Dodaj do ulubionych

Krótkie filmy animowane robią furorę

IP: *.ucsd.edu 22.10.08, 00:07
Przydalby sie link do youtube...
Obserwuj wątek
    • robac Muchomorki, ale nasze 22.10.08, 01:31
      Sorryy... Oglądam te podgrzybki już od kilku lat i zawsze jest to samo (z nielicznymi wyjątkami - dwoma, może trzema) czyli bardzo kiepskie prace zrobione na zaliczenie, w dodatku w ostatniej chwili i większość z nich na tzw. trzy minus (przynajmniej w mojej ocenie). Dotyczy to zarówno pomysłów jak i wykonania. Zgadzam się, że film Agnieszki Borowy wyróżnia się w tym gronie. Był też film pani Górniewicz z zeszłych lat, ale prawdę mówiąc fakt pokazania go zalicza się do pewnej żałosnej praktyki realizowanej przez różne kierunki na UWMie. Praktyka ta polega na chwaleniu się owocami cudzej pracy.

Dotyczy to nie tylko studentów kierunku plastycznego. Np. na "Niebieskim piórku" organizowanym głównie przez studentów wychowania muzycznego, prezentowane są talenty i umiejętności studentów tego kierunku, których to talentów i umiejętności ci studenci nie zawdzięczają przez fakt studiowania na naszej Wiejsko-Miejskiej Uczelni.

Piszę o tym, bo czas, aby pewne osoby przestały wykorzystywać fakt, iż mają ciepłą posadkę i żeby zamiast lansować się, NAPRAWDę kreowały kulturalną rzeczywistość. Do tego potrzebni są jednak prawdziwi studenci. A prawdziwy student, to taki, który czegoś chce się dowiedzieć, a nie dostać "trzy minus" czy "pięć i pół" oraz papierek po trzech czy pięciu latach.
      • Gość: kino.ko Malkontentów nigdy nie brakuje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 17:37
        ... i ja oglądam podgrzybki od kilku lat, więc nie zgodzę się, że dobrych było
        tylko 2-3... i nawet jeśli, to powstały właśnie dlatego, że zajęcia na UWMie
        zainspirowały do zmierzenia się okrutnie mozolną techniką filmu animowanego. I
        również dlatego Borowa czy Szuba dostały się na profesjonalne kierunki animacji.
        ISP to nie ASP, to fakt, ale widziałem również pierwsze próby z różnych Akademii
        w Polsce i zaskakuje jak wiele z nich nie dostaje zarówno formą, jak i treścią
        do tych "naszych". A Grzybek chociaż pokazuje te filmy takimi jakie są, nie
        filtruje 2-3 by je wysyłać na konkursy i sobie wpisywać do osiągnięć. To fakt.

Kino.Ko - entuzjasta

PS> Oglądaj Animozje uważnie! Julia Górniewicz - to bez dwóch zdań superliga -
        jej film, w zeszłym roku, pokazywany był jako bonus - jako praca w pełni
        SAMODZIELNA!
    • Gość: >>> 23 XII 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 15:42

pl.youtube.com/watch?feature=related&v=XwZxWxtuYfk
    • Gość: wm arbuz i magiczne pestki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 22:01
      www.youtube.com/watch?v=gdyHlCeCS0M&feature=related
    • Gość: ek Ja Człowiek IP: *.ovh.net 13.10.09, 16:01
      www.youtube.com/watch?v=sAOw1JDHD8U

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka