Dodaj do ulubionych

Skad jestesmy?

05.11.03, 19:05
Wiadomo, ze nie ma mieszkancow Olsztyna z dziada pradziada. Kazdy z nas
przyjechal w innego rejonu Polski.

Moja babcia mowi, ze Kurpie byli za rzeka:)

A skad Wy jestescie?
Obserwuj wątek
    • witdab Re: Skad jestesmy? 05.11.03, 19:25
      Mój dziadek przybył do Olsztyna z Ramsowa, babcia zaś z okloic Częstochowy a
      było to w czasach plebiscytu.Moja mama jest rodowitą olsztynianką , ja również
      a więc w przypadku mojej rodziny jesteśmy już dość dobrze zakorzenieni.
      Pozdrowienia.
      • bpkw Re: Skad jestesmy? 05.11.03, 20:04
        Po ojcu jestem tubylcem. Cała familia, z dziada pradziada, mieszkała w
        okolicach Ostrody. Mama pochodzi z okolic Czestochowy.
        • Gość: rita Re: Skad jestesmy? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 20:06
          mamusia - z Mińska Mazowieckiego (Warszawa)
          tatuńcio - Kraków

zapraszam następnych do zwierzeń
          • thor_tr Re: Skad jestesmy? 05.11.03, 20:10
            Jaki ten świat mały.Tata pochodzi z Ostródy,a mama z Olsztyna,więc ja jestem
            tutejszy:-)))
            Mój dziadek z Mińska Mazowieckiego:-)
            • Gość: rita Re: Skad jestesmy? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 20:14
              thor_tr - jak dziadek sie nazywał, a w Ostródzie urodził się mój brat.
              Powiedz coś o dziadku
              • Gość: michal Re: Skad jestesmy? IP: 193.0.72.* 05.11.03, 20:21
                moi rodzice urodzili sie tutaj: ojciec w olsztynie, matka w pasymiu.
                dziadkowie ze stromy ojca: wielkopolska i mazowsze
                dziadkowie ze strony matki: mazowsze i mazury (okolice nidzicy)
                tutejszy wiec jestem w 1/4 i nie z dziada tylko z babci:)
              • thor_tr Re: Skad jestesmy? 05.11.03, 20:30
                Rito napisałem do Ciebie maila na rita100@gazeta.pl
                • thor_tr Re: Skad jestesmy? 05.11.03, 21:24
                  Dobrze Rito.Zapytam.
                  • Gość: rita Re: Skad jestesmy? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 22:27
                    A kiedy się dowiesz - nazwisko Roguscy w Mińsku Mazowieckim było znane, w tych
                    czasach wszyscy sie znali i dowiedz sie dlaczego znalazłeś się w Olsztynie - to
                    ciekawe.
                    I ta Ostróda nas łączy, to jest ciekawe, może razem wyemigrowali ?
                    • oso1 Re: Skad jestesmy? 05.11.03, 23:10
                      Rodzice (niestety nie żyją)
                      Mama - Komorowo za Wilnem
                      Ojciec z Sokółki (40 km.za Białymstokiem)
                      Ja z Sokółki (od 1982r. w Olsztynie - to już 21 lat)
                      Żona z Olsztyna
                      Dzieci rodzone w Olsztynie.
                      • Gość: mika_1 Re: Skad jestesmy? IP: *.chicago.lightfirst.net 06.11.03, 02:26
                        Oso, no to my podobnie:) Moi dziakowie pochodza z Wilenszczyzny, jedna babcia
                        z okolic Bialegostoku. Tata z Lidzbarka, a Mama z Ornety.
                        • zbyszek07 Re: Skad jestesmy? 06.11.03, 12:02
                          Moi rodzice przywedrowali tu z Mazowsza.
                          Ja jestem urodzony w Olsztynie,
                          w dawnym szpitalu kolejowym,
                          we wtorek o 7,30
                          :-)
                          • sola28 Re: Skad jestesmy? 06.11.03, 14:20
                            Mama - Olsztyn,
                            tatuś - napływowy ;)
                            A Sola urodziła się zimą, na 7 piętrze(?) Szpitala Wojewódzkiego w Olsztynie,
                            kilka minutek po północy, w niedzielę :)
                            Na zewnątrz był trzaskający mróz, ale nie była to zima stulecia ;)
                            • Gość: rita Re: Skad jestesmy? sola i thor_tr IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 21:25
                              wiesz co sola, ja urodziłam córkę w niedzielę kilka minut przed 24.00 i
                              prosiłam o wpisanie urodzenia w na poniedziałek i tak zrobili . Chciałam
                              ochronić ją przed urodzonymi w niedzielę, niestety nie chce nic robić, czyli
                              nic nie dało sztuczne przeniesienie na poniedziałek :)
                              a tata twój napływowy - czyli skąd ?

thor_tr - dowiedziałeś sie o Roguskich z Mińska Mazowieckiego ?
                              • thor_tr Re: Skad jestesmy? sola i thor_tr 06.11.03, 21:32
                                Jeszcze nic nie wiem.Będę na pewno coś wiedział po weekendzie.
                                Ja urodziłem się w czwartek o 8.10.
                                • Gość: rita Re: Skad jestesmy? sola i thor_tr IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 21:40
                                  czwartek to dobry dzień do narodzin - pogratuluj mamie, bardzo krzyczałeś ? ;)
                                  • thor_tr Re: Skad jestesmy? sola i thor_tr 06.11.03, 21:42
                                    Taaak,podobno bardzo;-)))
                                    • Gość: mamut Re: Skad jestesmy? sola i thor_tr IP: *.norampac.com 06.11.03, 23:16
                                      Skad jestesmy...hmm to trudno tak zaczac. przemieszczali sie sporo przodkowie
                                      moji. Zaczne od moich dziadkow..innaczej musialbym pisac godzin pare... Dziadek
                                      (ojca strona) urodzil sie i mieszkal w Warszawie pod koniec XIX wieku, we
                                      wczesnej mlodosci przniosl sie do Krzemienca, tam tez poznal i ozenil sie z
                                      moja babka. Wojenne losy pchnely dziadkow znow do Warszawy. (Moji Pradziadkowie
                                      zostali roztrzelani pod Warszawa jak powstanie upadalo.) Ojciec urodzil sie w
                                      Starym Saczu. Dziadek ze strony Matki - Polska rodzina na dalekich kresach...,
                                      babcia mieszkala nad Bugiem po Polskiej stronie. Poznali sie i pobrali w
                                      czasie wojny. Po wojnie przeniesli sie na Warmie i Mazury... Ja urodzilem sie
                                      w Olsztynie.
                                      • Gość: sud Re: Skad jestesmy? sola i thor_tr IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 23:54
                                        Jeśli o mnie chodzi. Ja jestem z Olsztyna. Moja mama z Mazowsza (okolice
                                        Przasnysza), mój tata z Litwy (okolice Wilna). To jeśli chodzi o miejsca
                                        urodzenia. Bo miejsca zamieszkania po II wojnie to różnie.
                                        • Gość: Wędrowniczek Re: Skad jestesmy? sola i thor_tr IP: 195.115.131.* 07.11.03, 08:33
                                          - Mamo, gdzie Ty się urodziłaś ?
                                          - W Krakowie.
                                          - A Tata ?
                                          - We Lwowie.
                                          - A ja ?
                                          - W Olsztynie.
                                          - No to całe szczęście, żeśmy się w ogóle wszyscy razem spotkali !

Wędrowniczek, poczęty w Wilnie, urodzony w przypadkowym miejscu w Polsce, zanim
                                          rodzice nie osiedli w Olsztynie.
                                      • Gość: rita Re: Skad jestesmy? mamut IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 21:04
                                        Gość portalu: mamut napisał(a):

> Skad jestesmy...hmm to trudno tak zaczac. przemieszczali sie sporo
                                        przodkowie
                                        > moji. Zaczne od moich dziadkow..innaczej musialbym pisac godzin pare...
                                        Dziadek
                                        >
                                        > (ojca strona) urodzil sie i mieszkal w Warszawie pod koniec XIX wieku, we
                                        > wczesnej mlodosci przniosl sie do Krzemienca, tam tez poznal i ozenil sie z
                                        > moja babka. Wojenne losy pchnely dziadkow znow do Warszawy. (Moji
                                        Pradziadkowie
                                        >
                                        > zostali roztrzelani pod Warszawa jak powstanie upadalo.) Ojciec urodzil sie
                                        w
                                        > Starym Saczu. Dziadek ze strony Matki - Polska rodzina na dalekich
                                        kresach...,
                                        >
                                        > babcia mieszkala nad Bugiem po Polskiej stronie. Poznali sie i pobrali w
                                        > czasie wojny. Po wojnie przeniesli sie na Warmie i Mazury... Ja urodzilem
                                        sie
                                        > w Olsztynie.

a dlaczego rodzice przenieśli sie na Wrmię i Mazury ?
                                        • thor_tr Re: Skad jestesmy? mamut 09.11.03, 21:07
                                          Dziadek ma prawie 80 lat.
                                          Od końca lat 40-tych mieszka w Olsztynie,ale do Mińska jeżdził bardzo często.
                              • Gość: Muraszka Re: Skad jestesmy? sola i thor_tr IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 28.04.04, 20:44
                                Rita , też urodziłam się w niedzielę ale między 4 - 5 rano. Nic z tej niedzieli
                                mi nie przyszło .Cały czas mam pod górkę.Twojej córeczce nie jest lekko, była
                                noc , nie mogłaś poczekać.
                                • Gość: rita Re: Skad jestesmy? sola i thor_tr IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 21:04
                                  Gość portalu: Muraszka napisał(a):

> Rita , też urodziłam się w niedzielę ale między 4 - 5 rano. Nic z tej
                                  niedzieli
                                  >
                                  > mi nie przyszło .Cały czas mam pod górkę.Twojej córeczce nie jest lekko, była
                                  > noc , nie mogłaś poczekać.

Muraszka, tyś też niedzielna ?- sprawdza się to przyslowie ?????????
                                  w stosunku do Ciebie i dlaczego masz pod górkę ?
                                  • Gość: Muraszka Re: Skad jestesmy? sola i thor_tr IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 05.05.04, 10:45
                                    Mrówka, przyznasz, że jest pracowita. Ktoś kiedyś, kiedy miałam 15 lat, nadał
                                    mi przezwisko Muraszka i pewnie nie ze względu na moje lenistwo.
                                    Urodziłam się w niedzielę daleko od tego miejsca gdzie teraz przyszło mi żyć.
                                    Lubię ludzi urodzonych w niedzielę(chodzi o dzień). To taki sam dzień jak inny.
                                    My niedzielni stanowimy mniejszość. W miejscu mojej pracy (dużooo... ludzi)
                                    przypadło mi do gustu parę osób. Po bliższym poznaniu okazało się , że łączy
                                    nas - niedziela. Nawet naczynia na suszarce ustawiamy brzuszkami skierowanymi
                                    do lewej strony. Niedzielni , na podstawie obserwacji kilku osób, są uprzejmi,
                                    lubią ludzi, są przystojni a nawet bardzo ładni. Nie wspomnę już nieskromnie o
                                    wysokim ilorazie inteligencji. A najważniejsze! Nie jesteśmy leniwi! Jeżeli już
                                    pracujemy to do utraty tchu. Lenistwu oddajemy się z takim samym
                                    zaangażowaniem. Pisałam , że mamy pod górkę? Bo te, i inne, nie wymienione
                                    jeszcze przymioty niedzielnych, budzą zazdrość "szarego" otoczenia. A może by
                                    założyć klub niedzielnych? Co na to Twoja niedzielna córka? Wpisano Jej
                                    poniedziałek ale Ona jest z niedzieli. Jest nasza. Niedzielnie pozdrawiam Was
                                    Obie.
                    • andulka7 Re: Skad jestesmy? 07.11.03, 09:42
                      Gość portalu: rita napisał(a):

> A kiedy się dowiesz - nazwisko Roguscy w Mińsku Mazowieckim było znane,
                      Ale jajca, mam we firmie koleżankę o tym nazwisku, jest z Mińska właśnie, ma na
                      imię Monika, ok. 30 lat, prawniczka jako i ja, jej ,mama jest nauczycielką albo
                      dyrektorem szkoły tamże w Mińsku.
                      :)

A moje własne praszczury z Mazur, z Drygał (okolice Białej Piskiej), wieć nie
                      dziwić się że mnie ciągnie na jeziora :)
                      • Gość: giga Re: Skad jestesmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 21:19
                        Ja z Olsztyna-WAGA, urodzona w czwartek
                        Tata z Wołomina(nie wiem czy był w mafi:), niestety nie żyje)
                        Mama z małej miejscowości na Mazowszu (okolice Siedlec)
                        Pozdrawiam.
                        • Gość: rita Re: Skad jestesmy? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 22:12
                          popatrz giga - powiedz mi jedno, dlaczego rodzice nasi z różnych stron
                          przyjechali właśnie do Olsztyna - dlaczego ? jak myslisz ?
                          • Gość: giga Re: Skad jestesmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 22:34
                            Moi rodzice przyjechali tu w 46r,jako młode małżeństwo.Tu zamieszkali(Zatorze),
                            tu znaleźli pracę.Tu wychowali swoje dzieci(gige tez),właśnie tu w pięknym
                            Olsztynie:)
                            • Gość: rita Re: Skad jestesmy? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 22:38
                              czyli przyjechali za pracą ?
                              A gdzie się poznali ? - chyba w czasie wojny
    • Gość: giga Re: Skad jestesmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 22:42
      Tak, tu byla szansa na pracę, na mieszkanie.Ruszyła PKP.
      Znali się, można rzec od dziecka.I tak jakoś wyszło:)
      • Gość: rita Re: Skad jestesmy? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 16:35
        moi rodzice chyba też za pracą przyjechali i ją mieli, nie to co teraz :)
        a pamiętasz pierwsze telewizory ? Gdzie oglądałaś pierwsze bajeczki ? - u
        sąsiadów ?
    • Gość: giga Re: Skad jestesmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 20:03
      Pisalam Ci kiedyś, że pierwsze moje spotkanie z TV to bajki oglądane przez
      szybę wystawową przy ul. Limanowskiego(był tam sklep RTV).W Kasztanach:)
      • Gość: rita Re: Skad jestesmy? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 20:39
        wiem, pamiętam - to wracajmy do rodzin. A mieszkasz w tym samym miejscu co twoi
        rodzice ?
        Giga - gnębi mnie pytanie, dlaczego nie przyszłaś, kiedy zostawiłam ci hasło -
        Olsztyn jest piękny - bałaś sie ? :)
        • Gość: giga Re: Skad jestesmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 21:04
          Podczas wakacji miałam bardzo wypełniony czas, chyba dlatego:)
        • Gość: giga Re: Skad jestesmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 21:05
          mama mieszka nadal na Zatorzu,ja Jaroty.
          • Gość: rita Re: Skad jestesmy? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 21:11
            giga, wiesz, ze widziałam sie z kozą - jestem pod wrażeniem
            Co teraz robisz ? - żadnej balangi ? ;)
            • Gość: giga Re: Skad jestesmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 21:16
              Dzisiaj spokojnie.Rano basen,później garnki,szybki placek drożdżowy, Mamusia na
              obiedzie,a teraz" chwila relaxu":)
              • Gość: rita Re: Skad jestesmy? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 21:17
                przejdżmy na rozmówki pogodowe i Olsztyn piękny - są pytania
                • thor_tr Re: Skad jestesmy? 08.11.03, 22:40
                  Rito rozmawiałem z dziadkiem.Czas zrobił swoje,ale rodzinę Roguskich pamięta.
                  Mówi,że osób o tym nazwisku mieszkało w Mińsku sporo.
                  Pamiętał,że ktoś o tym nazwisku prowadził w Mińsku Mazowieckim cukiernię czy
                  piekarnię.
                  • Gość: rita Re: Skad jestesmy? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 19:38
                    a ile dziadek ma lat ?
                    Twój dziadek dalej jest w Mińsku ?
                    • Gość: rita Re: Skad jestesmy? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 21:12
                      to chyba nic nie będzie wiedział - może chodził do szkoły z jakąś Roguską ?
                      • thor_tr Re: Skad jestesmy? 09.11.03, 21:16
                        Nie wiem.Tylko tyle się dowiedziałem.
                        • andulka7 Re: Skad jestesmy? 09.11.03, 22:37
                          Rita. Do czego są Ci potrzebni Roguscy. Może mogę Ci pomóc?
                          • Gość: kj Re: Skad jestesmy? IP: *.net 10.11.03, 08:15
                            A moi dziadkowie przyjechali tu po wojnie z Lubelszczyzny i dostali
                            gospodarstwo na wsi.
                            • Gość: ol4 Re: Skad jestesmy? IP: 213.25.60.* 10.11.03, 11:08
                              ale z Was element naplywowy.
                          • Gość: rita Re: Skad jestesmy? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 20:02
                            andulka7 napisała:

> Rita. Do czego są Ci potrzebni Roguscy. Może mogę Ci pomóc?

Andulko , dzięki, ale nie trzeba, po prostu pomyslałam, że może dziadek thotra
                            chodził z moją ciocią do klasy lub szkoly razem
    • Gość: eryk Re: Skad jestesmy? IP: 213.184.18.* 23.04.04, 13:42
      Ja jestem rodowitym Ślązakiem z górnego Śląska, żona pochodzi "z okolic
      Braniewa" syn urodził się nam w Olsztynie ale nie jesteśmy pewni, że to już
      koniec naszej podróży. Świat jest piękny, granice są po to by je przekraczać
      (oczywiście wewnątrz granic zdrowego rozsądku pozostając). Świat staje się
      naprawdę globalną wioską. Takim Olsztynem w skali Makro.
      • Gość: wskh Re: Skad jestesmy? IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 23.04.04, 15:56
        Ci co mowili o korzeniach z okolic Wilna. Moze ktos z waszych przodkow
        pochodzil z okolic Rzeszy kolo Wilna, a dokladnie wies Lendzieniszki. Prowadze
        poszukiwania genealogiczne. Przydatna moze byc kazda informacja.
        Dzieki!
    • Gość: detritus Re: Skad jestesmy? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.04.04, 08:42
      Ja to jestem rasowy kundel :o)
      Dziadkowie: jeden z Wilenszczyzny, drugi to Niemiec;
      Babcie: jedna z okolic Opoczna, druga gdzies z Dolnego Slaska;
      Rodzice z Bartoszyc;
      A ja sie urodzilem w Poznaniu... :o)
      • Gość: ak Re: Skad jestesmy? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.04.04, 16:53
        Gość portalu: detritus napisał(a):
        > Ja to jestem rasowy kundel :o)
        > Dziadkowie: jeden z Wilenszczyzny, drugi to Niemiec;
        > Babcie: jedna z okolic Opoczna, druga gdzies z Dolnego Slaska;
        > Rodzice z Bartoszyc;
        > A ja sie urodzilem w Poznaniu... :o)

Ach co Ty opowiadasz. To sie nazywa nie kundel, tylko okaz wielorasowy (cos wiem
        na ten temat - z autopsji), dziedziczacy najlepsze cechy przodkow :)
        • Gość: wskh Re: Skad jestesmy? IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 29.04.04, 19:23
          Najwiecej dziedziczy sie po dziadkach.
          • Gość: rita Re: Skad jestesmy? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 21:34
            popatrzcie jak ładnie Przyboś określa swoje miejsce urodzin
            "Gdzież jest zasłonięte horyzontem, najdalsze, zakopane koło
            Ziemi,
            głucha mogiła narodzin,
            z którego wytrysło me ciało ? "
    • bella_33 Re: Skad jestesmy? 30.05.04, 02:57
      Zaczne od poczatku,mama taty jest wloszka ,poznala dziadka po wojnie,tatus
      urodzil sie po drodze(Lidzbark Welski).Mama jest z Ilawy.Ja sie urodzilam w
      Ilawie(tylko urodzilam),mama zle wyliczyla dni porodu:)Cale dziecinstwo i
      nastepne 20 lat spedzilam na Zatorzu:)
    • grzegorz.bialczak Re: Skad jestesmy? 02.06.04, 06:24
      A ja jestem z Ostrołęki....

I jak to się mówki: "Witaj Kurpiu na Mazurach" lub "Co ksiaczek to kurpsiaczek".

Czy jest ktoś jeszcze, którego korzenie pochodzą z Ostrołęki ?
      • Gość: wskh Re: Skad jestesmy? IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 02.06.04, 17:52
        Tak po okolo 1960 roku co trzeci nowozamieszkaly w Olsztynie to wlasnie z
        tamtych stron, wiec nie musisz duzo szukac.
        • Gość: Muraszka Re: Skad jestesmy? IP: *.olsznet.ec.pl 02.06.04, 18:23
          Wyspowiadałam sie zbyszkowi 07 w "czy Olsztyn jest fajnym miastem".
          Jestem zza Niemna. Sadzę , że na forum jestem seniorką .
          • oso1 Re: Skad jestesmy? 05.06.04, 22:28
            Seniorką/Seniorem to tutaj się jest po kilku latach pisania
            ;)
            Na razie to jesteś młodziutka
            :)
            • Gość: Muraszka Re: Skad jestesmy? IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 05.06.04, 22:32
              Oso 1 przywracasz mi młodość!
              • Gość: wskh Re: Skad jestesmy? IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 07.06.04, 11:19
                Szukam osob, ktore do Olsztyna przyjechaly w maju 1945 roku pierwszym
                transportm ze Swiecian.
                • Gość: Muraszka Re: Skad jestesmy? IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 24.06.04, 06:39
                  Znam osoby,które znalazły się w Olsztynie w 1945 roku.Ale nie ze Święcian. Moja
                  rodzina przyjechała z Brasławszczyzny, z Lidy.
    • qmp1 Re: Skad jestesmy? 07.06.04, 22:57
      A moja familia przyjechała w 1949 z Łodzi.Ojciec był prorektorem WSR/ART potem
      a teraz yo już Uniwersytet/.Mama pracowała w Szpitalu Wojewódzkim - jest
      lekarzem.Niestety w 1957 wywieżli mnie do Warszawy,że niby awans społeczny.tyle
      że w stolicy nie ma jezior i osiedla nad Długim i SP nr 7.Dlatego jak tylko
      mogę wracam.pzdr qmp1
      • Gość: Pogoda Re: Skad jestesmy? IP: 212.244.111.* 09.06.04, 11:19
        Wracamy tu.
        Korzenie nasze potrzebują bowiem gleby żyznej.
        A jeśli do tego napoimy gałęzie i liście wodą czystą i kryniczną a powietrze
        czyste ożeźwi swym powiewem ...
        Przodkowie nasi z różnych tu przybyli stron. Dzięki nim i ich decyzjom , by tu
        pozostać, możemy się nurzać w olsztyńskich cudownościach...
        Pokłon im składam.
        Pogoda
    • maretina Re: Skad jestesmy? 09.06.04, 11:20
      z warszawy. w olsztynie jestem "z meza";)))).
      • Gość: Muraszka Re: Skad jestesmy? IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 24.06.04, 06:42
        Następni proszę do spowiedzi!
        • Gość: Muraszka Re: Skad jestesmy? IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 30.07.04, 12:50
          Co? Wstydzimy sie naszych korzeni?
          • Gość: Muraszka Re: Skad jestesmy? IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 30.07.04, 12:53
            Podobno mam oczy mojej babci po kądzieli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka