygranicznego. Ten ekran to szczęście w nieszczęściu, bo gdyby w mieście ktoś patrzył na Olsztyn a nie na czubek własnego nosa, to może te reklamy by wyglądąły inaczej. A tak mamy nasz podwórkowy tajsm skłer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Powiew czegos nowoczesniejszego IP: *.bethere.co.uk 30.04.08, 20:27 wystraszyl co niektorych przyzwyczajonych do malomiasteczkowego kiczu znajdujacego sie w kolo czy ten Nowy York? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aviator Re: Bardzo dobry pomysl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.08, 19:50 Tyle krzyku o maly ekran? Za chwile bedzie ich wiecej na każdym rogu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Bardzo dobry pomysl IP: *.ols.vectranet.pl 30.04.08, 22:41 Nic więcej nie potrafią.WYBORY<wybory, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodaję swoją Megaekran przy ratuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 23:22 opinię: czy to miasto idiotów? zakompleksionych kretynów, którzy znają nowe jorki, paryże z pocztówek? czy to miasto kilkudziesięciu bałwanów i kilkudziesięciu sprawiedliwych za klawiaturami? Na szczęście mam blisko do lasu. Tam mogę zapomnieć, że mieszkałam w ślicznym mieście, które było psute powoli, delikatnie, bez szaleństw. Mozna było nadążyć, coś poprawić. A teraz pozostaje powystrzelać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwek Re: Megaekran przy ratuszu IP: *.chello.pl 01.05.08, 08:08 Czarna perła? Nie nazywajmy szmba perfumerią :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: Megaekran przy ratuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 08:47 Z tego co wiem Olsztynianie ochrzcili budynek nazwą "czarna trumna" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadownik Re: Megaekran przy ratuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 09:31 No to mamy teraz gwóźdź do trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Hamulec rozwoju! IP: *.ols.vectranet.pl 01.05.08, 09:24 DZIĘKI TAKIM WŁAŚNIE PAJACOM, JAK TA CAŁA Małgorzata Jackiewicz- Garniec, historyk sztuki, OLSZTYN STAJE SIĘ SKANSENEM. pOGONIĆ ICH I ZAPALIĆ ZIELONE ŚWIATŁO DLA SZYBKIEGO DOGANIANIU CYWILIZACJI. NIECH JĘCZĄ PRZY ROZPUDZIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re:do jana IP: *.zone2.bethere.co.uk 03.05.08, 12:10 W taki wlasnie sposob chca zaistniec ludzie ,ktorzy nie maja nic ciekawego do zaoferowania.Kilka przykladow ,ktorymi moim zdaniem ta pani powinna sie zajac 1.Kto pozwolil na dobudowke dachu zabytkowej kamienicy po "Samowar"- ze 2.Czy murale,freski czy jak je tam zwal na kamienicach na"Starym Miescie"majace po 40 kilka lat przedstawiajace motywy powojennej sztuki ludowej nie powinny podlegac ochronie? 3.Secesyjna kamienica przy rondzie Bema przyozdobiona drewnianym daszkiem i plachlami "reklamami"nie pali po oczach? 4.Tak jak pisalem wczesniej anteny satelitarne na zabytkowych kamienicach nie przeszkadzaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Megaekran przy ratuszu IP: *.ols.vectranet.pl 01.05.08, 09:27 Człowieku, zastanów się w czym ten ekran tobie przeszkadza. Od cywilizacji nie uciekniesz, a jak chcesz koniecznie uciekać, to wal na wiochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoho Re: Megaekran przy ratuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 11:17 I tu trafiłeś w sedno sprawy - ten ekran może być atrybutem "cywilizacji" tylko dla kogoś "z wiochy"! Wiocha zawsze lubiła "kolorowe jarmarki i blaszane zegarki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Megaekran przy ratuszu IP: *.ols.vectranet.pl 01.05.08, 12:24 To miejsce jest już tak ohydne, już nic bardziej nie może mu zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strange Megaekran przy ratuszu IP: *.olsztyn.mm.pl 01.05.08, 17:20 Bravo...jestem jak najbardziej za...Widziałem takie ekrany i w Krakowie i na Krupówkach,w końcu troche techniki zawitało do naszego miasta...ludzie przestańcie gdybać,bo przez takie gadanie to nic w tym kraju nie można budować...czekam na wieksze inwestycje w naszym mieście LOTNISKO,HOTELE,AQUA PARKI>>>ITD...bo póki co Olsztyn to wieś,a nie wojewódzkie miasto..Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Megaekran przy ratuszu IP: *.olsztyn.mm.pl 03.05.08, 10:11 Trzeba to sensownie wykorzystać, np w trakcie sylwestra pod ratuszem, czy też w czasie mistrzostw Europy w piłce (czy to będzie możliwe ?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Megaekran przy ratuszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.08, 11:42 Nie sadze bo to musialoby sie oplacac temu prywatnemu inwestorowi... jak zaplacisz bedziesz mial... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Megaekran przy ratuszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.08, 11:41 Ale to nie jest inwestycja miejska oni wydali tylko pozwolenie i nic wiecej nie zrobili, to interes prywatny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: ciekawe pomysly niemile widziane w Ol IP: *.zone2.bethere.co.uk 03.05.08, 11:53 Temat godny powiatowego miasteczka Polski B gdzies na lubelszczyznie czy Podlasiu.Cale nytszlo zyje teraz ekranem.Ciekawe czy teraz beda szly "antyekranowe"artykuly pisane na zamowienie jak w przypadku wiezowcow a w cafe GW bedzie debata na temat ekranu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flash mob protestacyjny flashmob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 22:25 Widzę, że proces oszpecania miasta wciąż postępuje, więc proponuję protest w formie flashmobu, czyli spontanicznego zbiorowego happeningu. Nie wiem kiedy ekran zostanie uruchomiony, ale podejrzewam, że 15 maja będzie już działać. W ten dzień wszyscy chętni o godzinie 20:00 wyjdą na plac przed ratuszem i ustawią się tak, żeby mieć ekran od strony pleców. W ten sposób zademonstrujemy właścicielowi TVCity gdzie mieszkańcy Olsztyna mają jego ekran ;) Dobrze by było, gdyby wydarzenie trwało przynajmniej przez 10 minut. Podczas stania można zachwycać się widokiem i robić do tego adekwatne miny oraz gesty. PRZEKAZUJCIE TĘ WIADOMOŚĆ DALEJ!!! Przypominam: 15 maja o godzinie 20:00 na plecu przed ratuszem stajemy tyłem do ekranu i ostentacyjnie podziwiamy widoki. Do zobaczenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc15517 Megaekran przy ratuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 23:30 jestem jak najbardziej za! cieszę się, że do naszego miasta zawita jakaś nowoczesna forma reklamy, moze znikną te obrzydliwe banery z Dukatu i pobliża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferro-jux Re: Megaekran przy ratuszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.08, 23:45 A najlepiej jakbyście w drodze protestu zaczęli żyć jak Mormoni. Po co uzywacie kompa elektryczności czy jadacie gotowe produkty czy jeździcie MPK albo asfaltowymi drogami? Asfalt to dopiero oszpeca a latarnie są mega szpetne. Przeprowadźcie się na wieś w środek puszczy piskiej i macie z glowy szpetne sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc + mega... IP: *.olsztyn.mm.pl 03.05.08, 23:52 ten ekran nie zastapi innych reklam, on dolaczy do innych lepszych czy gorszych, w zasadzie dolaczy do oszpecania miasta... kto mysli inaczej to sie grubo myli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: + mega... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 08:47 Ja obawiam się silnych wiatrów, co prawda Ratusza nie przewietrzą, ale tą ochydę zwalą razem z trumną. Może za wczasu wyznaczyć opowiedzalne służby za zamykanie ulicy Ratuszowej przy zapowiadanych wiatrach powyżej 15m/s. Mam nadzieję że "dyżurny miasta" tu zajży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: box32 Re: + mega... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.08, 10:42 Ekran wam przeszkadza? Dlaczego? dletego że nowy? A areszt w środku miasta nie przeszkadza? Nie przeszkadza betonowy mur druty i wieże strażnicze? To dopiero widok co? Aż dech zapiera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: + mega... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 16:21 Wielka racja, areszt z miasta zniknie, a póki co to na tym murze może wisieć kilka super giga ekranów. Kto jest za? A propos, ile kosztowała zgoda, i ile miasto zarabia na tym elektronicznym cudzie stolicy Warmii i nawet Mazur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Megaekran przy ratuszu IP: *.zone2.bethere.co.uk 04.05.08, 16:34 A w twoim powiatowym Elblazku abc jedyny ekran jaki mozna zobaczyc to w kinie.Ale masz kompleksy na tle Olsztyna i tak trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc otoczony swiatwy IP: *.olsztyn.mm.pl 04.05.08, 23:01 "abc" jest kilku, swiatowy czuj sie otoczony, okopuj sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: otoczony swiatwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.08, 23:59 To że jest was kilku jest potwierdzeniem elbląskości. Światowy ma nosa wyczuwa was w każdej sukience jakąkolwiek zaolżycie :>) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: otoczony swiatwy IP: *.ols.vectranet.pl 05.05.08, 00:05 To ekran SAMOOBRONY.Tam mają siedzibę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: otoczony swiatowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 10:58 bledne myslenie, "abc" sa wszedzie... hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astrolog nie czytam: wiem że głupie IP: 167.127.24.* 05.05.08, 15:12 Olsztyn? Czy to tam gdzie nawet pies nie może czuć się bezpiecznie? Pełno gwałcicieli wokoło... Nawet psem nie pogardzą.... Gó.. z psa się wyjmie, bo liczy się odrobina wolnej przestrzeni. Takich jak Małakowski jest więcej. Ale nie każdy ma takie wymagania i możliwości żeby oblapiać urzędniczki. NP.: Mój kolega 'Rambo' z małym taboretem podszedł do Krasulki. Co robił dalej? Nie patrzyłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zDEZORientowany Do olsztyńskich architektów słów kilka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 15:13 Cudownie Pan to określił Panie Dezor, że taki ekran jest ok , ale nie przy Pana koncepcji, bo ma inny charakter. Pytam zatem Pana, jaki charakter ma miejsce przy ratuszu, w bezpośrednim sąsiedztwie starówki? Takie ekrany drogi Panie to stawia sie na centrach typu "alfa" a nie wśród zabytkowego otoczenia. Szpecą ci "nasi" architekci nasze piekne miasteczko, a na każdą nawet najbardziej ochydną inwestycję znajda słowa o Paryżu i Nowym Yorku. Rzygać mi sie chce gdy wjeżdżam na Jaroty (przykład waszych żałosnych umiejętności), ale jak wjeżdżam do centrum to juz jest lepiej, ale z każdą chwilą coraz gorzej. Czy wy "starzy" olsztyńscy architekci jesteście aż tak słabi? Nie macie polotu i pomysłów że wielki ekran co będzie swiecił jak ogromna żarówa i zasłaniał ratusz nazywacie postępem? Zaprenumerujcie gazety, przewerujcie internet a zobaczycie co to jest światowa architektura. Jesteście kmiotami którzy boja się wzajemnej krytyki, bo wasze EGO nie oparte na dokonaniach lecz na "mniemaniu o sobie jako architekcie". Dla was wielopietrowy architektoniczny koszmar przy planetarium jest "znakiem" postepu, nie krytykujecie bo jakby inwestor do was zastukał to dla pieniędzy znizycie sie do poziomy najstarszego zawodu świata. Jakim cudem niejaki Sosak oszpecił rondo przy hortexie? Tylko milczycie, bo nie macie szans na wielką architekturę widząc tylko niewielkie pieniądze. Pracowałem u was "olsztyńscy architekci", nie ma dla was zasad etycznych ni moralnych, gotowiście zaprojektować cokolwiek i gdziekolwiek. Nie patrzycie na otoczenie, bo to otoczenie powinno dziękowac że zachcieliście je "upiększyć". Teraz pracuję z architektami co wiedzą że jak będą robić byle co pod dyktando mamony to nigdy nie wyjdą z cienia. Wygrywaja konkursy i sa cenieni, przez to inwestorzy "walą" drzwiami i oknami, bo ci ludzie maja nazwisko i nie partaczą. Inwestor ma pewność że jego budynek nie bedzie wywoływał odruchów wymiotnych ja stodoły na Jarotach. A wy? Wy "wykreslicie" cokolwiek, dla was szczytem jest katalog z "muratora". Zatrudniacie młodych ludzi z pomysłami i zapałem, ale w waszym mniemaniu są mierni bo nie są "wami". Wam wystarczy zlecenie, a o wielkości śnijcie nadal projektując kolejną stodołę lub reklamę świadczącą o waszej miernocie. Pozdrawiem wszystkich młodych pracowników olsztyńskich biur architektonicznych, którzy "zostali". Nie stawajcie się jak wasi szefowie. Traktujcie ich jako "antywzór", bo wiem ze jest w was tyle talentu i zdolności że możecie kiedys odmienic obraz tego miasta dobrą architekturą...o ile nie zniszczą go doszczętnie wszelakiej maści architektoniczne miernoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oks Re: Megaekran przy ratuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 22:18 obciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co Re: Megaekran przy ratuszu IP: 83.238.101.* 12.05.08, 13:49 tam że ludziom nie pasi - wazne ze w kiseni bydzie wicej Odpowiedz Link Zgłoś