Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piekny XXXV

04.11.03, 16:40
Olsztyńskich kurantów melodia
gdy dzwięczy nam z wieży ratusza,
każdego mieszkańca, każdego przechodnia,
jednako dziś cieszy i wrusza.

To fragment "Olszyńskich kurantów" ze zbioru "Chcę pieśni"
Stanisławy Piotrowskiej.
Obserwuj wątek
    • mika_1 Re: Olsztyn jest piekny XXXV 04.11.03, 17:15
      Wow, to i ja sie wpisuje do kolejnej czesci Olsztyna:)))
      Pozdrawiam:)
      • being28 Re: Olsztyn jest piekny XXXV 04.11.03, 17:20
        Ja tez sie dopisze. Wierszow nie umie, ale jestem z wami duchowo:)
        • brzoza Re: Olsztyn jest piekny XXXV 04.11.03, 19:07
          To i ja sie wpisze pozdrawiając cieplutko i brzozowo Piekny Olsztyn:)))
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 19:48
            I ja witam, witam, bpkw umie zaskoczyć. Porwał Olsztyn i zaszalał. Miłe, bardzo
            miłe zaskoczenie. Pewnie jakiś eliksir energetyczny zadziałał po wakacjach.
            To pewnie zasługa tego sielsko-wiejskiego wypoczynku na łonie Warmii.
            Jakby co, to trzeba uczcić tą wspaniałą roznegliżowaną Wysoką Bramę, z której
            ściągneli wreszcie sukienkę i w całej okazałości ukazała się Olsztyniakom ku
            uciesze turystów.
            Sud - czy już są jakieś zdjęcia naszej "Wysokiej Damy "
            Uwaga, uwagam pociąg z Krakowa przyjeżdza do Olsztyna na peron eNki w sobotę, w
            niedzielę, w poniedziałek i we wtorek dla spóżnialskich
            Proszę wsiadać drzwi zamykać !
            Włączyć luz ;))))))))

• Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 19:55
              Olsztynie Piękny - jesteśmy już dogadane z Inką i wszystko jest zapięte na
              ostatni guzik. Kto będzie mógł to przyjdzie, kto nie to szampany i tak będą
              czekać do odbioru.
              Angela jest poinformowana i z ochotą będzie czekać na forumowiczów. Niestety w
              ostatniej chwili mmożemy podać czas przyjazdu dostawy, więc proszę o
              wyrozumiałość. Można przyjść i w sobotę i w niedzielę i spędzić miło czas.
              Prawdopodobnie będzie napalone w kominku i atmosfera będzie sielska.

Wszystkich zainteresowanych piciem szampana z gwinta zapraszam do eNki w
              Olsztynie ul. Dąbrowszczaków 6a
              Nasza nagroda, maskotka i symbolika Olsztyna "Lady" również czeka na nowe
              autografy :)
              Serdecznie zapraszam
              Rita
              A teraz zagadka
              W której części Olsztyna Pięknego był I Zjazd ?
              tylko odpowiedzi pisemne prosimy kierować na adres : Olsztyn jest piękny cz.XXXV
              • Gość: rita Re: Kamera IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:00
                Kamera jest tutaj:

http//topexpert.pl/cam.html

• Gość: rita Re: KAMERA bis IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:01
                  Kamera jest tutaj:

topexpert.pl/cam.html
                • being28 Re: Kamera 04.11.03, 21:02
                  http//topexpert.pl/cam.html

topexpert.pl/cam.html
                  • Gość: rita Re: stronka suda IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:03
                    W Olsztynie też pada śnieg. Ale teraz z deszczem.
                    www.moje-fotografie.olsztyn.pl/
                    teraz Olsztyn jest kompletny

pozdrawiam
                    • Gość: rita Re: stronka suda IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:05
                      being - wlaśnie sie zastanawiałam skąd w kamerze są skarpetki ?
                    • being28 Re: stronka suda 04.11.03, 21:06
                      Rita, bierz meza, towar ze sklepu i otworz sklep w Olsztynie. Bedzie napewno
                      kilku klientow...
                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:10
                        BEING - jak się ożenisz , to poczujesz ten smak i nigdy już tak nie napiszesz -
                        poczekamy , zobaczymy jak ty będziesz marzył wtenczas o samotnej podrózy
                        powodzenia being, ty weż żonę :)))))))))))i zobaczymy ;))))))))
                        będziesz tak trzymany - to jest ta różnica wieku, że ty mnie nie zrozumiesz, bo
                        nigdy wolny nie zrozumie uwięzionego ;))))))
                        • bpkw Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 21:15
                          Gość portalu: rita napisał(a):

...nigdy wolny nie zrozumie uwięzionego ;))))))

Swięte słowa. I to w ustach kobiety!!!!!!!
                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:17
                            dlatego my sie rozumiemy, ale czadu z Olsztynem dałeś.
                            Nie wiesz co jest z Andulką ? - będzie na spotkaniu ?
                            • being28 Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 21:20
                              To ja sie ciesze z wolnosci. Moze ktos ma do Andulki telefon i wysle SMSa?
                              Podobno ma kolopot z internetem i moze nie wie o naszym spotkaniu?

Czy lustroo bedzie?
                              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:25
                                being - wszyscy wiedzą , lustro też wiec tylko od forumowiczów samych zależy,
                                nie martwmy sie zawczasu, bo jeszcze dużo czasu
                                being - ja wiem, ze wszyscy będą , ja to czuję, mówie ci , że czuję, nie wiem
                                jak ci to wytłumaczyć, ale bardzo czuję ...........
                                • being28 Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 21:34
                                  Moze pojawia sie nowi. Trzeba zwiekszyc nasza rodzine:)
                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:42
                                    tak jest - zgadzam się w całej swej rozwiązłości
                                    Trzeba zorganizować Komitet powitalny - twój chleb i sól może sie przydać ;)))
                                    tylko ubierz normalne skarpetki i nie rozmawiaj z łyżka ;)))))))
                                    • bpkw Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 21:45
                                      Faktycznie, Andulce chyba królik zżarł komputer. Już ślę sesemesa. Do
                                      zobaczenia po II połowie meczu Lazio- Chelsa. Do przerwy 0:1.
                                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:51
                                        dobra , niech wygra Olsztyn
                                      • lecart Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 22:04
                                        Kibicuje Lazio i mysle ze pilkarze z Rzymu zaczną grac cos na powaznie w
                                        drugiej polowie.
                                        • being28 Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 22:16
                                          Stawiasz piwo bo juz jest 0:2 :)
                                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 22:22
                                            lecart będzie miał za zadanie cały szampan wylać ci na głowę being , może
                                            otrzeżwiejesz ;))))))))))
                                            a łyżka powiedział : są numery zakazane !
                                            • Gość: onet Re: Olsztyn jest piękny IP: *.irtnet.com 10.11.03, 23:15
                                              wiem
                                      • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 22:39
                                        Ktoś mnie wołął? Czegoś chciał?
                                        Ludziska, córka mi okupuje maszynę, dopchać się nie mogę.Ona SIĘ UCZY
                                        (rzeczywiście, o dziwo, a teraz zadają takie prace że bez komputra ani rusz,
                                        piórem pisane sie nie liczy. Czy Ci nauczyciele nie myślą? Naprawdę nie każdy
                                        ma komputra z drukarką a drukarka jest nieodzowna). Tylko że panna oprócz nauki
                                        jeszcze szczodrze gada z psiapsiółkami przez GG (ponoć też w celach naukowych)
                                        więc mastyna zajęta na okrągło. Teraz wzięłam córcię za łeb i won matematykę na
                                        piechotę robić, bo skoro już jestem sesemesami do tablicy wywoływana, to
                                        niedobrze.
                                        Mam mieć drugiego komputra (laptopa ) dla siebie, właściwie już mam tylko jakiś
                                        szacher-macher trza zrobić z podłączeniem, więc czekam.
                                        Na zjazd nie przyjadę niestety, bo Maryśka by musiała sama zostać - mój były
                                        połówek wyjeżdża od piątku do wtorku więc jestem uziemiona :(
                                        Gdyby na dzień wyskoczyć, to może, ale z nocowaniem to już nie bardzo bo by
                                        musiała na noc sama zostać... A przecież wstriecza w eNce wieczorem będzie,
                                        nawet nie wiadomo o której, więc nocleg w Olsztynie nieodzowny...
                                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 22:42
                                          nie ma sprawy Andulko, szampan i tak będzie czekał eNce
                                          • bpkw Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 22:47
                                            Andulka. Cos ta Twoja Marysia jest za bardzo aktywna przy komputerze. Polski,
                                            matematyka, historia przez internet ???. To może i w-f i plastyka również za
                                            pomocą tego instrumentu !!!. A może i śpiew ?.
                                            • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 22:53
                                              Wpisuję się w ten wątek,bo idzie szybko i jutro mogę nie zdążyć;-)))
                                            • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 22:54
                                              WSZYSTKO !!! Absolutnie wszystko. WF też bo jakieś układy taneczne czy
                                              aerobikowe rozrysowuje. Oniemiałam, kiedy jakieś cztery miesiące po
                                              zainstalowaniu stałego łącza zapytała mnie : "Matka, a jak myśmy żyły przed
                                              Internetem ???"
                                          • being28 Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 22:52
                                            Rita, w sprawie numeru to do Inki. Nie mam pojecia jak on sie znalazl w moim
                                            telefonie. Obiecuje poprawe.

Andulka, teraz dzieci szybciej dorastaja. Poradzi sobie sama. Kup zgrzewke
                                            detergentow do mycia, kilka godzin sprzatania i bedzie jak na reklamach...
                                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 22:55
                                              thor_tr - zdążył,miął szczęście , bpkw jest, Andulka jest, being jest - można
                                              spokojnie iść spać
                                              do jutra
                                              pozdrówka dla porannej zmiany
                                            • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 23:01
                                              being28 napisał:

> Andulka, teraz dzieci szybciej dorastaja. Poradzi sobie sama. Kup zgrzewke
                                              > detergentow do mycia, kilka godzin sprzatania i bedzie jak na reklamach...

Już raz tak zrobiłam. Z grubsza było posprzątane ale impreza tylko dwusobowa i
                                              to damska - jej psiapsiółka nocowała. Pewnie i tak miały niezła głupawę, ale
                                              głupaw koedukacyjnych sie nieco obawiab. Poza tym mieszkam w formacie domku dla
                                              lalek więc nawet niewielkie straty mogą oznaczać że nie bardzo mam gdzie
                                              mieszkać ;)
                                        • being28 Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 22:55
                                          andulka7 napisała:

> Ktoś mnie wołął? Czegoś chciał?
                                          > Ludziska, córka mi okupuje maszynę, dopchać się nie mogę.Ona SIĘ UCZY
                                          > (rzeczywiście, o dziwo, a teraz zadają takie prace że bez komputra ani rusz,
                                          > piórem pisane sie nie liczy. Czy Ci nauczyciele nie myślą? Naprawdę nie
                                          każdy
                                          > ma komputra z drukarką a drukarka jest nieodzowna). Tylko że panna oprócz
                                          nauki
                                          >
                                          > jeszcze szczodrze gada z psiapsiółkami przez GG (ponoć też w celach
                                          naukowych)
                                          > więc mastyna zajęta na okrągło. Teraz wzięłam córcię za łeb i won matematykę
                                          na
                                          >
                                          > piechotę robić, bo skoro już jestem sesemesami do tablicy wywoływana, to
                                          > niedobrze.
                                          > Mam mieć drugiego komputra (laptopa ) dla siebie, właściwie już mam tylko
                                          jakiś
                                          >
                                          > szacher-macher trza zrobić z podłączeniem, więc czekam.
                                          > Na zjazd nie przyjadę niestety, bo Maryśka by musiała sama zostać - mój były
                                          > połówek wyjeżdża od piątku do wtorku więc jestem uziemiona :(
                                          > Gdyby na dzień wyskoczyć, to może, ale z nocowaniem to już nie bardzo bo by
                                          > musiała na noc sama zostać... A przecież wstriecza w eNce wieczorem będzie,
                                          > nawet nie wiadomo o której, więc nocleg w Olsztynie nieodzowny...

Dodam cos jeszcze:
                                          SLD przegra, wygra LPR i ich koledzy. Wtedy bedzie mozna lac dzieci paskami,
                                          deskami, mlotkami. Szybko jej przejdzie korzystanie z komputera...
                                          • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 22:58
                                            Na bosaka jestem...
                                            • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 05.11.03, 07:37
                                              Hej. O której spotkanie??
                                              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 21:36
                                                codziennie o 18.00 - może być ? Kto będzie miał szczęście trafi na paczkę.
                                                Piwo stawia Angela
                                                Olsztyn jest piękny, nadzwyczaj piękny i nie ma piękniejszego miasta, bo my
                                                rozumiemy Olsztyn
                                                • thor_tr Spotkanie 05.11.03, 21:44
                                                  Koza przywiezie paczkę w nocy w niedzielę.Może lepiej spotkać się więc w
                                                  poniedziałek.Co wy na to?
    • thor_tr Do Zbyszka 05.11.03, 21:58
      Dzisiaj dostałem książkę Stanisława Achremczyka "Dzieje miasta Olsztyn".
      To ta o której rozmawialiśmy w eNce.Świstek papieru jednak doszedł do
      wydawnictwa i książkę wydrukowali całkiem szybko.
      Z tyłu są nazwiska przyjaciół Olsztyna i moje też tam jest.
      • zbyszek07 Re: Do Zbyszka 06.11.03, 07:23
        Witam!
        Moje tez tam jest... no i + tez!
        Ja dostalem w ubieglym tygodniu.
        ...w koncu jestesmy przyjaciolmi Olsztyna,
        jak napisano w ksiazce,
        :-)
        • thor_tr Olsztyn jest piękny 06.11.03, 09:42
          Książka jest naprawdę ciekawa(no bo to niby o nas;-) ).Przedstawia historię
          przed narodzinami miasta,aż do czasów współczesnych.Podoba mi się wielka ilość
          zdjęć,szkiców i rysunków.Pozycja warta polecenia.
          Witam czwartkowo.
          • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 06.11.03, 09:46
            Przyniecie te ksiazke do Enki, ok?
            Te dyzury w Ence to swietny pomysl, ja moge z Angela
            siedziec:)))
            A piwa nie stawia Angela, tylko ktos inny!!!
          • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny 06.11.03, 11:24
            thor_tr napisał:

> Książka jest naprawdę ciekawa(no bo to niby o nas;-)

A o sympatykach Olsztyna też tam jest ??
            ;)
            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 06.11.03, 14:58
              O obecnych sympatykach Olsztyna info w ksiazce raczej nie widzialem...
              ale z pewnoscia sa sympatyczni!
              Pozdrowienia z Alei Przyjaciół!
              dla Olsztyna przyjaciół!
              • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 06.11.03, 16:15
                Oj zawirowania, zawirowania. Dobrze, że Olsztyn był, jest i będzie:)))
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 21:44
                  jak tam u was, ale mamy bałagan i chaos w Olsztynie, czy czasmi nie trzeba
                  zrobić porządek, pograbić liście do siebie, cos trzeba robić, może jakiś czyn
                  społeczny dla Olsztyna ?
                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny 06.11.03, 23:11
                    Rita. Przed chwilą skończył się mecz Manchester City Groclin. Wynik jest
                    prawdziwą sensacją; 1 : 1 . Za obstawienie takiego wyniku można było pewnie
                    wygrać 100 funtów za jednego. Dlatego darujmy sobie dzisiaj sprawę sprzatania
                    naszego miasta.
                    • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 07.11.03, 11:24
                      Jutro AZS gra w Olsztynie z Mostostalem o 14,00- transmisja w tv,
                      Dzis na przystani Warmii nad Krzywym "Zaduszki Zeglarskie",
                      ma byc tez troche innych atrakcji, nie tylko szanty.
                      No i Wysoka Brama jak nowa czeka na odwiedziny!
                      Bedzie jej wiecej- przybywa mur obronny.
                      • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 07.11.03, 21:42
                        Wysoka Brama wyładniała.Jakaś taka jaśniejsza się zrobiła.
                        Wygląda teraz naprawdę elegancko.
                        Remont przechodzi też poczta i oby wyszła na tym równie dobrze jak Brama.
                        Już tylko niecała doba do spotkania:-)))
                        • Gość: mamut Re: Olsztyn jest piękny IP: *.norampac.com 07.11.03, 21:54
                          Mi nawet do gustu przypadla ta nowa czesc starego miasta za wysoka brama. Po
                          raz pierwszy zobaczylem to przed paru laty. Mowiono mi o tym przed moim
                          przyjazdem ze tak sie starowka zmienila. Myslalem ze sie rozczaruje, a bylem
                          mile zaskoczony....
                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny - sud IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 21:54
                          Widzieliście nowe kamery internetowe, doszedł Rynek Staromiejski i ta scena na
                          której idbywało sie nasze przedstawienie dla zjazdowców
                          sud - nasz już nowe zdjęcia Wysokiej Damy - odnowiomej ?
                          paczka jutro będzie odebrana i wywieziona, myślę, że bez względu na wszystko
                          trzeba sie umówić na przyszłą sobotę - kto może niech przyjdzie , będzie
                          weselej. Omówcie to jutro na swoim spotkaniu.
                          Inka jest już w Olsztynie i wszystko dogra.
                          • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny - sud IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.03, 23:19
                            Może jutro mi się uda uwiecznić WB. Ma podobno z rana być trochę słońca.
                            W tygodniu, jak w tygodniu. Cżłowiek z pracy wychodzi, a słońce zachodzi. Więc
                            i o zdjęcia trudniej. Tym bardziej, że chmury na niebie.
                            • inka28 Re: Olsztyn jest piękny - sud 08.11.03, 10:28
                              mamut, witaj na Pieknym, prawda że adekwatny temat wątku?
                              Już jestem i rzeczywiście wszystko dograłam, przeczytajcie "WERSJĘ OSTATECZNĄ",
                              mam nadzieję, że w ten sposób wszystkich pogodziłam i że Rito jesteś ze swojej
                              emisariuszki zadowolona:)
                              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny - sud IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 16:29
                                tak - wszystko gra, może i sud zawita - trzymajcie się !
                                • bpkw Re: Olsztyn jest piękny - sud 08.11.03, 17:28
                                  Rita. Tylko się nie idź spać o 21.00 . Zdam Ci relację z eNki.
                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny - IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 17:36
                                    dobra - tylko uważaj na Inkę , coś tam planuje , jakieś buziaki ;)))
                                    teraz mam robótkę w domu
                                    • brzoza Re: Olsztyn jest piękny - 08.11.03, 19:30
                                      bpkw - jam tez ciekawa okrutnie, nie bądź taki, i nam tez uchyl rąbka tajemnicy
                                      ze spotkania. Bawcie sie dobrze:)))
                                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny - IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 21:16
                                        pewnie się bawią dobrze
                                        a widzieliście tą drugą kamerę z Rynku Staromiejskiego - tam pod arkadami zasze
                                        sprzedawali kwiaty i grzybki - czy teraz w nocy nie sprzedają kwiatów ?
                                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny - IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 21:21
                                          u nas na Rynku Krakowskim kwiaciarki stoją prawie całą noc , z Adasiem
                                          Mickiewiczem rozmawiają
                                        • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 21:48
                                          Latem kwiaciarki stoją dłużej,a teraz Panowie przed TV spędzają wieczory,który
                                          pobiegnie po kwiaty? Z góry przepraszam Tych co biegają:)
                                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny - IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 21:52
                                            idę sie cos napić - giga w Olsztynie :)))
                                            stawiasz piwo - udało mi się ciebie ściągnąć jak magnes
                                            Podoba ci sie ta wyremontowana Brama - jest śliczna ?
                                            Przechodzisz tamtendy do pracy ?
                                          • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny - IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.03, 21:55
                                            No i zapowiadane przejaśnienia nie przyszły. Pogoda taka sobie. Stąd i zabytki
                                            nie w pełni kraśnieją.
                                            Wysoka Brama na życzenie (2 pierwsze zdjęcia).
                                            www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=1&ido=13
                                            A dodatkowo niejaki Mikołaj K.
                                            www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=1&ido=149
                                            Bo od niedawna Olsztyn jest miastem dwóch Koperników.
                                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny - IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 22:00
                                              śliczna ............ , bardzo ładna - ale dlaczego przy okazji remontu, nie
                                              wyburzyli tą przybudówkę ?
                                              dlaczego Olsztyn jest dwóch Koperników ?
                                              • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny - IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.03, 22:05
                                                Niech lepiej nie burzą, bo jak coś budują nowego, to wstyd pokazać.
                                                Od niedawna mamy pomnik M. Kopernika za Zamkiem i ławkę z M. Kopernikiem przed
                                                Zamkiem.
    • Gość: giga Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 22:08
      Rita widzialaś zdję cia z Zatorza? To moja ulica:)
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 22:10
        jutro zobaczę - musze odejść - dobranoc
        • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny XXXV 08.11.03, 22:56
          Pozdrawiam Piękny Olsztyn:-D
          Wszyscy są pod urokiem odnowionej WB:-D
          Byle tak dalej z remontami w mieście.
          • bpkw Re: Olsztyn jest piekny XXXV 08.11.03, 23:07
            No tak. Spiochy poszly spac. A ja mialem zdac relacje z eNki, ale zastanawiam
            sie dla kogo ???. To moze jutro, jak spiochy przebudza sie.
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 19:32
              nie śpiochy tylko wyższe siły zadziałały, a ten słodziutki prezent był dla
              Tereski :)))
              giga - glądałam zdjęcia Zatorza, są tam dwie ulice :Jagiellońska i Żeromskiego -
              na którą mam zwrócić szczególną uwagę ? Musisz przyznać, że domy są tam
              kalorowe i zadbane i ta jesień piękna
              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV sud IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 19:36
                sud - bardzo bym sie ucieszyła jakbyś odebrał z eNki swój prezent jeśli nie
                możesz przyjść w sobotę, bo chyba taki termin ustalą.
                • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny XXXV sud IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 19:42
                  W sobotę nie byłem A co do poniedziałku jeszcze nie wiem. Ale jak będę, to będę.
                  www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=64&w=8972223
                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV sud IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 19:47
                    chodzi o przyszłą sobotę, bo paczka dopiero dziś doszła
                    w każdym razie czeka coś na ciebie i żony - pamiętaj :)

a dlaczego jest dwóch Koperników - mnie sie podoba taka inicjatywa, przed
                    Wysoką Damą też powinien siedzieć - wszak to miato Kopernika
                    • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny XXXV sud IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 19:50
                      Kopernik zza Zamku miał wrócić na swoje miejsce przed Zamkiem. Ale ostatecznie
                      sklonowano go i posadzono na murku. Stąd przed Zamkiem jest cały i siedzący
                      astronom. A za Zamkiem tylko jego popiersie.
                    • mika_1 Re: Olsztyn jest piekny XXXV sud 09.11.03, 19:51
                      Rita, czy ja w jakis tajemniczy sposob tez moge to cos odebrac???
                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV sud IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 20:01
                        Mika - ty nie , my kibicujemy z daleka, jak wrócisz do Polski - zrobimy
                        specjalną balangę

Sud = na fotografiach jeziora Krzywego , na pozycji 6 jest plaża z
                        zabudowaniem , pięknym budynkiem drewnianym i parasolkami - co to za plaża, jej
                        nie ma na Krzywym
                        • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny XXXV sud IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 20:11
                          To restauracja "Przystań" zaraz koło przystani Budowlanych. Jak się idzie od
                          Bałtyckiej w kierunku plaży miejskiej, to za torami trzeba skręcić w prawo.
                          www.restauracje.olsztyn.pl/
                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV sud IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 20:25
                            póżniej skojrzyłam , że to pewnie ta słynna restauracja - kurcze, nie zdążyłam
                            do niej wpaść
                            oglądaj II prtv - występuje Daniec
                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV giga IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 20:49
                              giga - to na którą ulicę mam popatrzeć ? dałam ci wyżej post
    • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny XXXV 09.11.03, 21:37
      Kaczki w Kortowie to mają dobrze.Wiele osób przynosi im jedzenie.Ptaki zrobiły
      się już nawet wybredne.Wybierają co bardziej miękkie kawałki chleba czy bułki:-D
      Hmmm...a to wszystko działanie spragnionych mięska,sił studenckich...
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 21:44
        ja przypuszczam, że to serce studentek tak opiekuje się kaczkami
        thortr - widziałeś te korty w kortowie, prawie w centrum studenckim - piękny
        obiekt
        • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny XXXV 09.11.03, 21:57
          Tak i to nie jedyne.Korty są nad samym jeziorem kortowskim,następne niedaleko
          stołówki i kolejne,kryte,przy jachtklubie.
          A może będą kolejne.Przecież Kortowo przejmuje tereny przyległej jednostki
          wojskowej.
          Za kilka lat będziemy mieli zawody Kortowo Open z samymi gwiazdami;-)))
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 22:01
            te kryte są w kortowie - faktycznie macie dobre zaplecze
            Macie jakieś zajęcia sportowe na uczelni ?
            • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny XXXV 09.11.03, 22:05
              Obowiązkowo 4 semestry WFu na moim wydziale.Są różne sekcje.Można zapisać się
              też dodatkowo,ale nie wiem czy jest sekcja tenisa.
              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 22:27
                na co ty czekasz ?- zapisz sie do sekcji tenisa, będę twoim internetowym
                trenerem ;)))))))))
                • oso1 Re: Olsztyn jest piekny XXXV 09.11.03, 22:38
                  Olsztyn jest piękny, a jak jeszcze wygrywa PZU AZS to jest wyśmienicie. A tenis?
                  Mi podobaja się kobiety-rakiety ;)
                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny XXXV 09.11.03, 22:43
                    oso1 napisał:

> Mi podobaja się kobiety-rakiety ;)

A kobiety filigranowe?
                    ;)
                    • oso1 Re: Olsztyn jest piekny XXXV 09.11.03, 22:59
                      Tu chodziło o szybkość, ale podobają mi się oczywiście, oczywiście a nawet
                      bardzo oczywiście. :)
                      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny XXXV 10.11.03, 07:17
                        Witam!
                        W sobote dostalem prezent od mamy,
                        piekna ksiazka Rafala Betkowskiego
                        "Olsztyn jakiego nie znacie"
                        Olsztyn na przestrzeni lat, na pocztowkach.
                        Pocztowki z tego samego miejsca na przestrzeni 20-30 lat.
                        Pierwszy Olsztynski tramwaj... dowiedzialem sie z niej ze 1-ka kursowala co 7,5
                        minuty, a 2-ka co 15. ze tramwaj w pewnym okresie jezdzil Warszawska, do
                        szpitala garnizonowego... miejsca ktorych juz nie ma, domy po fundamentach
                        ktorych chodzimy bezwiednie...
                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 07:30
                          witam zbyszek
                          myslalam, że masz dzisiaj wolne
                          Zbierzesz dzrużynę znów - ponoć wszystko juz jest na miejscu
                          pozdrawiam i lecę
                          Olsztyn jest piekny
                          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny XXXV 10.11.03, 07:33
                            Rita- dzieki za piffffko!
                            Mysle ze bede dzis z lecart-em w ence przed 22,00
                            Pozdrowka
                            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny XXXV 10.11.03, 14:54
                              Przed chwila bylem na Starym Miescie...
                              Stary ratusz wypieknial gdy zdjeto z niego skorupe tynkow,
                              (dziewczeta... nic Wam to nie mowi?) :-)
                              kwiaciarki sprzedaja kwiaty pod arkadami,
                              Wysoka jasnieje w sloncu cieplym brązem,
                              Olsztyn jest piekny...
                              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 17:56
                                tak gołe cegiełki są najładniejsze
                                Miłej zabawy wam życzę
                                • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.03, 19:46
                                  I wszystko jasne.
                                  www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=1&ido=13
                                  Szukajcie stron z kolorem czerwonym. Tam są nowości z dzisiejszego słonecznego
                                  dnia. I z przedwczoraj.
                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV- sud IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 20:00
                                    słońce było dziś piękne, u nas tak samo, zdjęcia wyszły też super , ale jeszcze
                                    cała nasza Wysoka Dama nie jest rozebrana, szpeci ją jeszcze dół i ogrodzenie.
                                    Sud - prosze kiedy już będzie całoś wokół niej wysprzatana to zrób zdjęcie
                                    przejścia pod Bramą z dwóch stron - to przejście jest bardzo ciekawe i takie
                                    szerokie i pamietaj po prawej stronie przejścia leżał piękny głaz, czy on jest
                                    też odnowiony, czy wogóle jest ?
                                    • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny XXXV- sud 10.11.03, 21:05
                                      Taką WB dzisiaj właśnie widziałem.Piękną,błyszczącą w jesiennym słońcu.
                                      Świetne zdjęcia:-D
                                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 21:09
                                        ale nie jest jeszcze całkowicie wysprzatana i udekorowana i przejście chyba też
                                        nie jest zagospodarowane - tam powinni sprzedawać obrazy - tego mi tam
                                        brakowało, a z chęcią bym kupiła
                                        • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny XXXV 10.11.03, 21:30
                                          W ogóle myślę sobie,że mało jest pamiątek takich typowo olsztyńskich.
                                          Ale można trafić na bardzo ciekawe rzeczy-tzn.pamiątki.
                                          Sama Rito zobaczysz:-DDD
                                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 21:43
                                            trafiłeś w samo sedno - nie było żadnych pamiątek ani gadzetów - i tu jest duży
                                            błąd, bo jak propagować Olsztyn bez pamiątek - powiem tylko, ze byłam w
                                            Olsztynie , ale do pokazania jakiejś pamiątki nie mam.
                                            Po zjedzonych grzybkch został tylko sloik , żeby chociaż miał napis Olsztyn
                                            jest piękny - a tu nic :)
                                            • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny XXXV 10.11.03, 21:47
                                              Zapewniam,że będzie pamiątka z Olsztyna.
                                              Inka wiezie też coś ode mnie:-)))
                                              Ale ciiiiii.....To tajemnica,sekret:-)))
                                              Tylko przyjrzyj się z obu stron,bo jedna jest jakby znajoma:-)
                                              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 21:54
                                                ja mówiłam o turystycznych pamiątkach , dla turystów :)
                                                thor_tr - zakładaj wątek - witam nowego gospodarza !
                                                • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny XXXV 10.11.03, 21:58
                                                  Taka właśnie będzie:-)))Sama zobaczysz.Mam nadzieję,że się Tobie spodoba:-)
                                                  Oby tylko trudy podróży przyszła pomyślnie:-)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 22:02
                                                    mam nadzieję, że mi Lady nie przyjedzie do mnie ;)

robimy biznes w Olsztynie - myślimy nad gadzetami dla turystów - tego brak, a
                                                    Lecart chętnie zajmie się dystrybucją pod Bramą w czasie wkacji

zaczynamy mysleć :)
                                                    dobry temat daleś thor_tr - rzuciłeś młotem thor_tra - teraz uważaj ;)
                                                  • Gość: lecart Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.03, 08:25
                                                    No baaa pewnie ze sie zajme dystrybucją :))
                                                    Rita thanx za szampana i cukiereczki kolorowe, ktorych zjadłem chyba z 10 :P -
                                                    łakomczuch jestem. hyhy
                                                  • lecart Re: Olsztyn jest piekny XXXV 11.11.03, 08:31
                                                    A Lady zmieniła image :) teraz ma kolorowe wstążkowe paski - włoski :)
                                                    Mysle ze wiecej na ten temat wypowiedzą sie inni forumowicze :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka