Dodaj do ulubionych

Temat dla policji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 21:25
Tyle się ostatnio pisze i mówi o działaniach na rzecz poprawy bezpieczeństwa na drogach województwa podejmowanych przez powołane do tego służby, że wydawałoby się, można się już na drodze czuć bezpiecznie.
Tymczasem....
We wtorek ok. godziny 18:00 wracałem do Olsztyna od strony Ostródy.
W Gietrzwałdzie trwa remont / przebudowa DK16. Na odcinku od budowanego mostu aż za stację benzynową jest tylko jeden pas ruchu, więc ruch odbywa się wahadłowo i sterowany jest światłami.
Otóż we wtorek uzbierała się kolejka sięgająca ok. 1000m (z obu stron). Gdy zapaliło się zielone w kierunku do Olsztyna, ruszyła spora część kolejki.
I wtedy dopiero działo się na drodze!!!!
Wyprzedzanie na 3-go a nawet 4-go. Wyprzedzanie przy odległośći ok 5 cm!!! od drugiego samochodu, zajeżdżanie drogi, no i prędkość, ogromna prędkość, bo trzeba przecież nadrobić stracony czas.
Jakoś nie widziałem ani jednego patrolu z radarem, przynajmniej za jednym z zakrętów, ani żadnej słynnej meganki. Jakby wszystkich stróżów prawa gdzieś wymiotło.
A żywioł trwał....
Do Olsztyna dojechałem cały, ale te ostatnie 15 kilometrów to był zdecydowanie najtrudniejszy odcinek z przejechanej wtedy 450 kilometrowej trasy.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka